0 oy
354 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Benim başım dertte dip köşe deli gibi temizlerim düzenledim ama aldığım seyleri o an yerine birakmadigim için yaptığım iş boşa çıkıyor bunu nasıl asabilirim gayet temiz olmasına rağmen düzensiz ve dağınık bir görünüm oluyor üç günde basa dönüyorum bunu bir aliskanlik haline getirmek için ne yapabilirim:) 

14 Cevaplar

+1 oy
(4,098 puan) tarafından
Oda oda alışkanlık kazanmaya başlayabilirsin. Ben de öyleydim önce mutfağı düzenli tutmaktan başladım sonra yatak odası oturma odasında zaten oyuncaklar var fazla dağıtırsa topluyorum. Her gün iki dakika odalara girip düzenlersen sonradan toplu iş çıkmaz. Valla buna alışınca çok rahat hiç uzun sürecek iş çıkmıyor 
-Reklam-
0 oy
tarafından

Aynı sorun bende de var tek değilim :angel:

0 oy
(6,306 puan) tarafından
o bazen bede de oluo. surda dursun da bi ara koyarim falan gibi. bazen bi harekete geciyorum ama onu yerine bunu yerine derken derken heryer derli toplu kalio ama aliskanlik olmali aldigin seyi yerine koyma

isi bendede yok ya
0 oy
(135,801 puan) tarafından
ahaa dedim biri alisveris yapiyo aldigini dukkanda unutuyo ☺️icerik baskaymis
0 oy
(2,852 puan) tarafından
Bunun bi tarifi yok tek yapman gereken aldığımı yerine koymalıyim diyip kendini şartlaman lazım.
0 oy
(718 puan) tarafından
Valla aynıyız 
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Aldığım şeyleri çoğu zaman aldığım yere koymama rağmen evde 2 tane çekmecem var hiç toplanmıyor hep pazar yeri gibi dağınık nasıl oluyor çözemedim valla:)
0 oy
tarafından
Mesela aldığım gibi yerleştiririm yoksa gidip oturamam otursam da diken batıyor gibi yani illa yerine gidecek öyle rahatliyacam ☺
0 oy
(12,959 puan) tarafından
Surekli 1 saaatte bir falan bakiyorum diyelim salondayiz. Bakiyorum bunlar bu odanin degil hepsini topluyorum tek tek yerlerine dagitiyorum. Sonra diyelim yatak odasina gidiyorum. Yqdq kqpiya en yakin odadan baslayip sirayla gidebilirsin. Her odaya 1 kutu birakabilirsin mesela bunun icin. Bide olay nerde biliyomusun :) toplu olsun istiyosan elini hic ustunden cekmemen hic oturup dinlenmemen gerekiyo 2 cocukla. Bide aksam yatmadan evi toplu birakmak çok onemli. Aman yoruldum yada uykum geldi bunuda yarin yaparim diyip yatarsan mesela çocuk odasi oyuncaklar icin bizim evde ozellikle. Asiri karisiyo o zaman. Ama aksam uyuduklarinda bi 10 dakka ayirip toplarsam ertesi gun o kadar dagilmiyo
0 oy
(252 puan) tarafından
Aldigimi hemen yerine koyarım yada yatmadan mutlaka oda oda dolaşırım dağınık bisry varmi yerine koyulcak bisey varmi diye sonraki gun temizlik yapacaksam önemsemem temizlikte hepsini yerine koyarim
0 oy
tarafından
O huy brndede var mesels cocuk uyandi terlemis ustunu degistirdim ya hemem kaldirmiyorum orda bekliyo beni bende zaten 5 dk da bi mutfafs gitmem gerekiyo giderken hangi odads olursam olayim yerinde olmaydn bisey varsa hemen yerine koyuyorum oyle oyle duzeldi.
0 oy
(534 puan) tarafından
Ben ))) şöyle motive ediyorum kendimi. Mesela elğmdeki kirli çamaşırı banyoya kadar götürüp sepetin üstüne koyuyorum buraya kadar getirdin bari tam yap kocana dağınık imajı verme diyorum.
0 oy
(288 puan) tarafından
Bana dogustan yuklenen bisey sanirim, kendimi bildim bileli oyleyim. O yuzden ev dagilmaz bi supurge actimi cicek gibi olur ortalik.
0 oy
(13,428 puan) tarafından
Kız onu ilkokulda anam öğretti:) yiyorsa dağıt 

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 1,409 göst.
5 Haziran 2019 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mavikelebek (545 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 202 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (333 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 32 göst.
13 Ocak 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde ptrck (938 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 518 göst.
18 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cennetcennet (13 puan) tarafından soruldu

412,269 soru

12,410,458 cevap

44,811 kullanıcı

Kategoriler

...