0 oy
181 göst.
Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından
Kızlar ben midemden ara ara sorun yaşıyorum yani yanma veya ağrı yok kusma yok ama sırtıma vuruyor sırtımı ağrıtıyor şişkinlik ve aşırı gaz oluyor mide bulantısı ve iştahsızlık yapıyor doktora gittim gastrit dedi ama endoskopi yapılmadı hiç bu işlemi yaptırmaya da korkuyorum işlemden değil de kötü bişey çıkar diye korkuyorum verdiği mide koruyucu bir işe yaramıyor kudret narı çok iyi diyolar tahin denedim ama iyi gelmedi brokoli iyi geliyor ama bulamadım marketlerde bugün baktım aranızda kudret narı veya başka mide için bitkisel şeyler yapıp deneyen iyileşen var mı? 

6 Cevaplar

0 oy
(1,024 puan) tarafından
Kudret narıni duymuştum arkadaşımdan . Onu almak nasip olmadı ama ben dut pekmezi aldım sabah akşam birer tatlı kaşığı tüketiyorum. Bende reflü var ,yanma , şişkinlik, hazımsızlık yaşıyordum. Gastrit içinde acı yasak mı bilmiyorum ama benim acı bana yasak çok dikkat ediyorum şükür şimdi iyiyim . 
(320 puan) tarafından
Valla çoğu şeyi yasakladı ya Portakal mandalina domates çay kahve turşu acı ekşi geriye bişey kalmıyor zaten
-Reklam-
0 oy
(5,167 puan) tarafından
Ben her hattı denedim elde var sıfır  senin midemde helikobakteri var belliki mide mikrobu  bende sadece yanma oluyur  göğsümde tedavi oldum ama ara sıra birşey yeyince olur
(320 puan) tarafından
İlaçlar fayda etmiyor dimi :(
(5,167 puan) tarafından
Akşam 7 den sonra bir şey yemiyorum midem rahat bide yemekle beraber asla su içme bide iğde kaysı karnıbahar çok tüketirim midem şuan iyi
0 oy
(4,096 puan) tarafından
İki geliyor ama onu yemek zulm eşim aldı içtikçe çıkardı aşırı yağlı 
(320 puan) tarafından
Tamam canım zeytinyağlı olan dimi alıcam bende çok mu kötü tadı peki yutulmayacak gibi mi
(4,096 puan) tarafından
Yağlı tek sıkıntısı o yağlı şeyleri sevmiyorsan zor yutarsın
(320 puan) tarafından
Yerim herhalde ya şifa için napalım ufak ufak yutarım bi şekilde
(4,096 puan) tarafından
Doktor eşime 3 tane ilaç verdi çok kötü durumdaydı baya rahatlattı onlar şişkinliği filan azalttı
(320 puan) tarafından
Bana bi tane mide koruyucu verdi o kadar
0 oy
(1,543 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun yıllar önce ben de başladı bu problem endoskopi'de yapıldı hiçbir şey çıkmadı stres kaynaklı denildi Yani hem Adet dönemine yakın hem de eğer ki stresli bir dönemdeysem midemde bir sanki taş var gibi midemde bir sertlik olur aşırı gaz böyle Çok affedersin hele hele de yürüyüş yapayım Böyle gaz çıkartmaktan ölürüm mide gazından Aynen sırta vuruyor ve bende de aşırı bulantı yapıyor Yani bazen böyle ağıra öyle yiyorum gücümden takatimden düşmemek için mide ilacı kullanmadım yani mide ilaçlarına Çok da iyi demiyorlar kendim geçecek deyip kendi kendimi yıllardır avutuyorum
(320 puan) tarafından
Ya korkuyorum aslında aklıma kötü bişey getirmek istemiyorum ama bi yandan da düşünmeden edemiyorum :( benimde aynı senin gibi 2 ay falan böyle hiç bişey yok herşeyi yiyorum sonra en ufak bi streste hop başa dönüyorum sonra aylarca toparlamaya çalışıyorum sonra yine bikaç ay iyi oluyor böyle gidiyor bu döngü anladığım kadarıyla ilaçlar pek işe yaramıyor bazen bulantı oluyor mesela bu sefer bulantı yok ağrı yanma yok yemek istemiyorum ama aslında sofraya oturunca da yiyebiliyorum sonrasında kusma falan olmuyor çok şükür sadece hazımsızlık gibi hissediyorum çok aşırı mide bağırsak gazı oluyor bide reglime de 2 3 gün kadar bişey kaldı belki o da etkiliyordur ama sırt ağrım var 2 gündür şişkinlikten mide ilaçları hakkında da hiç iyi şeyler söylemiyorlar doğal yollarla kesin tedavisi yok mu acaba ben kudret narını deniycem işe yararsa eğer istersen yazarım sanada mide sorunları gerçekten çok berbat ediyor insanın bütün yaşam kalitesini etkiliyor :(
(1,543 puan) tarafından
Canım senide benim gibi sadece stres etkiliyor gibi vücütta en çok kalpten sonra mide bağırsak etkilenirmiş acaba kötü birşey mi diyorum ama bazen öyle iyiyim bazen de ölüyorum bende adetime 10 gün kala başlar mide problemim eğer düzelmez isen sana tavsiyem bi psikiyatri ye gitmen
(320 puan) tarafından
Aman boşver kız psikiyatriye gidince nolcak dayayacaklar ilacı psikolojik olsun varsın kötü bişey olmasın da aşılır bi şekilde ben doğal yolları bi deneyeyim önce
0 oy
(3,191 puan) tarafından
Ben 10 yıldır rahatsızım. Doğal olarak günde bir çay kaşığı çörek otu yemek

Güzel bir kantaron yağı yatmadan önce içmek bir çay kaşığıyla başlayıp arttırabilirsin

Aktardan hazımsızlık vb şikayetini söyleyip çay almak doğal çaylar çok rahatlatıyor ismini unutuyorum maalesef 

Kudret narı da çok faydalı deniliyor ben meyvesini yiyordum ama mide için zeytinyağına mı koyuyorlar öyle bir şey var denemedim.

Bir de ben hacamat yaptırıyorum gerçekten son yaptırdığımda çok rahatladım sülük tedavisine de başlamayı düşünüyorum. Eğer işin ehli birini bulursan organlarımı kontrol etti ve midem yukarda toplanmıştı tam rahatsızlık hissettiğim yeri gösterdi zaten. Masajla düzeltti vallahi o an rahatladım. Önyargılı düşünmeyin göbek düşmesi gibi bir şey. Allaha şükür o andan beri baya rahatım
(3,191 puan) tarafından
Helal olsun kız nolacak. Evet ben de şansıma yaptırdıktan sonra duydum annemlerin mahallede varmış öyle bir teyze.
Reflü ve mide fıtığı vardı 9 yıl önce başladı sınav stresiyle. Sen de inanıyorsun madem kadının dediğini anlatayım. Kendini sıkmak her şeyi içine atmak büyük sıkıntılar yaşamak korkmak buna sebep oluyor. Zaten üzüntü direkt mideyi etkiler. Benim göğüs kafesimin ortasında sürekli taş var gibiydi. İşte o sıkıntılardan sebep oluyor kadın her seferinde dedi bana o sıkıntının temelini çözmek lazım diye İlaçlar zaten yaramıyor uzun sürelisi de mide yapısını bozuyor. Güzel besleniyorum geçmiyor. Şimdi şükür daha rahatım. Senin neyin vardı
(1,543 puan) tarafından
Canım yaşım 41 olacak sıkıntı sinir stres biraz bizde genetik annemde aynı birşeye üzülsem hemen midem taş gibi sanki şişkinlik olur iştahım olmaz midem bulanır böyle yani zorla yesem öğürme olur ama kusma olmaz Bunu birkaç gün çekerim fazlasıyla son zamanlarda da Adetime yakın böyle bulantı oldu iştahsızlık olmaya başladı Ne bileyim vallahi canım günümüze şükür diyorum geçiriyorum günleri Ama bu söylediğini Bir araştıracağım inşallah böyle birini bulurum
(3,191 puan) tarafından
Çok zor gerçekten ben 23 yaşındayım ama ne çektiğimi ben bilirim kaç kere oturarak uyudum. Annem geçenlerde bir kere yaşadı anlattı bana sen nasıl dayanıyorsun buna dedi. Mide bir de en önemli organlardan mide bulantısı bile yaşasan tüm gün tadın olmuyor. Hi bak bir de onu demişti miden sürekli rahatsız olduğu için surat ifadende keyifsizlik olur sen farketmezsin ama sosyal ilişkilerini etkiler dışarıdan bakan o ifadeyi görür dedi. Rabbim şifa versin inşallah
(1,543 puan) tarafından
Çok doğru canım İnan ki Yüzüne de sirayet ediyor yaşantına da yani Çocuklar bazen diyor ki anne diyor her gün mü hastasın diyorlar ama elinde olan bir şey değil ki insanın Yani gerçekten yaşayan bilir Rabbim tez zamanda sağlığımıza kavuştursun inşallah hepimizi Allah'a emanet ol canım Çok teşekkür ederim Yorumların için
(3,191 puan) tarafından
Allah razı olsun sen de Allaha emanet ol ❤️❤️
0 oy
(1,543 puan) tarafından
Mideniz nasıl oldu bulantınız mide gazınız geçti mi
(320 puan) tarafından
Sayılır tam olarak değil çok yemezsem iyi gibi aşırı kaçarsam kaburgam ve sırt ağrım oluyor gazdan genel olarak aşırıya kaçmadan yiyorum herşeyi sizin de mi mide rahatsızlığınız var
(1,543 puan) tarafından
Hiç sorma canım pazartesi den beri ölüyorum bugün elhamdülillah biraz rahatladı bi gaz sıkışması sırtım çatladı sanki yemek yiyemiyorum mide tıkabasa dolu sanki bide bulantı eklendi öldüm öldüm dirildim
(320 puan) tarafından
Canım bu aralar galiba çoğu insanda var bu bende anlamadım muzu dilimleyip üzerine tahin gezdirip yiyorum ara öğünde iyi geliyor biraz bende sabahları mide koruyucu alıyorum öyle iyi biraz hafif şeylerle beslen bi süre yoğurt çorbası yap ye patates haşla mesela yağlı ağır yemeklerden uzak dur

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 37 göst.
31 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Evlat (462 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 115 göst.
23 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,291 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 183 göst.
24 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Ozgegzem (570 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 125 göst.
5 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Beren sezgin (238 puan) tarafından soruldu

408,400 soru

12,269,842 cevap

37,570 kullanıcı

Kategoriler

...