0 oy
188 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bizim bebek taşıma çantamiz  var eşim arkadaşından getirmişti temizledik içini dışını bebek yeni doğduğunda bir kaç kez kullandık. Sonra sarıp kaldırdık. Geçenlerde şehir dışına çıkarken arabada arka koltuğa koydum onu bebek uyurken rahat uyusun içinde diye. Gittik geldik. Portbebeyi eve çıkardık ıslak mendille içini dışını sileyim derken içinde ince bir süngeri var onu kaldırdım. Küçük poşetin içine 2lokma büyüklüğünde ekmek koyulmuş ağzı bağlanmış. Küflenmiş ekmek orda. Eşimle şok olduk çok kötü hissettim. Bebeğimi ekmeğin üzerinde uyutmusum yol boyunca . yeri geldi yolda üzerinde defalarca altını değiştirdim tövbe estağfurullah ben bile üzerine oturdum kenara kayarken ederken. Kendimi öyle kötü hissettim ki. O ekmek oraya nerden geldi o kadar minik ekmek kalsa biri ağzına atardı poşetlemeye bile değmez. portbebenin süngerinin altına nasıl girdi. Ne zamandan beri orda. Nedir bu. Anlam veremedik

3 Cevaplar

+1 oy
(1,888 puan) tarafından
Benim 3 bebeğimde yeni doğduğu zaman akşamları dışarı çıkarken ekmek koyarlardı başının altına. Nedendir bilmem. Hiçte koymayın demezdim. Belki sizden öncekiler de o niyetle koymuştur
tarafından
Bizden öncekilerin koymadigina eminim çünkü bize gonderdiklerinde heryerini kaldırıp temizledik tozludur vs diye.  Peki anlamı nedir ki bunun ya da bu yapılıyorsa anne babanın bilmesi gerekmez mi acaba   ne eşim ne ben bilmiyoruz bile orda olduğunu
(1,888 puan) tarafından
Yani anlamını sormadım hiç ama koruyacağını düşünüyorlardır. Bilmiyorum ki yanlışta bilgi vermeyeyim. Belki ailenden biri koymuştur. Ne bileyim canım
(363 puan) tarafından
Ben de aynısı yazacaktim cnm bebek kırk liyken akşam çıktıysan dışarı gittiğin ev sahibi koymuştur kaynanam hep koyardı ordan biliyorum bebek gece korkmasın rahat uyusun diye koyarlar
tarafından
İlk defa duydum valla
-Reklam-
0 oy
tarafından
Alla alla ekmeğe de büyü yapılıyor mu acaba yaa

Önceki temizliğinizde bakmış miydiniz o yere yok muydu  o zmn 
tarafından
Çok eminiz heryerini kaldırdık bize geldiğinde çünkü her ne kadar tanıdık güvendik de olsa tozlu olur vs silmek gerekir diye temizlemistik. ben öyle büyü filan anlamam bilmem o işlerden. O açıdan düşünmek istemedim ama bilmiyorum
tarafından
İnşallah o niyetlede değildir canım
Ekmek güzel bir şeydir diye düşünelim
Bende rüyamda ekmek gördüm senin postuda görünce alla alla noluo dedim
Bugün ekmek fırından alıp dağıtcam
tarafından
İnşallah canım Allah kabul etsin seninde niyetini. Hayır olsun inşallah
0 oy
(10,646 puan) tarafından
Biz kürtlerde bebeği akşam gece,karanlığında dışarı çıkartırken yanına ekmek koyarmış büyüklerimiz  musallat olunmasını diye büyük ihtimal böyle olmuştur korkmayın 
(1,166 puan) tarafından
Aynısını yazacaktım annem de sürekli kızımın yanına koymak istiyordu :) ben izin vermemistim:)
tarafından
Yaa ben bu yaşıma geldim ilk defa duydum. Keşke koyan kişi deseydi sonra çıkarırdim. Korktuğum şey ben küflü ekmeğin üzerinde yolculuk yaptırdım çocuğa alt değiştirdim kendim bile oturdum günah yani nimetin üzerine basmisiz bilmeden. Neler varmış hiç haberim yok valla
(1,166 puan) tarafından
Aynen canım söylenmesi gerekirdi

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 158 göst.
19 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biroglanbirkizannesi (555 puan) tarafından soruldu
+1 oy
50 cevap 1,050 göst.
28 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Prenses 67 (679 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 162 göst.
25 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (328 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 298 göst.
8 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (328 puan) tarafından soruldu

409,902 soru

12,323,832 cevap

39,050 kullanıcı