0 oy
669 göst.
Diğer kategorisinde (183 puan) tarafından

2. sorum bugün çocuk eken uyudu aklımdakileri sorim dedim :) ben misafir sevmiyorum evime öyle kimse gelsin istemiyorum kolay kolay bu yüzden kendimi günahkar hissediyorum resmen sanki çok günah işliyorum gibi ama haklı sebeplerim var. Sizce hesabı sorulur mu benden bunun? 

28 Cevaplar

+6 oy
(6,806 puan) tarafından
Hesabının sorulup sorulmayacağını sadece Allah bilir. Misafir berekettir. Bir çok hadisi şerifte vardır bununla ilgili. Yorumların birine gelip yiyip içip çok afedersiniz sizin tabirinizle sıçıp gitmelerini istemediğiniz için bunu böyle istediğinizi yazmışsınız. İnsanlara karşı içimizde Sû-i zandan önce Hüsn-i zan beslememiz gerekiyor bence. Gelen misafir yemek yemeye- içmeye gelmiyor bence hoş sohbet ve güler yüz yeterlidir. 
(183 puan) tarafından
Evet bacım He le benle milletinkini yapıyolar evimden çıktıkları gibi de benimkini yapıyolar
(6,806 puan) tarafından
Evine gidip yemeğini yiyip suyunu içtiğim kimsenin dedikodusunu yapmadım. Sürekli misafir ağırlayan bir insanım ben elimden geleni yaparım, benim arkamdan konuşulursa bu benim problemim değil zaten kişinin kendiyle ilgili problemi. Samimiyet sezmediğim kimse yok hayatımda belki de bu yüzden böyle düşünüyorum. Ha bir de en önce niyetim Allah'ın rızasını gözetmek. :)
(2,133 puan) tarafından
Eşimin tarafı herkes ful böyle gelip şununla konuşma bu kötü bu yalancı hep böyle saçma sapan beni doldurmaya çalışıyorlar en iyisi eve almamak bencede
(183 puan) tarafından
Bende allahın rızasını gözetip evime öyle insanları almayıp onun yerine 2 rekat namaz kılmak :) efulim bacım
(183 puan) tarafından
Benim hem eş hem kendi tarafım ailem hariç.
-Reklam-
+2 oy
(466 puan) tarafından
Yoo gayette çok normal helede bu iğrenç devirde kimse kusura bakmayacak
(183 puan) tarafından
Değil mi. Annem diyo ki misafir ağorlayıp yedirmek sevap ama değil o dediği düşkün durumda biri kapıya gelirse ama bence bu hainleri alıp yedirmemem hiçte günah değil
+2 oy
(10,899 puan) tarafından
sevmek zorunda değilsin. niye günahkar olasın ki
(183 puan) tarafından
Geleni ağırlıyorum valla. Bazen çağırmam gereken kişiler oluyor annem yüzünden ama onlarda gelip dedikodumu yapıyolar. Mesela Bi yengemi çağırdım yedirdim içirdim gidip şey demiş doğru düzgün birşey vermedi açlıktan öldüm. E böyle şeylerde olunca hepten soğuyorum o yüzden kimseyi evime almak istemiyorum. Bende kimseye gitmem kolay kolay hasta ziyareti cenaze vs durumlar da giderim mecburiyetten o da
(10,899 puan) tarafından
benim evime gelip bunu diyen kişi bir daha benim kapı eşiğimden giremez.
(183 puan) tarafından
İşte bu sene yine annem için eşşek gibi çağırdım gelmediler. Allahtan bende eşeğim kız
(10,899 puan) tarafından
gelmemişler işte. annene de söyle istemiyorum diye
(183 puan) tarafından
Söyleyecem artık kendime saygımı kaybedecem yoksa
+2 oy
(46 puan) tarafından
Bende merak ettim haklı sebebin nedir, mesela ikram yapmak misafire hizmet etmek mi hoşuna gitmiyor yada evini mı beğenmiyorsun yada içine kapanık kendi halinde bir insan mısın sohbet muhabbet hoşuna gitmiyor ev dağılmasın mı istiyorsun 
(183 puan) tarafından
mesela bazılarının sırf gidip te beleş yemek yiyelim hizmet etsin demesi, birde eviem gelip yiyip sıçıp arkamdan dedikodumu yapmaları
(3,332 puan) tarafından
Bu annemin düşüncesi gider kalır bide Bi kaç gün dinlenmeye gidiyom. İş yapmıcam tabi diyo her ayın 4 5 günü gider kalır teyzelerşnfe dayımda arada bana gelir ama yüz vermiyom kocam istemiyo kalmasını bende istemiyom
+2 oy
(3,716 puan) tarafından
Misafir olmayı sever misiniz? İnsanın iyisi sograda belli olurmuş, yani ikramı ne kadar iyiyse o iyi arkadaş yoldaş olurmuş. Bir de misafir berekettir,.10 rızıkla gelir, 1 ini yer 9 unu ev sahibina bırakırmış. Bu şekilde ev düşünürseniz, misafir yük olmaz size. 
(183 puan) tarafından
Yok misafir olmayı da sevmem kimseye de hasta cenaze vs olmasa kolay kolay gitmem. Birde bu dediğiniz yanlış belki benim param yok sofrayı donatamıyorum kötü mü oluyorum o zaman. Saçma
+1 oy
(12,033 puan) tarafından
Hakli sebeplerin ne mesela merakettim :))
(183 puan) tarafından
Hepsi değil ama çoğu. Öyle olmayanlara sorun yok ama onlarda ağırlarken yoruluyorum ediyorum :)
(3,215 puan) tarafından
Sen kendini düşünüyon bacım.
(3,215 puan) tarafından
Herkes yoruluyor misafir agirlayinca sonrası temizlik fln sen bunlardan kaçtığın için sevmiyon misafir
(183 puan) tarafından
Kaçmak değil sevdiğim insanları çağırırım severim ama bazen bebeğim hasta oluyor ev müsait olmuyo ya da ben o gün rahat olurum öyle durumlarda da istemiyorum dedim sen nerden anladın lafı
(3,215 puan) tarafından
Bende gayet güzel anladığımı düşünmüştüm Cat kapı misafirim çok olur dedigin gibi olduğu zamanlarimda oldu sadece o günü iyi geçirmeye bakarım kendi kendime her gün böyle olacak değil bı kaç saatlik iş dişini sık ağırlamaya bak derim herkesin çocuğu hasta oliyor morali bozuk evi dağınık supuruelevek yerleştirilecek fln akışına bırakmak lazım sende anladiysan beni sevinirim buna
+1 oy
(18,416 puan) tarafından
Bilgim yok. Ama günah olduğunu zannetmem. Ama misafir agirlamanin sevabı çok 
(183 puan) tarafından
Ama şöyle bak bazıları sırf gidelimde hizmet görelim rahat yemek yiyelim derdindeler bazıları da evime gelip yiyip sıçıp gidip dedikodularım yapması o yüzden istemiyorum
(18,416 puan) tarafından
Ya oyleleriyle görüşme zaten. Ama herkes de öyle değil yani. Şu günlerde çok kötü şeylere maruz kaldık toplum olarak. Ama iyi insanlar hala var. Ve olmaya da devam edecek.  Allah iyilerle karsilastirsin
(183 puan) tarafından
Yok zaten bildiklerim karşı öyleyim. Birde evet dediğiniz gibi öyle bir zaman ki kimseye güvenim de kalmadı
(18,416 puan) tarafından
Valla benim hala güvendiğim bir çok insan var Allah'a şükür. Ama guvenmediklerim de var. Evet benim de lafımı eden insanlar da var. Onlara daha mesafeli gerektiği ölçüde iletişim halinde olurum. Herkes hakettiğini görür. Sen iyilerle yoluna devam et boşver
(183 puan) tarafından
Aynen canım iyileri bırakıp kalanı da çöpe atacam
+1 oy
(6,405 puan) tarafından
Normalde severim çocuklarımda seviyor birileri gelince sevinçten havalara uçuyorlar ama ben 3 çocukla aşırı yoruluyorum o yüzden kimseyi çağıramıyorum :) 

Ama hamilelikte kimse gelsin istemiyordum doğrusu
(183 puan) tarafından
Ben sevmiyorum ya çok darbe yedik biliyor musun bacım 3vimixe gelipte ağzımıza edenlerden o yüzden bende misafir travma gibi birşey olmuş
(6,405 puan) tarafından
O zaman günahın onların boynuna :D
(183 puan) tarafından
:) aynen canım
+1 oy
(3,183 puan) tarafından
Sevmek zorunda değilsin, sen nasıl mutlu oluyorsan o şekilde yaşa. Bende çok misafir kabul etmem huzur kaçıran dedikodu yapana kapim kapalıdir. 
(3,183 puan) tarafından
Orası öyle tabi, ben kimsenin yemesinde icmesinde değilim ki, senin dediğin gibi dedikodu yapıp günaha sokuyorlar veya hazırladığın şeyleri begenmiyorlar yüzüne gülüp arkadan konuşuyorlar
(183 puan) tarafından
Tabiki de canım yemekse hep beraber yiyoruz sonuçta ama diğer türlü kendimi enayi gibi hissediyorum o yüzden onlarla zamanımı öldürmek yerine değerlwndirmek istiyorum bi kitap okurum bi film izlerim bebeğimle oynarım ya da
(3,183 puan) tarafından
Evet çok zaman harcıyoruz, ben oğlumu alıp geziyorum doya doya vakit harcıyoruz, o kadar rahattım ki istedigim gibi plan yapiyorum
(183 puan) tarafından
Dimi o gelecek bu gidecek derdi yok
(3,183 puan) tarafından
Aynen öyle canim :)
+1 oy
(14,123 puan) tarafından

Guvendigin sevdigin samimi insanlar baska ama senin bahsettigin sekilde olan insanlari zaten kimse istemez uzak olsunlar:)

(183 puan) tarafından
Değil mi. Ama bazen bazen sevdiğim insanları da istemiyorum çünkü bebeğim var her zaman müsait olamıyorum ya da hasta huysuz oluyor
(14,123 puan) tarafından
Ya tabiki oyle heleki kucukken istisnalar olabilir herkesin kendine gore bi yogunlugu oluyor duzene girme suresi oluyor
+1 oy
(16,482 puan) tarafından
Bende sevmiyorum uyumsuz belki ama günahkar hissetmiyorum insanlara kendimden ödün verecek kadar hizmet edecek bir yapıda değilim ama kıymet bilen iyi insanlarla ahpaplık edip onları ağırlamayı severim. 
(183 puan) tarafından
Bende böyle olurdu ama annem bu konuda çok karışıyor çağır ayıp kızar mesela küser bende annemi üzmek istemediğim için bazı sevmediğim insanları bile çağırıp eşşek gibi hizmet ediyorum
+1 oy
(350 puan) tarafından
Misafirden kasıt sevmediğiniz insanları ağırlamaksa neden günah olsun ki. 

Aynı ortamda olmayı istemediğim kişiye de hizmet etmek istemem. Zaruri durumlar da tabiki yapılır.

İhtiyacı olan kişileri doyurup, hizmet etmek daha çok sevap kazandırır. 
(183 puan) tarafından
Aynen ihtiyacı olana kapım sonuna kadar açık. Ama böyle nankör insanları istemiyorum işte. Bide küçük bebeğim var her zaman müsait olamıyorum sevdiklerimi de ağırlamak istemiyorum bazen o da bebekten dolayı
(350 puan) tarafından
Gayet normal düşünceleriniz. Arkadan konuşacak olan her türlü konuşur zaten. Saygıda kusur etmedikten sonra illede ağırlamaya gerek yok.
(183 puan) tarafından
Aynen yüz göz olmadan ilişkimi kesmem lazım ne ben onları üzeyim ne onlar beni
+1 oy
(1,356 puan) tarafından
1 kimse aç diye sana gelmez

2. Sen zaten kimin iyi kimin kötü olduğunu bilirsin

3.Hz Ali bir kase balla misafir ağırlamistir..

4. Hizmet hak içindir bizde oyle derler

5.misafirle birlikte meleklerden sofrana oturur bereketi getirilmiş annem öyle derdi

Bana çok yanlış geldi ama saygı duyarım senim fikrin

Ben misafir yedirmeyiz aşırı severin isteyen istediğini konuşsun Yarddan bilsin kul kimki...
(1,356 puan) tarafından
Rabbım görsün sen hizmet kusur etme ki zaten öle kötü insanlarla.konussmasin herhalde
(183 puan) tarafından
Aynen canım. Ama ben insanlarla biraz mesafe koyacam. Gelip bi ton dedikodu da yapıyolar daha çok günaha giriyorum
(1,356 puan) tarafından
Oyoe insanlari. Yüzüne sole ben hep öle.yaparim :))))(
(183 puan) tarafından
Evindeyken yapmak istemiyorum işte
(1,356 puan) tarafından
Yap bacın valla ben yaptım ben ***** sanmasın babam olsa asla lafımı esirgemem
+1 oy
(2,414 puan) tarafından
Aynı ben misafir sevmiyorum 
(183 puan) tarafından
:)) birşey değil ama soğudum çoğundan
+1 oy
(689 puan) tarafından
Valla ailem disinda gelenleri ben de sevmem cunku insanlarin samimiyetine inanmiyorum bu yuzden de soguk biriyim oyle sicak muhabbetlerim nadirdir.yoksa kimseden bir sey kiskanmam
(183 puan) tarafından
Aynen öyle samimiyetine inandığıma da herşeyi yapmaya çalışırım
+1 oy
(2,756 puan) tarafından
Misafir bereket getirir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: Misafir rızkı ile gelir, ev halkının günahlarının affına sebep olur. (Misafir, bin bereket ve bin rahmetle gelir. İmam-ı Evzâi, Misafire ikram, ona karşı güler yüzlü ve tatlı dilli olmaktır buyurdu.
(2,756 puan) tarafından
Oda onların günahı bilemezsin ki dost sandıkların bile arkandan dedikodu yapabilir sen ikramını yap gerisini boşver emin ol sen kârlı çıkarsın
(183 puan) tarafından
Valla içimden gelmiyo artık evime davet etmek ya da gelelim dediklerinde glein demek ama gelirlerse de elimden gelen herşeyi yapıyorum
(2,756 puan) tarafından
Davet etme zaten ama geleni de gerı çevirme sen sana yakışanı yap gerisini Rabbime bırak ben öyle yapiyorum çok severim misafir ağırlamayı gelende lafsız sözsüz gelsin isterim.. Ama herkes kendine yakışanı yapar laf yapanda âhirette Rabbime hesabını verir
(183 puan) tarafından
Aynen öyle valla canım ne kadar nayif yorum hiç kırmadan. Teşekkür ederim
(2,756 puan) tarafından
Ne demek canım rica ederım ❤
+1 oy
(2,287 puan) tarafından

Bn misafir cok severim Cnm elimden geldiğince iyi ağırlamaya çalışırım  fakat boyle evime gelip yaptım ikramlardan yemeyen kendini yüksekte gören insanlara ayar oluyorum. 

Bisey yemicen ne diye geliyon ozmn evime !

Tabagi fırlatasım geliyor o anda:D senin soruna gelcek olursak cnm gunh değildir bnce ama hanı boyle bisey yedikleri zmn ölmüşlernizin ruhuna gitsin derler bu yünden bn cok mutlu oluyorum arada çıkıyor tabi böyle inanlar 

(183 puan) tarafından
İşte bacım benim derdimde bu ölmüşlerin ruhu değsin demezler amann bunu mu yaptı derler nankörler.
+1 oy
(634 puan) tarafından
Misafir bereket getirir sözü eskiden di bacım  niye sevmiyorsun diyemiycem sırf yaranacam diye o ay ,ay sonunu zor çıkartıyoruz eskiden böyle miydi misafir umduğunu değil bulduğunu yer derlerdi şimdi ise dünyanın çivisi çıkmış donat babam donat elalem laf eder şöyle der diye diye anamın dini ağlıyor misafir gelince, lafa gelince çocukları yaramaz derler ama gelip yiyip içip giderler arkamdan da dedikodumu yaparlar valla ben kimseyle uğraşamam herkes evinde yiyip içsin annemlerden başka hiç kimseye gitmem çağırmam da ders oldu artık bana 
(183 puan) tarafından
İşte sen beni anlarsın bak. Yap yap bide beğenmiyorlar. Ya da nor al bi yemek yapma etsiz falan amaan bunu yaptı derler
(634 puan) tarafından
Ayy hiç unutmam 3 yıllık evliyim 1 buçuk yaşında oğlum 3 aylık prematüre kızım var sarmayı pek beceremem görümcemi çağırdım yardıma sadece sarma sardık beraber sonra tüm yemekleri ben yaptım sonra bi duydum kaynanam hakımda neler söylemiş tüm yemeği kızı yapmış ben napmışım ki ulan dilek suç sende ddm ve o son ramazan yemeği oldu bi daha asla çağırmadım
(183 puan) tarafından
Ay işte gelde çağır. Benimde bi yengem köyden gelmişti 1 aylıktı bebeğim o zaman kahvaltıya çağırdım sonra kahve çerez meyve tatlı herşeyi verdim gidip diğer yengeme demiş ki açlıktan öldüm gitmeden herhalde Bi fasıl daha yemek yapıp vermem gerekiyordu
(634 puan) tarafından
Öyle insanlara bi bardak su vermek haram , en iyisi evinden uzak tutacaksın
(183 puan) tarafından
Aynen öyle benden uzak Allaha yakın. Kendimi enayi hissettim valla
+1 oy
(887 puan) tarafından
Ben de sevmiyorum.. günah olduğunu sanmam. Tabii sevmek isterdim. O koşuşturmaca beni mahvediyor.. küçücük bebelerle uykusuz yorgun ikramlar hazırlamak falan aşırı yorucu.. bekarken de sevmezdim. Seven var mı ki..
(183 puan) tarafından
O zaten ayrı Bi konu 1 gün temizlik 1 gün yemek ben pertttt. var var az üste çık bak :)))
+1 oy
(2,133 puan) tarafından

Ben de en son sinir krizi geçirdim çok hastaydım eşim annesine akrabalarına söylemiş görünce onlara kayınvalidem aradı dedi hastaymışsin sana gelicem yeni yemek yedik ortalık dağınık dedim sen topla ben anca gelirim  dedi tamam dedim bir geldi tüm sülale eşimde ise gitmişti evde hiç puskivit yoktu meyve vardı olan tüm meyveleri soydum çay koydum arkasından kahve yaptım kahvenin yanına ballı babamın çocuklara verdiği ikramlık tarzda çikolata gibi bir şey vardı bar tarzında onları koydum servis yaptım hasta ziyareti adı altında hiç bir şeye yardım etmediler daha çocukların eline meyve verip halıları meyve yaptırdı kayınvalidem hiç bir şeyi tutup mutfağa getirmedi de ve gece 1 de gittiler onu bunu cekistirmekten banada yok onunla konuşma yok ona ters davran diyorlar çocuk muammelesi yapıyorlar saat 8 de geldiler 1 e kadar oturmak nedir ya şok oldum bir de onlar gittiler eşim gelince de dedi evde ticek bir şey yoktu ya ne koydun iyi agirlasaydin dedi :angry: ondan sonra biz gelicez diye eşimin halası emrivaki yapiyo annemgil gelicek müsait değilim dedim kapidayken haber veriyorlar sinir oluyorum

(183 puan) tarafından
Aynen işte gelde sev. Valla canım ben eşimin tarafı pek gelmez bende öyle aman aman çağırmadım. Başımdakiler bana yeter onları hiç çekemem onlar resmen gelinlere sadece kusur arıyorlar o yüzden yüz göz olmadım onlarla iyi de yaptım yapabilsem kaynanam güllede yapacam
(2,133 puan) tarafından
Aynen en iyisi kayınvalidem daha iki gün önce bana dedi ki calisiyo kendisi iş çıkışlarında bizim evde inicekmis arabadan bizde kalicakmis artık saçma sapan ben bir şey demedi ama gelirse kabul etmem net
(183 puan) tarafından
Neden evi yok mu ya da kocası falan
(2,133 puan) tarafından
Kocası yok da evi yepyeni yeni yapıldı benim eşyalarımı alıp götürdü kendisi kullaniyo
(183 puan) tarafından
E ne güzel işte mis gibi evi varken

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 239 göst.
3 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 160 göst.
1 gün önce Aile kategorisinde Roj_can (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 276 göst.
0 oy