+1 oy
756 göst.
Aile kategorisinde (4 puan) tarafından
Bebeğim henüz dokuz aylık korunmamiza rağmen hamileyim hamileliğim çok zor geçiyor daha önce kürtaj oldum ikinci hamileliğimde hergun kan sulandırıcı iğne oldum ve çok zor bir süreç geçti şuan eşimde bende kendimizi ikinci çocuğa bu kadar erken hazır hissetmiyoruz destekcim yok doktor biraz riskli olur dedi  ne yapacağım bilmiyorum kürtaj olmak istiyorum 

33 Cevaplar

+1 oy
(50 puan) tarafından
O bir hücre veya zardan ibaret değil maalesef.benm de istemsiz dışı oldu ikinci gebeliğim.simdi ilerledi.o bir can ve tek ihtiyacı olan zaman.seni de anlıyorum çok zor.aldirirsan da hep bir acaba diyeceksin ve pişman olacaksın.yasatiyorsan da iyiki dersin ama.
-Reklam-
+1 oy
(213 puan) tarafından

Seni Linçlemek laf ebeliği yapmak şahsen bana düşmüyor canım hepimizin sevabıda günahıda kendine insan gercekten kötü bir psikolojideyse içsel durumu çok çok sıkıntı gerçekten yaşamayan anlamaz ama birde şöyle düşünmeni isterim sen hep bu psikolojide kalmayacaksın sonuçta inişlerimiz çöküşlerimiz hepimizde oluyor kötü zamanlarımız iyi zamanlarımız sen şimdi ileride ikinci cocuğu düşündüğünü söylüyorsun ama bu bebeğini doğurduğunda bundan birkaç sene sonra iyiki diyeceksin herşeyi atlatmış olacaksın iki çocuğun elden avuçtan birazda olsa çıkmış olacak belki daha rahat edeceksin sen şimdi bebişini aldirsan bundan 5  sene sonra yapsan ozamanda yine belki zorlanacaksin yipranacaksin bunun garantisi yok canim hayatlarimizin yarin ne olacagimizin garantisi yok kendini karamsarlığa vurma vesvese verme kendine biraz olumlu bakmaya calissan belki bu içindeki kötü düşüncelerin birazda olsa hafifler unutma her çocuk rızkıyla geliyor kimse kolay kolay aç kalmıyor hepimiz zaten şu devirde maddi olarak hep bi savaş içindeyiz bundan 5 10 sene sonra ekonomi dahada berbat olacak bu kısır döngü hep devam edecek hepimizin kendimize göre maddi sıkıntıları oluyor birşeylerden kısıyoruz bu hayatın kanunu rabbim gönlüne ferahlık versin inşallah <3

(4 puan) tarafından
Allah razı olsun yorumunuz için
+1 oy
(268 puan) tarafından
Riskinin ne olduğunu anlayamadım şahsen. Yorumlardan okuduğum kadarıyla ilk çocuğuna odaklanmak istiyorsun. Anlıyorum gayet makul bir istek. Umarım bu süreci risksiz bir şekilde atlatırsın. Ama abi yıl olmuş 2024 hatta 2025 hala korunarak nasıl hamile kalınır ben anlamıyorum
(4 puan) tarafından
Prezervatif kullanıyorduk ayriyetten geri çekilme ama nasıl oldu ben anlamıyorum
+1 oy
(595 puan) tarafından
Yani bacım oturdum tüm yorumlara verdiğin cevaplara baktım da yani hem aldırmayı kafana koymuşsun ki belki aldırdın bile bilemiyorum yani millet şöyle böyle diyor Allah yardım eder diyor bahane bahane bahane sürekli Bi bahane ya madem doğurmak istemiyorsun burda kimseye sorma insanlar senin günahına ortak olmak zorunda değil yok görümcemin çocuğuna baktım kötü oldum falan fistan lütfen yapmayın ya insanların da vicdanı rahat etmiyor böyle olunca günahı da sevabı da senin üstüne ha kucağındaki bebeğini doğrayarak öldürmüşsün ha karnındakini keserek aldırmışsın aynı şey 
(595 puan) tarafından
Yani burda biz ne dersek diyelim hep bir bahanesi olucak evet iki çocuk çok zor ama bakan nasıl bakıyor allahın gönderdiği bir melek diyor başım gözüm üstüne diyor gerekirse kafasında honiyle geziyor ama bakıyor doğuruyor hepimizin maddi durumu sıkıntıda ama hiçkimse tutupta bakamam deyip 5 dklık zevkinin bedelini bebeğine ödetmiyor
(2,815 puan) tarafından
Çok doğru bende peş peşe ıkı çocuk büyüttüm şükürler olsun kimsede yardım etmedi
(595 puan) tarafından
Yani benim bir çocuğum var ama ailemden uzaktayım kayın validem çalışıyor eşim çalışıyor kimse destek olmuyor tek başıma da yetiyorum hatta bazen bir kardeşi olsun oynasınlar diyorum elbette zorluk çekiyoruz ama bunlar çocuklarımızın suçu değil onlar bu dünyaya gelmek istemedi biz onları bu dünyaya getirmek istedik ki ben çok travmatik bir doğum süreci yaşadım ona rağmen bir kez daha hamile kalsam aldırmak aklımın hiçbir köşesinden geçmez sadece kime benzicek ismi ne olsa diye düşünürüm maddi zorluklar aşılır ama o aldırılan bebeğin vebali asla gitmez sanıyor ki bebeği aldırınca rahatlayacak aksine her işi ters gidicek hiçbir işi dikiş tutmayacak rabbim bunun hesabını bu dünyada sormaz mı
(2,815 puan) tarafından
Aynen öyle tabiki hesabını soracak Rabb'im hıdayet versin akıl versin ne diyelim
(595 puan) tarafından
Amin diyeyim de belki biraz akıllanır
0 oy
(4,558 puan) tarafından
4 tane yavrum var hepsinin gebeliği de isteyerek oldu ve okadar zor gebelikler geçirdim ki kanamlardan dolayı resmen ambulans kapıda bekler gibiydi bir gün bile aklımdan geçirmedim yetemem bakamam hamileliğim zor aldirayim diye haaa kanama dediysem öyle damla damla değil adam kesmiş gibi bir anda fışkıran kanama evet hemde hepsinde ilk yavrumu 34 haftalık doğurmama rağmen şimdi 22 yasinda koca delikanlı en kucugum de 3 yaşında sen düşün sen kendi rahatını dudunceksin diye o çocuğa kıyma hakkını kim sana verdi uremeyin lütfen ama lütfen uremeyin sen ve sen gibiler 
(595 puan) tarafından
O kadar haklısınız ki ama ne anlatırsanız anlatın böyle caniler anlamıyor rabbim sizin evlatlarınıza uzun ömürler versin inşallah
(4,558 puan) tarafından
Diyecek tel söz yok da işte insanogluyuz dayanamiyoruz
(595 puan) tarafından
Evet dayanamıyoruz ama karşımızdaki insan ne denirse mutlaka bir bahanesi oluyor kafasında zaten planını yapmış aldırıcak işte vicdanını burdaki insanların onu onaylanmasını bekleyerek rahatlatmaya çalışıyor
(4,558 puan) tarafından
Bir can gidecek inan hiç tolaransim olamaz buna
(595 puan) tarafından
Şahsen benim de öyle insanlar çocuk sahibi olmak için kendilerini yırtıyor olanlar da nasıl aldırsam diye düşünüyor kendi zevkleri için bir bebeği öldürmeye çalışıyorlar
(4 puan) tarafından
Bana o kadar acımasız yorumlar yapmışsınız ki Allah sizin de başınıza versin inşallah
(595 puan) tarafından
Yani eğer verirse başım gözüm üstüne o ayrı bir konu ki benimde çok travmatik bir doğum hikayem var hamileliğim de ayrı bir sorundu doğurdum hala travmatik doğumumun ceremesini çekiyorum ama olursa Allah bir gün bana da sizin şuan sahip olduğunuz gibi evlat verirse emin olun onu bu dünyada çok güzel bir şekilde yetiştirmek için çabalarım hamilesiniz sizi kırmayı asla istemem ama kürtaj meselesi asla tahammül edemeyeceğim bir konu bakın kendiniz diyorsunuz korunuyorduk hem kondom hem geri çekilme olmasına rağmen oldu diyorsunuz nerden biliyorsunuz bu evladınız yaşarsa belkide size en güzel anneliği yaşatacak belki de öyle bir çocuk olacak ki her saniyesine şükür edeceksiniz düşünsenize annesine güç bela tutunmuş bir bebek ve onu istemeyen bir anne ne kadar kötü bir durum imkanınız olmayabilir ki hiçbir çocuk ne kadar oyuncağı olduğunu ailesinin onun için ne kadar para harcadığını umursamaz ailesinin onu ne kadar sevdiğini umursar bir çocuğunuz daha varmış ikincisi de dünyaya gelirse düşünsenize en fazla 2 sene sonra onlar kendi kendine oynayacaklar ve siz dilediğiniz kadar kendinize vakit ayırabileceksiniz bir de şöyle düşünün şuan ki bebeğiniz büyüdü uykuları düzene girdi sakin bir çocuk oldu kendinize mükemmel bir zaman ayırdınız ve kardeş istedi birden tamam dediniz tekrar hamile kaldınız ama herşey sarbaştan oldu tekrar uykusuzluk tekrar kendinize vakit ayıramama yani tam huzura kavuştum derken tekrar bir cereme daha yüklenicek ama şuan karnınızda olanı doğurduğunuzda iki sene sonra tamamen huzura ermiş olucaksınız o zaman çocuklar bir kardeş daha istemeyecek sürekli dışarı çıkmak istemeyecek çünkü en yakın arkadaş olucak lar benim ablamın çocukları arasında da bir buçuk yaş var ve okula gidene kadar birbirlerinin en yakın arkadaşıydılar ablamların da maddi durumu yetersizdi ama Allah dağına göre kar veriyor her sıkıntı bir gün geçiyor bir daha düşünün ve öyle karar verin belkide bu bebeği aldırdıktan sonra isteseniz de anne olmayacaksınız belki de bu son şansınız bilemezsiniz
(595 puan) tarafından
Ki birçok insan kürtaj sonrası hamile kalamıyor rahme zarar verebiliyor kürtaj şahsen benim bir bebeğim daha olsa onu yaşatmak için herşeyi yaparım çünkü yarını bilemem ya bir daha anne olamazsam son şansımı da kendi ellerimle itmiş olmak beni hergün öldürür sizin de bu vicdan azabıyla yaşamanızı istemem evet yorumlarım çol sert olmuş olabilir ama bu tamamen sizi kendinize getirmek içindi keşke bir işe yarasalar da içinizdeki o anne şefkati yükselip doğurmaya karar verseniz
(4 puan) tarafından
Benim derdim kendi rahatım değil peki ilerde bu cocuk çok sorunlu bir çocuk olursa ben yeterince ilgi gosteremedim bu yüzden oldu diye kendimi suclarsam o zaman vicdan yaparsam iki çocuk da savrulup giderse o zaman kendimi ne kadar suclarim bugün doktor kontrolüm vardı şuan hala daha bebek görülmedi sadece kese var doktorum boş gebelik olma ihtimali var dedi belki de öyle bişey ayrıca buraya birilerinden onay almaya gelmedim sadece kendimi çok sıkıntıda hissettim konuşacak kimseyi de bulamayınca belki başına gelmiş birileri veya benden tecrübeli birileri vardır onların fikrini alırım diye geldim şuan bu ülkede düzgün bir evlat yetiştirmek ne kadar zor daha birine yetemeden ikinciye nasıl bakarım önceden iki işte birden çalışıyordum sürekli mesai yapıyordum ama gerçekten çocuk hiçbir işe benzemiyor hamileyken bu kadar ağır olacağını hiç düşünmedim o kadar ağır geldi ki kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez herkesin hayatı kendine zor yazdiklariniz o kadar vicdansizca o kadar sert ki yazdıklarını okurken ağladım doktorum belki de boş gebelik şuan hiçbir organı hiçbir şey yok şuan ortada bebek bile yok dedi Allah kimsenin başına vermesin böyle sıkıntıları gerçekten ben imansız biri değilim ama ben çocuğumu her anlamda güzel yetistirebilmek istiyorum ona vakit ayırmak istiyorum çevremde görüyorum yaş aralığı olmayan kardeşler de büyük olan çok bambaşka bir çocuk oluyor sessiz hiç konusmayan içine kapanık ben böyle olsun istemiyorum tabiki belki böyle olmayacak belki herşey çok güzel olacak ama ben bir anneysem doğmuş evladigimi en iyi şekilde yetiştirmek zorunda değil miyim ben de farkındayım ya bidaha çocuğum olmazsa ya bu çocuğa da bişey olursalari ama yargılamadan önce anlamak gerek empati yapmak gerek
(4 puan) tarafından
İlk bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum ve ondan üç ay sonra tekrar hamile kaldım o üç ay içinde hamileliğim büyük olduğu için doktorum araştıralim neden böyle oldu dedi sonra pıhtılaşma var dedi kan sulandırıcı iğne oldum hergun bugün doktoruma aldırmakta kararlı olduğumu söyleyince seninle riskleri açıkça konuşalım öyleyse dedi geçen kararsız olduğun için söylemedim dedi iki doğum arası kısa oldugu için erken doğum riski var dedi ben iğne kullandığım için erken dogum olursa aşırı kan kaybimin olabileceğini iğneleri erken bırakırsak bebek gelişimini tamamlayabilir dedi 32 haftadan sonra doğumu bekleyecektik dedi düşün o bebeğim kuvezde biri kucağımda hangisine verimli olabilirdim kendime verimli olamam ki çocuklarıma olsam o çocuk 6 hafta kuvezde kalsa ben o stresi nasıl yonetirim son haberlerden sonra ?
(595 puan) tarafından
Anlamadığımı veya empati yapmadığımı size düşündüren nedir acaba bir kaç gün önce açtığım bir posta yorum atmışsınız bugün gördüm o postta kızımın bir yaşında olduğunu reglimin geciktiğini ve hamile olma ihtimalimi sordum elbette hamile değilim ama olsaydım da bişey değişmeyecekti evet herkesin yaşadıkları kendine ağırdır ve bende çok kötü dönemler geçirdim kızım 6 aylık olana kadar çok kötü bir depresyon geçirdim eşimle hemen hemen hergün tartışıyorduk her gün sinir krizi geçiriyordum bunlar tabiki son 6 ayda biraz azaldı ama eğer hamile kalmış olsaydım kötü günleri kenara atar ve daha iyi bir anne olabilmek için psikolojik destek alırdım ki almayı çok da düşündüm ama ailemin yanına giderek atlattım ben zor günlerimi ki ben gurbetteyim annem tansiyon şeker ve kolesterol hastası babamın kolu sakatlandı ameliyat olma riski derken göz tansiyonun dan bir gözü artık tamamen görmüyor diğer gözü de riskte yani bizlerde sürekli sorunlar yaşıyoruz bizlerde ailemizden uzak desteksiz tek çocuk büyütüyoruz bugün benim ablamlar bile çocuğumla ilgili güzel bişey olduğunda hevesimi kırıyorlar ama ne oluyor biliyormusun ben günden güne kendimi daha güçlü olmaya zorluyorum evet olumsuzluklar var ama çocuğum veya çocuklarım için herşeye göğüs gerebilirim ben bir anneyim ve ben bir anneysem her zaman mükemmel olamam ki hiç kimse mükemmel değil çok lüks imkanlar sunamam evlatlarıma ama sevgimle herkesin herşeyin üstesinden gelebilirim inşallah boş gebelik veya sizi sıkıntıya sokucak bir evlat olmaz He boş gebelik olursa zaten sizin yapabileceğiniz bişey yok ama normal bir gebelik olursa da herşeyi enine boyuna düşünün çocuklarınız için herşeyi yapamazmısınız onları koşulsuz karşılıksız sevmezmisiniz
(595 puan) tarafından
Tabiki stresi yönetmeniz çok zor olucak günümüzde kimseye kolay kolay güvenemiyoruz ama burda da iş size düşüyor çok iyi araştırmalar yapıp doktor tercihinizi öyle yapmanız gerekiyor elbette zor herşey zor herkese zor ama dediğim gibi güçlüyüm başarabilirim diyemiyorsak hiçbişey yapamayız benim ablamın da doğumu öyleydi doktor ablama senin bebeğin doğsa da yaşamaz dedi bebek doğdu küveze girdi büyümez dedi büyüdü gelişmez dedi gelişti doktorlar sadece tahmin yürütür olan herşey Allahın elinde ve gelen bebek kısmetiyle geliyor inanın belki de aileniz için yepyeni bir yaşamın kapılarını aralayacak sizden ricam istişare yapın perşembe gecesi gece 3 de kalkın namazınızı kılın Allahım sen yol göster ne yapayım deyin emin olun o duanız karşılıksız kalmaz ona göre kararı verin
(4 puan) tarafından
Tabiki de sevebilirim sorun sevgi değil ki biraz da gerçekleri görmek gerekiyor hayat öyle tozpembe değil bı şekilde olur bir şekilde hallolur diyerek yola çıkamayız ki şuan bebeğim hep yanımda emerek uyuyor onu nasıl memeden ayırabilirim ona da günah değil mi yani burda yargılaması gerçekten çok kolay kafama koydum diye birşey de yok tabiki bende ikilemde kalıyorum ama annenin olduğu kadar babanın da hazır olması gerekiyor kendimde ailemde ufacık bir ışık bile görmüyorum son adet tarihinin üzerinden 60 gün kadar zaman geçti doktor şuana kadar birşeylerin oluşması gerekiyordu sadece kese gormemem gerekiyordu dedi keşke sevmekle olsaydı şimdi ki çocuklar hep ilgi istiyor yani bir evladımı güzel yetiştirip belli bir yaşa getirince ikinci çocuğu istemek suç mu ikisini de güzel hayırlı evlat yetiştirdiğim de oh Allah'a şükürler olsun demek daha iyi değil mi
(595 puan) tarafından
Tabiki de daha iyi ama neden postunuzu bu şekilde açmadınız bu şekilde şu yorumda söylediğiniz şeyleri postta söylemiş olsaydınız eğer emin olun ben dahil kimsr böyle düşünmezdi bir kaç yorunuzu da okudum ama bu dediklerinizi görmeyince bahane uydurduğunuzu düşündüm ama madem doktor öyle söylemiş ki 2 ay ediyor 60 gün ki bebek ortada yoksa tabiki o keseyi aldırmanız gerekiyor burda ben dahil herkes bir bebek oluşmuş kalp atışı herşeyi var ve ona rağmen bunu istiyorsunuz diye düşündük dediğiniz gibiyse ki öyledir eminim o zaman keseyi aldırmanız gerekiyor ki eğer bebek yoksa başka türlü korunma yöntemi deneyin ve eğer bir gün hazır hissederseniz de rabbim size gönlünüze göre hayırlı bir evlat nasip etsin sizi kırmak asla istemezdim ama o kadar yanlış anlaşılmaya müsait post açıp yorum yapmışsınız ki bu şekilde kaba ve kötü düşünmeme yol açtı kırdıysam özür dilerim hakkınızı helal edin
(4 puan) tarafından
Aslında post başlığını sistem otomatik çıkardı benim yazdığımı kabul etmedi bilmiyorum hala daha kese var dedi ultrason görüntüsünü bende gördüm önceki hamileliklerim gibi değil ama doktor geç döllenme de olabilir dedi ama ben daha fazla beklemek istemiyorum inanın hiçbiri bahane değil yasantimi çektiğim zorluklarımi anlatmaya çalıştım yine diyorum herkesin hayatı kendine zor ama ben başa çıkamıyorum çoğu zaman şuan bir cocugumun daha olması kendimi unutmam demem psikolojimin bu kadar bozulmaya musaitligi varken
(4 puan) tarafından
Çarşamba günü hem kürtaj olacağım hem de spiral takılacak inşallah bizim için en doğru zamanda Allah nasip eder
(595 puan) tarafından
İnşallah dediğim gibi hakkınızı helal edin çünkü başlık diğer yorumlarda bu dedikleriniz dışında herşeyi gördüm ama bunlardan birini görmüş olsaydım bakış açım değişir ona göre yorum yapardım sizi de suçladığım için kusura bakmayın ama lütfen şuraya hakkınızı helal edin uyuyamayacağım yoksa
(4 puan) tarafından
Helal olsun ama gerçekten size tavsiye vereyim kimsenin nelerle baş etmeye çalıştığını bilmeden bu kadar sert dilli olmayın kimse istemez kürtaj olmayı o çatala çıkmak bile insan psikolojisini bozan bişey ama bir bebek için sadece fiziksel sağlık yetmiyor akıl sagligi da şart ayrıca diğer bebeğin de hakkına girmemek gibi birçok sebep var bende ne zaman yaa öyle şey mi olur onu nasıl yapıyor öyle dediğim ne varsa başıma geldi ve artık öyle konuşmamaya çalışıyorum
(595 puan) tarafından
Dediğim gibi yorumlarınız bende öyle bir hissiyat yarattı yoksa asla kimseyi kınamam ama tekrar söylüyorum dediğim gibi kürtaj meselesi bende çok çok hassas bir konu o yüzden aşırı yükseldim rabbim kimseye taşıyamayacağı yükü vermesin tabiki diğer bebeğinizi de düşünüyorsunuz ama başlık ve diğer yorumlar öyle olunca çok yükseldiğimin farkına vardım şuan
0 oy
(768 puan) tarafından
Neden riskli olsun ki, 15-20 dakikalık anestezi ile yapılıyor, o gün emzirmezsin, sağılmış sütün varsa onu verirsin
0 oy
(233 puan) tarafından
Yani  gerçekten kırmak istemiyorum ama yazmışsın marifet çocuk doğurmak değil kı ihmal ederim diye vesaire vesaire mârifet ne canım söyler misin lütfen mârifet hamıle kalıp Allah'ın verdiği canı aldırmak mı öldürmek mı... Neye dayanarak çocuğunun canına kıyıyorsun.. Hapla korunsan hamile kalmazdın ben 5 yıldır hap içiyorum gerçekten korunsaydın olmazdı ya geri cekılme den bahsediyorsun korunduk diyorsun kı gerı çekilme asla bır korunma yöntemi değil... Yahu senın evladın gece uykusuz kal, sacın basın dağınık olsın, evı b. Ok götursun, rahatın kacsın ama çocuğuna bak. Çocuğunu güzel yetiştir. Çocuk aldırmak.... Ölüm tehlikesi olan bile evlâdına kıyamazken.... Daha bebeğin küçük berâber büyürler işte mıs gibi zaten uyku yok bebek küçük herşeye yetısemezsın şimdi o arada bu bebeğin de büyür. Ha karnındakının canına kıydın ha yanındakının ne fark var... Allah'tan korkun 
(595 puan) tarafından
Yok bacım bunlar 5 dklık zevklerinin bedelini o minik bebeğe ödeme derdinde ne derseniz deyin tüm yorum cevaplarını okudum her söze bir bahanesi vwr
(233 puan) tarafından
Bebek şuan annesınım bu acımasız düşüncelerini hissediyor ve ben gerçekten üzülüyorum o bebeğe. O bebek bu kadar acımasız ca düşünen anneye ya tutunamaz düşer ya da allah Anne'yi o bebeğe muhtac eder..... Alıcak nefesı kulun kesmesı ne acı hele kı evlatsa..
(595 puan) tarafından
Kesinlikle öyle Allah hidayet eylesin bile diyemiyorum bir cana kıymak hele ki sana güç bela tutunmuş bir cana kıymak çok acımasızca
0 oy
(7,434 puan) tarafından
Uff gerçekten anlamıyorum bu" korunduğum halde hamile kaldım" diyenleri! Ben niye kalmıyorum arkadaş bir kere istedim tekte hamile kaldım yıllardır kalmıyorum çünkü ben gerçekten korunuyorum! 
(4 puan) tarafından
Zaten yüzde bir ihtimaller oluyor buda sende olmamış olabilir
(7,434 puan) tarafından
:)))))
0 oy
(715 puan) tarafından
Korunmuyorsunuz sonuç olarak aldırmak kürtaj diye bişey var yedekte ondannmi acaba keşke olmasaydı o zaman görürdüm sizi cocugunun vebaline girmek istiyorsan sana kalmış bişey kimseyi de destek çıkartarak ortak etmeyin bence benimde ilk doğumum çok zor geçti iç kanamasi gevirdim 1 hafta hastanede kaldım ikinci çocuğumuda dünyaya getirdim napim zor gevti diye aldirtsamiydim
(715 puan) tarafından
Bedenen bende güçlü değilim irade olarak güçlü olmak lazım bu konuda siz de benim gibi mesela iç kanamasimi geçirdiniz 5 gün boyunca dikiş mi yediniz normal doğum yaptım 5 ayda iylesmeye başladım hergun ağlayarak dua ediyordum iyileşmek için bebeğim 1 yaşında olunca hamile kaldım evet pskolojikmen çok korktum aynı şeyleri yaşarım diye ama gerçekten çok kolay bı doğum ve lohasalik geçirdim
(4 puan) tarafından
Ben kan sulandırıcı iğneler oldum tabiki kimse benim hayatım daha zordu diye kıyaslama yapamaz herkesin hayatı kendine zor babam kanserden vefat etti eşimle iki kere boşanma eşiğine geldik annem uzakta oturuyor evin içinde yapayanlizim suan yine kan sulandırıcı olmam gerekiyor ama doktor erken doğum riski var dedi kan sulandırıcı olduğum için de kanamamin durmama çok ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi bilmiyorum çok zorlaniyorum çok
(715 puan) tarafından
Canım peki boşanma aşamasına geldiniz ya iki defa neden korunmak için ilaç yada spiral taktirmadin
(4 puan) tarafından
Prezervatif kullanıyordu eşim ayriyetten geri çekilme de yapıyordu nasıl oldu ne oldu ben bilmiyorum hapı emzirdigim için doktorum önermedi
(715 puan) tarafından
Anladım hayırlısı buymuş demekki olmuş bir kere karar sizin ve eşinizin dünyaya gelecek bebeğe siz bakacaksiniz çünkü bence iyi düşünün ondan sonra karar verin derim
0 oy
(310 puan) tarafından
Şimdi değil ilerde istediğimiz kendimizi hazır hissettiğimiz bir zamanda olsun diyorsunuz. Belki o zaman geldiğinde gerçekten yeniden hamile kalacaksınız ama bu vazgeçtiğiniz bebek hiç doğmamış olacak. Onu hiç göremeyecek bilemeyecek siniz. Sadece zamanlaması size uymadığı için hayati baslamadan sona ermiş olacak.

Yargılamıyorum.

Ama sağlıklı düşünemiyorsunuz. Hamilelik de bebek büyütmek de hiçbir zaman hiç kimse için kolay değil. Bu zorlukla yüz yüze gelmiş olmak sizi bunalmış. İçinde bulunduğunuz bu buhran hali geçtiğinde ben ne yaptım dersiniz. 

Allah kolaylık versin.
(4 puan) tarafından
Günlerdir dusunuyorum aslında bir çocuğu yanlız büyütmek çok çok zor biraz sağlık sorunlarım olduğu için özel hastaneye gitmek zorunda kalıyorum maddi olarak da hazır değiliz kredi kartlari patlamış durumda hep yanlızım ikinci olduğu zaman yaza denk geliyor ilki bir buçuk yasinda olacak dışarı çıkmak isteyecek ilgi isteyecek ne yapacağım ben
(310 puan) tarafından
Ben de ailemden 1400 km uzakta yaşıyorum. Hamileliğim sık sık kanamalarla, yatmakla, etken doğum riskiyle geçti. Bebek doğdu önce kolik sonra alerjik. Aylarca bir çay kaşığı kadar bile süt ürünü ve yumurta yiyemedim, diyet yapmam gerekti alerjisi yüzünden. Şimdi 15 aylık. Çok şükür alerjisi geçti. Hâlâ uyku problemi var ama iletişim kurabilmeye başladı artık. Eskiye göre daha kolay. Sizin durumunuza karşılaştıramam tabii ama küçük olan doğduğunda zaten sizden tek beklentisi emzirme ve temizlik olacak. Yenidoğan uykusu daha kolaydır. İlkinden ders alıp beşiğinde uyutmaya da alıştırırsınız. O toparlanmaya başlarken büyük olan da büyüyecek bir yandan. Dışarı çıkmak isterse de çıkarsınız hem ne olacak, daha iyi. Küçük olan pusetinde her türlü uyuyacak zaten içerde veya dışarda. Büyük oynarken küçük uyur hava alarak. İş başa düştüğünde her şey halloluyor aslında.
Ben oğlum yeni doğduğunda kendimi o kadar yetersiz o kadar eksik hissettim ki annem yanımdan gitsin istemedim hiç. Bakmayacakmışım, ziyan edecekmişim gibi geldi hep ama işte ben de doğru düşünemiyordum. Annem oğlumun kırkı çıkınca evine döndü. Ben bebekle yalnız kalınca bir de baktim ki aslında bakabiliyorum bebeğime. Sadece ya şöyle olur da şunu yapamazdam falan diye kendi kendimi korkutmuşum sizin gibi. Zor olmadı mı, oldu. Maddi manevi zorlanmadık mı, çok. Ama hepsi geçiyor. Son bir öneri, gerektiğinde psikolojik yardım almaktan da çekinmeyin.
İnşallah herkes için en iyisi olur hakkınızda.
(4 puan) tarafından
Aslında ilk başta bu bebeğe de bakarken aşırı zorlanip sorun yaşadığınızda eşim psikologa gitmemi söylemişti ama gitmedik
(310 puan) tarafından
Hiç bilmediğiniz bir yoldan geçmeyeceksiniz şimdi. İlkinden dolayı bebeği anlamak daha kolay olacak sizin için. Bakımını yapmak daha kolay gelecek ilkine göre. Ama yine de zorlanabilirsiniz, bu sefer destek almayı ihmal etmeyin. Kendinize faydanız olmazsa ister 1 ister 2 çocuk olsun onlara hiç faydanız olmaz.
(4 puan) tarafından
Çok mantıklı konuşuyorsunuz gerçekten yorumlarınız için teşekkür ederim
0 oy
(329 puan) tarafından
Kızım 15 aylıkken hamile kaldım gelişmedi ve kürtajla aldılar ağlaya ağlaya girdim ağlaya ağlaya çıktım gerçekten rabbim hak edenlere versin çocuğu yazık gerçekten uckurunuzu tutsaydiniz keşke 
0 oy
(48 puan) tarafından
Bu konuda kararın ne olur bilemem ama  sonrasında  eşin korunma yöntemi ile alakalı net tavır al ve geri adım atma çünkü tekrar aynı şeyi yaşayabilirsn öyle bir durumda 

2 ye hazır hissetmiyorsa  korunmayı da bilsin  giden kadından gidiyor

( psikoloji sağlık  vicdan vs vs vs )
0 oy
(2,815 puan) tarafından
Aklına koymuşsun ne desek boş okudum yorumları tek cvbım yanında olan evladının canına kıyar mısın çünkü emin ol aynı şey Rabb'im kimseye kaldıramayacağı yükü vermez o kadae korunmana rağmen hamile kaldıysan buda senin dünyadaki imtıhanın iyi düşün 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 61 göst.
3 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sena98 (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 406 göst.
15 Ekim 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 34 göst.
9 saat önce Diğer kategorisinde Bidahanne (4,696 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 100 göst.

403,573 soru

12,090,761 cevap

36,383 kullanıcı

...