0 oy
659 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Oğlum 7 aylık oldu başını falan dik tutuyor belini de öyle ama desteksiz oturamiyor daha mesela kucağıma alıp yere oturttugumda benden nerdeyse destek almadan oturuyor dönebiliyor tabi göz ameliyatları nedeniyle ben çok kasmadim egzersizle falan çok yormadim dördüncü dişi de çıktı kızım bu ayda ilk dişini çıkarıp desteksiz oturuyordu yani kontrolleri de normal ama oturamiyor mu hala diye fazla soru almaya başlayınca biraz korktum randevu aldım sizinkiler ne kadarlikta desteksiz oturdu 

22 Cevaplar

0 oy
(6,283 puan) tarafından

Benimki bugün 7 aylik oldu oğlan buarada. Desteksiz oturuyor ama uzun değil.  Yurutece koyunca alıp başını gidiyor. 

(6,283 puan) tarafından
Bnmki senden daha uzun . Ama her bebek aynı değil.  Kiyaslama
tarafından
Evet elbette degil bende öyle düşünüyorum sorun da görmüyorum ama işte kafam karıştı artik
(6,283 puan) tarafından
Zamanla yapar hepsini . Bnm 2. Çocuğum olduğu için takmıyorum yürümesini konuşmasını.  Zamana bıraktım;)))))
tarafından
Benimde ikinci:)
(6,283 puan) tarafından
Hahhaha;)))) Allah hayırlı ömürler versin hepsine
-Reklam-
0 oy
(502 puan) tarafından
benim çocuklarım 9 aylıkken oturdular 11 aylıkken emeklediler 15 16 aylik civaro yürüdüler herçocuk aynı olamaz ki kuruntu yapma bence 
(502 puan) tarafından
Rabbim beterinden korusun inş hayırlısıyla atlatırsınız bu süreci
tarafından
Allah razı olsun
(403 puan) tarafından
Canım göz tansıyonu olduğunu nasıl anladnz  belırtısı neydı sende bızlerı aydınlat
tarafından
Allah kimseye vermesin öncelikle kan uyuşmazlığına bağlı sarılık vardı kontrole gidiyordum çocuk doktoru farketti gözleri cam gibi mavi ama matti göz bebeği görünmüyordu ben hiç anlamadım dikkat etmedim de galiba anestezi altında muayene sonucu kesin tanı koyuldu hiçbir sebebi yok malesef ve bu konuda Türkiye'de sadece iki doktor var birisi Antep üniversitesinde prof Kıvanç güngör dünyada bu alanda sayılı kişilerden diğeri Ankara da Zeynep aktaş koca ulkede bska tek doktor yok
tarafından
Gözünun tam olarak neresinde mavilik sakin ihmal etme mutlaka doktora götür
0 oy
(1,017 puan) tarafından
9. Aydan sonra desteksiz oturabilir diye biliyorum ben 
tarafından
Dimi bencede erken ya
(1,017 puan) tarafından
Şimdi internetten baktım 8. Aydan sonra diyor yani daha zamanı gelmemis
tarafından
Evet altada yazmışlar daha vakti varmış sağol canim
0 oy
(3,755 puan) tarafından

Rabbimin izniyle birşey yoktur cnm her çocuğun gelişimi farklıdır 

tarafından
Evet sorun yok bencede ama işte sen nasılsın bu arada daha iyi misin
(3,755 puan) tarafından
Kuzum elhamdülillah iyiyim ama şu 2 gündür aşırı derecede ağrılarım oluyor sağ tarafım çok fazla sızlıyor karıncalanma oluyor fizik tedaviye gidicem bakalım ne önerir
tarafından
Allah şifa versin sen güçlü bir kadınsin atlatırsın hepsini merak etme
(3,755 puan) tarafından
RABBİMİN izniyle inşallah cnm
0 oy
(5,121 puan) tarafından
8 +1 hafta desteksiz oturdu 9+1hafta emekleme ve siralama  basladi 
tarafından
Teşekkürler canım
(5,121 puan) tarafından
Kendi kendini korkutma canım her cocugun gelisimi farklidir ayni karından cikan kardesin bile gelisim duzeyi farkli oluyor
tarafından
Evet evet kızımla farklı işte ama insanın icini bulandırıyorlar bir şekilde
0 oy
(770 puan) tarafından
Benim bebeğimde 7. Ayda desteksiz oturamıyordu tam doktoru gayet sağlıklı olduğunu her bebeğin gelişiminin farklı olduğunu söylemişti 8. Ayda desteksiz oturmaya başladı yani bazı şeyler geç oluyor diye endişelenmenize gerek yok gelişimini kimsenin bebeğiyle veya diğer evladınızla kıyaslamayın çünkü her bebek kendince bir özelliğe sahiptir 
tarafından
Çok teşekkür ederim
(770 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(13,556 puan) tarafından
Aşkım dedim ya Efe de öyleydi sonradan tam oturmaya emeklemeye tutunmaya başladı dert etme
0 oy
(290 puan) tarafından
Gerçekten böyle sorular insanı acba bi sorun mu var düşüncesine sokuyo hiç duyma sen bi anne olarak ( hemde tecrübeli bi anne) herkesten iyi gözlemlersin evladını
0 oy
(3,343 puan) tarafından
8 aylıktı desteksiz oturdu canim, 9 aylığa kadar süre var ama için rahat etsin istiyorsan götûrebilirsin doktora 
0 oy
(1,681 puan) tarafından
Yüz üstü yatır o sekilde egzersiz yapmasini sagla. Ama sert yerde Sırtı en cok o guclensdiriyor. 

Ve cocugu surekli yumusak zeminde tutmayin sert halı üzeri gibi sert yerlerde takılsın genelde. 
0 oy
(4,768 puan) tarafından
Tam hatırlamıyorum ama baya gecti 8 9 olmustu yanı. 2. Çcocuk oldugu ıcın hıc ustune de dusmedım acele etmedım yani başja sıkıntısı olmadıgı ıccım. Gec oturdu ama hrmen yürüdü. 
0 oy
(799 puan) tarafından
O soranların çocukları hep 6. Ayda oturmuş 9. Ayda yürümüş oluyor nedense :)) takılmayın bunlara tam dik ve desteksiz oturma için sınır 9 aydır her çocuğun kas gelişimi vs farklı kafasını tutuyorsa bu ayda beklemniz gereken başka bir gelişim yok oturur bu ara dikkat eder daha sık oturtursunuz zamanla uzar oturduğu süre etrafı dinlemeyin hiç :) kayınvalidemin arkadaşı var kızım 4 aylıkken koltuk köşesinde otururdu beli batar beli batar diye kıyameti koparırdı o bütün çocuklarını 6. Ayda oturtmaya başlamış ama ne hikmetse çocuk 6. Ayda emeklemeye de başlamış 9. Ayda yürümeye başlamış yaşında koşuyormuş mesela onlar hep çok biliyorlar :))
0 oy
(1,573 puan) tarafından
7 ay 15 günlügüz desteksiz oturuyor ama oyuncagına uzanırken yan tarafına devrilebiliyor ben yine yastık koyuyorum kafasını yere vurmasın diye mesela mama sandalyesinde falan güzel oturuyor desteksiz ama her bebek bir degil korkma illaki oturcaktır bu ay olmasada diğer ay oturur sıkma canını
0 oy
(403 puan) tarafından
Benım oğlum 9 aylıkken oturdu 10 aylıkken emekledi
0 oy
(748 puan) tarafından
9 aylıkken yeni oturmaya başladı desteksiz ondan önce kesinlikle oturamiyordu ve şuan 15 aylık dişi bile çıkmadı bebekten bebege değişiyor canım ben de çok korktum bişey mi var diye ama zamanla oturdu şuan yürüyor düşüyor öyle gorunce çok seviniyorum kızım ise 6 aylıkken oturmaya başladı 9 aylıkken dişi çıktı 10 aylıkken yürümeye başlamıştı yavaştan 1 yaşında tam yürüyordu 
0 oy
(211 puan) tarafından
10 aylikken desteksiz oturdu
0 oy
(5,301 puan) tarafından
Kızım 8 aylıkken desteksiz oturmaya başlamıştı. Ben ek gıdaya başladığım zaman oturtmaye başladım zaten. Rahat ol sık sık destekli oturt önüne otur oyuncaklarla ilgisini çek. Sonra hacıyatmaz gibi oluyorlar zaten totoları yer görmüyor :)
0 oy
(7,632 puan) tarafından
Küçüğüm şuan 8.6 aylık 5.5 aylıkken oturup emeklemeye başladı . 
0 oy
(5,300 puan) tarafından
Canım benim iki kızım arasında dağlar kadar fark var. Büyük kızım emeklemeden 9 aylık dedi yürüdü ama konuşması sıkıntılıydı 2 yaşını geçti cümle kurmaya başladı. Küçük kızım 11 aylıkken emekledi basması da geç oldu 18 aylıkken yürüdü, tam yürüme 19 aylıkken oldu ama bıcır bıcır konuştu. Şimdi 2 yaşında 3lü cümleler kuruyor. B12 düşük çıktı. B12 düşük olabilir. Dr bir şey yok diyorsa yoktur rahat ol
0 oy
(4,193 puan) tarafından
Normal canim ya. Sekiz dokuz aylık olsun. 

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 799 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Papatya 5821 (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 131 göst.
2 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mirayin annesi (2,848 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 112 göst.
0 oy
7 cevap 174 göst.
7 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Ozgegzem (563 puan) tarafından soruldu

404,869 soru

12,128,516 cevap

36,492 kullanıcı

...