0 oy
508 göst.
Diğer kategorisinde (1,704 puan) tarafından
Benim var annem . Benim hayatimin icine etsede 2aydir yokluguyla sınıyor. 

Dayanamiyorum icim kabul etmiyo bu yasananlari. 

Ölüm sadece annelere mi var evladimi bi daha goremezsem korkusu yasamaz mi bi insan. 

20 Cevaplar

+2 oy
(591 puan) tarafından
Babam var...bir kızın en büyük yarası babası olurmuş bunu iliklerime kadar yaşadım 
(1,704 puan) tarafından
Bi kizin en buyuk yarası ailesi olur . Kim yok olursa onun acisini yasamakla kalmiyoruz tüm aileyle olan iliskileri etkiliyor.
Bide kocanin evine gelince el oldugunu hissedince onlara karşi daha kotü oluyor
-Reklam-
+1 oy
(657 puan) tarafından
Annem kız kardeşim babam erkek kardesim...

Biz çok paramparça bir aileyiz. Öyle bir anneyle kurtarmıyor yani ne yazikki
(1,704 puan) tarafından
Ben bana aci cektirmelerine ragmen oyle sevmisim onu. Her yaptgini hatasini sindirmişim .

Ama bu küslük beni cok dağıttı.

Analar evin kaderini belirliyor gercekten . Baba kotü olsa anne  evlatlarini sevince yine aileyi bir arada tutuyor.
+1 oy
tarafından
Var babam . Annem öldükten sonra pisliğin biriyle evlendi . Oldu baba el . Karısı iyi biri olsa belki böyle uzaklaşmazdik ama babamın da içinde varmış . Kulu kölesi köpeği oldu . Bana selam vermeye korkuyor evime gelmiyor ben gitmiyorum . Ödü kopuyor kocamla kötü olurum da evine giderim diye . Kendisine açık açık söyledim . " Sen karını besle sana sadece o lazım anladın sen. Evlat mevlat gerek yok sana hele torun hiç gereği yok . Tak tasmani otur evinde . Sokaklarda vurulan bicaklanan haberlere düşen kadınlardan biri olarak öleceğimi bilsem yine kapını çalmam. Can acısıyla söylediğim sözler zoruna gidiyor ama olur mu öyle şey sen benim kızımsin burası senin de evin diyemiyor. Benimle nasıl konuşuyorsun diyemiyor. Ah ah . Var ama öyle bir yok ki . Rahmetli anamın kemikleri sızlıyor. Ona zehir ettiği hayatın sefasını elin karısına sürdürüyor. Kanser etti gönderdi şimdi hayattaki tek gayesi karısının yatağı . Buda beni çok üzüyor çok asileştiriyor.
tarafından
Yalandan hiç bir söze tahammülüm yok . Bana kendimi değersiz hissettiren hiç kimseyi hayatımda bırakmam . Kim olursa olsun. Elbet Allah muhtaç eder . Sevgi de gurur olmaz ama istenmedigin yerde de durulmaz . Benim için şerefim gururum çok önemli. Asla cignetmem . Üzülerek söylüyorum tavsiye ederim.
(1,704 puan) tarafından
Baskalarina karsi bende oyleyim. Hep kendi istediklerim dogrultusunda sekilledi hayatim .

Ama annem beni cok manipule etti hayatim boyunca. Fiziksel duygusal şiddet hepsi mevcut. Ama hayatimin merkezine yerlesmis resmen insan celladina asik olurmus derler ya benim o hesap.
tarafından
Şu yorum beni benden aldı :(( Allah ıslah etsin inşallah babanı
(991 puan) tarafından
Öyle olur canım. Annene bir tane hediye almamıştır eminim şimdi bütün mali mülkü geçirir ikinci karısının üstüne. Hepsi öyle galiba
(3,082 puan) tarafından
Aynısını yaşıyoruz seninle.tek bir farkla babam annemi çok severdi 1 dediğini 2 yapmazdı 37 yaşında annem vefat etti öyle bir boşluğa düştü ki hemen atladı ilk gözünn önündekine. Şimdi onuda kaybetmeyim die sevmediği halde 1 dediğini 2 yapmaz her dediği doğrudur karısı söylüyorsa vardır bildiği. Çoluk çocuk görmüyor şuan babam torun felan da işte uzaktan sever. Rabbim onların evine muhtaç etmesin bacı . hatta kimseye muhtaç etmesin
0 oy
tarafından
Seni o kadar iyi anliyorum ki takma demixem cunku yapamazsin 
(1,704 puan) tarafından
Yapamiyorum ailemden uzakta gurbetteyim zaten . Bide bu sebebsiz küslük . Sildi attı beni. Derdimi anlatabilcegim icimi doküp aglayabilcegim kimsem olmadigini bile bile
tarafından
Emin ol cok iyi anliyorum seni venzer seyler yasiyoruz ama yapacak bisey yok allahtan baska kimseye bagimli olma
(1,704 puan) tarafından
Yok gercekten elim kolum bağlandı. Acıp resimlerine bile bakamiyorum .
Yaşarken bana ölmüş gibi acisini yasatiyo
tarafından
Sen cok fazla anlam yukluyosun evet anne kimse vazgecemez cok zor ama bi anne evladindan nasil vazgecer o geciyosa sana kabul etmek duser yapacak bisey yok
(1,704 puan) tarafından
Bunu kabullenme aşamasını gecemiyorum zaten. Gecebilsem dayabilsem  bu yaptiklarini bi daha yapamicak. .
Bu sefer araya eşim girdi mecburen dayanmak zorundayim . Yoksa eşimlede aram cok fena bozulcak.

Nasıl evlat istiyolardiki ben o kriterleri karşilayamadim acaba o kadar merak ediyorum.
İyiligimin cezasini cekiyorum cok net
0 oy
(51,324 puan) tarafından
ailem annem babam abim bi lohusaligimda ailem varken ailesiz biraktilar bide tasindim bu zor zamanimda 

aradakileri unuttum sildim alttan aldim ama artik alttan alamiyorum
(1,704 puan) tarafından
Benim unuttugum alttan aldigim seylerde o kadar çokki anlatsam dersin hala yüzlerine nasil bakiyosun. . haketmiyolar diye.

Ben kimseyle darilmadan sakince hayatimi yasamak istedim bu bile cok geldi onlara. Sonunda basardi derin bu mutsuzlugun icine atti  beni.

Yedigim ictigim yasadigim hicbiseyden zevk almiyorum. Hayatimin merkezine yerlesmiş resmen  mış gibi yasıyorum 2aydir hayati
(51,324 puan) tarafından
üzülüyorum ama hiçte oyle perisan etmiyorum kendimi kizim ve esime odaklandim
(1,704 puan) tarafından
Masallah en dogrusunu yapiyosun. Benimde elbet kalbim nasır baglicak bu gözyaslariyla .
0 oy
(2,560 puan) tarafından
Annemle kendimi bildim bileli yakın değilim. Bana farklı bir öfkesi var, bence beni dolduruşa getiremediği için. O kadar nefret ediyor ki benden kardeşlerimle bile aramı bozdu sağolsun
(1,704 puan) tarafından
Bende ayni sekilde annemden cekiyorum. Milletin kaynanasindan cektilerini annem bana yapıyor. Bu seferde onun icin esimi karsima almadim iyice ipler koptu.

Keske sevseler sevince hayat daha kolay
(2,560 puan) tarafından
Ben anne olmadan önce hep babamı suçlardım. Beni babannem dedem büyüttü. Annem hep seni baban verdi diyordu. Ama anne olunca anladım, bir annenin elinden evladını kimse alamaz o istemediği sürece. Ama ben alıştım artık yalnızlığa
(1,704 puan) tarafından
Kesinlikle Rabbim evladimizla imtihan etmesin bizi.

Bende zamanla alisicam sanirim . Başka secenegimde yok zaten
(2,560 puan) tarafından
Alışıyorsunuz emin olun
0 oy
(324 puan) tarafından
Kızlarım hariç herkes
(1,704 puan) tarafından
Rabbim yokluklariyla sınamasın. .

Varken yok olanlar kalbimize yük olmasin artik tek duam bu
0 oy
(606 puan) tarafından
Bunu söylemek bana kolay ama sana kabullenmesi zor , bazen Rabbim bizi bazı insanlardan uzak tutuyor aramıza öyle yada böyle sebeplerle . Demekki annenle uzak kalman gerekiyor, demekki senin bazı şeyleri çözebilmen yada annendeki o baskıdan kurtulabilmek için böyle olması gerekiyor. Bir ara bende buna benzer bir süreç yaşamıştım ve tam 1 sene hiç annemle görüşmedik sonra hasta olduğu için aldım baktım , vefat edeli 1 sene oldu. Dicem şu ki yapmaya çalış kendine , eşine , çocuklarına sana kim değer veriyorsa kim yanındaysa şuan onlarla hayatına devam et kısaca kendi işinle ilgilen. Aynı yollardan geçen biri olarak yazıyorum. Zaten bir süre sonra illaki gelicek yada arıyacak senj annen . Bir sekilde çözülür aranızdaki sorunlar . Yani kendini çok yıpratma kim olursa olsun.
(1,704 puan) tarafından
Ben psikojil olarak cok saglam bi insan degilim hele annem benim canimi okusada  dayanmiyorum .  Sirf bu küslüklere dayanamiyorum diye  maddi  manevi butün kusurlarini  haksizliklarina boyun egdim .
Ama karsilik olarak koskocaman bi yanlizligin icine atti beni.

Rabbime güveniyorum artik bu durum beni gecti emek emek kurdugum aileme zarar verir oldu o yuzden dayanmak zorundayim..

30yasindan sonra dank etti kafama dedigin gibi artik sadece bize deger verenlerle iletisim kuruyoruz esimle.
 Keske bunlar yaşanmasaydi  ne diyim
0 oy
(4,091 puan) tarafından
Belli bir yaşa kadar babam öyleydi şimdi ise abim
(1,704 puan) tarafından
Yavas yavaş masadan eksiliyor desenize.
30yaş benim icin resmen eleme yaşı oldu .
(4,091 puan) tarafından
Babamla düzelttik her şeyi biraz geç farkına vardı ama düzeldi abimse eşi yüzünden sildi bakalım ne olacak
0 oy
(520 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım canim iki aydır gorusmuyorum ve ustune doğum yapmak üzereyim o kadar kötü ve yanlız hissediyorum ki
(1,704 puan) tarafından
Zaten bu yalnizlik duygusu bitiriyo insani. İnsan annesini kökü gibi goruyor. Köksüz kslmissin gibi bir his. İnsallah dogum vesilesiyle toparlarsiniz aranizi
(520 puan) tarafından
Toparlasak dahi illa yine aynı oluruz çünkü o hep abimi tutuyor hiç ben umrumda olmadim
0 oy
(4,380 puan) tarafından
Valla bizim aramizda bir sorun yok ama annem gelip gitmez asla aramaz bile sıfır bıktım yani bir kaynanama bakiyorum kızıyla hergun görüşüyor sürekli gidiyor yanına haftanın 3 günü onda herseyine koşuyor ben herşeyi tek başıma sirtladim Seyit onbaşı gibi oldum.
0 oy
(348 puan) tarafından
Annem var eşim denilen o adam yüzünden gorusturmuyor kiziyo bacilarima bile laf ediyo günde bı kere zor konuşurum ona bile laf sayar on yıldır ne kardeşlerimi ne babamı ne annemi göster medi bana bu yil iki kardeşimi gördüm geldi gittiler onabile laf sayıyo hergun kavga dövüş 
0 oy
(857 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Benim de annem.silmiş sanki bana ait olan ne varsa kafasında.kizkardesim ve ailesinden başka bişey yok kafasında.benim yok olmam bı yana bir de düşman gibi davraniyor.bu sefer eşim de işin içinde ailemle iyi olsam eşimle kötü olcam.anlamak istemiyor resmen annem.gelmeyim gitmyim istiyor kabullenene kadar neler çektim.artik çok da umursamıyorum çünkü bir araya gelsem ne olacak hicbisey çünkü kafadan silmiş ha evine kedi gelmiş ha ben gelmişim o kadar değersiz.ne yaptın desen hicbisey.ben sessiz kalıyorum ezik gibi o da bunu kötüye kullanıyordu hep.beni bosyere uzup duruyordu.simdi kızı yanına taşınınca farkettim eli ayağı titriyor damadı rahat edemiycrk kızı rahat edemiycek diye oteki damat eve gelemiyor diye beni evde istemiyor.gelemezsin burda bı aile var diyor bunları çok duydum yine de köpek gibi surtundum durdum ama artık arayıp sormuyorum aklımdan da cikmiyor.kizkardesim ve ailesine deli divane olmuş onun yemeği kahvaltısı eşiyle çocukları anneme bırakırlar evde hafta sonu tatili yaparlar başbaşa.ben iki dk bırakamam çocukları anneme azarlar çocuklar bı daha gitmek istemez.benimki bı soru sorar dalga geçer onlarin cocugu için köle olur her gün parka götürür.bana gelince ben senin çocuğuna bakamam bak çocuğuna der.bunlari duygudum halde görmezden geliyordum sırf yanlarinda olabilmek için.ama artık ben de sildim son olaydan snra.neler yasatmislar meğer bana uzaklık çok güzel de çocuklar çok özlüyor gidip gelmeyi
(1,704 puan) tarafından
Ah okurken sanki kendi annemi okudum.
Bize bunlari yaşatmaya ne haklari var ya kendimizi nasil kaptirmisiz bu kadar. Onlar yasattiklari ile kaliyolar biz üzülüyoruz.

Bende icim nasır tutsun üzülmeyim artik istiyorum. Cok yorucu ama dedigin gibi cocuklara bunu anlatmak cok zor.
(857 puan) tarafından
Yaşarken olmuş gibi.cok üzücü b n sadece çocuklar için üzülüyorum özellikle büyük oğlum orayı çok severdi
0 oy
(3,329 puan) tarafından

1 senedir tüm ailem. Uzakta oturuyorum artık:(

0 oy
(73 puan) tarafından
Bnde babamla 6 aydır konuşmuyorum torununu da görmüyor istese gelir görmesine bi şey demiyorum 
(1,704 puan) tarafından
Yokluklari kalbimize yük olmasa insan artik verdikleri zarardan dolayi  mantık olarak gorusmek istemiyor ama kalben sevilmek  istiyo.
(73 puan) tarafından
Kendi kendine yetinmeyi öğrenince insan hiç aramıyorsun kimseyi
0 oy
(883 puan) tarafından
Var ablam,hemde öğretmen 

Herşeyi bana öğretmesi gerekirken yokluğunu öğretti ben,babam annem ,kız kardeşim, eşinin ailesi hiç kimse ile görüşmek istemiyor 3buçuk sene oldu adımızı bile anmıyor
(1,704 puan) tarafından
Zor gelmiyor mu acaba ya. Ben hic dayanamıyorum.  Nasil sindiriyorlar iclerinde acaba
(883 puan) tarafından
Bana Çok zor geliyor inanki çok ağladım eşim bile dedi gurur yapma aşkım sen küçüksün ara konuş dedi ama istemediğim halde arayamam
(1,704 puan) tarafından
Bizim hayatimizda bu kadar buyuk etkiler biraktiklarinin farkinda olmadan yasayyip gidiyolardir emin ol.
(883 puan) tarafından
Onun için hiç mi önemimiz yok annem diyor bir sürü arkadaş bulmuş kendine
0 oy
(7,431 puan) tarafından
Vefat eden dedemi ve babaannemi özlüyorum sadece 
(1,704 puan) tarafından
Alalh rahmet eylesin. Ne mutlu arkasindan özleyebilceginiz bi dedeniz ve babanneniz olmus.
(7,431 puan) tarafından
Amin inşallah.
0 oy
(117 puan) tarafından
Benimde abim ♥️

En büyüğümüz erkek gerimiz 5 kız. Annem öldükten sonra bize hiç sahip çıkmadı bir gün olsun hatrımızı sormadı. Biz yine de bunu hiç sorun yapmadık annem öldükten sonraki sene iş yeri açtı, durumu çok yoktu. Muhasebeciye ihtiyacı vardı. Beni aradı dedi işte gel abi kardeş çalışalım en kötü asgari veririm, kirayı vs öderim geçinir gideriz. (Öğretmenim ama ön muhasebe kurslarına gittim) Bende çok sevindim maaşı geç genel hayat ihtiyaçlarımızı kiramızı, faturamızı ödese yeter dedim. Yemin ederim size 3 sene çalıştım yanında bir gün adıyla ne maaş verdi ne de kiramı vs sordu. Ve iş yerinin yükü o kadar üstümdeydi ki bütün alacaklılar, verecekliler sadece beni biliyordu. Sabah dükkanı açıyordum 7-8 gibi eve geliyordum hayatımı idame ettirmek için evde makrome, epoksi, penye ip paspaslar vs yapıyordum gece yarılarına kadar. 3. senenin sonunda artık tek başıma mücadele edemez oldum psikolojim çok bozuldu ve evlenmeye karar verdim. Zor kötek evlendik abim söz vermişti düğünden sonra düzenli maaş verecekti. Hatta şöyle düğün yapıldı iki gün sonra iş başı yapmak zorunda kaldım. Eşim 6da evde oluyordu beni saat 9-10 gibi salıyordu. 4-5 ay böyle geçti abim tabiki maaş vs vermedi ve çalışma saatlerini düzenlemedi. Eşimle aramızda büyük bir tartışma çıktı ve bırakmak zorunda kaldım. Böyle anlatıyorum ama o 3 senede ne derece fedakarlıklar yaptım bir abim bir Allah biliyor. Ben işten çıkınca bana küstü zaten diğer kız kardeşlerimle görüşmüyordu. Bir daha da hiç görüşmedi benimle bir sene oldu. Eşi hamileymiş, bende hamileyim. Eşi benden önce doğuracak bir gideyim diye düşünüyorum sonrada gururum el vermiyor çünkü ben onun başını asla hiç bir zaman yere eğmedim benim hatam yoktu. 
(1,704 puan) tarafından
Abin seni resmen kullanmak istemiş. Yani tekrar kullanmicaksa  iş konusunda ve hayatinin duzenini bozmayacaksa gidip gör  istersen
0 oy
tarafından
Canım Eşimmm Suriyede hem cok özledim hem cok korkuyorum onun icin Rabbim cumlesini korusun 
0 oy
(2,184 puan) tarafından
2 ay önce çok güzel bi darbe yedim o günden sonra alışmaya çalışıyorum olmuyo yapamıyorum güle oynaya gittiğim eve ağlaya ağlaya döndüm o içimdeki yangın halen sönmüş durumda değil içim parçalanıyor arasalar bile açmıyorum artık silmek zorundayım görmemem lazım yoksa yeniden başlayacak acılarım kızım için eşim için ayakta duruyorum o kadar boşluktayım kaynanam çocuklarını sevince kafamı duvardan duvara vurasım geliyo dayanamiyorum halen daha seviyorum uzak kalmam lazım ki kendim için sağlığım için beni koca bi boşluğa attılar ztn sevmiyorlar şimdi hepten yok görüyorlar ve abimin düğünü var gelin o kadar istiyor ki gelmemi ama annm hiç istemiyor bende gitmeyecem ama içim yaniyo herkes kıyafet seçiyor beğeniyor bana atiyo mutlular ama benim elimden sadece oturup ağlamak geliyo düğüne yakın canımı acitmam lazım ki düğüne gitmemek için bahane olur yoksa o an bile bana suç atacaklar gelmedi huzursuz etti düğünü diye gitsem ayrı dert gitmesem ayrı dert yoruldum hemde çok yoruldum bıktım usandım:( kızım ailemi o kadar seviyor ki ama karşılığını almaması daha çok bitiriyor beni gelde dayan 
(2,184 puan) tarafından
Bilmiyorum ki bizler ne yapalım kendimizi nasıl yırtalim ki öyle alıp bagirlarina bassinlae
(1,704 puan) tarafından
Bende bu soruyu sormaktan kafayi yicem kendime. İyi bi evlat nasıl olunuyo ki ben beceremiyorum. Hep aglatilan deger gormeyen ben oluyorum.
Benim onlara karşi sindirdiklerimi sıralasam yüzüne bakma onlarin dersin . Ama ben annemi hala köpek gibi sevip pesinden koşuyorum .
(2,184 puan) tarafından
Valla bende öyle ayağı incinse en önde koşan ben olacağım ama onların gözünde hiç birseye yaramayan olarak görünüyorum elimden tutacaklarina bi tekmede onlar atıyor onlar sayesinde ben kızıma titrer oldum sevgisiz olmasın hep annesi babası yanında olduğunu bilsin
(1,704 puan) tarafından
İnsallah akıl sagligimiz kaybetmeden evlatlarimiza hakkiyla annelik yapmayi basarabiliriz.
Yasattiklari cok zor yipratici.
(2,184 puan) tarafından
İnşallah insallah

İlgili bir soru bulunamadı

408,336 soru

12,267,618 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...