0 oy
165 göst.
Diğer kategorisinde (1,859 puan) tarafından
Kızlar ablamın kızı nişanlanacak diğer ablamlar hepsi altın takacak eşim ablamla küs o gelmeyecek ama ben gideceğim eşime bende altın takayım nasılsa ödünç diyorum takmam diyor altın almıyor. Çok mahçup olucam çünkü herkes takacak bir ben takmayacağim

6 Cevaplar

0 oy
(15,751 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Nişanda kiz tarafından  takı takılmaz benim bildiğim. Takıyı erkek tarafı takar, kiz tarafı düğünde takar. Altin yerine para olur. 
(1,859 puan) tarafından
Bizimkiler nişanda da takıyor
(1,060 puan) tarafından
Yanlış biliyorsunuz Nisan da her iki taraf da altın takar finalde takılar gelin damadın olur biz de öyle olmuştu
(15,751 puan) tarafından
Valla bizde nişanda erkek tarafı takar sadece.
(493 puan) tarafından
Bızde nişanda kimse bir şey takmaz düğünde takar herkes takısını kız tarafı da erkek tarafı da. Gereksiz de görüyorum nişanda takmayı insanlara iki defa külfet olmuyor mu? Bi de nişan atma olayı olabılır
(2,541 puan) tarafından
Nişanda altin takıldığını ilk defa duydum . Takılı yapacaklarsa çok çok insanlar 200-300 takar herkes düğünde kınada takar altının bizde.
(1,060 puan) tarafından
Ben de ilk kez sizde duydum bişey takilmadığını
Bana kız tarafının takılan altınları almasıda çok ilginç geliyor sonuçta gelin damada takılıyor gelinin ailesi alıyor neden mesela herkeste durum farklı demek ki
(2,541 puan) tarafından
Bak ben doğumluyum bizde durum şu şekilde.  Ailem bütün eşyalarımı alır ankastre set camasir makinesi bulaşık makinesi ütü elektrikli süpürge bütün mutfa eşyaları. Sonra halıların yarısı perdelerin yarısı üstüne birde bilezik takarlar. Üstüne düğünden 1 ay sonra el öpmeye gidilir o zaman da birtane bilezik künye yüzük neyse artık o takılır bizimkiler künye taktı.  E gelen altinlarda onlara kalıyor
(2,541 puan) tarafından
Yani zaten elinden geleni yapıyor gelen parayla da onları ödüyor
(1,060 puan) tarafından
Benimde öyle tüm ceyizim en iyi şekilde alındı üstünede 10 Gr dan 6 bilezik takt kendi ı babam
-Reklam-
0 oy
(6,086 puan) tarafından
Biraz garip olur herkes takıp sen takmazsan en azından gram parası takmaya çalış 
0 oy
(11,546 puan) tarafından
Nişanda altın mı takılıyormuş. Benim nişanımda erkek tarafı kolye ve yüzükleri taktı sadece diğerleri hep paraydı nişanda altın yok bizde
0 oy
tarafından
Bence nişanda altın takılmaz. Nişan da altın takip düğünde de mi altın takacaklar
(2,541 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum çok saçma bence
tarafından
Aynen, altın çok pahalı nişan da takılırsa düğünde de takılması lazım o zaman
0 oy
tarafından
Yarım  gram takabilirsin uygunda
0 oy
(4,266 puan) tarafından
Nişanda erkek tarafı takmıyo mu sadece bizde kız tarafı altin takmaz 

İlgili sorular

+1 oy