0 oy
394 göst.
Diğer kategorisinde (890 puan) tarafından
Hanımlar komşular arasi gün var. Gramina girdi herkes. Toplamda 20 kişi var ama eşim izin vermediği için ben gramina  giremedim.  Ama davetlere  zorinlu gidiyorum diye anem beni azarladı. O kadar ***** olma kendini küçük  dusurme gibisinden bir tom laf saydı. Parasında pulunda yoksun hangi sıfatla gidiyorsun dedi.

Gitmeyince de komşular küsuyor laf yapıyor dedim . Ne yaparlarsa  yapsınlar  gittiğini duyarsam kalbini kırarım dedi birşeyler saha dedi ama ses kisikti eşim duymasın diye çoğunu da anlamadim hqkli mi sizce

14 Cevaplar

+5 oy
(557 puan) tarafından
Annen normalde işine karismiyorsa ve bu konuda büyük bir tepki verdiyse bence birinden birşey duydu canı sıkıldı sana çaktırmadan uyarıyor. Yani dengesiizin birisi hem güne katılmadı hem gelip gidiyor demiştir annen de bunu duymuş canı sıkılmıştır. Üzülme diye sana diyememis ama sert dille uyarmış gibime geldi. Yoksa niye karışsın ki?
(3,821 puan) tarafından
Bana da öyle geldi hiç birşeye karışmayan kadın niye böyle laf söylesin ki
(3,275 puan) tarafından
Arkadaş haklı bence normalde laf etmeyen annen bunun için laf ediyorsa o birinden bir söz bir laf duymuştur o yüzden seni uyarmak istemiştir
(557 puan) tarafından
Demi? Benim de aklıma direkt bu şekilde geldi bide sert bir tepki vermiş birine sinirlenmiş gibi
-Reklam-
0 oy
(8,927 puan) tarafından
Ne alaka küçük dusurmekle bir gram olmuş 3100 herkes alacak diye bir kanunnmu var bir günde sen eve alırsın olur biter 

Annen hal hatır gönül alma sohbet denen şeylerden bir haber galiba oldu canim o zaman durumu olmayan kimse kimseyle arkadaşlık kurmasın ne alaka 

Esinde demekki her ay alamazsınız diye girmek istememis 

Annene fazla kulak verme yuvan yıkılır bacim
(890 puan) tarafından
Kız normalde evime karışan biri değil.  Ama bu gün olayına taktı
0 oy
(2,873 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla sende zorla gidiyosun laf yaparlar diye.. Annen haklı bende olsam gitmem laf yapanda yapsın kimsenin lafıyla hareket etme istemediğin yerede zorla gitme bence zaten sen güne girmemişsin ki maksat onlardan ayrılmamak laf olmasın dıye aralarına girmişsin. 
(890 puan) tarafından
Benm eşim biraz sıkıntı al ver istemiyor bende onlar laf edinde mecbur girmiş bulundum ama 20kisiden toplasan 5 ine giderim
(2,873 puan) tarafından
Öyle dıyosan git canım çünkü insan samimi olduğu kişilere gıder ☺20 kişide az değil vala agırlaması da cabası
0 oy
(4,441 puan) tarafından
Yani annenin kalbini kıracağı bir durum yok. Ama şöyle bir şey yapabilirsin. Komşularına açıkça gramına girmek istemediğini ama güne dahil olmak istediğini ifade et. Kendin de onları ağırla sıran gelince. Ama sana altın verilip, alınmasın. Öteki türlü sürekli sen gidiyorsun vs. ben kendim rahatsız olurdum. 
(890 puan) tarafından
Ben de rahatsız oluyorum ama 20kisiden toplasan 5 ine giderim diğerleri ile samimi değilim zaten
0 oy
(2,988 puan) tarafından
Sizde 10 dolar getireceginizi size sira geldigonde de 10 dolar bekliceginjzj soyleyn hem gunden geri kalmamis olursnz hem de parasona girmis olursnz kabl ederlerse 
(890 puan) tarafından
Eşim ne parasına ne gramina izin veriyor.  Öyle al ver yapacağına ben sana her ay alırım diyor
(2,988 puan) tarafından
Ay 350 lirami bisi yapiyo her hafta 100 lira koseye atsan esinin haberi bile olmaz herkes gizli sakli zaten biriktiriyo a
0 oy
(14,289 puan) tarafından
Sende 100 lirasına gir sana gelince 100 versinler 
(890 puan) tarafından
Balkız eşim al ver olayına karşı ben sana alırım her ay uğraşma böyle şeylerle diyor. Ben 5 kişiye gidersem giderim diğerleri ile samimiyetim yok
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Kaynanam da güne gidiyor her gittiği yere ben de gidiyorum kaynanam da istiyor ev sahibi de gitmesem soruyor ne var bunda bir gün de sen evine davet edersin çay ikram edersin olur biter. Her şey para değil maksat muhabbet
(50,783 puan) tarafından
halamın günü vardı onunla bende gidiyodum kizimida goturuyodu kimse de ikbal niye geliyo demedi hepsi yakin akraba komsuydu
0 oy
(50,783 puan) tarafından
annelerde evlendiginin farkina varsa keske ona ne küçük çocuk gibi azarlıyor 

gram cok evet sende butcene göre döndür sen hepsine atiyorum 500 lira götür onlarda sana oyle getirir görüşmüş olursun ben hic gun yapmadim ama cevremde duyuyorum oyle yapanları 
0 oy
(2,608 puan) tarafından
Hakli bence canım bugün kırılırlar yarın lafını yaparlar 

Gerek yok bence
0 oy
tarafından
Bak bızde gün yapyoz ama kaynanamın yegenı çoluğunu çocuğunu toplar yer içer gıder dalga geçer gıbı bende sızı alacam der ıkı senedır almaz kım yaparsa gün herkesten önce o gelır ama kendısı ktılmaz banada garıp gelıyor katılmayan insanın ne ısı var derım hep
0 oy
(110 puan) tarafından
Anneniz büyük ihtimalle birinden bir laf söz duymuş olmalı diye düşünüyorum. Herkesin fikri aynı olmayabilir. İlla biri altın getirmedigin günde ne işin olduğunu sorgulamistir diye düşünüyorum. Duymasa bile duyabileceğiniz in hesabını da yapmış olabilir. Şahsen ben olsam bende gitmezdim size karşı bir şeyleri olmasa dahi ben altın gününde altın götürmeden gidersem rahatsız olurum gitmem diye düşünüyorum. İnsanlardan önce kendim rahatsız olurum. Benm fikri bu yönde.
0 oy
(84 puan) tarafından
Haklı haklı haklı defalarca haklı 
0 oy
(5,099 puan) tarafından
Bak söyle yapabilirsin bizde akraba günü yapiyorduk herkes kendi durumuna gore giriyordu 200 lira  ve 100 lira seklinde mesela ben 100 lira veriyorsam herkes bana geldiginde 100 lira topluyordu eger katilmak istiyorsan sende bu sekilde yapabilirsin gram degilde 1000 liraya girebilirsin mesela 
0 oy
(628 puan) tarafından
Annen çok hakli. Ama söyleme tarzı yanlis. Ben olsam anneme de kalmadan ben zaten gitmezdim en bastan. Evet biraz küçük düşmek gibi oluyor ne yazikki

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 354 göst.
0 oy
3 cevap 160 göst.
0 oy
14 cevap 384 göst.
28 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 837 göst.
28 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu

403,975 soru