+1 oy
390 göst.
önce Aile kategorisinde (691 puan) tarafından
Eşim bu gün işten geldi. Kaynanam ve görümcelerim doldurmuşlar onu. Eve geldi tartıştık. Eşim evime kimse gelmek istemiyor diyor. 37 haftalık hamileyim. Evde birinin olmasını ben de isterim ama yardım edecekse bana. Ara ara görümcelerim ve kaynanam bizde kaldı. Hiçbiri de işlerimde bana yardım etmedi. Ben de onlara hizmet etmek istemiyorum. Çok zorlanıyorum. Ben yemek yaparken temizlik yaparken telefon ya da televizyon izlediler. Elim de sanıyor bana yardım ediyorlar. 1 ay falan da dayandım buna. En son olmadı yüz yaptım. Konusmadım onlarla. Eşim bu gün aramış biriniz gelin diye biz gelmek istemiyoruz karın bizi istemiyor demiş. Kızlar size soruyorum hamile halinizle bir de böyle insanlara hizmet etmek ister miydiniz. Onlar evimdeyken daha fazla iş çıkıyordu bana. Onlara 2-3 gündür yoklar daha rahatım valla. Elimi seviyorum ama bu yaptığı zoruma gidiyor. Kapıyı çarptı çıktı gitti

17 Cevaplar

0 oy
önce (5,565 puan) tarafından
Esin haksız çünkü hamilelikte insan daha çabuk yoruluyor. Tek olsan en azından yapmasamda olur diyorsun ama yanında biri varsa mutlaka yapmak zorundasın.
önce (691 puan) tarafından
Evet gelenler de yardım etmiyor. Evleri kalabalık ev işinden kaçmak için geliyorlar bana.
-Reklam-
0 oy
önce (577 puan) tarafından
Eşin haksız iş çıkıyorsa sana hamile halinde kimse kusura bakmasın gelmiyorlarsa gelmesinler bende olsam yüz yapardım gitmeleri için benim eşim diyor kız kardeşim gelsin doğumda sana yardım etsin ben istemedim bekar çünkü öyle pek yardımı dokunacagini dusunmedogim için kaldı bir de 1 ay boyunca arkalarını toplucam hiç uğraşamam eşin gelince durumu izah et canım bak hamileyim oturup kalkmakta zorluk çekiyorum ağrılarım oluyor agirlastim yoksa aileni istemezlik yapmiyorum de kalbini al bizde aile apartmaninda otururyoruz kaynım evde tek kalıyor bekar evi dağıtıyor toplamiyor kaç defa ben topladım temizledim 2 çocuğum üstüne 30 haftalık hamileyim en son eşime söyledim böyle olmaz ben yaptıkça umursamıyor dağıtıyor bu son toparlayisim dedim eşimde kızdı kardeşine bu sefer yaparsa o pislikte birakirim yani 
İstemediğimi her seferinde dile getirdim. Aklı bende kalıyormuş işe giderken. Sağ taraftan sola bile dönemiyorken benden hizmet bekliyorlar. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Ağlaya ağlaya yazdım yazdıklarımı. İnşallah bir yerlerinden çıkar
önce (577 puan) tarafından
Bana da eşim öyle diyordu ilk gebeligimde diyordu sürekli annemin yanına git migdem bulanirdu bişey yiyemezdim diyordu annemle beraber olunca yersin belki ben diyordum eğer beni düşünüyorsan ben nasıl istiyorsam o şekilde olsun dedim ben evimde daha rahatım tek başıma istediğim zaman dinlenebiliyorum dedim işimi kendim görüyorum yemek konusu hiç bir yerde yiyemezdim yemek gordummu o an aklıma miğde bulantısı geliyordu
Bende evimde tek rahatım. Fazla oturamıyorum yüküm ağır geliyor artık. Uzanıyorum genelde. Eşim nana sormadan annesi onu davet edince kabul ediyor hadi gidiyoruz diyor. Allah ıslah eder inşallah
0 oy
önce (1,284 puan) tarafından
Valla haklısın bacım ..bende aynını yaptım bir daha gelmediler..

Hem kocamı dolduruyorlardı hem çocuklarıma karışıyorlardı hemde bir halta yaramıyorlardı
Arkamdan her zaman dedikodumu yapıyorlar. Eşimden dolayı susuyorum. Ama dedikleri her şeyi öğreniyorum
Eee sende geldikleri zaman hiç bir şey yapma rshatsızım de yat.
Sonra eşin akşam gelince ev dağınıksa söylersin ben hastaydım . Kimse el sürmedi. Baktın yapıyorlar. Her gün aynı şeyi yap. Onlarda temizledim dursun
Ben dağınıklı sevmeyen bir insanım. Görümcem sabah bulaşıklarını yıkamadı. Akşamüstü ben yıkadım bir de diyor ben yıkayacaktım ben de dedim yıkayacak olsan şimdiye yapardın. Evimin dağınık olmasını sevmiyorum. Ama bir daha gelirlerse dediğinizi yapacağım.
Kesinlikle. Hamile insana yük olunmaz. Bana 7 8 ay oldular. Bir kişi idi 2 oldu ama olmasalardı hiç
0 oy
önce (814 puan) tarafından
Ben istemedim halada istemiyorum hamileyken ayrı hizmet çocuklar varkende hizmet bejliyolar bı işin ucundan tutmuyorlarsa yorma kndini
Bunu eşim anlamıyor işte. Sana bir kötülükleri mi dökülüyor arkandan dedikodunu mu yapıyorlar diyor. Her şeyi yapıyorlar haberi yok. Eşim gelince ona hizmet ediyorlar. Ama gündüz ne yaptıklarını ben biliyorum
Erkek milleti hep öyle bencok direndim
Annesine kardeşlerine bir şey konduramıyorlar.
Klasik türk erkeği sen de dersen senden kötüsü olmaz oyuzden eşine bişey deme onlara belli Ed istemediğini
İstemediğimi belli ediyorum. Yoksa evimden çıkmazlar ki.
0 oy
önce (241 puan) tarafından
Eşin haksız ne alaka bırının gelıp kalması herkesin kendıne göre duzenı var ne onlar mecbur nede sen mecbursun
Katılıyorum dediklerinize
0 oy
önce (321 puan) tarafından
Yardım etmeyecek her işi hamile halimle tek yapacak üstüne birde hizmet bekleyecek kişi veya kişiler bir zahmet evime gelmesin canım eşin de çok boş yapmış anasına sorsun bakalım niye surat asmışsın yardım etmişlerde mi asmışsın 
Sana yemin ederim. Kaynanam geldi 4 gün kaldı  gün boyu televizyon izledi. Akşam yemeği yapmak için mutfağa girdiğimde bana söyleseydin ben yspsrdım diyor ben yemeği ocağa koyduktan sonra. Ben sen rahatını bozmasın ben yapsrım diyorum. Eşim gelince bulaşıkları yıkamaya kalkıyor. Çok iki yüzlü bir insan bunlar
önce (321 puan) tarafından
Benim kaynım da aynıydı abisi evdeyken sanki evden hiç çıkmıyor gibi davranıyordu abisi gece işe gittiğinde arkasından arkadaşlarına giderdi gece 2 3 gibi gelirdi ve 24 haftadan sonra zaman zaman sancılanırdım evde kimse olmazdı en son anlattım eşime düzgünce derdimi kardeşine kızdı bir daha bizim eve gezmeye gelmiyorsun bizde ben yokken yengene bişey olmasın diye kalıyorsun yollarım seni eve bizimkilere yaptığını anlatırım dedi şimdi asla bize gelmiyor yeğeni de onunla pek oynamaz zaten mesafeli
0 oy
önce (2,950 puan) tarafından

Midem bulanıyor böyle erkeklerden :sick: rabbim ıslah etsin inşallah evliliği kabullenemeyen pislikler kendilerine es hayat arkadaşı değilde annelerine bacilarina hizmetçi almışlar sanki :angry:

Maalesef öyle.
0 oy
önce (768 puan) tarafından
Görümcenlere surat yapmak yerine şunu yapar mısın bunu yapar mısın, bana biraz yardım eder misin diyip iş buyursaydın daha doğru olurdu. Biz kadınlar kocalardan da başkalarından da biz istemeden akıl etsinler istiyoruz ama öyle olmuyor. 
2 tane görümcem var benim. Bir tanesi hiçbir şey yapamaz söylesem bile yapmaz. Son ses televizyon açar gün boyu film izler. Yatak odasından kaç defa seslendiysem de duymaz mesaj atarım öyle cevap verir. Diğeri gece boyu uyanık kalır gündüz uyur. Onlardan bana hiç fayda olmadı maalesef
0 oy
önce (249 puan) tarafından
Malesef erkekler boyle dusunmuyor

Bende tum gebeligimi lohusaligimi tek gecirdim 1 hafta annem 1 hafta kaynanam durdu ölüm gibiydi ikisindende rahatsiz oldum surekli laf soz annem is yapiyor ama onun yanindada rahat edemedim hele ki kaynanam isi gucu bilmediği halde herseyime karismak cekilecek dert degiller gittilerde kurtuldum

Esin sacmalamis valla ayrica 37 haftadasin karnin burnunda neymis oyle kapiyi cekip cikmak ben senin yerinde olsam iyice bi küserim hayirdir ben hem karnimda onun çocuğunu tasicam oda 2 laf duydu diye karni burnunda kadini birakip gitcek kuscek herkes herkesi istemek zorunda degil 
Sinir stresten sancım girdi
önce (249 puan) tarafından
Ben ta burdan bana stres geldi boyle seylerden nefret ediyorum
0 oy
önce (517 puan) tarafından

Şu koca milleti ne istiyorlar acaba evlendik diye herseyimize onlar karar veriyor ya sanki onlardan önce biz hiç bişey yapamaz düşünemezdik :angry:(biraz fazla doluyum )

Kendilerini bir halt sanıyorlar.
0 oy
önce (3,382 puan) tarafından
Eş evet önemli ama Allah kaynananinda hayırlısını versin. Bizimki de gelirdi sürekli ama hep yardım ederdi saolsun. Bugün de hastaydim gece uyuyamadim oksurmekten sabah cocugumu okula bıraktım yattım. Kaynanam bizdeydi sonra kızım uyandı git babannenin yanına dedim gitti o da sonra yattim tekrar. Almış kızımı yedirmis giydirmis gorumceme gitmişler beraber 11 bucuga kadar yattım. Kaynanama çocuk bakımında aşırı güvenirim hiç peşinden ayrılmaz çok güzel bakar Allah razı olsun. Kendi annem bir kere çıkıp gelmedi bakmadı. Bir doğum yaptigimda gelmişti onu da burnumdan getirdi. Annemle yiyip içip geziceksin sadece öyle bir kadın. 
Ne güzel sizinki düşünceli ve merhametli ymiş. Allah nazardan saklasın
0 oy
önce (7,304 puan) tarafından
Yerinde olsam karın bizi istemiyor diye kim diyorsa onu arar bu halimle benden hizmet bekliyorsunuz kendime hayrım yok siz hizmet ve güler yüz bekliyorsunuz umduğunu bulamayinca da eşime şikayet ediyorsunuz bu yaptığınız doğru mu size hesap sorarım. 
0 oy
önce (9,813 puan) tarafından
Surekli birileri sizde olcakda neden ayri evdesiniz ki birlikte otursayd8niz o zaman 
Evlerinde eltim yaşamasa o da olurdu bizde. Ev aldık ama babası taşınmamıza bile karşıydı. Olan elime oluyor orada
0 oy
önce (2,241 puan) tarafından
Kimse gelip kalmak zorunda değil ki. Sonuçta yatalak hasta değilsiniz, hamilesiniz. Bu duruma aşırı derecede saçma buluyorum, hamileyken, doğum sonrası birileri yanında dursun kafasına. Ayrıca hamile halinizle kimsenin nazını çekmek zorunda değilsiniz.
Bende böyle düşünüyorum. Eşim bir türlü anlamıyor. Ha bire üstüme geliyor. Bir şey olursa senden olur diyor. Doğum hemen olup biten bir şey değil ki. Çocuk hemen çıkmıyor oradan. Ben ona haber verene kadar bir şey olmaz diyorum. O ya olursa diyor
önce (2,241 puan) tarafından
Eğer bir şey olacaksa her zaman olabilir. Neden olumsuz düşünüyorsunuz
0 oy
önce (2,083 puan) tarafından
Koca dedin mi annesi kardeşi için hamile karısının arkasında hep olmalı bizde öyle değil ben hamile iken Kaynanalar gelirken eşim evde kalır bana yardım ederdi sofrayı falan toplardi çay getirirdi falan bence senin eşinin kendi ailesine kızmasın lzm çok haklısın 
Eşim ailesi gelince yerinden kalkmaz. Aklı sıra evin resisi olduğunu anlatmaya çalışır. Bana da der ailemin yanında iş buyurma
0 oy
önce (15 puan) tarafından
Neden gelip kalıyorlar yatılı anlamadım canım olurmu öyle iş valla ben en başta hiççç hizmet etmedim kaynanam yaptı görümcğm yaptı görümcem senede 1 gelir 3 gün kalır  kahvaltıyı hazırlar kaldırnın yemek yapar temizler benimde küçük bebeğim var istesemde yapmam sana tavsiyem şuanki çizgini bozma yarın çoçuk doğunca kim bilir neler olur neler 
Ben de ondan korkuyorum çocuk doğunca evimden çıkmazlsr diye. Şimdiden gelirlerse yatak odasından çıkmayscsğım diyorum. 33. Haftadan beri doğur artık diyip başımın etini yediler. Çok meraklılsr bebeğimin küveze girmesine. İnsan bunu ister mi hiç
0 oy
önce (1,247 puan) tarafından
Senin ailenden ablan kız kardeşin yok mu canım onlar gelsin annen falan gelsin kalsın anca empatiyle anlar eşin 
Benim aram bozuk annem ile konuşmuyorum. Bir tane kız kardeşim bar o da üniversite okuyor gelemez maalesef

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 295 göst.
9 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Senaa123 (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 769 göst.
14 Kasım 2020 Aile kategorisinde ismican (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 141 göst.
25 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Elif12 (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 293 göst.