0 oy
249 göst.
Diğer kategorisinde (617 puan) tarafından
Bunu buraya ayrilmak isteyip ayrılmayan kardeşlerim icin şöyle bir dert köşesi acayim dedim kendimde bunaldim ondan.. Benim ayrilmaya gitme sebebim fiziksel ve psikolojik siddet ..simdi bu ayrilmak istiyorum diyince sana 1 kurus vermem diyip kenara cikti arabasini bankadaki parasini hicbirsey talep etmedim kendime de nafaka talep etmedim o sekilde benimle anlasmaliya yanasti..iki cocuga toplam 5 bin nafaka kabul etti oda öderse.. Gelelim surec nasil gidiyor bir ay oldu mahkeme açalı gun ayin 21 ine verildi yani daha 22 gun kaldo mahkemeye bu gecen bir ayda nasil geciniyorum annemin evindeyim kira sıkıntım yok bu benim icin cok buyuk avantaj Allah annemden razi olsun.. ailemin dugunde taktigi takilari vermemistim yillardir bir ceyrekle iki gramda evlilik sürecimde ancak yapmistim kucuklerden bir iki bisey bozup bir ay gecirdim bir ayi bir ceyrekle gecirdim hatta.. karsi taraf her hafta gelip cocuklari goruyor buyuk oglumu goturup gezdirip getiriyor yas tutma donemim nerdeyse bitti baslarda cok agliyordum uzuluyordum artik gecim odaklaniyorum çocuklarım o kadar mutlu ki babalari evdeyken korkuyorlardi herseylerine kızıyordu simdi nasil iyi baba gorseniz adam beni sevmedigi icin bi ben yukmusum cok uzucu ama geciyor en azindan artik onlari gormek zorunda degilim bundan sonra ne olacak? Emzikli bebegim var ona kiyamiyorum o yuzden belediye yardimlarina basvurularda bulunucam onumuz ramazan belki fitre falan gelir bir sure cocuklarimla duzen oturtana kadar 5/6 sonra küçüğüm 2 yaş der o zaman emmeyi de artik birakabilir buralarda tarla bahce isleri olur cok ayri kalamazsam günlük yevmiyeli giderim bir iki bina temizligi arastiriyorum en guzeli de insan hasta olunca sukredermi etmeliymis... Cocuklarim hastalansa bizi perisan ederdi surekli azarlardi simdi cocuk dedigin hastayken bile guluyormus ay kurban olayim verene.. tabi bu surecte psikolojik terapi de aldırmak istiyor ailem bende ayni seyi dusunuyorum yani kizlar Allahima sukurler olsun hamdolsun eger bir eve sigamiyorsaniz sevilmiyor deger gormuyorsaniz biraz imkaniniznvarsa kendi omrunuzdenncocuklarinizin akil ve vicdan sagligimdan calmayon dualarinizi da eksik etmeyin 

3 Cevaplar

+3 oy
(5,524 puan) tarafından
Ben de boşanmış tekrar evlenmiş biriyim. 

Şöyle düşün. 

60 kişilik bir sınıfta 40 dakika ders yapıyordun sana göre her şey normaldi. Öğretmen sana yağmur çık sınıftan ve 5 dakika sonra gel dedi. Öğretmeninin dediğini yaptın. Sınıfa girdin ama sınıf berbat kokuyor havasız rahatsızsın boğuluyorsun.  Halbuki 5 dakika önce sende oradaydın arkadaşlarınla güle oynaya ders yapıyordun. İşte kötü evlilikler böyle. Havasızlıktan boğuluyorsun ama nefessiz kaldığının farkında değilsin. 

Seni kutluyorum nefes almaya başladıkça çok daha mutlu olacaksın. Rabbim yollarını açık etsin inşallah 
(617 puan) tarafından
Yaaaa bayildim ne guzel bir ornek hersey daha guzel olacak degilmi insallah. Dualariniz icin teşekkür ederim
(5,524 puan) tarafından
Emin ol dünya varmış diyeceksin :)
(617 puan) tarafından
Sadece maddi yonde sıkışınca aklima gelen biriymis meğer.. ekonomik ozgurlugumu alinca daha da iyi olcam
(5,524 puan) tarafından
Ayakların yere bastıkça daha çok güveneceksin daha çok seveceksin kendini hayatını.
(617 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim gerçekten cok motive ettiniz beni
-Reklam-
0 oy
(1,710 puan) tarafından

1 çocukla boşanmış 8 yıl sonra yeniden evlenmiş biri olarak kısaca anlatayım oğlum 1.5 yaşındaydı boşandıgımızda kaynana kayınpeder ile 4.5 yılım aynı evde köle hizmetçi olarak geçti üstelik ailemi görememek elimden telefonum alınması ailemle iletişim kurmayayım diye kaynana kayınpeder baskısı eşimde onlardan yana olup her Allah'ın günü beni aglatırlardı evliligimizin son 5 ayında biz ayrı eve çıktık annemin evine yakın bir ev kiraladık ama bildigin kömürlük gibiydi neyse ben işe girdim annem bebeğime baktı eski eşimde benim çalıştıgım fabrikanın güvenliği olarak işe başladı ama sadece başladı gitmiyordu ben sabah 6 da kalkıp çocugu anneme bırakıp işe giderdim o patronunu arayıp çocuk hasta diye işe gitmez banada bugün iş yok diye yalanlar söylerdi kirayı ödemez eve bir poşet bişey almaz internetten karılarla kızlarla fingirderdi ama en son madde kullandıgını yakaladım ve bende olay bitti aldım çocugumu doğru anneme aradım bunun anasını babasınıda dedim ben ayrılıyorum oğlunuzdan sakın ama sakın çocugumu istemeyin benden göstermicem bile onu size hak etmiyosunuz dedim gittim hemen bir dava açtım 3 ay içinde boşandım şükürler olsun o girdigim iş yerinde 6 yıl çalıştım annem benim en büyük şansım o destek oldu hep Allâh razı olsun ondan 8 yıl sonra karşıma dünyanın en iyi en merhametli insanı çıktı evlendik sanki yeniden gelin oluyormuşum gibi söz nişan kına nikah hepsini yaptık ve çocugum 10 yaşındaydı eşimin ilk evliligi bu arada şuan 3. Yılımıza girdik birde 7 aylık oğlumuz var şükürler olsun şuan iki evladımda yanımda huzurumda var eşimde hem mükemmel bir baba hemde mükemmel bir abi hemde mükemmel bir koca<3

(2,858 puan) tarafından
Ay masaallah gerçekten normalde burada bor şeyler okuya okuya alışmıştım ama sizin yazıyı okuyunca bi tüylerim diken diken oldu içime dokundu. Allah im nazarlardan korusun size de ağız tadı versin anlatırken bol bol masaallah de nazar duaları oku canim :)
(617 puan) tarafından
Gerçekten kotu giden evlilikten kurtulup iyiye denk gelen tüm hem cinslerim icin cok sevindim zaman ne gosterir bilmiyorum ama büyük bir hayal kirikligi kaldi elimde bir daha birine guvenemeyecekmis gibiyim suan tek istegim cocuklarimi huzurla helal kazancla aile ortaminda buyutmek aile de annem ve kardesim var yani bu sekilde aile ortami benim boşanmak üzere oldugum esim Allah var ne yapiyim pis gunahini.. yedigimiz önümüzde yemedigimiz arkamizdaydi en iyi yani buydu belki hep eli kolu dolu gelir asla işten kacmazdi paraya çok düşkün kendisi .. ama annesi evimizin hanimiymis gibi kışlık yapilcaklari heo annesiylr yapardi dolaba atilcak seyi anne nerden alalim kaca alalim derdi onsuz adim atmazdi 9 yillik evlilikte cekirdek aile olarak toplasaniz 5 kez falan disari cikmisizdir onda da hep burnumuzdan getirip eve soktu .. eskiden cok kiskancti guneslik oynasa disari neye baktin derdi yillarca guneslik cekili evde oturdum komsularla konusma akrabaya gitme ona gitme buna gitme arkadaslarin gelmesin 9 senedir nice dugunler nice cenazeler oldu hicbirine beni ve cocuklari goturmedi bekar gibi yasadi hep bende koluma bu benim kocam diye takip bir tane akraba dugunune gidemedim gelmedi.. cocugumuzu toplu sunnete yazdirdim onun şölenine bile kavga dövüş geldi .. hasta olsak nerden buldunuz dedi hastaneue goturse soylendi aldigi ilac paralarini konustu bir yere goturse gaz parasi istiyordu kaldi ki ben calismiyorum .. para isteme sebebi de kayinpederimin verdigi harcliklari ona vermemem istiyorduki bir kurus dibimde para olmasin hep ona muhtac yasayim.. gecen yil da bosaniyorduk evdeki cayi sıvıyagi sekeri tasidi goturdu sirf ac kalip muhtaç kalalim diye..  bu sene de cocuklar kardes kardes oynarken biri digerini düşürdü diye boynuma yumruk indirdi yığıldım kendime getirene kadar cok ugrasti bayginlik gecirdim kendime geldigimde cayini alip bilgisayarina gitti hic acimadi bende artik bıraktım
(617 puan) tarafından
Masallah masallah
(1,710 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım benim
(1,710 puan) tarafından
Canım o pislik heriften bir an önce kurtul çocukların böyle bir babayla büyüyecegine babasız büyüsünler sen onlara hem anne hem baba olursun emin ol kadın milletinin isteyipte yapamayacağı hiç birşey yok sakın üzülme geriyede adım atma ayaklarının üzerinde dım dik durursun kimse seni yıkamaz yeni bir hayat yeni bir başlangıç yap işe girme imkanın varsa gir çaliş paranı kazan mis gibi bak evlatlarına o pisligede gösterme he şunu diyim sana başından böyle kötü bir evlilik geçtigi için evet yıllarca başkasına güvenip evlenemeyeceksin evlenirsem acaba yine aynısımı olur diye korkacaksın bizzat kendim yaşadım bu sorunu bu güvensizliği aşmam 8 yılımı aldı ama nasipte varsa dua et Rabbim karşına hayırlı insan çıkarır evlatlarına çok güzel abilik yapan bir insan eminimki çıkacaktır ama şuan çok erken şuan tek yapman gereken o adamdan kurtulup işe girip evlatlarınla birlikte yeni bir hayat kurmak emin ol özgüven olarak okadar yükseleceksin ki neden daha önce boşanmadım diyeceksin hakkında hayırlısı olsun Rabbim gönlüne göre versin kurtarsın seni biran önce o adamdan
(617 puan) tarafından
Amiiin canim benim insallah Rabbim herseyi rn guzelini bilir ..
(9,718 puan) tarafından
Yağmur çok üzüldüm hikayene canım rabbim bundan sonraki ömrünü iyiliklerle donatsın. İçin şükürle dolsun. Sevinç gözyaşı dökesin
0 oy
(505 puan) tarafından
Merhaba süreciniz bitti mi devam ediyor mu bilmiyorum ama şuan ben kızımla benzeri şeyleri yaşıyoruz kızım 1 yaşında 6 aylıkken başlamıştı korklari şiddeti en son tak etti canıma keşke hiç yanında doğurmasaydim ailemin yanına gecseydim çocuğum yasamasaydi bu acıları diyorum ama şuan bende çalışma olamaz maalesef tehditleri falan çok fazla düzelme belirtisini geçtim iyice manyak bir hal almak üzere diye tüm hukuki seyleri yaptım ama hala gün verilmedi bekliyorum içeri girse de rahat etsek ailecek diye dua ediyorum düşünün çok ağır bir surecmis bu aileme de korktuğumu belli edemiyorum. Ama kızımı psikolojik destek aldirsam mi diyorum ufak da olsa duzelmeler başladı şükür korkulu ortam yok olunca

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 148 göst.
26 Nisan 2021 Diğer kategorisinde canevlat (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 105 göst.
0 oy
9 cevap 424 göst.
19 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,903 soru

12,323,826 cevap

39,048 kullanıcı