0 oy
649 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,304 puan) tarafından
Kızlar eşim devlet kurumunda çalışıyor yani 8 5. Sabah 6.15 te uyanıyor akşamları da 12-12.30 gibi uyuruz çok geçe kalmayız. Ama eşim her akşam 9dan sonra koltukta uyuklamaya başlıyor. Ben çocuğu uyutmaya gidiyorum 21.30 gibi döndüğümde hep uyumuş oluyor. Ben 12 gibi yatacağım zaman uyandırıyorum yatağa gidiyoruz. Bu konudan dolayı defalarca tartıştık o koltukta asla uyumayacaksın birdaha dedim o gün çok uykun varsa hayatım bugün çok yoruldum ben erken uyuyim dersin geçip yatak odasında uyursun diyorum. O koltukta asla uyumucaksın dememe rağmen hala her akşam koltukta uyuyor. Çok yoruluyorum erken kalkıyorum vücudum kaldırmıyor diyor. Defalarca tartışmamıza rağmen bunu yapıyor demek ki beni ciddiye almıyor. Siz olsanız nasıl tepki verirdiniz?

31 Cevaplar

+19 oy
(766 puan) tarafından
Uyuyakalmanın nesi seni ciddiye almamak?  Tartışıp kavga edecek bir şey bulamamışsın anlaşılan. Adamın şekeri var belki haberiniz yoktur. Benim insülin direncin var ben de yemek sonrası veya şekerli bişey yediğimde oturduğum yerde başım önüme düşer. Uyumasın senle ilgilensin istiyorsan çocuğu uyutup gelince git öp uyandır kavga etmeye ne gerek var
(1,304 puan) tarafından
İnüsilin direnci onun yok ama benim var. Ben hiçbir zaman koltukta ya da başka yerde uyuyakaldıgımı hatırlamam. Çok uykum varsa o gün yorgunsam 10 11 de ben yatsam olur mu der gidip yatağıma yatarım. Benim burada şikayet ettiğim durum çocuk uyanıkken zaten bir hengâme var. Çocuk uyuduktan sonra muhabbet edelim çay demleyelim tvde bir şeyler izleyelim. Ee adam 9da uyuyakalınca bunların hiçbiri olmuyor tabi. İnsanlık hali insanlar yorgun olabilir bazen ama her gün her gün aynı şey olup akşamları muhabbet edip bir çay içemeyecek duruma gelince bende de patlama oluyor
(766 puan) tarafından
E git çayı demle tepsiye koy getşr öperek uyandır hadi çay içelim de bacım çok mu zor
(1,070 puan) tarafından
Aynen ben böyle yapıyorum mesela aksamları 6 da yemek yerız genelde esımde ıcerı geçer uzanır uyur uzerını örterim ben mutfagı toparlarım çocuga ödev vs yaptırırım yada oyun oynarız bır ıkı saat sonra çayı demlerım 9 gibi kaldırırım eşimi bıraz çocuklarla oynar onları yatırırız oturur çay ıcerız 12-1 arasına kadar vakıt gecırırız
-Reklam-
+12 oy
(2,559 puan) tarafından

Yaa bir de haklıymışsın gibi gelmiş bu soruyu soruyorsun siz olsanız ne tepki verirdiniz diyorsun.. Helal olsun kocana senin gibi birine sabır ediyor o koltuk da ne var da adama öyle bir laf söylüyorsun o koltuk da uyumucaksın ne demek adam çalışmış gelmiş yorgun argın uyuyakalıyor bu gayet normal bişey. Kafana takıp kendine dert etmene gerek yok bile yok. Benim eşimde bazen uyuyakalır TV izlerken bir bakmışım uyumuş oluyor ben nasıl bir daha uyumucaksın derim ne cürretle. Allah akıl fikir versin sana ve senin gibilerine :angry:

+8 oy
tarafından
Ne istiyorsun adamdan bırak uyusun hey Allah'm ya. Allah kocana sabır versin 
+7 oy
(1,859 puan) tarafından
Bazı insanlar çok anlayışsız senin gibi... Allah eşine sabır versin ne diyeyim
+4 oy
(770 puan) tarafından
Sen eşini önemsemiyor ola bilirmisun adam çok yorgun demekki 
+3 oy
(1,540 puan) tarafından
Bunda bu kadar kızacak ne var anlamadım tam olarak benim eşim de koltukta biraz mayışıp yatakta uyumayı seviyor ben mutfağı falan toplarken koltukta mayişiyor ben yatağa giderken hadi ben gidiyorum tekrar çağıramam diyorum gelirse geliyor bazen çok yorgun oluyor hemen kalkamıyor sabah bakıyorum gece uyanıp gelmiş. Bu bizim aramızda hiç de sorun olmuyor adam yoruluyor yani normal
+2 oy
(5,509 puan) tarafından
Benim eşimde çok yoğun çalışıyor hatta akşam 11 12 lere kadar çalıştığı oluyor eve 8 de gelse mesela ben yatagı acarım gıder uyur bilirimki yoruluyo işi hıc kolay değil çünkü.. Sende yatağını aç koltukta uyumasını istemiyorsan
(1,304 puan) tarafından
Yatak odasına git uyu madem diyorum ama koltukta uyuyor her akşam bunu yapmak istiyor her akşam olmaz ki ben de vakit geçirmek istiyorum
(5,509 puan) tarafından
Yok canım her akşam tabiki olmaz eşim uyuyunca erkenden her akşam çay yaparım ben kalk çay içelim der kalkar içer☺sizede vakit ayırması lazım
+2 oy
(2,129 puan) tarafından

Ben sırf eşim koltukta uyuyo diye her gün bı ara koltukları boll suyla silip salonu kitliyordum girip yatınca bı şok oluyordu ne zaman salonda koltuğa yaticak olsa suyla siliyorum herr yerini güzelce :)))) temizleyesim geliyo koltukları 

(1,304 puan) tarafından
Ahhah iyi fikirmiş :) ben de neler dedim bir bilsen artık birdaha uyursan o koltuğu bir tarafına monte edeceğim bile dedim sndnfnf asla vazgeçmiyor koltuktan travma oldu bende artık bu olay
(2,129 puan) tarafından
Cnm dediğimi yap sen benim pes edip yatak odasında yatar
+2 oy
(19,970 puan) tarafından
Neden tepki gösterdiğini anlamadım. Gece yatağa birlikte gidiyormussunuz işte. 
+2 oy
(8,795 puan) tarafından
Bıraksa ben de uyurum ya ama bırakmıyo eşim uyem 
+2 oy
(1,140 puan) tarafından
Canım benim sen her akşam milleti ne yapıyor sanıyorsun ki evde.

Kimi erkek telefonu eline alır onla oynar kimisi kendisi oyun oynar kimisi uyur .benim eşimde genelde balkonda çay kahve sigara yapar çocuk uyuduktan sonra .birlikte biraz otururuz bir kahve içeriz sonra herkes kendisi ne seviyorsa onu yapar yani bende isim yoksa kulakligimi takar dizi izlerim kitap okurum .evlilik demek sürekli sürekli birlikte birşey yapmak değil ki .Adam işten 5 te çıkıyorsa en kotu 6 da geliyordur eve 3 buçuk saat zaman oluyor çocuklarla ve senle yeterli aslında.o adam akşama kadar dışarda ev rahatlığı görmüyor eve geldiğinde gece uykusu haricinde kendine bir zamani olmalı oda bunu koltukta uyuyarak geçirmek istiyordur ve koltukta uykuda çok tatlı olur bende çok  severim .Uyumasa telefona bakacak zaten .millet de karı koca sürekli sohbet muhabbet etmiyor zaten emin ol herkes kendi telefonuna gömülmus bir vaziyette yaşıyor .çok da abartma bu durumu adam gözünun önünde uyuyor işte ne yapsin her bünye farklı dayanamıyordur uykuya 
+2 oy
(4,555 puan) tarafından
Eşim bazen öyle bi halde geliyor ki halıya yattığıyla uyuya kalıyor. Önemsemiyorum yorgundur, ki eşin memur dediğine göre babamda memur o koltukta uyumak ona da çok tatlı gelir :) yanına gider öperim kaldırırım ikisini de eşime çok yorgunsan yatağa geç derim babama da yatağına yat hadi derdim.
(51,703 puan) tarafından
ata sporudur o kanepede uyuklamak ☺️
(4,555 puan) tarafından
Aynen öyle o uyku bölündüğü zaman uyuyamıyorlarda bir daha o kadar garip bir şey ki
+2 oy
(51,703 puan) tarafından
birak uyusun adam illa baza sa uyunacak diye kural mi var uslu uslu geliyormuş iste cagirinca sabahta erken kalkiyo isi belki rahattir ama belli yastan sonra erken kalkmakta zor geliyo
+2 oy
tarafından
Ne var bunda yani emir kipi verir gbi adama sert cikisiyorsun calsiyr ediyor yoruluyor demekki yani burda ne cevap bekledin acaba adam dovmems sovmems aldatmamis yani direnci dayanmıyor demekki benm eşimde çok yoğun çalışır olduğu yerde uyur defalarca gidip.azarlamam demkki yorgun derim ustelemem
tarafından
Yani belkide burda artistlik yaparak konuşuyor normaldir adamın umursamamasi yani hayrdr yani bunlar normal şeyler adam ne yapsn terbiyesz bı kadın gerçektende
(2,559 puan) tarafından
Neymişde benimle de zaman geçirsinmiş de o zamanı izinli günün de yaparsın hafta içi ne kadar zaman geçirebilir çalışan birisi. Adama üzüldüm yazık ua
(3,603 puan) tarafından
Bunlara sabreden biriyse zaten güzellikle konuşulsa anlayacak biridir. Haftada bir kaç gün uyandırır bi yarım saat bir saat vakit geçirirsin. Saygı çok önemli güzel dille her şey yapılabilir
(2,559 puan) tarafından
Ben asla işten gelmiş yorulmuş uzanırken uyuyakalmış eşimi uyandırmam zaman geçirsin diye katılmıyorum bu dediğinize. Uyuyan insan uyandırılmaz boş sebepler için. Benim eşim uyuyakaldığında hadi yatağına geç diye kaldırırım oda hemen gider yatağa. Bende yatağa geçince bana sarılır.
tarafından
Ya adamcağız kendileri için çalışıyor yoruluyor ben eşimi kaldrmam uyuduysa orda üstünü orterim yada uyandırır hadi yatağına gecde orda uyu belin ağrır felan derim baktım kalkmıyor uyudun bari derim ustelemem yani yazık günah derim hep bizm icn çalışıyor sosyal hayatı yok hfta sonu izinli gününde erken kalkarz kahvlti felan derken vakit geçeriz aktiviteler felan cnku eşimi sıkmıyorum ısrarcı olmuyorm
+2 oy
(3,574 puan) tarafından
Ben kızmam eşime benim eşimde yapar hadi gidelim odamiza diye kaldiririm gelir yatar 

Bazen kaldiramam bırakırım öyle illaki kalkar o zaman gelir 
+2 oy
(422 puan) tarafından
Bencede abartılacak birşey değil ama eşler arası paylaşımda bulunamamak gerçekten çok sinir bozucu süreklilik arz ediyorsa.  İnanın bende çalışıyorum işten gelince saat 8-9 uyuklamaya başlıyorum. Bilmiyorum kan değerlerinde bı sıkıntı var ya gerçekten yoruluyorum. Bu yorgunluk hali  beni çok rahatsız ediyor. Çünkü işlerim hep kalıyor. Çocuklar uyuduktan sonra evi toparlayayim diyorum ama yok ustunden derliyorum . Temizlik yapamıyorum.  Bence eşinle vakit geçirmeye ihtiyacın var senin eşininde niye bu kadar yorgun olduğunu anlamaya. 
+1 oy
(755 puan) tarafından
Eşim uzerinde egomu tatmin ederken ben:)) ya sabır 
+1 oy
(1,192 puan) tarafından
O kadar zor bir durum ki insanları kolelestiren sistem utansin.Ne eşiniz suçlu ne de siz.Bende calistigim donemlerde eve gelince uyuklardim hep cok pert olurdum yillarca o uyuklammama engel olamadim berbat bir caresizlik esinizin durumu.Hele ki sizin durumunuz tum gun iki sohnete hasret eş olmayi unutmus paylasmayi unutmus ruhen yorgun bir kadın.Valla ortasi yok bunun calismak mecburi ama bu sartlarda calismak aile baglarini boyle boyle kopariyor iste.
+1 oy
(20 puan) tarafından
Seni gayet iyi anlıyorum neden bu kadar büyük tepki vermişler anlamadım bnce senin istediğin aynı yatakta uyumak ki dini yönden beraber uyumaniz gerekiyor birde bu arka arkaya oluyorsa insan biraz alınganlık yapıyor sanırım bı ara bizim de oluyor du bn konustim eşimle dedim zaten akşama kadar ayrıyız beraber uyuyalım istiyorum dedim oda dikkat ediyor artık arada bı yine oluyor ama çok yorgun olduğu zamanlarda genellikle eğer çocuğunuz varsa onunla yatağa geçmek için teşvik edebilirsiniz bnm oğlum çağırıyor hadi yatalım baba diye beraber uyuyorlar 
tarafından
Tepki yerinde olmuş. Adam zaten sonra uyanıp gidiyormuş kadınla uyuyormuş. Yani ayrı yatmıyor ki
+1 oy
(117 puan) tarafından
Niye bilmiyorum ama hanımlar tarafından çok fazla eleştiriye alınmışınız. Ben sizi anlıyorum sizin derdiniz uyuması değil aslında. Tam çocuğu yatırıyorsunuz ve size ait bir zaman dilimi beklerken, eşiniz uyumayı tercih ediyor. Sizin tepkiniz buna.

Bunu bu açıklıkla konuşmayı denediniz mi hiç? 

Seninle vakit geçirmek istiyorum, seni ve muhabbetini özlüyorum. Yorulduğunu anlıyorum (ki bu yoğun yorgunluk hissi kesinlikle hayatların rutine binmesi ile ortaya çıkıyor) ama benimle dinlen istiyorum. Sen benim en yakın arkadaşımsın, arkadaşımı özlüyorum hiç bir şey yapamazsak bile bir çay eşliğinde genel gündemden bahsetmek istiyorum seninle. Eğer bana vakit ayırmayacak kadar yorgunsan bunu eve geldiğinde dile getirip, uyku alanımızda istirahate çekilirsen benimde senden bir beklentim olmaz ve üzülmem bunu anlayışla karşılarım.

Tarzı sakın bir ses tonuyla tamamen açıklayıcı bir beyanda bulunursanız anlaşılacağınızı düşünüyorum. Erkekleri biliyorsunuz azdan çok şey anlayamıyorlar her şeyi açıkça söylemek gerekiyor. 

Sizinki uyumasına tepki değil, aranızdaki muhabbeti diri tutma isteği ve çabası. 

İlgili sorular

0 oy
43 cevap 848 göst.
22 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 227 göst.
0 oy
4 cevap 101 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (704 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 467 göst.

410,340 soru