0 oy
121 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (309 puan) tarafından
Merhaba. 15 aylık oğlum grip oldu. 2 gündür burnu akıyordu, sabah biraz da ateşi oldu. Arada öksürünce ağlıyor, zannedersem boğazı da ağrıyor. Ihlamur, dut kurusu, nane, limon karışımından bir çay yapıp vereceğim. Ama miktar olarak ne kadar vermek doğru kestiremiyorum. Örneğin 1 çay bardağı kadar içebilir mı? Bu konuda doktora danışan oldu mu?

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sen yine de yarım çay bardağı ver. Bal vermeye de başladıysan ballı sarımsaklı limonlu kür yapıp iyileşene kadar düzenli yedir hemen atlatır Allahın izniyle. İyileştikten sonra da bu kürü hafta da bir veya 2 defa ver bağışıklığı güçlenir biznillah.
(309 puan) tarafından
Teşekkür ederim, bunu da deneyeceğim.
-Reklam-
0 oy
(14,060 puan) tarafından
Hepsini karıştırma canım nane limonu ayrı zamanda ihlamuru ayrı zamanda ver ben ilk çeyrek çay bardağı ile başlamıştım tabi daha küçüktü sen ilk vereceksen yarım olabilir
(309 puan) tarafından
Çocukluktan beri hepsini beraber içerdik ama bir etkisi var mı karıştırmanın?
(14,060 puan) tarafından
Bilemiyorum canım ben hep ayrı ayrı verdim
(309 puan) tarafından
Ben hep böyle karışık içtim de şimdiye kadar. Teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(6,428 puan) tarafından
kaca bir kupa icemez zaten . cay bardagi ile ve nekadar icebilse kar
(309 puan) tarafından
Çay bardağından içmiyor zaten. Ben kaşık kaşık içiriyorum. Pek sevmedi de tadını.
0 oy
(4,679 puan) tarafından
Bence hepsini karistirma ben hiç böyle karışık vermedim 6 aylık olunca haftada 1 kere ıhlamur veririm o da yarım çay bardağı. 1 yaşında grip olunca bal koyardım.
(309 puan) tarafından
Karışık vermenin ne gibi bir etkisi var bildiğiniz?
(4,679 puan) tarafından
Dokunabilir ama daha önce verdiniz mi bilmiyorum
(309 puan) tarafından
Ben kendimi bildim bileli hep böyle içiyorum da oğluma da ondan böyle verdim. Yarım çay bardağı kadar içti. Bir zararıni gözlemlemedim. Hatta sanki boğazı biraz rahatladı gibi. Teşekkür ederim cevabınız için.
(4,679 puan) tarafından
Anladım canım bir zararı olmamışsa birşey olmaz, hatta bir doktoru dinliyorum hasta olmasa bile ıhlamur verebilirsiniz diyor tabi ki çok abartmadan, hasta olmasa bile ver karışımı arada. Rica ederim bende senin tarifi deneyecem :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 123 göst.
0 oy
3 cevap 152 göst.
0 oy
1 cevap 46 göst.
0 oy
1 cevap 53 göst.
10 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatyammm0 (124 puan) tarafından soruldu

413,245 soru

12,441,964 cevap

46,020 kullanıcı

Kategoriler

...