+3 oy
1,075 göst.
Aile kategorisinde (1,535 puan) tarafından

Yaşadığım olay yeni değil ama "Ateş ismi nasıl" postunu görünce yazayım istedim.

Oğlumla asansörde giderken "bebek" arabasında bir çocuk, aşağı yukarı 4-5 yaşında, sağa sola saldırıp duruyor. Oğluma da vurmaya çalıştı. Engel oldum korudum. Asansör de mübarek dolmuş gibi, her katta duruyor, bitmek bilmedi 6 kat. Tam inerken kuduruk çocuk bir tur daha yeltendi. Hooop delikanlı dedim şakayla karışık. Anası bir gram üzerine alınmıyor. Çocuğun gözleri ejderha gibi ateş atıyor. Saldırgan bir hiperaktivite var küçük kudurukta. Velhasıl asansör durdu. Tam inerken çocuk bir saldırdı, oğlumun gözüne çaaat... Şükür anneden bir ses çıktı "ATEŞ oğlum dur" Sen misin o Ateş, tuttum çocuğun ellerini sımsıkı, bir daha hiçbir çocuğa vurduğunu görmeyeceğim dedim. Sert bir sesle. Oğlumu da aldım çıktım. Anası da danası da geldi peşimden. Bir tur da anasına ayar verdim. "E ama çocuk o" dedi. Yok ya bizimki sıçan yavrusu mu dedim. Herkes doğurduğuna sahip çıkacak bacım, vallahi bir kez daha görürsem oğluna dönüşürüm dedim. Gitmiş şikayet etmiş :D

Velhasıl polis geldi eve. Hakkımda şikayet varmış. Olanı polise de anlattım. Uzaklaştırma kararı alındı :D

(Sözel olarak uyarıldım) 

Sinirimden gülüyorum bakmayın. Bu hasbam şikayet etmiş beni, tehdit etmişim üstüne yürümüşüm, bir ara gözüm dönmüş itmişim falan.

1.Herkes doğurduğuna bakacak arkadaş, yoksa alırım ayağımın altına :D

2. Sakın ha sakın çocuğunuza Ateş diye uyduruk bir isim koymayın. Koyan varsa derhal değiştirsin. Ateş diye isim mi olur yapmayın ya. Çocuğa hakaret resmen...

3. Birisi çocuğunuza vurursa o ona daha çok vursun, "yeni" dünyanın kuralı bu arkadaşlar.

26 Cevaplar

+1 oy
(11,257 puan) tarafından
boşver canım, kadın sana bulaşmaması gerektiğini öğrenmiştir. 
-Reklam-
+1 oy
(6,456 puan) tarafından

Peki ben çocuğuma dövmeyi nasıl öğreteceğim. Kızımda oğlumda kimseye el sürmez aşırı güzel arkadaşlık kurarlar yanımıza gelen hiçkimse pişman olmaz. Ama bir yeğenim varki küçüklüğünden beri döver çocuklarımı

Ben sizde dövün diyorum ama yapmıyolar
(1,535 puan) tarafından
Biz oyunla gösteriyoruz. Çünkü çocuğa teoride ne kadar anlatırsan anlat uygulama başka. Eşimle ben oyun oynuyoruz mesela, birbirimize vuruyoruz. Sırayla birimiz haylaz çocuk oluyor. Öyle öyle öğrettik bir sürü şeyi
(6,456 puan) tarafından
Buna mecbur kalmak ne kadar kötü bir durum. Normalde çok karşıyımdır. Ama bakıyorum çok iyi arkadaş olmakta olmuyomuş.
(1,535 puan) tarafından
Böyle vakalar yaşayana kadar ben de su tabancası bile göstermedim oğluma, şiddeti çağrıştırıyor diye. Giydiği kıyafetlere bile dikkat ederim üstünde ne figürü var ya da ne yazıyor şiddet temalı mı diye. Ama birkaç olayda insanların artık sınır bilmediğini gördüm. Oğlum da herkesin ona zarar verebileceğini ve bunun normal olduğunu düşünmeye başladı. Maalesef artık böyle...
(6,456 puan) tarafından
Aynen inan bende asla tabanca vs gibi oyuncaklar almadım baktım yok olmuyor artık kendisini savunması gerekiyor anlatıyorum bende elini kaldırana sende vur diye
Hatta bir ara vurmuyor diye ağlamıştım ne yaptıysam değişmiyor ama ben yinede anlatmaya devam edeceğim
+1 oy
tarafından
Ben çocuğa değilde annesinle.iletisime.gecerim karşınızdaki de çocuk sonuçta 
+1 oy
(7,626 puan) tarafından
İstemsizce güldüm valla (⁠≧⁠▽⁠≦⁠)
+1 oy
(8,511 puan) tarafından

Geçen hastanede eşimin akrabasını gördük 4 yaşlarında bir kız çocuğu var acile getirmiş bizde eşim için gitmiştik kız benim kızla oynuyor güya saçını çekiyor burnunu sıkıyor kadına güzelce canım çocuğa dikkat eder misin hem hastanedesiniz her yere dokundu çocuğa dokunmasın hastaliktan yeni kurtulduk hemde gözüne falan parmağını sokar dedim oynuyor bacım ne kıymetli çocuğunda dedi bana 1 2 3 sabrettim en son verdim kızın saçını benim kızın eline asla bırakmaz kızım tutunca da bir güzel çekti annesi aslan kesildi oyun oynuyor bacım niye kızdın dedim sen verdin saçını eline diyor benim kızımda sacla oynamayı seviyor senin ki gibi dedim çekti gitti uzatsa bende onun saçından tutuvericektim kimse dovsun zarar versin diye dogurmuyoruz kusura bakmayın herkes haddini bilecek çocuğu saldırgansa engel olcak önlemini alcak yazık değil mi bizim cocugumuza onun psikolojisi etkilenmiyor mu dayak yiyince saldırıya uğrayınca ötekinin psikolojisi önemliyse benim çocuğumun da önemli çokta iyi yapmışsın eksik hatta anasına yapacaktın biraz da..

(8,511 puan) tarafından
Günaydın bacım su ❤️♥
(3,264 puan) tarafından
♥️♥️♥️♥️
(1,535 puan) tarafından
Annesine de gerekeni yapardım hadsizlik etse ama çocuğumun önünde öyle bir tablo çizmek istemedim. Yeterince korktu zaten :(
(66 puan) tarafından
Seninki prematüre değil miydi o kadarını bile izin vermemeliydin bence ben ilk dokunmadan sonra engel oluyorum benimki de premature hemen hastalanıyor zaten
(8,511 puan) tarafından
Oda çocuk sonuçta diyip annesinden geri çekmesini istedim çocuğa müdahale etmemek için
0 oy
(5,879 puan) tarafından
Bizim kisi sıçan yavrusumu deyişine çok güldüm:):) bide polisi niye cagryor delimi ne sahib çık gerçekten millet hiç dusunmeden isim koyuyor ateş nedir abi yaaaa çok günah bnce 
(1,535 puan) tarafından
Üstüne yürümüşüm öyle demiş polise. Neyse ki şahitler vardı.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 178 göst.
19 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Elvan00 (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 471 göst.
0 oy
7 cevap 98 göst.
0 oy
3 cevap 55 göst.
16 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Nuraydnn (108 puan) tarafından soruldu

404,752 soru