0 oy
210 göst.
Aile kategorisinde (32 puan) tarafından
İki hafta sonra 15 aylık olacak Normal mi sizce en az iki üç kelime söylemesi lazimdi

19 Cevaplar

0 oy
(649 puan) tarafından
Söylediği kelimeler neler ? Anne baba demeye bilir ama dede mama meme gibi kelimeleri var mı birde ekran izliyor mu ? 
(32 puan) tarafından
Dı dı diyor genelde meme belki bir iki defa demiş arada bakar ekrana
(649 puan) tarafından
Ekranı kesin bence onun yerine cırtlı kitaplardan sesli kitaplardan falan alın bolca muhabbet edin çünkü bu gelişim geriden geliyor biraz kızım şu an 12.5 aylık 10 dan fazla kelimesi var 4-5 tane de ****** sesi çıkarıyor bilinçli şekilde komut alıyor anlıyor. Çocuğunuz birşeyleri işaret ettiğinde siz anlamazlıktan gelin su istediyse yanında peçete varsa önce peçete verin peçeteyi mi istedin bardağı mı istedin falan deyin sorun sonra suyunu verin su istersen su diye söylemen lazım anlamıyorum annecim deyin konuşmaya teşvik edin ekran geriletmesin daha fazla
(32 puan) tarafından
Maşallah kızınıza. Cırtlı kitaplar nasıl oluyor canım alırım denicem dediklerinizi
(649 puan) tarafından
Trendyolda yükselen zeka ve çocuk akademi var ordan ayına uygun olarak bakabilirsiniz şekil nesne tamamlama gölgelere göre yerine koyma gibi şeyler yapılıyor cırtlı kitaplarla çok faydalı oluyor benim kızım ****** seslerini falan öyle öğrendi kalınsa baya zarar görmüyor yükselen zekada bebeğim konuşuyor setleri falan var çok güzel içerikleri
-Reklam-
0 oy
(915 puan) tarafından
Oğlum 15 aylıkken bütün hayvanların seslerini çıkarabiliyordu kedi  köpek kuş falan diyordu babasına bilinçli şekilde baba demeye başladı 6 aylıktan itibaren ama anne kelimesini ve kendini ifade olarak tam etmeye 19 aylıkken başladı ama o zamanlarda mama istetince mama diyordu su isteyince de öyle yani isteklerini söyleyemiyor mu göstermiyor mu 
(32 puan) tarafından
Bişey istese gösteriyor dediklerimi işaret ederek genelde anlıyor kapıyı kapat desem kapatıyor gel diyince geliyor ama konuşma yok
(2,593 puan) tarafından
Canim komutlari anlıyorsa korkma bazı çocuklar geç konusur biraz daha bekleyin ama gozlemle bu süreçte baktın 3 5 Ay içinde kelime koymazsa o zaman doktor kontrol etsin en doğrusunu o yönlendirir.
(32 puan) tarafından
İnşallah gerek kalmaz doktora ya. Teşekkür ederim canım
0 oy
(141 puan) tarafından
Normal değil bence de. Ekranı kesin bol bol kitap okuyun
(32 puan) tarafından
İlk kızıma okurdum buna okumuyorum ya belki biraz ihmal de etmisizdir denicem kitap okumayı canim
0 oy
(1,471 puan) tarafından
Kızım 11 aylık ama prematüre 8 aylık düzeltilmiş olarak. Baba dede diyor simdiden
(5,076 puan) tarafından
İkinizin de bebişlerinin gelişimi normal. Anne karnında gelişmesi gereken zamanı küvezde ilaçlarla makineler ile sağladı hatta anne sıcaklığı bile yoktu. O nedenle minik kahramanlarınızın gelişimleri biraz yavaş olması olağan bir şey, üzülmeyin hiç :) Allah sağlık versin onlara
(1,471 puan) tarafından
Çok sağol canım. İçim rahatladı valla erkek kardeşim dmd hastası eşimde geçen yürümeyecek mi acaba diyordu korktum açıkcası
(5,076 puan) tarafından
Daha çok çok erken 20 aya kadar vakti var. Kaslarını güçlendirmek için egzersiz yaptır oyunlarla.
(1,471 puan) tarafından
Olur canım yaptırırım tabi
(473 puan) tarafından
canım ben fizyoterapiste danıştım 15 aylıkken. "keşke 1 yaşından önce fizyoterapiye başlasaydınız" dedi. bir iki hareket gösterdi bunları yap dedi. ama açıkçası biraz ihmal ettim ben. normal bebek büyütür gibi büyüttüm hep. akışında olunca böyle geç oluyor. eğer üzülüyorsan fizyoterapi desteği alabilirsin ama bence normal. ben de bazen acaba mı diyorum. o ndenle böyle prematüre duyunca soruyorum ne aşamadasınız diye. bide prematüreliğine göre de değişiyor. 31 haftalık doğanlar mesela bizden çok daha önde
0 oy
(473 puan) tarafından
her çocuk akıcı olmuyor zaten bu konuda. benim ikizlerden biri baya konuşkan anne, baba, mama, dede, gel, annane, hatta kardeşinin adını söylüyor. buvv (su), adda falan gibi bi sürü şey diyor. ama diğer kızım dede, mama, baba diyebiliyor sadece daha hiç anne dediğini bile duymadım. ihtiyacı olmazsa bunları da söylemiyor. genelde sessiz ve masum takılıyor. 

bazen ben de endişeleniyorum acaba gelişimsel sıkıntı mı var diye ama herkes normal diyor. (18 aylıklar)
0 oy
(18,380 puan) tarafından
Bol bol konuşuyor musun canım onunla 
0 oy
(2,086 puan) tarafından
Oglum 15aylik canm anne demiyor ama baba abla diyor bi cok kelimeside var gel hadi mama dede bi kac ****** seside cikariyor aklima gelmeyenlerde var.ekrana maruz kaldimi yukarda azda olsa izliyor yazmissn.tamamen kesmen gerekiyor.bol bol konusun sorular sorun ve guzel bebek sarkilari soyleyin.15aylik oglum daha hic ekrana maruz kalmadi biz bile acmiyoruz tvyi onun gelisimnden onemli degil.ekrani kessen onla sohbeti cogaltsan soeun olmaz diye dusunuyorm.
0 oy
(814 puan) tarafından
16 aylikoglum var abartmak gibi olmasın bir dkka durmaz tavuk gibi guduyorum desem yeridir ama oda bab diye biliyor abiii  filan diyor anne tide bilinçli demiyor gibi yuvarliyor giv giv bay bay gibi  yuvarlak birşey mirildaniyor tam olarak bişey diyemiyor doktora götürdük 24 ayına kadar  normal diyor
0 oy
(463 puan) tarafından
Canım çok iyi anlıyorum çünkü bende geçtim o yoldan insanın aklına binbir türlü şey geliyor ama başka sorunları yoksa derdini işaretlede olsa anlatıyorsa ya da başka birkaç kelimesi varsa stres yapma bekle biraz ama  tuhaflık hissediyorsan psikoloğa gitmende fayda var benim oğlum bir buçuk yaşına kadar n3 bay bay yaptı ne gel gel yaptı ne işaret etti hep bizi çekiştirdi 3 4 kelimesi vardı ben çok kortum doktora gittim tv izletiyordum hatamı biliyordum o günden sonra 2 ay hiç tv izlemedim açıldı şimdi 25 aylık. Yavaş yavaş kelimeleri söyledi ama ben hep içimden ya 2li 3lü cümle kuramazsa ya şöyle olmazsa böyle olmazsa dedim ama 2 yaşına girmeden 2li 3lü cümleleri başladı yani hızlıca bir atağa girdi zamanı varmış demkki dedim umarıö sende biran önce rahatlarsın. Benim çocuğumda anne babayı geç söyledi 
0 oy
(9,900 puan) tarafından
Benim oglum snne dedigi de 2 yasindsydi ama o zamana kadsr bi cok kelimeyi konuduyodu tabiki hic kelimesi yok mu 
0 oy
(3,035 puan) tarafından
Çocuktan çocuğa değişiyor ilk oğlum 8 aylıkken kelimeelri vardı 18 aylıkken düz konuşuyordu , şuan 14 aylık bir oğlum var mama ee bab bab nee annnne gel ver bunalri söylüyor , onun dışında istediği şeyleri elimizden tutup istediği şeye götürüyor bişi yap al ver dediğimizi yapıyor kızınca anlıyor sevince anlıyor , her çocuğun gelişimi farklıdır siz bol bol konuşun 
önce (3,035 puan) tarafından
İnsanlar gereksiz yorumlarını görmemek için yalan mis hayalmis ne kocaymis gbi laflar yazmslar insanlarla uğraşmak çok zor
önce (252 puan) tarafından
Gerçekti yani
Valla bnde öyle bir ortam beklemiyordum vardı gerçekten cumhuriyetin 101 yılına balo duzenlenmisti öncesinde de 3 gün boyunca çocuklar için tiyatro sınama gosterimi vardı yetişkinler için özel bir gece düzenlenmişti canlı muzikli şık giyinen bay bayan eşler masalrda çerez kurabiye mezeler istyene çay kola veya alkol öyle basitte değildi şarap viski faln vardı niye inanmiyor uydurupta elime ne gecicek ki
önce (252 puan) tarafından
Hangi belediye canım sitesinde vardır bakalım.
Bak canım instegram Hekimhan medya sayfasında var
0 oy
(2,304 puan) tarafından
Oğlum 18 aylık bir kelimesi bile yok bazen baba diyor o kadar 
(18 puan) tarafından
Benim oğlumda 17 aylık babababbaa diyor baybay yap oğlum değince baybay yapıyor eliyle sonra alkış.yapıyor birde çak yapıyor başka birşeyi yok  eşim tv bakıttı telefon izletti yarım saat ilgilen işimi göriyim dedim akşamları ondada böyle yaptı  ama şuan tamemer kestirdim eşime inşallan açılır
(2,304 puan) tarafından
Benim oğlumda her dediğimi yapıyor birşey istesem getiriyor alkış yapıyor bay bay yapıyor yani anlayacağınız herşeyi yapıyor ama konuşması yok benim çocuklarım biraz geç konuşuyor bakalım bu ne zaman konuşacak
0 oy
(979 puan) tarafından
Benim oğlum 19 aylık tek kelimesi meme başka bişey yok bişey istese de eliyle işaret ediyor gösteriyor büyük oğlumda geç konuştu ben takılmıyorum istediği zaman konuşur bizde ekran hic yok bu arada her çocuk farklı 
0 oy
(763 puan) tarafından
Benim oğlum 17 aylık oldu tek bir kelime etmiyor 
0 oy
(9,470 puan) tarafından
Benim kızım uc yasına kadar demedi anne diye
0 oy
(401 puan) tarafından
Her çocuk çok farklıdır normal benim oğlum 19 aylıkken anne demeye başladı babasına da anne diyordu herkese her şeye anne diyordu. Şimdi üç yaşında elhamdülillâh güzel güzel iletişim kuruyor. 
0 oy
(36 puan) tarafından
Benimkide sadece baba diyodu 21 aylıktı anne dediğinde. Kuzenim kelime biriktiriyor demişti. 25 ayından sonra başladı anne baba dede nene her şeyi söylemeye. Şu an 2 buçuk yaşında normal konuşuyor. 
0 oy
(303 puan) tarafından
Benim oğlum da 14 aylık Baba diyor anne bir iki ke dedi mama vs de diyor ama çok demkyir ekran yok TV yok zaten evde ama oturduğumuz yer tenha köy yeri sadece biz varız etraftan pek ses duymuyo diye de olabilir her çocuk gelişimi farklıdır bulduğu koşula göre konut algılıyor mu misal oğlumun kuzusu var uyku arkadaşı getir kuzuyu dediğimdd getiriyor kedi dediğim de dışarı gösteriyor bu gibi.
0 oy
(2,432 puan) tarafından
Benim kiz,

Baba

Aba

Mama

Diyor net bi şekilde ama bazı kelimeleri de soylemeye calisiyor

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 513 göst.
21 Kasım 2020 Aile kategorisinde Mlhnvzt07 (1,262 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 213 göst.
20 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde yolunyolcusu (176 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 255 göst.
0 oy
6 cevap 184 göst.
5 Nisan 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

401,768 soru

12,027,282 cevap

36,243 kullanıcı

...