+7 oy
669 göst.
Diğer kategorisinde (13,077 puan) tarafından
Merhaba kızlar. Hepimizin iyi kötü az çok derdi muhakkak ki var. Dert yarıştırmak zaten haddimize değil. Kendi başımdan geçen bir şeyi anlatacağım. 2 hafta önce saçma bir sebepten eşimle tartıştım kızım beni bunalttı ve okula ağlayarak gittim. O an o kadar büyüktü ki derdim bana göre. İkinciye hamileyim diye pişmandım tayin çıktı gitmedim diye pişmandım vs vs. Sonra instagramı açtım. Takip ettiğim anlatblog isimli bir hesap var. Çok dindar değilimdir inanırım kendimce bu hanım güzel inanan güzel öğütler veren iki tane çiçek gibi kız evladı olan bir hanım. Hayata bakış açısını netliğini evlatları ile ilişkisini hep çok beğenirdim. Sonra baktım ki 9 yaşındaki kızı ekin,sağlıklı çiçek gibi bir çocuk. Evde salıncakta boynuna ip dolanmış ve hayatını kaybetmiş. 9 yaşındaki kızınız ile yemek yediğinizi Sonra onun oynamak için odasına çıktığını ve çok zor görünen bir şeyin o an olduğunu düşünün. Ellerinizden sabun gibi kayan emaneti. Acısı ciğerime oturdu. Acısı hala ciğerimde o annenin yangını ne ile söner mümkün mü? Sonra baktım derdime Rabbim Sultan hanımın gönlünü genişlet beni de şımarıklığım için affet. Sayılı günlerimizde bize dağdan büyük dert verme. Demem o ki yapmayın bunu. Ölüm var, ölüm hak. Zor olan aslında zor değil. Ben kendime de bunu diyorum. Zorsa o an bir durmalıyım demek ki soluklanmalıyım çünkü gerçek imtihan sağlıkta gerçek imtihan kayıpta. Beni dilerim yanlış anlamazsınız. Güzel bir gün olsun ❤️

27 Cevaplar

+6 oy
(11,615 puan) tarafından

Herkesin derdi kendine büyük Rabbim kaldıramayacağımiz üstesinden gelemeyeceğimiz dermansız dert vermesin (Amin) <3

(13,077 puan) tarafından
Amin inşallah canım. Allah sınamasın
-Reklam-
+2 oy
(4,394 puan) tarafından
Bence bu dünyada evlat acısından daha büyük bir acı yok Allah sabır versin ailesine... Yani ben buraya bakıyorum diyorum bu insanlar nerde yaşıyor ne yaşıyor... Sitem edilen şeyleri görünce o kadar şaşırıyorum ki. Yani ne hayatlar kadınlar evinde sabah akşam hakaret şiddet görüyor gidecek bir yeri yok yapicak bir işi yok mecbur dayanmaya çalışıyorlar. Yani bir diğeri de istediğim elbise alınmadı diye dert yanıyor mesela. Yani bu kadar dünyadan bir haber Alis harikalar diyarinda gibi yaşamak bana çok kötü geliyor. Gerçek dünya var dışarda. Ne olucagimiz belli değil yarın öbür gün daha kotu bir güne de uyanabiliriz ve bu sefer yaşadığımız taktigimiz o saçma şeyler hayatta kalmamıza yaşama devam etmemize faydası olmayacak. Uyanın bence herkes kendini geliştirmeye çoluk çocuğunu yetiştirmeye baksın. Kendi onların geleceğine odaklanalim bu saçma sdik yarışlarını da bırakalım ya..
(13,077 puan) tarafından
Ben 2 hafta önce ayıldım işte. Bunu yazma sebebim belki birileri daha okur ve gerçekten basit dünyevi şeyleri takmaz. Hepimiz anneyiz anne olmak isteyen uğraşan var aramızda. Bunun daha üstü yok.
(4,394 puan) tarafından
Kesinlikle öyle Allah hicbirimize gostermesin
0 oy
(130,229 puan) tarafından
okuyunca bogazima bi yumruk oturdu resmen allahim o anneye sabir versin rabbim evlat acisini dusmanima bile yasatmasin
(13,077 puan) tarafından
Amin sevda canım, aklıma her geldiğinde zaman duruyor benim için o kadar etkiledi beni
bende etkilendim kii şimosda salincaga falan cok biner
(13,077 puan) tarafından
Yoga salıncağı bu bir de. Kızları çok istediği için almıştı. Hissetmiş gibi evini satılığa çıkardı bir ay önce. Şimdi apar topar anılarla dolu evinden kıyafetini alıp çıktı. Allah korusun canım.
☹️☹️☹️☹️☹️☹️
0 oy
(4,931 puan) tarafından

Elhamdülillah büyük derdim yok derdimden büyük rabbim var :ermm:

(13,077 puan) tarafından
Elhamdülillah.
0 oy
(592 puan) tarafından
Her zaman düşündüğüm budur. Tek duam sağlık sevdiklerim. Dua ederken başka bişiy edemiyorum bile o kadar sağlık odaklıyım ki. Ben kindar biriyim normalde ama gerçekten yakınlarıma eşime aileme asla tutmam küçük şeylerde. Eşimle kavga etsek beni o kadar ezberlemiş öptürmeden gitmez bak başıma dışarda bişiy gelir böyle yollama diye. (Allah korusun) Geri kalan herşey o kadar boş ki hayatı insanlar zorlaştırıyo.

Bu arada 9 yaş küçük de değil çok şaşkınım ne haldedir o anne Rabbim korusun.
(13,077 puan) tarafından
İşte olmaz denilen diyorum ya çocuk aktif de bir çocuktu spora giden falan. Postları var instagramınız varsa bir bakın hesabına. Her okuduğumda ağlıyorum sultan hanımın yerine kendimi koymak bile beni mahvediyor ki o yaşıyor bunu
(592 puan) tarafından
Bakıym canım Rabbim korusun
0 oy
(12,763 puan) tarafından

Off ya çok zor çok Allah sabır versin o anneye :(

Instagram dan takip ettiğim bir bayan vardı benimde. Daha 2 yılı dolmadı kızı vefat edeli 2 yaşındaydı. Evinin merdivenlerinden düşmüştü

Yaklaşık 2 hafta önce de kadının bu sefer kocası kanserden vefat etti

Yani o kadar güzel giden hayatları bir anda nasıl tepetaklak oldu.    Gerçekten her halimize şükür etmeli ufak şeyleri dert etmemeliyiz 

(13,077 puan) tarafından
Amin canım,biz yaratılmış olanız bize yazılanı bilemeyiz. Değiştirebileceğimiz şeyler var iş ,bulunduğun şehir, hayata bakış açısı
bir de kabullenmek zorunda olduğumuz imtihanlar var. Onlar zor işte o kısım çok zor
(7,713 puan) tarafından
Kokosum Bade :( bende burda görmüştüm dua istemislerdi burda hesabı varmış herhalde daha önce . O gün paylasim yapmıştı iyi haber biz yarın çıkıyoruz hastaneden tarzında ama bir kaç saat sonra çocuğun ölüm haberi geldi
(12,763 puan) tarafından
Ay evet. İçim parçalandı o kadına. Takipten çıktım valla her paylaşımında  daha çok üzülüyorum:(
0 oy
(1,659 puan) tarafından
Evet canım gördüm o olayı kanım dondu okadar üzüldüm ki Rabbim o anneye babaya sabırlar versin hepimiz gün içinde yoruluyor uykusuz kalıyoruz sabrımız taşıyor ama şükretmemiz gereken okadar çok şey varki nice annelerin bebekleri çocuklari engelli hasta hepsi Allah'tan tabiki ama dermansız derde tutulan insanlar var Rabbim bizi böyle dertlerle sınamadıgı için binlerce kez şükürler olsun bu dönemlern hepsi gelip geçici sadece sabır ve şükür etmek lazım 
(13,077 puan) tarafından
Evet canım Allah bizi sınamasın büyük dertler ile kendisini uzaktan da olsa çok seviyorum ben kalpleri Allah ısındırır ya hani
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Salıncak dedinde orda  evimizin depo bölümünde yeni aldığımız salıncak geldi aklıma boynuna dolanirmiki atasim geldi ben oynar mutlu olur büyüyünce diye birakdik orda ama  korktum 
(13,077 puan) tarafından
Canım ecel gelince birçok şey bahane maalesef
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Okurken aklıma bi olay geldi olay biraz benzer kızın yaşını hatirlamiyorum ama küçük kuzenimin sınıf arkadasiydi çatı katında kıyafetler varmış annesi kızına demiş git kıyafetleri topla kızda gitmiş toplamış sonra o iple sallanmaya çalışmış ve malesef ki ip boynuna dolanıp orada can vermiş annesi sesin gelmediğini duyunca gidip bakiyo kızı o halde goruyo bu olayda çok etkilenmiştim bu post görünce tekrar canlandı gözümde rabbim evlatlarımızı korusun annenin yüreğini ferahlatsin acısını dindirsin
(13,077 puan) tarafından
Amin canım evlat acısı imtihan değil cehennemin ta kendisi
0 oy
tarafından
düzenlendi

Benim de dün  mahallemizde şahit olduğum olayı anlatıyım.

3 cocuk babası 27 yasinda bir adam babamın yeğeni.
Çiftçi ve tarla uzakta olduğu için karanavan da kalıyor. Az biraz alkol içmiş içince kendini cama vurmuş camdan aşağıya düşmüş , yarım metre var yok, bacağına kollarına camlar saplanmış. Alkolde içince kan del gibi akıyor.  Karanavin merdivenleri yöneliyor fakat içerse yatıp camdan düştüğü için kapı kilit telefon ilerde araba anahtarı içinde ve araba binince fark ediyor arabaya yığılıp kan kaybından hayatını kaybediyor. Seytan tum tuzaklarini kurmus ve gitti gidene uzulmedim ama annesini gormek beni mahfetti. Dünya boş ve yalan. Allah şükredenlerden eylesin.
(13,077 puan) tarafından
Amin canım benim
0 oy
(17,979 puan) tarafından
Ay çok kötü bir durum. Ufak tefek (çözümü olan ) sorunlarımız ile hayatı kendimize dert ediniyoruz. Rabbim büyük sınavlardan esirgesin en korktuğum şey. Rabbim rutinimizden çıkartmasın geçer bir yerde dinledim Rutin nimettir diye her gün aynı şeyleri yapıp aynı düzene sahip olduğumuz için çok şanslıyız.ama ne yazık ki elimizde olduğu müddetçe farkında olmuyoruz 
(13,077 puan) tarafından
Evet canım rabbim sınamasın
0 oy
(11,181 puan) tarafından
Çok zor Rabbim korusun 

Instagram ismi ne cnm 

Rabbim kaldıramayacağımız yük vermesin 
(13,077 puan) tarafından
Anlatblog canım. Sultan karaaslan
(11,181 puan) tarafından
Tamam cnm teşekkür ederim
0 oy
(7,713 puan) tarafından
Bu ölüm haberini nasıl paylaştı tüylerim diken diken oldu y rabbim ne verirsen hayırlısını ver imtihanlarimizi kolay eyle:(
(13,077 puan) tarafından
O paylaşmadı canım arkadaşları dua istemiş sonra haber ulusal basına düştü zaten eşi basın yayın genel müdürü kocaelide adını yazınca kuzusunun Google a haberi düşüyor. O daha iki gün önce bir post attı sanırım o da bildiğin her cümlesi adeta ders adeta ölüme nasıl bakılır gibi acısı var görüyorsun ama isyan etmiyor
0 oy
tarafından

Gerçekten Rabbım kimseye evlat acısı yaşatmasın bu dünyada en büyük imtihan :( Rabbım sabır versin o anneye de senin postu sabah okudum yazamadim nagişim tam da o an azcık sinirlenmiştim dicoşa sonra da postunu okuyunca ağlayıp bağırdım diye vicdan yaptım öptüm sarıldım kendime gelebildim ancak :(

(13,077 puan) tarafından
Ben de hülyam ne zaman yükselsem piroşa iki haftadır aklıma geliyor koklayamayabilirim elimden kayabilir açıkçası onun imtihanı bana da tokat gibi oldu üç günlük dünyayı kendimize dar ediyoruz dedim
tarafından
Gerçekten öyle balım Rabbım esirgesin yavrularımızı
(13,077 puan) tarafından
Amin hülyoşum yatırdım şimdi benim dicleyi koklaya koklaya bir günlük doğum ayrılığı büyüyor inan kafamda
tarafından
Ohhh sağlıklı uykuları olsun kuzumun ❤ yaa evlat işte canim o da evlat karnindaki de ama işte insan ister istemez üzülüyor yine de ne kadar da buyuseler gözümüzde daha dünkü bebe gibiler Rabbım hep iyi kadir kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın inşallah balım
0 oy
(702 puan) tarafından
Bende şimdi baktım hesabına Sultan hanım nasılda teslimiyette. Kimbilir içi nasıl yanıyordur. Çok üzüldüm
(13,077 puan) tarafından
O teslimiyet hem takdireşayan hem de insanı kül ediyor
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Okdr haklısın ki sağlık herseyden daha önemli Allah evlat acısı göstermesin düşmanıma bile çok.zor bazen birinde güzel.bisey görüyorum bnde neden yok dye dertleniyorum.nblm Bi.ust baş olur Bi.yemek.olur ama bunları.dert bile etmemek.gerek Rabbım kaza bela göstermesin
(13,077 puan) tarafından
Amin canım benim
0 oy
(401 puan) tarafından
Geçen ay oğlum ü muayeneye götürdüm onkolojıye sevk ettıklerı zaman dunyam basıma yıkıldı.... Sehır arastırma hastahanesine sevk edıldi.. Korkmayın dedı doktor Enfeksıyonu da çok yüksek çıkmış önce enfeksiyonu dusurecez sonra a tekrar tahlıl yapacaz dedı başka doktor ... O an dedim Allah'ım beni evladımla sınama  . Ben sana ne kadar sukretsem azmış. Kız kardesım de beyın tümörü hastası 9 yıldır annemler de huzur kalmadı artık oturdum agladım annem yıllardır nasıl dayanıyor diye 
(13,077 puan) tarafından
Rabbim ihtimali ile bile sınamasın canım
0 oy
(662 puan) tarafından
9 yaşında kendini kurtaramamismi yanında kimse yokmuymus çok koyu oldum ya :( rabbim sabırlar versin 
(13,077 puan) tarafından
Ecel gelince canım her şey sebep
0 oy
(22,185 puan) tarafından

Bu postu şimdi görmem :(

Rabb'im Gönlüme ferahlık versin:(

(13,077 puan) tarafından
Bir şey olmadı inşallah selmoş Amin balım benim hastalık vs yok değil mi
(22,185 puan) tarafından
Anlatırım yarın instadan nagim♥️
(13,077 puan) tarafından
Tamam çiçeğim üzme kendini inşallah hallolur sağlıksa şifa ile değilse en aydın şekilde ❤️
0 oy
(2,470 puan) tarafından
Çok uyarıcı bı post olmuş canım gerçekten de bazen en ufak şeyleri çok büyükmüş gibi takıyorum, ama keşke bu olayı okumasaydim , girdim baktım sayfasına şimdi içime kor gibi düştü Allah yardımcısı olsun:((
(13,077 puan) tarafından
Canım bugün çok fazla dünyevi dert okudum burada ağır imtihanların varlığını hepimiz unutuyoruz ondan yazdım Amin canım

İlgili bir soru bulunamadı

408,632 soru

12,279,464 cevap

37,844 kullanıcı

Kategoriler

...