0 oy
102 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (141 puan) tarafından
tarafından kapalı
Arkadaşım 36+4 haftalık hamile.Bebek 33 görünüyormuş ve 2.190 kg görünmüş bebek.Gelişimi durmuş.Gün vermişler büyük ihtimalle doğum olur demişler.

özelde sezeryqn olup suni sancı çekmek istemiyo.Ankara şehir hastanesinde kontrollü normalde.Suni sancı nasıl bişey verirlerse doğum yapamaz açılması olmazda beni zorlarlar diye korkuyo.Hiç kendi canı yanmasın istiyo.Sizce ne yapmalı.Sezeryan olmalımı 
notu ile kapatıldı: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

9 Cevaplar

0 oy
tarafından

Suni sancı öyle çok korkulacak bir şey değil, doğumda kadını zorlayan daha doğrusu yoran şey sancının devamlı, aralıksız ve saatlerce gelmesi. Yoksa suni sancı, adet ağrısının katmanı gibi. Her ay zaten çekerek yeterince antrenman yaptık :D

Sezaryenden önce normali denesin bence.

-Reklam-
0 oy
(43 puan) tarafından
Ben suni ile yaptım.acilma oluyor illa ki ama sancı çabuk koyulasiyor.verildiginin 4 . Saati beni aldılar doğumhane ye 
0 oy
(2,193 puan) tarafından
Suni verdiler hiç hissetmedim bilr açılmada olmadı sezeryan oldum 
0 oy
(693 puan) tarafından

O değilde bu posta kim uyarı atmış onu merak ettim. Aklımda sadece bı soru 

Neden ?:D

0 oy
(318 puan) tarafından
Bebek risk altındaysa hiç riske atmasın sezeryan olsun değil ise şansını deneyebilir ben 13 saat suni sancı çektim dayanılmaz değildi ama açılmam ilerlemedi zorunlu sezeryana alındım gebelik şekeri nedeniyle 
0 oy
(310 puan) tarafından
Sezeryanin da zorluğu var sonrası çok zor oluyor diyorlar ama bu durum kişiden kişiye değişiyor kimi insan iyi ki sezeryan olmuşum diyor kimi insan keşke normal doğum olsaydı diyor ben hiç sezeryan istemedim hep normal olsun istiyordum kendi sancım vardı ama ben hissetmiyordum suni sancı verdiler kolay doğumum oldu ama ben suni sancı aldıktan sonra hiç yatmadım hep gezdim gösterdikleri hareketi yaptım pilates topunda zipladim sadece sancı azalır gibi oluyor geri artıyor 
0 oy
(1,704 puan) tarafından
Suni sancinin normal sancidan farki bence  normal dogum sancisinda belli araliklarla sancilar yavaş yavaş sıklaşıyor. Sıklaştigi zamanda   açılma baya olmus oluyor .

Bende şu sekilde oldu ilk verdiler hic hissetmedim . Sonra 4saat sonra sancilar vurmaya başladi dogumu hizlandirmak icin  suyumu patlattilar. 

Sancilar 1.5dakikada bir gelmeye başladi. Bunca sık sancı cekmeme ragmen acılmam 2cmdi. 

Yani normal dogumda 8cmden sonra bu sıklıkta oluyor sancilar benim daha 2cmken basladi. 

Umarim farkini anlatabilmisimdir. Ben o sıklıkta yaklasil 10saat sancı cekecegimi ogrenince sezeryan istedim aldılar hemen .

Tek olumlu yanı sütüm cabuk indi sancı cektigim icin
0 oy
(154 puan) tarafından
Kendi sancimla gittim suni sancıyla desteklendi normal doğumdan bir farkı yok sadece sancı arasındaki süre kısalıyor o kadar 9da suni sancı aldım öğlen 3 te doğurdum hiç korktugum gibi de olmadı biraz size bağlı aslında sancıyi sakinlikle karşılar ebelerin dediğini yaparsaniz bu işi kolaylıkla halledersiniz 
0 oy
(3,248 puan) tarafından
Suni sancı normal doğum sancısı canım korkulacak bisey yokki 

Sezeryanin sıkıntısını uzun süre çeker 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 86 göst.
0 oy
4 cevap 62 göst.
0 oy
9 cevap 98 göst.
15 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,718 puan) tarafından soruldu