+1 oy
586 göst.
Diğer kategorisinde (2,295 puan) tarafından
Mesela kendiniz için neler yapıyorsunuz ben evlendim evleneli bitkisel hayatta gibiyim evin içinde bir bu sene ilk defa araba kullanmayı öğrenmek istedim o oldu şimdi ki aklım olsa kpss falan hep dener girerdim Bi yerden gelistirirdim ama maalesef metal sağlığım elverişli olmadı eşim eşimin ailesi sürekli tartışma oğlum doğdu sürekli onun atak dönemleri anliacnız psikolojim bozuldu herseyi bırakmıştım ya siz ?

21 Cevaplar

+4 oy
(5,564 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben evlendikten sonra kendimi tek geliştirdiğim konu ***** olmayıp hakedene haketiğini vermeyi öğrendim ve bu konuda iyi geliştim 

Eşime beni senin aile bu hale getirdi diyorum:D

(5,564 puan) tarafından
Benim eşimin halaları yengeleri vs bana bayılıyor ama kaynanam birtürlü yerinde durmaz ve asıl şu ki kaynanam teyzem olur eşimle hiçbirbirimizi görmemiştik teyzemi 2 kere görmüştüm evlendim baktım kadın durmuyor sözde teyzem ay annem teyzedir vs diyor 5,5 yıl beraber yaşadık baktım durmuyor bende asla susmadım düzensiz kuralsız değişik bir ailelerdi şükür ki eşim içinde bi düz
Eşime hep diyorum ananın yaptığı en iyi şey seni doğurmak olmuş

Aile apartmanına gelirsek geçmiş olsun en büyük hata bence yol yakınken git koş durma
(2,295 puan) tarafından
Valla darısı bana olsun inşallah inşallah ya
(5,564 puan) tarafından
İnşallah canım hiçbir zaman haksızlığa susma her zaman yerinde gerekeni konuş sonra bi anlamı kalmıyor
(346 puan) tarafından
Bana herkes engel oldu ailem dahi çıkma yok dsha çok sorun olur ilkinde tamam dedim bı. Kaç ay geçti vaktim olmuyor bu sefer vazgeçmedim öyle yada bu ev taşınacak dedim o kadar sabrettim ki şimdi herkes iyi ki diyor bu da kafa yani ben en son dedim herhalde akıl sağlığım gidecek o kadar zor ki rabbim kim böyle dardaysa kurtarsın
(5,564 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun İnan sizi çok iyi anlıyorum tez vakite inşallah hayırlı bir kapı açılır size
-Reklam-
+1 oy
(20,282 puan) tarafından
Son bebem 2 yaşında o biraz büyüsün ehliyet almayı araba almayı düşğnüyorum çocuklarjmla gezeceğiz fink fink :)
(2,295 puan) tarafından
Ay hadi inşallah cnm valla bende istiyorum ama trafik beni ürkütüyor
(20,282 puan) tarafından
Orasıda var tabi
+1 oy
(674 puan) tarafından
Kızım tekken sınavlara hazırlık yapıyordum el işleri  yapıyordum kitap okuyordum yeni yerler keşfediyordum  simdi oğlum var 6 aylık henüz birsey yapamadım ama el işi vs yine yapıyorum bakalım artık nasip 
(2,295 puan) tarafından
Valla devam et ben çok pişmanım ama o zamanlar zordu cidden babam öldü aynı gün doğum yaptım üstüne eşimle ailesi yüzünden tartışıya başladık baya baya hatta şiddete kadar vardı üstüne ailesiyle de neyse bu sefer hala tarafıma bisey oldu hepsi babamdan sonra Azrail oldular derken miras falan gör cehennem gibiydi hersey
(674 puan) tarafından
Rabbım yardımcın olsun inşallah feraha çıkarsın seni
+1 oy
(692 puan) tarafından
Evlenmeden gelişenlerdenim
(2,295 puan) tarafından
O nasıl oluyor:)
(1,188 puan) tarafından
sonradan gorme deilim diyor işte
(3,025 puan) tarafından
İnsanın hayat boyu öğreneceği şeyler vardır:)
+1 oy
(78 puan) tarafından
Atanmaya çalışıyorum 
(2,295 puan) tarafından
İnşallah bir gün olur ya
(78 puan) tarafından
İnşallah nasip
+1 oy
(10,860 puan) tarafından
Valla biz evleneli 3 yil oldu hemrn hamile kaldim zaten hamilelik perisan gecti dogum sonrasi cocukla zorlandim derken 1 senedir rahatim sukur bu surecte de universiteye karar verdim ama ne okumaliyim bilmiydoum okul oncesi ogretmenligi dusundum zaten gecmisim var dusunme asamasindayken neden ilahiyat okumuyorum apt yapim var dedim sonra kendimi kitaplara kaptirdim universiteden vazgeçtim tek amacim ilim ogrenmek onun ivin cabalayip kendimi gelistirmeye calisiyorum yani dini konular ilmihal kuran siyer vs calisiyorum 
+1 oy
(346 puan) tarafından
Bende aynı durumdaydim karar verip mesleğimi yapıcam dedim kpss yi girdim o 7 ay sadece sınavı düşündüm o kadar güzeldi ki hiçbisey düşünmüyordum istediğim puan olmadı tekrar girmeye niyetim var birde ehliyet almayı düşünüyorum 
(2,295 puan) tarafından
Ehliyetini al bu sene bence her yıl biraz daha pahalanıyor
(86 puan) tarafından
Tüh , bu yoruma üzüldüm.  Hangi düzeyden girdiniz KPSS'ye ?  Bende çalışıyorum da.
(346 puan) tarafından
Önlisans maliye girdim
(86 puan) tarafından
Bende yazın gireceğim. Bir aydır çalışıyorum.
+1 oy
(1,701 puan) tarafından

Evlenmeden önce fazla gelişmişim sanırım:D Mesleğim, işim evlenmeden vardı. Araba kullanma da. 3 dil biliyorum ama biri köreliyor sanki :( Yazılım öğrenmeye çalışıyorum şimdi. Bu yeni bir gelişme olabilir :D

(1,701 puan) tarafından
Amatör çeviri yapıyorum ama öyle kâr amaçlı değil. İtalyanca, Almanca ve İngilizce biliyorum. İngilizce liseden beri hayatımda. İş hayatında da çok kullanıyorum İngilizce ve İtalyanca. Almanca köreliyor :/
(2,295 puan) tarafından
Hmm valla cnm maşallah hep istedim dil öğrenmek ama hep hayalde kaldı :(
(709 puan) tarafından
İtalyancayi nerden öğrendin canım konudan bagimsiz
(1,701 puan) tarafından
Kursla ve İtalyanlarla. 6 ay İtalya'ya git gel yapmıştım. İş için öğrenmem gerekiyordu.
(1,701 puan) tarafından
Bizde dil hayati bir mesele. Eşim de 5 dil biliyor. Sadece yabancı dilden bahsetmiyorum, düzgün Türkçe konuşmak ve yazmak çok kıymetli. Burada görüyorum bazı kadınlar öyle yazamıyor ki başka bir dil mi konuşuyor diyorum. Çok da üzülüyorum. Bir Türk dilini düzgün konuşup yazamayacaksa nasıl milliyetçi olabilir. Herkes okumak zorunda değil bana göre, fakat herkes dilini düzgün konuşup yazmak zorunda. Oğlumuzu da böyle yetiştiriyoruz. Güzel Türkçe konuştuktan sonra İngilizce öğretelim dedik çok şükür 2 yaşında uzun uzun cümle kurar oldu artık. Şimdi 3 yaşında İngilizce de anlıyor.
+1 oy
(977 puan) tarafından
İçime değil dısıma atmayı öğrendim

Ehlıyet aldım

Anne oldum

Birkaç kursa gittim farklı alanlarda ve son olarak

Yemek yapmayı öğrendim asjjsjsjsjsj
(2,295 puan) tarafından
En azında yapmışsın yine :)
(977 puan) tarafından
Aynen yeter bana
+1 oy
(113 puan) tarafından
Imm evlendikten sonra nelere sardım bir bakalım. 

1- El yeteneklerimi geliştirecek hobiler edindim ve bunlardan ciddi gelirlerde elde ettim (Epoksi-alçı ressamcılık-makrome-mum-sabun-el örgüsü)

2-Evlilik öncesi roman okuyucusuydum evlilik sonrası dini ve tarihi olarak evrildim. 

3-Yemek kursu ve diksiyon kursu aldım

4-Şimdilerde de yabancı dil eğitimine başlayacağım 
(2,295 puan) tarafından
2 en iyisisin şuan kadar maşallah valla böyle devam :)
(113 puan) tarafından
Doğuma kadar ne yaparsam kar diye sayıyorum ay sonra belki benimde isteğim ve vaktim olmaz bilemiyorum :D
(2,295 puan) tarafından
Olur inşallah cnm sen devam et :)
+1 oy
(4,952 puan) tarafından
Evlilik değil de meslek gereği mecburi bi gelişme güncelleme eklemek zorunda kalıyorum. Keşke bu kadarına gerek kalmasa az şöyle bir iki ay boş boş oturup hiçbisey yapmayıp keyif yapsam ama zor,karakter olarak da uygun değilim.
+1 oy
(1,697 puan) tarafından
 Edebiyat okudum ama bolumümü sevmiyodum acciktan cocuk gelisimi okudum. 3 yilda bitti.

Gecen sene kpssye hazirlandim . Kizim okula ben kutuphaneye gitttim . 85puan aldim 240.oldum bölümümde..

Bence kpssye hazirlan cocugun okula baslayinca anaokuluna kendin icin bi firsata cevir. 
(2,295 puan) tarafından
Evet düşünüyorum ama 2026 da onlisans dan gircem zaten yas olarak da zor bir şansım var inşallah olur 30 yaşındayım çünkü
(1,697 puan) tarafından
Bende 30yasindayim. Bence bir seneye sıkıstirmadan güzelce çalis.  Bu sene türkce mat calişip seneye tarih cografya agirlikli calisirsan kendini yormadan sinava hazirlanmis olursun
(2,295 puan) tarafından
Yaaa çok sevindim benimle aynı yaş olana birini bulmak :) doğru diyorsun inşallah başlarım cnm çok saol
0 oy
(17,107 puan) tarafından
Özel bir şey yapmıyorum ama kendimi nefes alacak alanlar açıyorum lazere gittim spora gittim şimdi hedefimde yüzme öğrenmek ve ehliyet almak var sonrada bir müzik aleti çalmayı öğrenmek istiyorum bakalım 
0 oy
(2,851 puan) tarafından
Ehliyet almam ama hâlâ arabayı surmemem
(2,295 puan) tarafından
Kurs sana öğretiyor cnm sen bir kursa yazil o zaman öğrenir sürersin bende şu aktif trafiğe bir çıksam olacakta nerde
(2,851 puan) tarafından
Çocuklar büyüsün eşim ogretecek
0 oy
(86 puan) tarafından
1 yaşında bebeğim var. KPSS hazırlanıyorum. ( Eğitim bilimleri, öğretmenlik alan bilgisi ve genel yetenek kültür).
0 oy
(635 puan) tarafından
Ehliyet aldım ikinciye hamile kalmasaydim açıktan okuyacaktim depresyona girmeye pek vaktim olmadı hergün bı yerdeyiz :D
0 oy
(4,305 puan) tarafından
Kendime değer vermeyi ogrendim..ahahah biraz gec oldu ama 
(2,295 puan) tarafından
Ben hala onu öğrenemedim çünkü çevremde beni sömüren insan çok mutlu olduğum bir ortam yok bir nevi tek başımayım
(4,305 puan) tarafından
Ben evlenmeden önce çok saftım ..cok degil ama az da olsa ilerlemiş bemde
0 oy
(2,548 puan) tarafından
Zaten üniversite mezunuydum evlendikten sonra ikinci üniversitemi de okudum ehliyetimi aldım arada zorlu bir süreç geçirdim evladımı kaybettim o sene hiç kafam yerinde değildi neyse ki acı ilk haliyle kalmıyor insan alıştırıyor kendini. Sonrasında arkadaş çevrem oldu çalışanlar falan vardı onların konuşmalarına falan katıldım halk egitimden sertifikalar aldım . Sonrasında kızım oldu . Ona adanmış bir hayatım var. Geçen yıl da bir sene hiç bırakmadan kpss çalıştım ve 84 aldım atama bekliyorum şuan 
(2,295 puan) tarafından
Canm benim başın saolsun Rabbım kızına sağlıklı upuzun ömürler versin inşallah kpss gelince Allah gönlüne göre versin bu arada bisey sorcam balım bende kpss için kaynak arıyorum hangi hocaları izledin veya nasıl çalıştın
(2,548 puan) tarafından
Sağolasın canım . Amin inşallah  
Benim hocam videolarınızı izledim pegem yayınlarının da hem konu anlatımını hemde soru bankasını aldım önce kitaptan başlamştm günlük bir ünite şeklinde bitirdim sonra videoları not alarak devam ettim elimdeki testlerim bitince de telegramdan PDF sayfaları vardı ordan denemeler testler indirdim yargı pegem benim hocam daha da fazla ismini hatırlayamadklarmda var nisan gibi konularım bitti kalan üç ayda hergun test çözdüm diyebilirim. Telegram kullanıyorsan kpss üzerine gruplar var hergun deneme oluyor testler atılıyor falan onlara da bakabilirsin
(2,295 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cnm çok saol
0 oy
(520 puan) tarafından
Anne oldum eskiden gezerdim şimdi o bile yok. 
(2,295 puan) tarafından
Bende öyle ya :( hele de çevrende bir sürü insan var ama kendimi yalnız hissediyorum o kadar sıkıcı ve yorucu ki
0 oy
(1,692 puan) tarafından
Kızımın 3 yaşına girmesini bekliyorum tempolu hayat beni bekliyor :) 2 ay kaldı 
(2,295 puan) tarafından
Hadi inşallah:)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 61 göst.
1 gün önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mursi (1,457 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 74 göst.
0 oy
4 cevap 45 göst.
+1 oy
10 cevap 303 göst.

405,713 soru

12,157,757 cevap

36,596 kullanıcı

...