0 oy
98 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (106 puan) tarafından
Selam arkadaşlar ben doğum yaptım da sütüm hiç yoktu mama vermek zorunda kaldım mama veriyorum matı durumum hiç yok kırda oturuyorum eşim inşaat da çalışıyor bi gün var 10 gün Yok her gün Yok işi diyurlar git çocuk doktoruna söyle bebek için rapor çıkarsın her ay mama verecekker sizce öyle bişey var mı arkadaşlar 

3 Cevaplar

+2 oy
(178 puan) tarafından
Aman aman. Siz o raporlu mama işini yanlış anlamışsınız. Doktor raporuyla ücretsiz verilen mamalar normal mamalar değil. Örneğin bebeğinde süt alerjisi varsa rapor verilip, ücretsiz SUT ve TUREVLERi olmayan bir mama veriliyor. Ancak tadı çok kötü, çünkü süt yok mamada. Hani alerjisi olan insanlar bile bin türlü zorlukla içirmeye çalışıyor. İçilecek gibi değil. Allah yardımcısı olsun bu durumda olanların. Ya da kilo alımında aşırı sıkıntılı olanlara yine buna yönelik mamalar veriliyor. Özetle : ücretsiz verilen mamalar normal değil. Normal gelişim gösteren, sağlık sıkıntısı olmayan bebeklere bu mamalar verilmez. Vicdani yönden de asla asla doğru değil. 

Durumunuza kişisel yorumumu da yapacağım. Kusura bakmayın, kırıcı olacak ama çok da kızdım. Bir çocuğun sadece mama bez gibi fizyolojik ihtiyaçları dışında da pekçok ihtiyacı oluyor. Ortopedik ayakkabılar, natürel ek gıdalar, kaliteli kıyafetler, gelişimini destekleyecek oyuncaklar, büyüdükçe gitmesi gereken oyun alanları vs. Şimdi siz en temel ihtiyacı olan bir mamayı bile alamayacak durumdaysanız, diğer şeylerini karşılamakta hepten zorluk çekersiniz. Çocuğa da yazık değil mi ? Elbette böyle olsun istemezsiniz ama biraz planlı ilerlemek gerek. Gebelik kaza ile olmuşsa, hamilelik sürecinde kenara üç beş bir şeyler atılabilirdi mesela. İhtiyaçların sonu yok. Aynı şekilde bebekken de ileri çocukluğu düşünülmeli mesela. Kırıcı oldu biliyorum da vallahi çok üzüldüm çocuğa. Çünkü mamayı sınırlı ve az vereceksiniz gibi hissettim içinde bulunduğunuz durumdan ötürü. Hangi şehirdesiniz ? 
(106 puan) tarafından
Teşekkürler Cnm mamayı aslan az vermem Siirte yaşıyorum
-Reklam-
0 oy
(1,705 puan) tarafından
Reflü ya da kilo alimi dusuk degilse yardim amcli verildigini duymadim canim. 

Allah yardimciniz olsun . 
(106 puan) tarafından
Allah razı olsun Ablam kumşum dedi git veriyurlar
0 oy
(141 puan) tarafından
Lalyen arkadaşa katılıyorum kırıcı olacak ama mama alma da zorlaniyorsunuz neden çocuk yaptınız hayat pahalı bile bile çocuk cekiyor yazık yani sosyal yardım alın korunun korunma  diye bise var

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 162 göst.
24 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 441 göst.
0 oy
21 cevap 1,872 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ilosemins (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 47 göst.

410,884 soru