0 oy
198 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,494 puan) tarafından
Kızlar neden oluyor bilmiyorum yaptığım kuru bakliyat yemekleri suyuyla ozlesmiyor baskasinin yaptığı gibi olmuyor bana tarif verin un mu katiyorsunuz icine

8 Cevaplar

+1 oy
(505 puan) tarafından
Suyunu çok koyuyorsundur. Benim hep dedıgın şekilde çok güzel olurdu. En son suyunu fazla koydum herhalde tabakta degıl kasede yedik suyu o kadar akışkandı :))
-Reklam-
0 oy
(3,822 puan) tarafından
Fasulyeyi dağılmayacak kadar haşlıyorum. Soğan biber domates salçası kavuruyorum. Suyu kontrollü ekliyorum üstünü biraz geçecek kadar Kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyorum. Bence kısık olması da önemli en küçükte pişiriyorum dinlenince de çok daha güzel oluyor 
(1,494 puan) tarafından
Ben yüksek ateşte yapıyorum ondan mı acaba
(3,822 puan) tarafından
Olabilir bence ben de eskiden yapamazdım şimdi cidden güzel oluyor. Bence un falan eklemeden dediğim gibi dene yani kendi kıvamlandırması daha güzel olur. Bir de ilk haşlamada çok sert kalmasın ondan da olabilir
0 oy
(329 puan) tarafından
Az su koyuyorum düdüklüde buharı çıktıktan sonra en kısığa alıp pişiriyorum ben
0 oy
(12,798 puan) tarafından
Suyunu fazla koyuyor olabilirsin. Ben un da koyuyorum suyu daha katı güzel oluyor. Birde kısık ateşte pişirmek önemli 
0 oy
(991 puan) tarafından
Bakliyatla bir un kavurup sonra az bi su ekleyebilirsiniz annem patates eklerdi mesela bakliyat yemeklerine patatesin nişastası da un görevi görürdü yemek sadece su gibi durmazdı 
0 oy
(3,248 puan) tarafından
Suyunu çok katıyorsundur.üstünü 3 parmak gececek kadar koy sadece. Bide düdüklü tencerede özleşir yemekler genelde kısık ateşte 40 dk mesela 
0 oy
(1,812 puan) tarafından
Bak cnm ben fasulyeyi hasliyorum ama tam değil hafif diri kalıcak sekilde sonra sosuyla birleştirip kaynatmaya devam ediyorum pişene kadar muhakkak dene efsane oluyo 
0 oy
(3,666 puan) tarafından
Geceden ıslat sabah sosuyla birlikte kısık ateşte pişir yada gündüz 15 dk sadece haşla kapat ocağı, biraz beklet öyle iyice şişsin sonra sosuyla birlikte kısık ateşte pişir kıvamlı olur suyunu fazla koyma ihtiyaç oldukça eklersin.

Sosu soğan kavur , acı ve tatlı biber salçası, isteğe bağlı 1 domates rendele üzerine, 1 kaşık un, pulbiber, karabiber 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 228 göst.
6 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Buket masal (2,494 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 430 göst.
12 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 179 göst.
11 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 146 göst.
15 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Enes2020 (4,038 puan) tarafından soruldu

411,068 soru

12,373,306 cevap

42,595 kullanıcı

Kategoriler

...