0 oy
154 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (82 puan) tarafından

Arkadaslar Ben yurtdisinda yasiyorum, cocuk dogmadan önce bankada calisiordum yabanci dilim iyiydi,ama cocuk dogurdum hamilelik dogum derken yabanci dili konusmam kötulesti kelimeleri unutuyorudm cunku evde Turkce konusuoz.neyse bu yuzdrn dil eksikligim yuzunden bankada cikarildim.neyse simdide bir saglik kurumunda calisiyorum yani bazilari fizikzel olarak iyi ama beyinleri az gelismis bir yer oyuzden surekli konusmak lazim, bugun yanimda ki kadin surekli bana bakiyo ben yabanci dili yani onlarin dilini konusurken falan, sanki ben anlamiyorum,gibi gelior onlara ama bugun benim stajim di,yani cok korkuyorum bunlarda beni cikartirsa ,sizce ben ne yapim nasil davranim luften yardim.

Yani bazen rahat olamiyorum,korkuyorum y yanlis konusuyosam aksanim iyi deilse diye falan.
Ozguvenimindil yuzunden kaybediyorum luften bana bi teselli bi tavsiye-fikir verin bunuda kaybetmek istemiyorum,Maddi durumumuz iyi deil

4 Cevaplar

0 oy
(2,836 puan) tarafından
Canım şimdi ne diyelim dil nankördür bıraktığın an unutur seni. Sana diyebileceğim şey sesli kitap oku hangi dilse yabancı dil dediğin. 
-Reklam-
0 oy
(288 puan) tarafından
Uygulamalar var sadece speaking uzerine gunde 30 dk bir tutor ile konusup pratik yapabiliyorsun. Dil konusmadigin an geriye giden birsey, o yuzden bir tutor ile gunluk pratik oneririm.
(82 puan) tarafından
Yani ise gidiorum simdi nasil davranim ne yapim ,bazen resmennunutyorum rezil olmamak icin nasil konisim yapim onu soruyom canim, cunku suan ise alindim calisiom
0 oy
(967 puan) tarafından
Evde sadece türkçe varsa en azından tv-telefon oranın dili ile izleyin. Arkadaşlarınızla o dilde konuşun. Eksik gramer farkedince evde bir göz atın. Maalesef herhangi bir çaba olmazsa o dil unutulur /eksik kalır. 
(82 puan) tarafından
Evet canim öyle yapiyorum ,peki sence iste nasil davranim yani özguvenli ,cunku bildigimide korkudan utangiclimdan unutuom,
(967 puan) tarafından
Konuşurken hata yaptığınızda sorun etmeyin öncelikle. Mesela yanlış kullandığınız bir kelimeyi o an not alın. Ardaşlarınızdan arada sizi düzeltmenizide isteyebilirsiniz. Yanlış da konuşsanız özgüveniniz hep olsun, pratik yaptıkça açılırsınız.
(82 puan) tarafından
Tamam canim tesekkur ederim
0 oy
(4,549 puan) tarafından
Öncelikle evde unutmaya başladığınız dili kullanmaya başlayın. Daha sonra telefondan sohbet arkadaşı edinebilirsiniz, gerçi saçma sapan tipler olabiliyor ama yapay zeka uygulaması indirebilirsin, sohbet etmek amaçlı. Yüksek sesli kitap okuyabilirsin. Bir de sohbet kafeleri vardır mutlaka yaşadığın yerde, onları araştır derim. Zaten oraya gelenlerin hepsinin amacı dil geliştirmek olduğu için çekinmeden konuşursun. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 77 göst.
+1 oy
8 cevap 464 göst.
0 oy
8 cevap 199 göst.
0 oy
1 cevap 141 göst.
17 Haziran 2021 Kültür-Sanat kategorisinde Anneyim anne (467 puan) tarafından soruldu

411,222 soru

12,378,336 cevap

42,993 kullanıcı

Kategoriler

...