0 oy
62 göst.
Diğer kategorisinde (243 puan) tarafından

Kuzenim ev almayı planlıyor Sinpas ya da Emlakkonut projesinden ama ilk defa böyle sıfır ev almaya niyetlendiler. Biz de pek bilemedik bize de danistilar. Tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi?

Sinpas ve emlakkonutta Önden peşinat istediler, kalani 72 ay taksitle 1.29 faizle dediler kalan paranın ödemesi. Aralarda da 6 ayda bir yine toplu ödemeler olacakmış. 

Eminevim ile de görüşmüş, önden toplu ödeme istemişler, aylık da sabit ödemeleri oluyormuş, kura cekiyorlarmis sonra da belirlenen evi almana yardım ediyorlarmış ama şu enflasyon ortamında biriken aylık ödemeler hiç olmasın, birden zıplıyor fiyatlar.

Sinpas-emlakkonut olursa 1+1 ya da 2+1e güç yetiyor, eminevim olursa belki zamanla 3+1  olur mu diye de düşünüyorlar. Ben de dedim ki siz alın 1+1 ya da 2+1, once kiradan kurtulun, sonra para biriktirip evi büyütürsunuz zaten dedim. Bir de bu eminevim huzurevim vs gibi yerleri sikayetvarda inceledim, enflasyon yüzünden mağdur olanlar çok var, insanlar ev alacakmış parası hiç olmuş arabaya döndürmüş alacağını falan. 

Sizce 1.29 ile kredi cekip 72 ayda odeyip evi önden hemen almak mi daha iyi yoksa eminevim gibi kurumlarda para biriktirip ilerleyen süreçte mi ev almak daha iyi? Sizler nasıl yaptınız?

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 65 göst.
+1 oy
11 cevap 292 göst.
4 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepjdjdjd (246 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 69 göst.
0 oy
4 cevap 253 göst.
27 Ekim 2024 Diğer kategorisinde &Alya& (513 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,152 soru

23,675,738 cevap

309,889 kullanıcı

...