0 oy
133 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Söyle de söyleyebilirim oğlum 6 yaşında ama gelişim açısından geride kalan biri tabi ki bunda bizimde etkimiz fazla( sürekli evde büyüdü sürekli tekti TV ye maruz kaldı vs bir sürü neden sayabilirim)

Şimdi anaokuluna gidiyor orda kitap seti aldırmisti hocamız bir kaç tane eve gönderdi birlikte yapıyoruz 

Şunu fark ettim ki kitaptaki şeyler oğluma fazla geliyor yani şöyle mesela bir kaç hay.van çiçek ağaç fotoğrafı var bunlarla öykü uydurun denmiş. Bunu oğluma söyledim öylece baktı 

Yani bu bir tek benim çocuğumda mi böyle cidden merak ettim 

Kitaptaki bazı kavramları bazı hayvanları( az bilindik olanlar) hâlâ bilmiyor 

Muhtemelen benim ona fazla kitap okumadığımdandir. 

Yine hiç derdim yokmuş gibi oturdum buna içerlendim kendimi suçladim ve moralimi baya bozdum.

Şimdi belki bana bugüne kadar nerdeydin çocuk çok geride kalmış diyenler de olur anneligimden vuranlar da.

Ama sizden eleştiri değil tavsiye istiyorum, ve gerçekten 6 yaşındaki çocuklarınız nasıl onu merak ediyorum.

Yazarsanız sevinirim:)

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Hic biswy icin gec degil gecmiste olan olmus kimsede dort dortluk bakamiyoruz zaten sahsen ben kendim kres ogretmenligi gecmisim var elhamdulillah yapilmasi gerekenleri biliyorum bi yandan yasina uygun videolar izleyip krnsimi gelistiriyorum sevecegi oyuncaklar aliyorum birlikte aktiviteler oyunlar oynuyoruz kitap okuyoruz (en sevdigimiz aktivite bu ) cocuk sarkilari soyleyip zipliyoruz hareketler yapiyoruz birlikte mutfakta biseyler yapiyoruz oyun hamuru aldimcen kotu onunla oynuyo 2 bucuk yasinda uyumadan once okunacak duayi ezbere biliyo sofra duasini ezbere biliyo bi kac cocuk sarkisini biliyo ama bende 7 24 ilgilenemiyorum tabiki evimin isi gucu oluyo e namaz kuran okuyorum cocugun bunlari da gormesi lazim diye yaninda yapiyorum ezan okununca hi ezan okundu anne cabuk namaz kil diyo bana mesela ama tv de izliyo kis geldi kolay kolsy disari cikamiyoruz hep evdeyiz yasiti arkadasi yok nerdeyse elimden gelen bu napayim 
tarafından
Işte annelik bitmeyen vicdan azabı, cidden öyle.
Hem ev hem çocuklar hem kendin hem eşlik görevi derken birini yapsan diğeri kalıyor herşeye yetişme telaşının içinde hep geç kaldığin da kendin oluyorsun
Yine de onlar iyi bari olsun da gerisi boş derdindeyim, ama yine demek ki yetememisim oğluma, küçüge ekstra biseyler yapmadığım halde onun maşallahı var mesela iki yaşında olmasına rağmen abisiyle aynı bilince sahip
Bilmiyorum inşallah toparlar oğlum ya
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yok mu fikri olan?
0 oy
(4,141 puan) tarafından
Önce sen kısa bir öykü uydurup Anlat sonra oğlunu teşvik et hadi sende bana bir tane anlat falan de onun dışında birlikte resim çizip onu öykülendire bilirsiniz böyle böyle oda alışır 

Benim oğlum Şubat'ta 6 olacak sürekli oyuncakları ile bir hikaye tarzı şeyler uydurup anlatır onun dışında resimleri öykülerdiriyor mesela benim oğlumunda konuşması biraz geri kelimeleri tam çevremiyor ama anaokuluna başladığından beri biraz düzeldi 
tarafından
Teşekkür ederim dediklerinizi yapacağım
0 oy
(4,493 puan) tarafından
Çocuğum 6 yaşında değil ama hayal dünyasını geliştirmek için bol bol kitap okuyun öncelikle. Masallar anlatın, mesela mesleklere yönelik oyunlar oynayın. Doktor olur, alışveriş olur, aşçı olur, restorantta garson olur, tamirci vs. Elinize peluş hayvanlar alıp konuşturarak tiyatro yapın. 
tarafından
Dediğini yapacağım teşekkür ederim
0 oy
(6,081 puan) tarafından
3 yaşında oğlumun sınırsız hayal gücü var şuan yaptığım şeyler kitap okumak doktoruculuk restorancılık gibi oyunlar oynamak ekran süresini olabildiğince kısa tutmak çizim tahtamız var sürekli çizim yapıyoruz. 6 yaş aman aman geç bir yaş değil ama gerçekten günde 3 saatte tv izlemesin yani çok fazla oluyor. 
tarafından
Teşekkür ederim bundan sonra daha da fazlasını yapacağım
0 oy
tarafından
Öncelikle seni şu konuda tebrik ediyorum farkındasın seninde bir eksikliğinin olduğunun . İnsanın kendi kendini eleştirmesi zordur . 6 yaş öyle herşey için geç kaldık eyvah çocuk AP.tal olacak diye düşünecek bir yaş değil. Televizyon ve telefon bu konularda çok etkili. Hiç birşey bilmiyorsam bile bildiğim tek şey onlardan mümkün olduğunca uzak tutmak. Ve yine mümkün oldukça sokak oyunları ve oyuncaklarla oynatmak . Biraz kendinden vermek gerek tabi . Gerisi gelir zaten. İki çocuğum var köy hayatı yaşıyoruz imkanımız olduğu için okul yemek ve uyku dışında nerdeyse hep bahcedeler . Büyükle zamanında özel olarak çok ilgilendim ama işlerim çoğaldığı için aynı ilgiyi küçüğe veremiyorum. Biri kitapsever biri kum sever . Ortak noktaları konuşma ve sosyallik açısından ikiside çok iyi . Telefon ve TV olmadığı için oyun kurmakta hiç zorlanmiyorlar. Her şeyi her hayvanı bilmezler zamanı gelince öğrenirler. Sizede başarılar diliyorum. 
tarafından
Teşekkür ederim zaten günümüzün en büyük eksikliği sokak oyunları telefon tablet bilgisayar yok ama TV sürekli açık ha önünde oturup dalmazlar ama kapatmama müsaade etmezler
Ben daha da Cok ilgilenmeye başladım zaten bugün okulun rehberlik servisiyle görüşmem var bakalım o ne diyecek

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 36 göst.
26 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde est16 (616 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 62 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Emine S (17,241 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 254 göst.
5 Kasım 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Alyakus (2,515 puan) tarafından soruldu

408,431 soru

12,271,537 cevap

37,606 kullanıcı

Kategoriler

...