0 oy
85 göst.
önce Aile kategorisinde (292 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar. 7 aylık hamileyim ve bebeğime 1.dereceden akrabalar yakınlar için magnet yaptırmak istiyorum. Hem benim hem eşimin ailesinden 1. Derecede yakın olanları hesapladım. Eşime söyledim. Eşimde yaaa birkaç akraba tanıyorum ama dersem kızarsın diye diyemiyorum dedi. Bende aşkolsun söyle yakınsa ve cidden önem verecekse eklerim ne olacak dedim. O da kişi daha söyledi ekledim. Sonra başladı ki yaaa 5 tane parasını ben vereyim fazladan yaptır neden diye sordum o da annem kendi hediyesini gözaydın veren biri olursa ona verir anneme kalmaz dedi. Bende annen de kendi torununun hediyesini başkasına vermesin o zaman zaten pahalı birşey ve gerçekten 1.dereceden yakınlara yaptıracağım dedim. Eşimde annem kendi doğum günü pastasını başkasına vermiş insan onu da verir. Bende dedim ki o zaman annene söyle kimseye vermesin kendi hediyesini dedim. Şimdi sizce bu durumda ben yanlış mı düşünüyorum. Yani kv kendi torununun hediyesini başkasına vermek isterse ben niye fazladan yaptırayım ki? Yoksa ben mi yanlış düşünüyorum 

5 Cevaplar

0 oy
önce (1,332 puan) tarafından
Egerki verecekse sende ekstra vermene gerek yok sonuçta hatıra amaçlı veriyorsun verirsede onun hatası yeniden vermenin anlamida kalmaz 
önce (292 puan) tarafından
Bende aynı fikirdeyim ama işte eşim ben annemi tanıyorum biri gelir hediye verir o da dayanamaz kendi hediyesini verir muhabbeti yaptı bende kendisi bilir kendi torununun hediyesini başkasına verecekse yapacak birşry yok. Ya da annenle konuş vermesin dedim. Sırf onun düşüncesizliği yüzünden niye fazladan yaptırayım ki
Esin söylesin annesine baktı dinlemiyo veriyo dediğim şekil yeniden fazla vermenin anlamı yok sonuçta sen 1.derece kişilere veriyorsun istesen herkese tek tek yaptirirsin buradaki amaç hediye sus değil amaç torunun hatırası
Aynen öyle o yüzden fazla yaptırsam bile ki eşime söylemeyeceğim. Eşim diyor ki annem der ki o ki yaptırdınız fazladan yaptırsaydınız herkese dağıtırım dermiş. Ayyy sinir etti beni yaaa
Eşine anlat olayı o tam algilayamamis baktın anlamiyo kafana göre yap olmadı kaynanaya guzel bi dille söylersin artık ona kalmış birine mi veriyor saklıyor mu onun bileceği iş sen vermiş olarak sendeki sorumluluğu birakacaksin
-Reklam-
0 oy
önce (1,937 puan) tarafından
Bence haklısın, siz verir mi diye düşüneceginize annesi vermemeliyim diye düşünmeli 
Aynen öyle bence de. Ama eşim ben annemi tanıyorum biri hediye getirirse dayanamaz verir dedi. Bende hediyelikleri değer verecek insana sayısına göre yaptıracağım onun dışında her önüme gelene veremem. Annen de kendi hediyesini başkasına verecekse kendisi bilir dedim
0 oy
önce (3,539 puan) tarafından
Bence hiç yaptırmayın, bana saçma geliyor bu tür şeyler. Evladıma hiçbir katkısı yok belki dolap üstüne koymadan, bir yerlerde koybolup gidecek şey için çok para veriliyor. 
Eşimde kökten çözüm hiç yaptırmayalım dedi ama ben yaptırmak istiyorum. Bebeğime katkısı olsun olmasın o açıdan değil sadece gerçekten hatıra oluyor. Mesela yeğenime yaptırmıştı yengem bana da verdi hatta bekardım o zaman evimin en güzel yerine koydum gördükçede seviyorum. Ama işte ben 1.dereceden yakınıyım diye böyle yapıyorum başkası verse dolabıma getirip koymam. Eee bende 1. Dereceden Anneannesi bahanesi abiler vs yaptırdım kıymet bilirler diye ama eşim annesi için öyle deyince şaşırdım
0 oy
önce (2,271 puan) tarafından
Bence yaptırma magneti vereceğin kişiler belki dolaba bile asmaz yani sizin fotonuzun akrabaların dolabında ne işi var ,sadece kendine yap yapıştır dolabına millete boşa para harcama 
Dolaba asmalık yaptırmıyorum canım vitrinde durmalık süs gibi olacak. Ayrıca eşimde dedi kökten çözelim yaptırma dedi. Eee benim de ilk bebeğim ve çok çok yakınlara yaptırmak istedim sadece
önce (2,271 puan) tarafından
Yinede sen bilirsin canım
0 oy
önce (10,608 puan) tarafından
ben de yakın akrabalar için sayılı yaptırdım. darrüşafakadan magnet, normal hediyeliklerden biraz daha pahalı. 

bana gelenlere de verdim. gelmeyene vermedim.

geçen biri için kaynanam sordu kaldı mı magnet diye, var olduğu için verdim. ha kaynanama yok desem buna rağmen verse kendi bilir başka yok sonuçta :) 
Aynen öyle kendisi bilir. Kendisi için verdiğimi başkasına verirse kendi keyfi bilir bunun için de ekstra yaptırmam ben

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 80 göst.
9 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Arya455 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 66 göst.
29 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nisan KC (4,097 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 91 göst.
16 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Ht (2,104 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 166 göst.
18 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Esraalya (1,175 puan) tarafından soruldu

401,535 soru

12,018,802 cevap

36,225 kullanıcı

...