0 oy
279 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Arkadaşlar 3.5 yıllık evliyim. Eşim beni evlendiğimizden beri eleştirdiği suçladığı haksız gördüğü için bir süre sonra kendimi savunmaya geçiyorum ve dik duruyorum. Az önce de eşim afedersiniz ama birlikte olmak istedi bende 7. 5 hamileyim ve risk var diye yasak dedim. Ama şimdide kadar yine de eşimi ihmal etmeyip istediği zaman reddetmedim. Neyse eşimde müsaden vars kendi başının çaresine bakayım dedi bende hayır tabiki de asla dedim. Sonra yine gittim yanına bana sen sadece o konuda altta kalırsın başka konularda kalmazsın dedi. Bende ne demek bu dedim o da söylediklerin ve yaptıklarına istinaden söylüyorum dedi. Yani başka konular dediği de bir problem olduğunda demek istedi. Ama oysa ki beni bu hale kendisi getirdi yine eşimden çekindiğim konular oluyor ama o bunu görmüyor. Sizce eşim her dediğine evet deyip kabul eden birisi olmadığımı ve ondan çekinip korkmadığımı düşündüğü için mi böyle bir cümle kurdu. Oysa ki ben yeri geliyor elimden çekinirimde korkarım da ama yeri geldiğinde de bağırıp kendimi korumasını da bilirim. Sizce şeim neden böyle düşünüyor 

4 Cevaplar

0 oy
(932 puan) tarafından
Yani yeri geldiginde ona eş olarak erkek olarak bunu hissetirirsin korktugun cekindigin konular olur herkesin vardir

Ama bazen bakarsin haklisin ustune gelecek savunur altta kalmazsin

O bence sana o an laf sokmak istemis hic kendini ezdirmiyosun ama konu boyle olunca iliskisel hemen hayr diyosun demis yani iyi mi demis kotu mu demis anlamadim ama ..
tarafından
Aslında ona erkek olduğunu hissettiriyorum. Her anlamda hem cümlelerimle hem davranışlarımla. Ama bazen haddini aşınca bende bir dur diyorum yani. İşte o dur dediğim yeri daha çok görüyor eşim. Yani bende anlamadım iyi mi dedi kötü mi diye
tarafından
Sizce ona yeri geldiğinde ondan çekindiğimi endişe ettiğimi vs belirten bir mesaj yazmalı mıyım?
-Reklam-
0 oy
(5,334 puan) tarafından
Yazdım yazdım sildim. Eşin bi noktada haklı tabi sen de öyle. O yüzden yorum yapamıyorum.
tarafından
Eşim hangi nokta da haklı veya ben. Aslında derdim haklı olmak değil anlamak. Bana açıkça yazabilir misin lütfen
(5,334 puan) tarafından
Nasil anlatsam bilemiyorum,yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Bazen de eşinin karşısında duvar gibi dik durmaman gerekir. Bak youtube da bi psikolog var onun videolarını izle,ne demek istediğimi anlayacaksın. Fatih Reşit Civelekoğlu. Bi kaç videosunu izledikten sonra anlayacaksın ne demek istediğimi.
0 oy
(21,166 puan) tarafından
Her şeye peki diyen veya sen bilirsin diyen birini mi istemiş acaba bu çok saçma tabiki hayır diyebilmelisin altta kalmıyorsun ifadesi çok mantıksız bir söylem olmuş 
tarafından
Yani evet ki zaten öyle herşeye evet demediğim gibi herşeye hayır da demiyorum. Ama nedense eşim böyle bir cümle kurdu ve beni de aşırı şaşırttı
(21,166 puan) tarafından
Eşimin gitmemi istemediği yere gitmem görüşmemi istemediği kişiler ile görüşmem giymemi istemediği kıyafetleri giymem ( makul ölçülerde) ama her dediğine evet diyemem kimse de dememeli iki ayrı beynimiz iki ayrı karekterimiz varken neden tek beyinle hareket edip sürekli onun isteklerini yapalım ki bu işler karşılıklı  olmalıdır bence
0 oy
(4,319 puan) tarafından
Bence sadece olmaz dediğin ve kendi başının çaresine bakma olayinada hayır dediğin için böyle dedi. Başka da hiç bir anlamı yok.Sende hic bir anlam yukleme..

Bence olması gerektiği gibisin takılma,zaten ayakların yere basacak  ki kendi hak ve kaynaklarını savunabilir durumunda olasin,yoksa bir birey olmanın anlamı yok ,Bencillik anlamında değil ve terazinin dogru tartigini dusunerek ,kendi sınırlarını koruyabilen kişiler, ailesini özel alanını sosyal alanını olması gerektiği gibi dizayn eder ve korumacı sahiplenici olurlar Bence hiç birsorun yok hatta normal zaman da eşinin destekleyeceği bir durum.Hastalik var sağlık var iyi gün var kötü gün var sonuçta.
(4,319 puan) tarafından
Vur kafasına al ekmeğini olmaktansa ,winner tarafta dengeli olmayı tercihim ederim ben :)
tarafından
Yok zaten her dediğini kabul edip evet diyemem demiyorum da zaten ama evet yaa özel isteğine hayır dediğim için bunu söyledi bence de. İhmal etmiyorum yine de ama zaman ilerleyince haliyle dikkat etmem gerekiyor.

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 151 göst.
+1 oy
7 cevap 313 göst.
+1 oy
3 cevap 168 göst.
+1 oy
26 cevap 1,289 göst.
8 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,449,585 soru