0 oy
106 göst.
önce Diğer kategorisinde (651 puan) tarafından

Dinimize uygun 40 ucurma nasil yapiliyor arastirmalarıma gore 40 adet taş vs bunlar rituelmis benim kayınvalidemde tutturdu kirk ucurcam diye sahsen gelenk yani rituel ise bana sacma geliyor 40 delikli kevgirden su dokuyormus uzerine malzemeler koyuljyormus bu dinimize uygunmu acaba yada en sade ve guzel sekilde nasıl ucurabilirim kirklarini

Birde hangi dualar ediljr

10 Cevaplar

+1 oy
önce (177 puan) tarafından
Yok öyle bir şey kanama kesilince normal gusül abdesti alıp çıkacaksın başka bir şey yok islamda 
önce (651 puan) tarafından
Bebekler icin dua vs okunhyormu bence de yok ama kaynanam birakmiyor sacma sapan seyler yapmaya kalkiyor
Çocuğun kırkı diye bir şey yok ki duası olsun senin yıkanman kanamadan dolayı olacak canım özellikle kırk gün de değil zaten kiminin 30 gün sürer kiminin 35 değişiyor yani bebeğine de sürekli Felak nas oku kırk gün olduğu için değil Allah onu nazarlardan kötülüklerden korusun diye
Benim kanamam 25. Gunde bitti ben gusul aldım zaten ama bebegi yikacagim diye tutturdu kayinvalidem kirk tane tas kirk delikli kevgirden vs su dokecekmis bana da sacma geldi açikcasi bende dedim normal banyo yapilsin en azindan dua edilerek o sekikde dusundum
Anladım bu tür şeyleri ilk defa duyuyorum bizde böyle inanışlar yok inşallah sorun çıkmadan güzellikle halledersin kayınvalide işleri biraz karışık olur
Oyle ya cok sacma 40 i kevgirden dokulecekmis insallah bizdede yok bende ilk defa duydum
-Reklam-
+1 oy
önce (409 puan) tarafından

Bebeğin doğumunun kırkıncı gününe dair dinen yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır. ..ben önce kendim gusül alıp abdestlenip sonra bebeğimi yıkadım yıkarken bildiğim duaları okudum bu kadarcik

Tamam tesekkur ederim bende o sekikde yapmayı dusunuyorum da ozel bi dua vs varsa diye sormustum yok sanirım
0 oy
önce (275 puan) tarafından
40 uçurmak diye bişey bizim dinimizde asla yok kanaman bitince gusül alırsın olur biter başka hiçbişey yapmana gerek yok kayınvaliden de çok dindarsa bilmesi gerekir dinde hiçbir yerinin olmadığını 
0 oy
önce (879 puan) tarafından
Saçma sapan hurafeler. Hiçte yapmadım öyle şeyler.
0 oy
önce (40 puan) tarafından
40 çıkarmak gelenek görenek tarzı bir şeydir dinle alakası yok sadece güzel bir gusül alın bebeğinizi de dualarla yıkayın yeterli :) gusül sonrası güzel bir şükür namazı kılmak isterseniz daha güzeli yoktur annnem hep öyle yapar sağ salim doğumumu yaptım bu güne geldim diyerekten :) şükür namazı şart değil sacede isterseniz yaparsınız
0 oy
önce (121,661 puan) tarafından
aboo 40 delikli kevgir nerden bulcan kirk tas falan aay bunun islamda bi yeri yokki yapman gereken dusunu yap gusul abdestini al hepsi bu
0 oy
önce (10,487 puan) tarafından
dinimizde 40 yok:) 
0 oy
önce (210 puan) tarafından
O gün çocuğa dua edersin yıkarsın sonra kendin abdest alır yikanirsin 
Tam istedigim bu sekilde zaten yok kirk delikli kevgir su bu sacma sapan isler ya
0 oy
önce (9,661 puan) tarafından
O kadar hocalarim oldu dogum yapanlarda oldu hic birinini 40 ucurdugunu duymadim yapilacak bisey var mi bilmiyorum valla ben yapmadim ben olsam illa yapacaksam kadinlari toplardim hep bir agizdan kuran okutur ogluma bi hatim indirirdim dogar dogmaz okunmasi gerekiyo zaten dusun 10 kadin gelmis 3er cuz kuran okumuslar pesine de yasinden asagi sureler okunmus 7 ayetel kursi 7 felak 7 nas suresi okunur mis gibi kutlama bence bi serbet kaynat servis yaparsin ikramin olur bence en guzeli bu sekilde olur venim simdiki aklim olsa oyle yaparim 
Mevlid yapacagim zaten de dinimizde olmadigini biliyorum baslik oyle cikmis
0 oy
önce (105 puan) tarafından
En eski Türk geleneklerinden biri. Ben güzel buluyorum kendim de yaptım. İyi dilekler suya okunur. O şu ile yıkanılır. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 142 göst.
16 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 113 göst.
27 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Yasemincee (1,578 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 107 göst.
0 oy
3 cevap 165 göst.
14 Ocak 2022 Aile kategorisinde GizemAl (182 puan) tarafından soruldu