0 oy
382 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (127 puan) tarafından
İlk kızıma hamileyken 3 aylık cinsiyetini öğrendiğimizde eşim direk bni alıp onların evine gidip mujdeyi verdi ve baba ismini ne koysak dedi oda direk rahmetli olan erkek kardeşinin ailesiyle beraber kızının ismini koymak istedi bnde o an kırmak istemedim özlemindendir dedim. İkinciye hamileyim şuan eşim yine kız olacağını buna ne isim koysak acaba dedi direk düşünmeden zeynep dedi hayırlı uğurlu olsun dedi aşiri sinir oldum isim haki babanın değil ikimizin hata dinen bnim rizam dahilinde senindir dedim. Ebrar ecrin arasında kararsız kaldık. Bunuda babasına söyledik bu sefer babası kızıyor o zaman arayıp isim ne koysak demeyin bna diyor. 

23 Cevaplar

+2 oy
(577 puan) tarafından
Valla benim karnımda taşıdığım benim doğurduğum çocuğa kimse isim koyamaz. İkisinide kendim koydum tabi eşimle birlikte karar verdik.
(127 puan) tarafından
Cok yerinde bi karar olması gereken o zaten. Eşime cocuk ismi ne olacak denildiğinde bnle babası arasında kaldığı icin ufleyip pufluyor bnde o yüzden burda paylaştım bi yandan ona üzülmuyor değilim ama beli etmiyorum ki isim hakımızın olduğunun bilinciyle hareket etsin diye.
(577 puan) tarafından
Eşine niye üzülüyosun ki babasına neden soruyor? Ne alaka? Sınır çizmesi gerek bence.  O çizemiyosa sen sınır çiz. Yediğiniz içtiğiniz onlardan değilse niye hesap veresin ki
-Reklam-
0 oy
(131,982 puan) tarafından
isim hakki diye bisi varmi bilen varmi hani ayet hadis soz vs gibi 
(127 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla babasının hakımış anneninde rizası alınırsa iyi olutmuş diyen sosyal mediya hocalarından duymuştum
tmda hani neye dayanarak soyluyolar ayet hadis ne bilim bi kanit varmiki
(127 puan) tarafından
Kaynağını bilmemem ama sosyal mediya da söyleyecek kadar kendilerine güveniyorsa ila vardır diye düşünmüştüm bnde araştırmadım bak icime kurt düştü.
kucuk bi tavsiye verim sana hic kimseye sorma bebegin adi ne olsun diye snrdan boyle tadsizlik olur
(702 puan) tarafından
Dinen hakkı nilmiyorum ama Peygamber efendimiz ismi annesine denilmiş hemde 2 isim söylenmiş efendimizin annesi Muhammed ismini seçmiş bence burdan bile yola çıkılsa anlaşılır kime sorulacağı
0 oy
(10,360 puan) tarafından
Yani adamın dediğini koymicaksaniz sormayın tabi :D ben kimseye adı ne olsun denedim eşimle ikimiz karar verdik koyduk isimleri :)
(127 puan) tarafından
Eşime kızdım oda dedi istişare ettim ama baba isim direk koyuyor hic demiyor bu isim olur mu diye.
(10,360 puan) tarafından
İnsan az çok bilir tanır babasının huyunu eşinde şak diye arayıp sormasın dur hele önce ikiniz bir konuşun anlaşın çocuğu ikiniz yaptınız sonuçta. En son mesela iki üç isimde kararsız kalirsinjz o zaman çevreye sorar fikir alirsiniz
(127 puan) tarafından
E tabi öylede şimdi ne yapsak 25 günüm kaldı eşim kara kara düşünüyor babasını kırmak istemiyor bna bakıp ufleyip pufluyor
(10,360 puan) tarafından
Boşver biraz o üfleyip puflesin sen sevdiğin ismi koy
0 oy
(285 puan) tarafından
Kız adam buraz  haklı şimdi madem koymayacaksiniz neden evine gidiyor ya da arayıp soruyorsunuz (bu konuda haklı yani) onun dışında haksız olan baştan sonra eşin. O nasıl oluyor da senin fikrini ble sormadan elinden tutup babasına gidiyor isim koyma hakkı diye bir şey olamaz babayla anne ortak karar verir diğerleri de saygı duyar. Ha çok saçma ya da anlamı kötü olan bir isimdir cevrendekiler özellikle aile büyükleri uyarır ama şunu koy hayırlı olsun deyip geçemez. 
(127 puan) tarafından
Bu acıdan bakınca kayınbaba haklı gözüküyor yanlız eşim baba isim koy demiyor ne koysak diyor yanı fikir birliğiyle koyma derdinde ama baba direk koyup hayırlı uğurlu olsun diyor yani hic demiyor danişiyorlar bnde öneri sunayım hoşlarına giderse koysunlar ve biz olmaz deyıncede kızıyor.
0 oy
(12,869 puan) tarafından
kayınbaban haklı, kocanın suçu. hiç konuşmuyor musunuz evde bunun da adını ben koyayım diye
(127 puan) tarafından
Bu acıdan bakınca kayınbaba haklı gözüküyor yanlız eşim baba isim koy demiyor ne koysak diyor yanı fikir birliğiyle koyma derdinde ama baba direk koyup hayırlı uğurlu olsun diyor yani hic demiyor danişiyorlar bnde öneri sunayım hoşlarına giderse koysunlar ve biz olmaz deyıncede kızıyor.
(12,869 puan) tarafından
ilkinde huyunu öğrenmişsiniz. danışmaksa amaç baba ecrin mi olsun ebrar mı olsun diye sorabilirdiniz. ha bence hiç sormaya gerek bile yok
0 oy
(5,749 puan) tarafından
Suç kayınbabanda değil eşinde. Benim 5 gebeliğim şuan sadece birinde anasının adını istedi onada ikinci isim koydum. Diğerlerini kendim koydum. O hakkı tanımam valla eziyetini ben çekiyorum kimse kusura bakmasın.
(127 puan) tarafından
Eşim istişare niyetiyle sordum diyor ama o hemen koyup hayırlı uğurlu olsun diyor.
0 oy
(15,669 puan) tarafından
Kayinbaban da değilki sorun. Siz adama soruyorsunuz oda söylüyor. Madem kafanızda başka isimler vardı hiç sormasaydıniz yada şu isimler arasinda kararsız kaldık deseydiniz. 
(127 puan) tarafından
İsimleri sorduktan epey sonra bu isimlerin arasında kararsız kaldık öncesinde istişare niyetiyle eşim sorduğunu söyluyor
0 oy
(18,103 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
baba ismini ne koysak diye sorduğu yerde sessiz kalmam hata olmuş. Bazı insanlar sessizliği kullanıyor maalesef bazı sesler çıkarılmalı bazı kavgalar edilmeli fikir danışmak değil bu eğer öyleyse ilk çocukta ya ikinci bir isim koyacaktın ya da ikinci çocukta baştan ilki gibi olmasın diyecektin. Düşünüp ismi belirledikten sonra o mu olsun bu mu olsun diyecektin 
(127 puan) tarafından
Eşim danişmak istemiş oda isim koyunca bide hayırlı uğurlu olsun dediğini söyleyince tartiştik farklı isim arayışa girdik sonradan bu isimlerin arasında kaldıık.
(18,103 puan) tarafından
Kendin ne istiyorsan onu koy. Her gün çocuk doğurmuyoruz zaten birini koymuşlar o onlara yeterli
0 oy
tarafından
Kayın baba maydonoz kime ne ki çocuğunuzun adından iki çocuğum var ikisinin adinida  babasıyla beraber koyduk ben karar verdim eşim kabul etti ilkini babası koydu ben kabul ettim 
0 oy
tarafından
Bı çocuğun adını iki kişi karar veremiyorsunuz Allah aşkına ya 

Cinsiyeini öğrendim kaynanam dediki insan bir danışır anne senin adını koyalım ne bileyim aklında bir isim varmı babasıyla karar vermedik daha anne kesinleşince haber ederiz dedim baya kırıldı ama yapacak bişey yok ben taşıyorum ben doğruyorum.nmevbur muyum hayır 
0 oy
(4,313 puan) tarafından
Vallahi kimse kusura bakmasin ben 9 ay tasicam, dogurcam, bakicam eziyetini cekicen x kisi adini koyacak. Yok yaa. Iki cocugum var ilkini ben koydum. Ikinciyi de ilk oglum bu olsun mu dedi ismiyle uyumlu diye bende kabul ettim. Ne kendi aileme ne esimin ailesine sormadim hos sorsam da karismazlar. Esinde problem burda. Ne diye ne koysak diyo biz bunu dusunduk sizin fikriniz var mi dese neyse. Direk hak veriyo. 
0 oy
(371 puan) tarafından
Ben hep kendim koydum tabi eşimin izniyle kimseye de siz koyun demedim danıştım sadece fikir olarak ama eltim ilk kız da ilk oğlan ona nasip oldu Zoraki kaynana kayınpeder ismi koyuldu haliyle kız üzüldü kendi babasının ismini de koydu iki dede ismi ama herkes kayınpeder ismiyle sesleniyor bana kimse bişey demedi hatta benim adım eda kızımın adı ela oldu herkes kendi ismini verdi dedi asla müsaade etmem doğur büyüt başkası koysun mümkün değil 
0 oy
(7,775 puan) tarafından
İlkinde kirmamissın bence b okunu cikarmasinlar. Bunuda sen koy yani 9 ay karnında taşıyorsun bakımı sen yapıyorsun 
0 oy
(19,659 puan) tarafından
Valla babası haklı. Eşin ne kadar saçmalamış. 
0 oy
(7,994 puan) tarafından
Tabi ki ismi anne baba koymalı bence ama gerçekçi olmak gerekirse Zeynep ismi sizin düşündüğünüz isimlerden çok çok daha güzel. 
0 oy
(4,368 puan) tarafından
Valla tek cocugum  37 de anne oldum . Ailem öldü torun hasretiyle. Onlara bile sormadım. Ben arastirdim buldum esim de begenince karar verdik. Bin tane doguracak degilim. Onun ölmüşü bunun kalmışı yok ailenin büyüğü banane ya
0 oy
(1,372 puan) tarafından
Kimseye fikir sormadım. Fikrini söyleyene de saygı duydum ama yine de kendi bildigimi okudum :D
0 oy
(945 puan) tarafından
Olsun canım siz neden soruyorsunuz ki kayinbabana kızımın ismini ben koydum oğlumun ismini eşim istedi benimde istediğim bir isimdi kayinbabama sormadık bile ne koyalım diye doğum yaptigimda hayırlı olsun diye aradı o zmaan dedi yunus emre olsun biz dedik zaten ismini biz bıraktık şuan üçüncüye hamikeyim ismini düşündüm eşime de söyledim yine karışırlarsa söylerim ben buldum düşündüm diye sonuç olarak ne olsun diye sormuyorjm kendileri söylüyorlar kayinbabana biraz hak verdim canım eşin arayıp istişare edelim gibisinden düşünmüş ama o dediği istişare ikinizin arasında olmalı 
0 oy
(9,994 puan) tarafından
2 çocuğumun adını ben buldum eşim beğendi koyduk ailesiylede yaşıyorduk sormadik onlara. Hata ilk dogumunda kayinoeder çok söylendi komşulara bile söyledi danismadilar sormadılar direk kıza isim koydular diye. İkincidi ise kim neden sormadinjz demedi sadece ismi begenmediler bizde hiç takmadik 
0 oy
tarafından
Dinen babaya aittir ama hanımının istişare makamında olduğunu da bilmeli.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 90 göst.
0 oy
4 cevap 151 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,861 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 54 göst.
29 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Merve97 (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 40 göst.
18 Kasım 2024 Diğer kategorisinde deve_tabani (42 puan) tarafından soruldu

409,065 soru

12,294,814 cevap

38,300 kullanıcı

Kategoriler

...