0 oy
140 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (822 puan) tarafından
Kizlar bir buçuk aydır her hastaliginda antibiyotik tedavisi gördük 2 kutu antibiyotik birde iğneli antibiyotik tedavisi gördük hastalıkları ciğere iniyor o sebeple veriyor doktorumuz ben bağışıklığını bağırsaklardaki yayarli bakterileri nasıl cogaltabilirim onu sorcaktim neler yapabilirim ne verebilirim buna bağlıyorum sık geçiriyor çünkü 

6 Cevaplar

0 oy
(1,692 puan) tarafından
Probiyotik bolca yoğurt kefir vs birde polivit multivitamin bizim doktorumuz bunları onerdi benim kızımda aynı
(822 puan) tarafından
Bana özelden yazarmisiniz gidince doktorumuza sorucam
-Reklam-
0 oy
(797 puan) tarafından
Antibiyotikten ziyade hastalık sonrası vücuttaki beyaz kan hücreleri düşüşe geçer. Bu dönemde çocuk hastalıklara ekstra açık oluyor

Hastalık sonrası bi dönem çocuk ekstra korunmalı. Ayrıca beslenmesine dikkat edebilirsiniz. Mutlaka ama mutlaka D vitamini. Yaban mersini, nar, propolis gibi antioksidan açısından zengin besinler beslenmesine eklenmeli. Kemik ilikli çorbalar beslenmesine eklenmeli. Kırmızı et en kötü gün aşırı verilmeli (mümkünse kuzu eti) 
(822 puan) tarafından
Allah razı olsun cevap verdiğiniz için öyle çaresiz kaldım ki anlatamam
(797 puan) tarafından
Estağfurullah ne demek. Probiyotik desteği de çok önemli yukarıdaki hanımefendi söylemiş diye tekrar etmedim. Hasta olduğu dönemlerde mutlaka flakon olarak diğer dönemlerde de kefir olarak ya da ev yoğurdu olarak verebilirsiniz. Benim kızın da malesef çok çabuk ciğerine iniyor. Sabah öksürük başlıyor gece ciğerden sesi duyuyoruz malesef :(
(822 puan) tarafından
Probiyotik desteği yoğurt dışında ne verebilirim ben sadece reflor kullanıyordum ama faydası olmuyor ya flakon olarak ne alabilirim kefir de bu marketlerde satılandan bahsediyorsunuz değil mi
(822 puan) tarafından
Enterogermina 20 lik aldım umarım faydası olur keşke ilk antibiyotik kullandığında alsaydim
0 oy
(646 puan) tarafından
Ravla markasinin mor meyveli karışımı var ondan alın günlük ya da haftada 4 gün falan verin. Farklı markalardan çeşitli probiyotikler alıp en az 8 hafta her gün birer probiyotik verin. Paketli gıdalardan uzak tutun. 
(822 puan) tarafından
Enterogermina tarzı mi probiyotik almak lazim
(646 puan) tarafından
Ben kullanıyorum ravlayi. Bilmiyorum kızım yeni kreşe başladı henüz antibiyotiklik bir hastalık olmadı 1.5 ayda çok şükür. Evet enterogermina, NBL probiyotik bunları kullaniyorum
(822 puan) tarafından
Enterogermina aldım 20 adetlik kullanicaz bittikten sonra tekrar alırım  NBL nin çocuk için olanı yok ama sanırım
(646 puan) tarafından
D3 drop olan 2 yaş ve uzerine oluyor diye biliyorum
(822 puan) tarafından
Öylemi bilmiyordum çok teşekkür ederim
0 oy
(360 puan) tarafından
Nbl probiyotik kullaniyorum ben kizima o da guzel seviyor tavsiye ederim
0 oy
(869 puan) tarafından
Ev yogurdu Yiyebilir 
0 oy
tarafından
Oncelikle cocugun hasta olmamasi icin elindrn geleni yap soguga cjkarma iyi besle hasta olmadigindan emin ol 1 ay belki takip et bu surecte bio gaia diye bi ilac var bagirsak bakterisi dedigin onu kullan sonra hastaliktan tamamen kurtulunca yavastan cocugu serbest birak terlemesine musade et mesela soguga da ciksin 1 yudum soguk su icsin bisey olmaz gibi ama dozunda yani zamanla bagisikligi kazanir 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 179 göst.
16 Mart 2022 Diğer kategorisinde ASEL ESRA (1,564 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 79 göst.
0 oy
4 cevap 148 göst.
4 Kasım 2021 Diğer kategorisinde tomiriis (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 285 göst.
30 Kasım 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Merveeeee (126 puan) tarafından soruldu

411,571 soru

12,389,833 cevap

43,727 kullanıcı

Kategoriler

...