0 oy
264 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (616 puan) tarafından
Ocak ayında eltim doğum yaptı bi sevinçle kayınvalidemi aradım hayırlı olsuna ben eve geçtim falan dedi sonra eltin senin için kızını boşuna sütten kesti boşuna mama verdi dedi diye söyledi bana bende şaşırıp kaldım moralim çok bozuldu daha kendisi emzirmeye calırsrken hastane odasında beni mi konuşmuş dedim ve kızımı 3 ay ağlaya ağlaya neler çekerek emzirmeye çalıştım en sonunda olmadı tamamen bıraktı emzirmek travmam oldu bunu duyunca günlerce ağladım travmam tetiklendi ve kayınvalidem günlerce eltin sana dedi büyük konustu şimdi bebeği memeyi hiç tutmadı sen ne eziyetler çektin büyük lokma ye büyük konuşma diye sürekli söyledi bana 

İkinci konu yazın kayınvalidemlerde tatile gittik ve kızım sıcaktan ve farklı yer olduğu için ağzını birseye sürmedi tabağı görünce çığlık atarak ağlıyordu yemiycem diye 

Kendi ailemin yanına geçtim anneannem vefat etti 

Annem apartopar memlekete gitti bi yandan hamileyim bi yandan yalnız kaldım bi yandan da ağlamamak için kendimi zor tutuyorum kayınvalidem aradı taziye için en sonunda da kızımın yemesinden bahsetti falan sonra da eltimin benim için kızımı aç bıraktığımdan ona yemek yapmadığımdan o yüzden kızımın zayıfladıgından bahsetti gülerek o kadar sinir oldum ki zaten moralim yerlerdeydi içime atıyordum iyice kötü oldum günlerce ağladım içime attıklarından dolayı. 

Artık dayanmadım ve eltimle konuştum yüzüme birsey söylemiyorsun ama sağdan soldan böyle şeyler duyuyorum hangi anne çocuğu kötü olsun ister falan diye baya yazdım oda şok oldu ben böyle şeyler söylemedim ki dedi. Kayınvalidemin kendi düşüncelerini başkası söylemiş gibi söyleme huyu var bende buna şahit oldum ama emin olamamıştm eltim daha neler neler varda sen uzaktasın bilmiyorsun dedi 

Kayınvalideme de söyledim sen böyle şeyler söyledin ama öyle birsey yokmuş dedim niye söyledin sen yanlış anladın beni kötü niyetle söylemedi falan diye geveledi he he dedim geçtim bende. 

Normalde çok sever sayardım kayınvalidemi ama en hassas zamanlarda en hassas olduğum konularda beni günlerce ağlattı suan aramıyorum o ararsa konuşuyorum ama çok da iyiliğini gördüm eltimin dolduruşuna da gelmek istemiyorum ama hatasını anlasın istiyorum aramamakta hata mı ediyorum sizce 

5 Cevaplar

+1 oy
(4,757 puan) tarafından
Kayınvaliden net ruh hastası insan duyduğu şeyi bile anlatmazken duymadığı şeyi neden duymuş gibi sana anlatsın ki  başka açıklaması yok hasta kafada uydurmuş 
(616 puan) tarafından
Kulakları iyi duymuyor bende heralde hastanede yanlış anladı falan dedim söyledim eltime hastanede konun bile geçmedi sen hastaydın emziremedin ben niye öyle birsey söyleyeyim dedi şaşırdım kaldım bende o kadar gerçekçi söylüyordu ki birde…
-Reklam-
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Okumadım postu soruyu görünce geldim dinen aramak yada bakmak zorunda deilsin.vicdan meselesi sana baskı psikolojikmen seni tuketiyorsa uzak durabilirsin aramam sormam aramazda
(616 puan) tarafından
Teşekkür ederimm
(1,784 puan) tarafından
Başlarda nasıl başlarsa öyle gider eziliyorsan bakdin olmuyorsa iyi olacağım diye paralama kaç kişi yaranmiski kaynanaya sen yaranasin uzme kendin hic deymiyor
(616 puan) tarafından
Ezilmek değil de karşılıklı sevgi saygımız vardı ama yaşadıklarımdan sonra sevgim de saygım da azaldı. Bana genel olarak bi zararı yoktu ama çocuk bakımı konusunda beni hep yetersiz hissettirdi bu yaşadıklarım da bardağı taşıran son damla oldu… Allah’a havale ettim
(1,784 puan) tarafından
Seni eziklemek annelik konusunda kimsenin haddi değil.herkes kendince en iyisini yapr yavrusuna kayın validde aynısını yapdi basda hemen hır hır isiririm :) saygın kalmadısevgimde hiç yok onunda öyle iyzden mutab olmayiz zorundada değiliz
(616 puan) tarafından
Keşke bunu anlayabilseler kızımı çok düşünüyormuş artık düşünmeyecekmiş SAĞOLSUN :) Haklısın bende tayini oraya isteyecektim normalde ama telde bile tahammül edemiyorum suan uzak olmak muhatap olmamak en iyisi zarar görünce
(1,784 puan) tarafından
Ay banada cicuk sendemi var derler sırf sinir ilsun diye gelsede onla muhattab olmam cocufumu gozetlerim 1.5 yaşında ilgilenirim kudursun:)
(616 puan) tarafından
Ben de yanındayken kızımı sevemiyordum içten içe kıskanıyordu ilk torun diye hiç çekmedim sevsinler dedim ama kendi çocuğuymuş gibi davranmaya başladı :) bi ortaları  yok
0 oy
(1,359 puan) tarafından
Yani aynı şeyi ben yaşamış olsaydım iyiliği gözüme bile gelmezdi Bi anneyi evladından vuruyor birde taziye evinde söylüyor bunu ki hamileymiş sin de seni üzmeyi göze almış ve çekinmeden yapmış ben olsam ne ararım ne konuşurum olayı eşime anlatır konuşmak görüşmek istemediğimi vurgularım beni hassas noktamdan vurup travmamı tetikleyen kim olursa yüzüne bile bakmam sen yine vicdan yapıp sormuşsun ben sormam bile eşime anlatır ve konuşmam 
(616 puan) tarafından
Eşime anlattım boşver takma ben böyle konuları konuşmayı sevmiyorum biliyorsun yaşlı kadın falan dedi ben birseyler söyledikçe annesini umursamayan adam anneci oldu. Suan konuşmadığımı görüyor ama birsey demiyor konus falan diye. Benim de görüsesım yok yılda bir en fazla iki kere tatillerde görüşüyoruz ama yazın gidesim bile yok suan sesine dahi tahammül edemiyorum
(1,359 puan) tarafından
Gitme o zaman bence yani gitsen görsen dedikleri aklına gelecek huzursuz olacaksın yani tatilde mutlu olamayacağın yere gidip tatili kendine zindan etmenin ne anlamı var ki
(616 puan) tarafından
Aynen bu sene tayin isteyeceğiz taşınmayı bahane edip gitmemeyi düşünüyorum. Bir de kızım her gittiğimizde yeme konusunda sıkıntı çıkarıyor bu sefer Allah izin verirse ikinci bebek de olacak yemeleriyle emzirmemle ilgili bi lafı daha kaldıracak sabrım yok artık
0 oy
(926 puan) tarafından
Su emzirme olayi icimde hep yara ruyalarima bile girdi ilk 30 gun sutum azdi ve ben rahatsizdim dogru durust emziremedim gelen laf soktu giden laf soktu erkekler bile konusur oldu kafayı yiyecektim meme emzirme diye sayikliyordum bu tarz konu gorunce tepkisiz kalamiyorum bize bunu yapan herkese bin beter olmasini diliyorum

Ayrica kaynanan tam bi sorunlu yani ne diyecegimi onun icin inan bilemedim
(616 puan) tarafından
Dışardan bakan için belki önemsiz olabilir ama benim için de emzirme konusu öyle neler neler çektim hatta ikinci çocuğu düşünürken bile önce bu konuyu kafamda hallettim öyle karar verdim tam hersey yolunda kafamdan attım düzelttim bu sorunu ikincide öyle olmayacak kimseyi takmayacağım daha tecrübeliyim dedim ama bi cümleyle tekrar o günlere geri döndüm kızım tek damla anne sütü alsın diye psikolojik savaş verirken dışardan birde en yakınlarım tarafından böyle mi gözüküyor durum diye sinirlerim bozuldu ağladım durdum. Dediğin gibi bize bunu yapanlar bin beter olsunlar yapan ettiğini buluyor
0 oy
(2,329 puan) tarafından
Bence eltine tamamen inanıp kayınvalidene cephe alma, aynı şekilde kayınvalidene de inanıp eltine.. En güzeli mesafe. Bence iki tarafta güvenilir değil. Hele hele senin hep en kötü olduğun dönemler de böyle yapmaları hiç hoş değil 
(616 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Evet eltim de güvenilir değil çok fena hatta iki tarafa da mesafeliyim güvenim yok. Kayınvalideme de tamamen cephe almak istemiyorum annedir sonuçta üstümüzde emeği var diyorum ama suan içimden gram aramak sormak gelmiyor. En hassas dönemlerimde bu kadar aglatmasaydı belki affedebilirdim… hele de bi kaç gün sonra hic birsey olmamış gibi pişkin pişkin konuşmalara devam etmesi iyice sinirimi bozdu. Tavrımı anlamasını istedim 2 haftadır o da aramıyor beni.  eşimle ya da evde kızıma bakan halamızla konuşuyor. Böyle olmasını kendi istedi içim soğumuyor

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 321 göst.
5 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 308 göst.
10 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde NSYhO (392 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 312 göst.
5 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Havin06 (2,573 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 231 göst.