0 oy
249 göst.
Diğer kategorisinde (561 puan) tarafından
Kizlar kusura bakmayın başlık için ama nasıl ifade edeceğimi bilemedim .

Normal akıntı afedersiniz çamaşıra değdiği Zaman bozarmi namazı 

7 Cevaplar

0 oy
(17,441 puan) tarafından
Safii mezhebine göre abdest bozulur ve namaz olmaz öyle. O yüzden biz her namaz öncesi iç çamaşırımızi da çıkarırız. Akıntı olmuş ise abdest alırız olmamış ise namaz kılarız 
(561 puan) tarafından
Hanefi mezhebine göre nasıl ,ya çok araştırdımda aklıma takıldı ,afedersin abdest alıyorum ,yada abdestim olduğu zaman eğer akıntım olmuşsa çamaşırımi değiştiriyorum ,ama eskiden bu bilgiyi bilmezdim hiç kılarken ,kildiklarim inşallah kabul olmuştur
(16,574 puan) tarafından
Abdest bozmuyor. Sadece o iç çamaşır ile namaz olmaz değişmek lazım bende safiyim
(561 puan) tarafından
Çok sağol canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Pamuk veyahut peçete ile akıntıyı engelleyebilirsiniz dışa çıkmadıkça iç çamaşırı bulasmadikca sorun yok. Taharet alırken pecetenizi veya pamuğunuzu atar başka koyarsınız. Günlük bed de olabilir lâkin ondada bozulur mühim olan arada kalması ve akıntının çıkışını engellemesidir.
tarafından
Engellenmez ki zaten, sağlıklı bir kadında günde 2 saatte bir gelir. O rahim ağzını temizleyen sıvı, ağızdaki tükürük gibi.
Pamuk kullanıyorum ben, doğru şekilde koyduktan sonra kaymıyor da. Ayrıca sabah aldığım abdesti akşam da bozsam akıntım taşmıyor. Hem böylece adet olduğum ilk anı da sürekli pamuk kullandığım için yakalayabiliyorum. Böylece hep temiz kalıyorum.
tarafından
Benim iki doğumdan sonra çok yoğun bi şekilde gelmeye başladı ne yapsam engel olamıyorum sürekli bez değiştiriyorum bende anca oyle namazlarımi kalabilirim
tarafından
Namazını bozmaz. Elbisene burun dolusu sümkürsen onunla namaz kılmazsın değil mi? Bu da onun gibidir.
tarafından
Anladım teşekkür ederim ❤️
tarafından
Burda vardı Alaskanin yorumu bakabilirsiniz
0 oy
tarafından
Bozmaz. Necasetten taharet kuralına uymak için pamuk kullanabilirsiniz. 
(561 puan) tarafından
Canım pamuk vs türü kullanamiyorum ped bile kullanınca alerji oluyorum ,iç çamaşırımi değiştirsem olmaz mi
tarafından
Olur canım niye olmasın. Alternatif sundum sadece.
(2,366 puan) tarafından
Makyaj pedi denediniz mi?
tarafından
Burda da bozmaz demiş
0 oy
(117 puan) tarafından
Hanefi mezhebine göre bozmaz. Ama bu şekilde bir şüphe veya vesvese yaşıyorsanız "günlük ped" (bilmeyenler için normal ped değil, daha ince, günlük iç çamaşırı değişimini önlemek için) 

kullanabilirsiniz namaz vakitlerinizde ped değiştirirsiniz ve içiniz rahat eder 
(561 puan) tarafından
Çok sağol canım yorumların için
0 oy
tarafından
Aynı soru burda da var 
(561 puan) tarafından
Valla insan düşündükce çelişkiye düşüyor , iç çamaşırı değiştirmekte fayda var diye düşündüm ,çünkü her kafadan bir ses
0 oy
(1,604 puan) tarafından
O akıntı dogal akıntı gibi sayılıyor sümük gibi düşün, orayı koruyan bir sıvı, bunu engelleyemezsin, pamuk gibi şeyler de koymana gerek yok çünkü orayı hasta eder, namazı da abdestide bozmaz, onu burundan akan sümük gibi düşünüp hareket etmeliymişiz , boyle öğrendim 
0 oy
(1,532 puan) tarafından
Bildiğim kadarı ile namaz bozulmaz ama her vakitte abdesti yenilemen lazım
tarafından
Yanlış biliyorsunuz özür olan kan akıntısı ile karıştırıyorsunuz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 56 göst.
0 oy
16 cevap 226 göst.
0 oy
0 cevap 43 göst.