Kızlar 5 kilo olcusu vericem bu tarif teyzemin tarifi suyu cam gibi kıtır kıtır oluyo belki ypaipta tutmayanlar vardir
Ben kornişon yaptim once kornisonlarimi yikadim bi gun suyun icinde beklettim kitir olmasi icin bi yandanda ayri kaba bes kilo tursu icin bi avuç sarimsak lazim onlarida suya koydum bi gun beklesin diye ikinci gün kornişonlari inne ile delikler actim sarimsaklarim kabuklari yumusadi hemen soyuldu suda bekledinden vidonumun icine yarim caybardana yakin nohut döktüm bi avuc sarımsağı attim kornisonlarimi doldurdum
Bi çay kasigi seker
Bi caybardagi+bi yemek kaşığı salamura tuz doktum
Bi yemek kasigi limon tuzu
Bi sade soda
İki bucuk su bardagi üzüm sirkesi
Ustune kadar suyla doldurdum bi comcanin arkasini icine batirip batirip cikardim bu islem havasini aliyo kabarciklari cikariyo biraz salladim agzina kadar doldurdum burasi onemli izerine buz dolabi poseti koyup kapagini oyle kapatin burda esiniz devreye giriyo cunki kapagin çok sıkı kapanmasi lazim bi sini gibi bisiyin ustune ters cevirin koyun bi gun beklesin eger su akittiysa tekrar sıkın ve bu sefer normal koyun 15 gun yerini hic oynatmadan bekleyin sanra acip yiye bilirsiniz