0 oy
146 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (228 puan) tarafından
Anneler ben özel çocuğu olan bir anneyim oğluma 2.5 yaşında otizmli aynı zamanda dokunsal hassasiyeti olan bi cocuk şurup içmek istemiyor vücuduna herhangi bir şey sürdürmüyor eğer istemediği bir şey yedirmek yada ateşi düşsün diye soğuk kompres falan kesinlikle durdurmuyo vücudunda zorlarsaniz morarana kadar ağlıyor ateşi var şu an ne yapacağımı şaşırdım hastaneye acile getirsem o kadar korkuyor ki içeri girer girmez kendini yerlere atiyor iğne vurdurmak için 5 6 kişi tutamıyoruz iğneler kolunun içinde yamuluyor yarına poliklinikten randevu aldım mecbur getireceğim ama evde neler deneyebilirim düşmezse acile mecbur gideceğim hastalık süreci bizim için çok çok zor bi süreç 

8 Cevaplar

+1 oy
(1,034 puan) tarafından
Ateş düşürücü bantlar var onlardan edinin bir tane kendinize yapıştırın aynanın önüne geçip diğerini çocuğa verin hadi yapıştır diyin genelde ise yarıyor. Bazı ilaçlar meyve suyuna vs karistirilabiliyor doktorunuzdan ona uygun bir ateş  düşürücü isteyin meyve suyuna karıştırın. Çorabının içine soğan dilimi koyabilirseniz çaktırmadan o da işe yarıyormus
(228 puan) tarafından
Ateş düşürücü bandim var inanın yapıştırdım diye biz çıkarana kadar kendini yoldu o ise yaramadı şurubu meyve suyuna da kattım tadı değişti diye istemedi onu da yaptık bi soğan kaldı onu da denerim teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(1,489 puan) tarafından
Uyuduğu zaman soğuk kompres yapsan canım ya da ılık bir duş aldır. Ateş 38.5 ve üzeri değilse şurup verme zaten. Bal sarımsak limon kürü yedir ya da naneli sarımsaklı yoğurt. Sarılsakta antibiyotik ve nanenin de ateş düşürücü özelliği var. Çayını da verebilirsin. Bol bol su içir yürümesine oyun oynamasına izin ver vücudu serinlesin. Ayakları da soğuksa çorap giydir. 
0 oy
(2,542 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun cnm uyku halindeyken götüremez misin... Sirkeli su ile banyo yaptırabilirsen iyi gelecek Allah'ın izni ile
(228 puan) tarafından
Uykusu o kadar sorunlu ki çıt çıksa uyanıyor uykuda soğuk kompres yapmak istediğim de oldu uyandı sabaha kadar ağlayıp uyumadı sirkeli suyu denemedim onu da deneyim bi ona izin veriyor
0 oy
(7,591 puan) tarafından
Ayaklarının altına limon sür çorap giydir öyle uyut 
0 oy
(4,464 puan) tarafından
Soğuk kompres hiç yapmadım ben, ateşi çıkınca ılık hata soğuğa yakın suda duşa sokuyorum, sonra atlet şortla oturtuyorum düşene kadar. Etki etmezse ve yükselirse ilaç veriyorum. Bazı ilaçlar meyvesıyuyla da verilebiliyor bir doktora danışmanız iyi olur. 
0 oy
(1,021 puan) tarafından
Benim kızım da soğuk kompes asla yaptırmaz ben ayaklarına ıslak çorap giydiriyorum her ateşlendiğinde öyle anca düşürüyorum yada ılık suda Bi yarım saat oynatıyorum oturtuyorum suyun içine oyuncaklarını veriyorum anca öyle düşüyor ateşi 
0 oy
(521 puan) tarafından
Duş almayı seviyorsa duş aldirabilirsin ılık bir suyla
0 oy
(75 puan) tarafından
canım şimdi vücuduna birşey sürdürmüyor vs diyince yazmak istedim otizm dışında sizin ergoterapi almaya ihtiyacınız var bence benim oğlumda da otizm den şüphelendim ismine bakmıyor filan psikologla görüştüm sorular sordu Sudan korkuyor mu banyo yapmamak vücuduna yüzüne gözüne krem sürdürmemek tırnaklarını kestirmemek gibi böyle bir sorunlar olsaydı ergoterapiste yönlendiririm sizi dedi doktorumuz ama bizde öyle problemler yok çok şükür zor işiniz Allah yardımcınız olsun düzelir umarım ergoterapiste başvurmanızı tavsiye ederim 
(228 puan) tarafından
Haftada 2 saat ergoterapi alıyor uzun zamandır anlattığınız çoğu sorun vardı iyi kötü aşmaya çalışıyoruz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 70 göst.
22 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Buket masal (2,488 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 135 göst.
4 Aralık 2024 Aile kategorisinde Elifff16 (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 65 göst.
0 oy
5 cevap 132 göst.
12 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Miracinannesi.34 (1,036 puan) tarafından soruldu

406,234 soru

12,180,055 cevap

36,676 kullanıcı

...