0 oy
226 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Arkadaşlar sorum içenlere. İçmeyenler kesinlikle haklısınız ne derseniz katılıyorum.

Normalde de aşırı tüketen biri değilim günde maks 1-2 bazen iki günde bir. Hamileyim daha küçük ve ağlayacağım nerdeyse . Ne yaptınız çözüm ne . İki üç günde bir tane falan içsem ne olur . Abartmadan nefsini korelterek içen oldu mu . Haftada bir iki falan . Doktorların ne diyeceğini biliyorum sormak bile istemiyorum ben  dayanamıyorum. 

12 Cevaplar

0 oy
(4,379 puan) tarafından
Canım hiç icmesen çok daha iyi yarın öbür gün bebekte bir sorun olursa vicdan azabı çekersin. Ben oğlumda direkt tiksinerek bırakmıştım. Kızıma hamileyken de tiksinme olmadı gebeliği öğrendikten sonra düşürdüm sayisini baya günlük 3 4 filan doktora da sordum günlük en kötü birakamiyorsan en fazla 2 tane iç ama bırakmaya çalış ki bebekte her hangi bir sorun olmasın dedi. Ben de kendimi zorladım bir hafta sigara canım istediğinde hep sakız cignedim rokko şeker aldım. Günlük 1 paket sakızı cignedim öylece bıraktım. Tavsiye ederim
tarafından
Evet kesinlikle bırakacağım halimden memnun değilim. İçim rahat değil ama o dürtü rahat bırakmıyor. İnşallah bişey olmaz kahrimdan ölürüm. Haftada bire kadar indirebiliyorum bazen ama oluyor illa ki.
-Reklam-
0 oy
(1,494 puan) tarafından
Canım bende 5 haftalık hamileyim bırakamıyorum çok zorlanıyorum haftam ilerlemeden kesmeye çalışıyorum strese girdikçe daha çok içesim geliyor ne yapacağım bilmiyorum ama ilk hamileyim de günde 8 9 felan içiyordum şak diye bıraktım bunda günde 1 1.5 paket içtiğim için iyice bağımlı olduğumdan çok zorlanıyorum ama senin çok azmış günde yada 2 günde diyorsun bence çok hızlı bırakabilirsin 1 2 gün ararsın geçer diye düşünüyorum benimde ilk hamileliğimde az içtiğim için hemen bıraktım 3 4 gün aradım ama unuttum bunda çaresizim 
(1,494 puan) tarafından
Tabi hamileliğimi öğrenince 1 1.5 paket içmiyorum en fazla 10 oluyır ama bazen 5 bazen 6 7 oluyır
tarafından
Senin biraz fazlaymış beni bir iki kesiyor. Üç dört gün hatta bir hafta tuttuğum oldu . Sıfıra indirmem lazim en azından doğuma kadar.
(1,494 puan) tarafından
Evet biraz değil bayağı fazla ne yapcam bilmiyorum korkuyorum ama içiyorum da yani bağımlılık mı alışkanlık mı bilmiyorum ama l.an.et birşey
tarafından
İlk hedef azaltmak olsun o zaman. Sakiza kuruyemişe yüklen şu an öyle yapıyorum naneli şekerler iyi geliyor. Tabi anlıyorum o isteği çünkü kendim şu an mücadele veriyorum.
(1,494 puan) tarafından
Maalesef canım inşallah bırakır bir daha hiç içmeyiz
0 oy
(828 puan) tarafından
Bende iciyodum öncesinde öğrenince bıraktım ona bu kötülüğü yapmaya hakkım yok diye düşündüm aklıma bile gelmiyor
tarafından
Bende deniyorum haftada bire kadar indirebiliyorum ama dayanamıyorum. Tabiki en azından doğuma kadar dayanayim diyorum.
0 oy
(4,527 puan) tarafından

Ah bacı tamda yerine sordun ama seninki içmiş sayılmıyor 

tarafından
Bir iki az mı yani . Ne bileyim üç dört günde bir haftada bir falan olsa bişey olur mu . İçim rahat değil ama bilen bilir olmuyor.
0 oy
(1,857 puan) tarafından
Günde 1 paket içen biriyim hamileliğimi öğrendiğimde anında kestim son 1 ay kala aşırı canım istemişti aserir gibi o zamanlar kaçamak yaptım ama 7 ay hiç içmedim son 1 ay kala içmiştim.  

Eğer çok zorlanirsan azaltarak bırakmaya çalış bebeğini düşün çok zararlı ileride Allah korusun hastane hastane gezmek istemeyiz nefsimiz için değil mi inşallah bırakırsın canım 
tarafından
Kesinlikle haklısın. Hastane hastane gezme olayı aklıma gelince kötü oluyorum. Ama tabi ben bir paketi bir aya yayabilirim o azim var .
0 oy
(1,081 puan) tarafından
ben içmiyorum sadece gözlem anlatıcam yorum yapmayacağım.

normalde günde bir paket içiyormuş. hamileyken günde 5 taneye düşürmüş. bebeği 36 haftalık 1500 gram doğmuş ve 1 ay kadar küvözde kalmış. ama şuan gayet sağlıklı ve akranlarından farksız. 

yaşanan durum sigaradan mıdır bilemem. ama hamileyken sigara içen tek gördüğüm insan oydu.

benim annem de hamileyken sigara içmiş ben den ablam da 9 aylık 1 buçuk 2 kilo arası doğmuşuz. 

benimki rastlantı. bilimsel bişey değil ama kişisel teorim, belki bebek kilo alımını etkiliyor olabilir. tabi tekrar diyorum gördüğüm 1 örnek var. yanlış anlamayın amacım ahkam kesmek falan değil. sadece gözlemimi söylemek istedim. dikkate almayabilirsiniz. çünkü sorunuzun yanıtı bu değil zaten farkındayım. 
tarafından
Estağfurullah herkesi dikkate alırım teşekkür ederim. İki sağlıklı çocuğum var biri 4 kilo doğdu biri 3 750. İkisinde de pat diye kestim ve yemeye yüklendim . Zaten öyle günde bir paket içen biri değilim ama bazen öyle bir istek oluyor açlık gibi acil tuvalet gibi düşünün. Nefsim için haftada bire kadar düşürebilirim ama bırakabilir miyim hiç o umudu görmüyorum neden bu böyle oldu bilmiyorum.
(1,081 puan) tarafından
inşallah herşey güzel olur :) bu arada dediklerime de takılma. bize öyle denk geldi diye öyle olacak değil. belki de sadece bize öyle denk geldi
0 oy
(341 puan) tarafından
Bırakmak çok zor biliyorum bende hamileyken çok zorlandım kuzenim annemin kuzeni karşı komşumuz hep hamileyken içiyordu birşey olmadı ama kendime hep bunu söyledim senin çocuğuna olmayacağının garantisi yok birşey olsa vicdan azabı çekersin bu çocuk için çok uğraştın bilmeden içtiğin ilaçlara rağmen o seni bırakmadı sende bir sigara için çocuğundan vazgecemezsin bu riski alamazsın ve bu sigarayı bırakmak zorundasın dedim her içmek istediğimde bunu tekrarladım ve   içmedim üstelik zor bir hamilelik dönemi geçirdim hem ailevi sorunlar hem hamilelik sıkıntıları zorlu bir süreçti bana doktor içen birinin yanında bile olmayacaksın demişti tabi bu durum emzirme sonlanana kadar devam etti emzirmeyi bırakınca sigaraya da geri başladım keşke hiç içmesek ama dayanması zor oluyor özellikle de stres anında canın çok istiyor umarım sende başarırsın
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Günde yarım paket içiyodum hamile olduğumu ögrendim bir tiksinti geldi bıraktım bebek doğdu 5 ay emzirdim o sürede de içmedim emzirmeyi bırakınca 2 ay sonra başladım yine maalesef 
(1,752 puan) tarafından
Bu arada 1 dalda içsen aynı bir pakette içsen aynı Plesanta ile bebeğine nikotin gidiyor ve bebek doğunca astım bronşit veya çok bağışıklığı düşük oluyor canım bence sık dişini hiç içme inşallah tiksinir bırakırsın
0 oy
(339 puan) tarafından
Sadece şunu gözünün önünde canlandir bebeğin karninda sigara içiyor 
0 oy
(89 puan) tarafından
doktorlar 1 2 den bişey olmaz diyo ama içmemek en doğrusu
0 oy
(276 puan) tarafından
Canım haftada 1 felan diye plan yapacağına Allah'ım kokusundan bile tiksindir diye dua et. Bende hamileyim bu benim ikinci gebeliğim ilk gebeliğim de eşimle çok sorunlarimiz vardı içtim. çok şükür bin şükür kızımda herhangi bir sorun sıkıntı olmadı. Şuan 13+4 haftaligim başlarda kanamam felan oldu doktorum sigara düşüğe birebir dedi değil sigara kolayı bile bıraktım ağzıma sürmedim. Tabi baya zorlandım sen gibi hani günde bir icerim 2 günde bir icerim felan diyodum. Baktım devamı yok bunun hiç almiyim en iyisi dedim sonra dua ettim rabbim kokusundan bile tiksindir beni bi daha elime almiyim dedim şuan eşim bile içip gelsin çok pis kokuyosun lütfen elini yüzünü yıka diyorum :)))  inşallah sende ben gibi olursun
0 oy
(143 puan) tarafından
Benim annem bana hamileyken doktor direk bırakma demiş bebekte sıkıntı olur demiş günde 2 3 iç ya da gün aşırı iç demiş

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 222 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde iiiinciiii (1,494 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 183 göst.
10 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Denizela (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 162 göst.
1 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde madens (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 226 göst.
11 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde betulnd1 (65 puan) tarafından soruldu

410,668 soru

12,355,304 cevap

40,893 kullanıcı

Kategoriler

...