0 oy
102 göst.
Diğer kategorisinde (268 puan) tarafından
kizlar 9 gundur oruc tutuyorum borcumu aksam iftar yaptim başka bsy yemdm gece kalkar yerim dedim kalkmadim su hicbsy yemedm sabah annem sordu oruclumusum uyku sersemi evet dedim bir anda acaba su icsem.bsy olurmu kefarete girermi

4 Cevaplar

0 oy
(268 puan) tarafından
kizlar bakin hele
-Reklam-
0 oy
(1,888 puan) tarafından
Nasıl yani şuan mı su içsem canım anlamadım sorunu tam olarak 
(1,888 puan) tarafından
Eğer şuan kaza orucu tutuyorsan ve bozmak istiyorsan. 1 gün olarak kaza edebilirsin. Günü gününe.. ramazan ayında değiliz şuan çünkü..

Canım Alaska böyle demişti bana ben tuttuğum vakit. Kaynak kesin yani
(268 puan) tarafından
gebelikte oln borclarimi tutuyorum cnm ama gece su bay icmdm.yemdm.icin suan zorlnyorum
(1,888 puan) tarafından
Kaza orucu olduğu için bozabilirsin canım. Ama bugünü tekrar olarak bir gün olarak yine tuttmak zorundasın
(268 puan) tarafından
olsn cnm tesekkr edrm
(1,888 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(475 puan) tarafından
61gun oruc kefareti hurafe dıye biliyorum. Günler çok uygun uzun degıl havalar da serın sabredin ve bozmayın derım
tarafından
,61 gün hurafe mii diyorsunuz Sahihi Buhari ve Sahihi Müslimde Peygamber Efendimiz sallAllahu aleyhi ve sellemin ifadeleri geçer orucu kasten bozanın  60 gün kefaret turmasi gerektiği o güne de bir gün kaza tutması gerektiği.
0 oy
tarafından
Şimdi kaza oruckarinda niyet geceden şarttır 

Sen gece kalkıp iftar etmediğin ve niyetin olmadığı için şuan zaten oruçlu değilsin. Tutabilir misin evet tutabilirsin lâkin tutacağın oruç duha vaktine kadar nafile oruca niyet edilerek tutulur.

Sen şuan oruçlu değilsin uyku sersemi annene evet demişsin. Oruç için evvelâ niyet lazım gelir. Niyet olmadığı için oruç da yok. Niyet olsaydı o vakit orucunu bir güne bir gün şeklinde kaza etmek gerekirdi bozduğun için. 

Kefaret apayrı o sadece Ramazan ayı için geçerli.

Rabbim tuttuğunuz oruçları izzeti dergâhında kabul ve makbul etsin. 
tarafından
Duha vaktine kadar nafile'ye niyet etmeyeceksin dilediğin gibi yiyip içebilirsin afiyet olsun
(5,749 puan) tarafından
Tam yazıyor dum arkadaş çok güzel açıklamış.Ramazan dışında tutulan oruçlar da gece kalkıp bir bardak su bile olsa içmek zorundasınız canım. Niyet etmekte tabiki.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 357 göst.
28 Mart 2023 Diğer kategorisinde Canikom (1,169 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 170 göst.
27 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 87 göst.
25 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Papatyasever (3,249 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 82 göst.
6 gün önce Yemek-Tarifler kategorisinde Merveee YE (339 puan) tarafından soruldu

409,789 soru

12,319,908 cevap

38,931 kullanıcı

Kategoriler

...