+1 oy
96 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (588 puan) tarafından
Hanımlar son 2-3 defadır regl olmaya yakın birçok duyguyu çok uç noktalarda yaşıyorum. İlle de son 2 defadır Psikolojik olarak kendimi çok kötü görüyorum. Tahammülüm azalıyor. Çok sinirli çok duygusal oluyorum. Ağlamak bağırıp çağırmak istiyorum  Normalde kafaya takmayacağım şeyi takıyor. Kırılmayacağım şeylerde kırılıyorum ve bu süreçte çok sınandığımı fark ediyorum. Normal hayatta duygularımı belli etmem iç de yaşarım. Kimseyi kırmak istemem. Kimsenin de beni kırmasına müsaade etmemeye çalışırım. Belli bir mesafem vardır. Neden regl olmaya yakın böyle oluyorum bilmiyorum. Bu durum beni çok yıpratıyor. Acaba bastırdığım duygularımı yaşıyorum. Varmı bu durumları yaşayan? Nedir sebep sizce?

2 Cevaplar

+1 oy
(1,711 puan) tarafından
Regl dönemi öncesi hormonlarımız sanki hamile gibi yükseliyor ve bu da maalesef bastırdığımız ne varsa gün yüzüne çıkıyor bende çok alıngan ve sinirli olurum o iki hafta ama sonra birden sakinliyorumm 
-Reklam-
0 oy
(2,252 puan) tarafından
Hormonlar değişiyor oyüzden. Bu duygulara sebep olacak hormonlar artıyor. 
(588 puan) tarafından
Her regl dönemi hormonlar da değişim olduğunu fark ediyorum. Ama belirttiğim gibi bu son birkaç defa çok aşırı yaşıyorum. Kendim yıpranıyorum artık
(2,252 puan) tarafından
Baskılanan duygularda birikimler oluncada haliyle bu dönemlerde hormonlarında etkisiyle patlamalar yaşanabiliyor. :) bende sinirli duygusal oluyorum malesef.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 48 göst.
0 oy
1 cevap 67 göst.
0 oy
2 cevap 201 göst.
14 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Es25 (3,881 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 107 göst.
8 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 2801 (792 puan) tarafından soruldu

414,231 soru