+1 oy
986 göst.
Diğer kategorisinde (138 puan) tarafından
Kızlar bugün eşimin arkadaşları eşleriyle birlikte bebek görmeye geldiler iki arkadaşı ikide hanımlar ve toplam 5 çocuk eşimi aradılar 1 saate geliriz dediler 15 dkya geldiler kek yapıcaktım yetiştiremedim bende evde olan gofret fındık falan koydum dolapta bir hazırlığımda yoktu bebeğim küçük yapamıyorum çay koydum odaya hirdiğimde birşeyler fısıldaşıyorladı hemen sustular tek duyduğum bu kadarmı yani oldu ve çay içmediler birer yudum aldılar koyduklarıma dokunmadılar bile bende hem üzüldüm hem sinirlendim ama belli etmedim sonra çocuklar bebeğimle oynamaya başladılar biri parmağını gözüne sokmaya çalışıyordu uzaklaştırdım sonra canını sıkacak şeyler yapıyorlardı anneleri hiçbişey demedi onlarda çocuk sonuçta istemeden zarar verebilirler bebeğime bebeğimi kucağıma aldım ama bir süre sonra bırakıp mutfağa gittim geldiğimde çocuklardan biri bebeğimi kucağıma almaya çalışıyordu ve beli büküldü bir anda panikle kucağıma aldım ve çocuğu hafifçe ittirdim bunun üzerine biz gidelim diyip kaltılar ayıpmı etyim bilmiyorum biraz kötü oldum nasıl telafi edebilirim kızlar

53 Cevaplar

+21 oy
(5,227 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Böyle insanlar hayatınızda olmalı mı yoksa olmamalı mı? Bunu düşünerek kendine cevap ver. Ben olumsuz hazımsız kıskanç dedikoducu düşüncesiz insanları hayatımda tutmuyorum. Mis gibi hayat evet bazen yalnız kalıyorsun ama en azından ruhum dingin oluyor.  
(138 puan) tarafından
Çok çook haklısınız teşekkür ederim
-Reklam-
+10 oy
(3,712 puan) tarafından
Ne ayıbı Allah aşkına, yapmayın şunu kendinize. Güne gelmediler, bebek görmeye geldiler... Çay yanına bir şeyler okuduğunuzu şükür etsinler. Bu görüşte olanlara çok değer yükleyip, bir yerlerinin kaldırmayın. Değmez.
(138 puan) tarafından
Sadece ikram için değil çocuğu ittirdim sanırım birazda yüzümü astım
+4 oy
(710 puan) tarafından
Şuan çok şaşkınım.Geldiler ne?Sizin rolünüz ne tam olarak ailede?Bebeğin varsa son dakika kim bunlar ki geliyoruz diyip geliyorlar.Kusura bakmayın başka güne ayarlayalım o zaman buyrun demek zor değil.İkram için değil de evim müsait olmayabilir ben yorgun olabilirim vs vs kimse son dk arayıp gelemez evime.Biraz sınırlarınız olsun.Yoksa böyle adam yerine koymuyorlar malesef.
(138 puan) tarafından
Aradıklarında yoldayız bir saate geliriz dediler sorsaydılar çevirecektim zaten ama arabalarına kanat taktırdılar heralde 1 saati 15 dakkaya geldiler valla haklısın buda ders olsun bana
(1,923 puan) tarafından
Ben yoruma katılmak istedim sanki onlar hafta sonunda beraberlermisde işte arada sizide aradan çıkartalım gibi olmuş 15 dk nasıl gelmişler ayakkabını giyip evden çıkmak zaten yarım saati buluyor heleki cocukluysan...onlar arabayla yakınlarda biyerden geldiler birde işte sizin caninizi sıktılar eksik bulmaya gelmişler iyki arkadaşım yok gidip geldiğim :))) valla ben sanırım surastina derdim birde dışarda görüyoruz biz birbirimizi öyle kimse evi meşgul etmesin
(710 puan) tarafından
Ne olursa olsun ben yine de;şuan müsait değiliz malesef derdim
(138 puan) tarafından
Bunlar yüzünden evime daha misafir kabul etmem helede çocuklu olanları
(138 puan) tarafından
Evet haklısın buda ders oldu bana
+3 oy
(3,181 puan) tarafından
Hayır ayıp etmedin onlar ayıp etmiş, bebeklisin ne bekliyorlar ki, ayrıca çocukları uyarmalari lazımdı asla dert etme doğru olanı yapmişsin 
(138 puan) tarafından
Dimi ben çocuk konusunda biraz dertlendim ama benim bebeğimde çok küçük ya Beline omurgasına zarar gelse ah ah niye sahip çıkmazlar çocuklarına yaa
(3,181 puan) tarafından
Dertlenme canim sahip çıkacaklar çocuklarına ayrıca ikram konusunu bile dert etme bebeklisin çay demledigine şükür etsinler
+2 oy
(2,027 puan) tarafından
Bence onlar ayıp etmiş Cat kapı gibi gelen onlar bide Misafir umduğunu değil ikram edileni yer. 
(138 puan) tarafından
Doğru evet ama ben çocuklara daha çok sinirlendim o çocuğu ittirdiğime
+2 oy
(547 puan) tarafından
İkrâm konusunda beğenmeyip burun kıvırarak bir yudum dahi çay icmeyerek ve çocuklarını saldım çayıra mevlam kayira edasi ile sorumsuz davranıp asıl onlar ayıp etmiş. Sizin telafi edeceğiniz bir durum söz konusu değil. İçiniz rahat olsun.
(138 puan) tarafından
Ayy evet yaa rahatladım teşekkür ederim
+2 oy
(832 puan) tarafından
Lohusanın evine yemeye içmeye gelen gelmesin bir zahmet asıl onlar birşeyler alıp gelmeliler ayıbın kralını onlar yapmış gene önlerine hazırda olsa birşeyler katmışsın kuru çayda verebilir'din çocuğuna dur demeyip ufacık bebeği riske atmaları da cabası için rahat olsun vallahi onlar telafi etmeli bence 
(138 puan) tarafından
Dimi ayy ne biliyim lohusa kafası işte
+1 oy
(10,891 puan) tarafından
yani bebek görmesinde de ikram beklenmez. çocuğun d bebeği alması olmaz.. annesinin ayıbı. senin ne ayıbın var. beğenmedikerse gelmesinler bir daha
(138 puan) tarafından
Ne biliyim bende ilk defa gelmişler güzel ağırlamak istedim işte
+1 oy
(232 puan) tarafından
Onların yaptığı terbiyesizlik asıl. Bi gün önce haber verilmeli olmadı en az 2 saat önce verilmeli kaldı ki herkes kendi çocuğuna sahip çıkacak oyuncak bebek gibi oynarlarken anneleri olacak kişi oturup izliyor mu bide
(138 puan) tarafından
Aynen oturup bayaa izlediler bende 5 veletle savaşıyorum o anda bebeğimi korumak için
(232 puan) tarafından
En sevmediğim insan tipi. Hiç üzülme bile ayıp eden sen değilsin
+1 oy
(5,894 puan) tarafından

Ah şu çocuklarına sahip çıkmayan kadınlar :angry:

Onlar ayıp etmiş bence........

(138 puan) tarafından
Evet en sinir olduğum şeydir
+1 oy
(1,750 puan) tarafından
Sizlik bir durum değil benim bildiğim bebek görmeye gelen yiyeceğinide kendi getirmeli. Anlattıklarınızda bir sorun yok. Onların ayıbı sizin değil.
(138 puan) tarafından
Doğru diyorsun yinede kötü hissetmiştim kendimi ama sanırım şuan hissetmiyorum teşekkür ederim
+1 oy
(3,718 puan) tarafından
Ayıp eden onlar bebekli eve Cat kapı gidiyorsan önüne ne konursa onu yer içersin. Ayrıca daha geçen gün haberde gördük bir çocuk 40 günlük bebeği balkondan aşağı atıp ölümüne sebep oldu. Asla çocukları yalnız bırakmamak lazım ne yapacağı belli olmaz. Ben bile aşırı **** oldum onlar bir daha evine sokma böyle tipleri
(138 puan) tarafından
Allah korusun tabiki böyle şeyler olabilir ama bunun sorumlusu çocuk değil annedir. Tanımıyordum zaten ilk defa tanıştık banada ders oldu bir daha tanımadığım misafirleri kabul etmiycem
+1 oy
tarafından
Hayır onların gelmeden önce bı şeyler için zahmet etmesin diye bilgi vermeleri gerekirdi ve gelirken elleri dolu gelmeleri çaylarını kendileri alıp getirdiklerini zikkimlanip bebeğe de yaklaşmadan kibar ve görgülü bı şekilde azıcık oturup kalkmalari gerekirdi ortaçağdan kalma kokuşmuş 15 çeşit ikram ve 20 saat dedikodu ortamı beklenmez lohusa yanında. İyi yapmişsin ben olsam bı de kızardım annesine çocuğunu al diye.
(138 puan) tarafından
Ayy keşke herkes sizin gibi anlayışlı olsa bende bu dirumlara düşmesem
tarafından
Boşver canım hiç takma onlar ayıp etmiş kafanı yorma öyle şeylere bebeğine odaklan bizim ülkemizde görgü kuralları pek bilinmez
+1 oy
(5,339 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Aman kız bırak asıl onların ayıbı misafir umduğunu değil bulduğunu yer ve salakmı bunlar nasıl çocukları bebeği almaya çalışırken onlarda mal ca durmaları 
(138 puan) tarafından
Doğru diyorsun evet çocuklara değil aslında annelere sinirlendim ama hıncımı bir anda o çocuktan aldım inan dediğin gibi malca baktılar hiçbişey yapmadılar
(5,339 puan) tarafından
Sen o anlık korkunla yapmışsın bence asıl onların utanması lazım dı boşver takma
(138 puan) tarafından
Ay evet evet teşekkür ederim
(5,339 puan) tarafından
Rica ederim canım
+1 oy
(2,267 puan) tarafından
Asıl ayıbı onlar etmiş. Keşke onlar evden çıkarken eve gelmeden 15 dk önce haber verdiniz önceden haber verseydiniz hazırlığım olurdu diye laf soksaydın. Ve eve gelip çocuğuna sahip olmayan kimsenin kusmeye kırılmaya hakkı yok. Hiç umursama ve takma. 
(138 puan) tarafından
Ay valla rahatladım yorumlarınızı görünce herşeyi kafaya takan birim maalesef
+1 oy
(18,410 puan) tarafından
Ayy az bile etmişsin. Saygisizlar. Çocuğun canı yanmadiysa sorun yok. Kadınların yaptığı çok ayip
(138 puan) tarafından
Bilmiyorumm yaa insaallah canı yanmamıştır en çok onun için üzüldüm zaten
(18,410 puan) tarafından
Annesi sahip çıksaydı. Refleks olarak yapmışsın zaten belli.
+1 oy
(97 puan) tarafından
Valla hicde ayip etmemissin onlar ayip etmis hic isin olmasin ole insanlarla bosver onlarin bisey getirmesi gerekio getirmiyolarsada onlerine yemk beklemesinler yeni dogum yapmissin cocugumuda kimsenin opmesini dokunmasini istemem 
+1 oy
(61 puan) tarafından
Onlar senden özür dilesin 

Bir habersiz gelmişler tabikide ne varsa onu koyabilirsin

Iki çocuklara dur demezlerse tabikide koruma altina alcaksin hata sende degil onlarda
+1 oy
(3,279 puan) tarafından
Şuan terbiye bozmak istemem de zıkkımın kökünü içsinler bir börek tatlı bişey alıp gelseydiler onlarda 
+1 oy
(532 puan) tarafından
Bebek görmeye gelen bişi beklememeli bekliyorsa o ayıp ayrıca küçücük çocuğu kucaklarına almaya çalışmak gözüne parmak sokmak annelerinin hiç bişi dememesi bunlar ayıp onlar tabiki çocuk anlamaz ama anneleri kalkıp bakacaklardı sen birşey hazırlamaya çalışsan bile sakın yapma vs demeleri lazımdı hazırda olsa önlerine koymuşsun beğenmiyorlarsa b.k yesinler benim fikrimce yani ne bekliyorlarki senden hayret bişi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 167 göst.
0 oy
5 cevap 131 göst.
0 oy
34 cevap 1,541 göst.
5 Aralık 2023 Diğer kategorisinde muhendisbirana (260 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 721 göst.
24 Haziran 2019 Aile kategorisinde Ayşegül lllll (515 puan) tarafından soruldu

403,368 soru