Hanımefendi bakın siz benim yazdıklarımı anlamıyorsunuz ve çelik bir yargıyla yaklaşıyor, inatla konuyu sabit bir fikirle uzatıyorsunuz. Size anlatabilmek adına örnekliyorum. Ben eşimin beni aldatmayacağından eminim çünkü evvela kendimden eminim. İkimizde evlilik çatısı altında tek hayat yaşamamız gerektiğinin idrakındayız. Eşimin zevklerine, hobilerine önem veriyorum onu değiştirmeye çalışmıyorum veya yargılamıyorum. Evi onun için cazip ve yaşanabilir kılıyorum. Örnek vermek gerekirse ben aktif alkol kullanmam, eşim arada tüketmeyi seviyor. Bu evlenmeden önce edindiği bir alışkanlık. Bu konu hakkında sadece bir kere konuşup dini ve sağlık yönünden sakıncalarından bahsettim ve kararı kendisine bıraktım, istiyor. Ben bu yönde onu yargılayıp evden uzaklaştırmıyorum belirli zamanlarda balkonumuzu süslüyorum, masamı hazırlıyorum, mezesini hazırlıyorum müziğini açıyorum. O alkolünü yudumluyor ben meyve suyumu. Kah gülüyoruz, kah ağlıyoruz bütün bir geceyi sohbet içinde geçiriyoruz. Kimine göre yanlıştır ama bana göre doğrusu bu. O benim eşim benim mutluluğum, onun mutluluğundan geçer. Bu sadece bir örnekti. Mesela ben bunu yaparım ama o da bu anlayışımın karşılığında benimle operaya gider, beni tiyatroya götürür, kitap okumaya çalışır. Bizim ilişkimizde inat yok, gurur yok, gizli saklı yok. İstisnasız her akşam günümün her bir detayını anlatırım ve o da aynısını yapar. Demek istediğim şey şu, ben eşimin en iyi arkadaşı olduğuma eminim. Hayatta en saygı duyduğu kişinin ben olduğunu biliyorum çünkü en saygı duyduğum kişi o.
İnsandır beşer, şaşar. Eşimin en ufak aldatmaya yönelik bir şeyini görsem asla telafisi mümkün olmaz ve işi hiç kavgaya dökmeden o an bitiririm o da bunu adı gibi iyi bilir. Neden? Çünkü baştada dedim BEN EVVELA KENDİMDEN EMİNİM. İmzayı attığım andan beri benlikten çıktım, biz oldum. Onu dışarıya itecek hiç bir sebep mevcut değil. Dışarıda aradığı her şeyin en iyisini evde bulabilir. O noktadan sonra yapabilecek hiç bir şeyim yok çünkü ben zaten her şeyin elimden gelen en iyisini yapmışım.
İlişkiyi yaşayan onlar, bunu onlar bilir derken bunu demek istiyorum. İlişkinin detaylarını bilmeden şahit olmadan ayrılık sonuçlu olamam. O dört duvar arasında ne yaşandığını ancak ikisi biliyor. Bu ikisinin alabileceği bir karar. Yukarıda da dediğim gibi hanımefendi ayrılık üzerine bir post atsaydı, kesinlikle o yönde destekleyici bir yorumda bulunurdum. Ama hanımefendinin kararı net değil acısını sıkıntısını ben çekmeyeceğim o çekecek. O yüzden hiç tanımadığım ve asla reel bir destek sunamayacağım birine karar aşamasında olumsuz yaklaşmak istemiyorum sadece.