0 oy
323 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (115 puan) tarafından
Kızım 15 aylık beşikte salamadan uyumaz yeri geldi mi 1-1.5 saat saladığım bile oluyor cevrem ablam dahil aptalık yaratırmış diyor beşiksız yatır diyor ama denedim olmadı. Bide 14 gün sonra ikinci kardeşi geliyor nasil alıştırabilirim sizce? 

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim oğlumda mesela ayakta sallanıyor ama kendine ait bir yatağı olmadan çok zor uyur benim yanımda uyuyor anca o şekilde . Bir bebeğin kendi yatağında uyumak istemesi neden aptalık yaratıyormuş anlamadım 
tarafından
Yarım okumuşum :D. 1 1.5 saat hayatta sallamam ben zaten uyumuyorsa uyumuyordur :D
(3,164 puan) tarafından
Bende en fazla yarım saat uğraşıyordum uyumadıysa içeri dönüş:D
tarafından
Kesinlikle ya 1 saat hadi de 1.5 saat çok fazla zaten sinir krizi geçiririm herhalde :D ayran olur çocuğun beyni
(115 puan) tarafından
Bu her vakit 1-1.5 saat saliyorum demek değil ki yeri geldi mi bazen diyorum misalen gündüzleri asla o saati bulduracak şekilde salamam ama gece uykusuna mecbur yatana kadar salamak zorunda kalabiliyorum ki oda nadıren o saat gibi saladığım oluyor
tarafından
Kız ben sinir krizi geçiririm o saate kadar sallasam salıveriyordum uyumadığı zaman uyumuyorsa uyumuyor eziyet ediyor  demişsin doğrudur seni çok iyi anlıyorum  o aylar çok zor geçti benimde hala da geçiyor salıveriyorum yapacak bir şey yok kendine yazık ediyorsun
-Reklam-
0 oy
(2,481 puan) tarafından
Besimte yatmasi uyumasi demek aptallik yapiyor demek degil canm.benm 15aylik oglum kendj uyuyor sallamiyorm ama kendj besiginde yatar ve asla baska yerde yatmiyor.he sen sallamayi birakabikirsn canm keske alistrmasaydin yeni gelcek kardesinede bi besik alabilirsnz suan onu kaldirip kardesinj yatirirsaniz ilerde fazla kiskancliga sebebiyet verebilirsnz travma yasayabilir bazi covuklar bebek diyip gecmeyin sakin onlardasa bazi travmalar olabilir
0 oy
(8,661 puan) tarafından
Benim salıncak var ek olarak beşık var oğlan beşikte kız yanımda yatıyo bazen salıncakta eşim geçeye gidince oğlan salıncakta kız yanımda 
0 oy
(142 puan) tarafından
Beni lincemwyin cidden cahilsinisniz trol mu  yoksa çocuk nerde yatacak yazmayın böyle 
(115 puan) tarafından
Eğer bi akil vermeniz yoksa bu şekilde kolay kolay anneliğe laf etmeyin ve ayrıca cocuktan cocuğa cok fark var bazı cocuklar yormadan uyurken bazıları cok yorar ablamın cocukları bizde buyudu onların uyku problemi yoktu ama kızımda cok cektim salamamaya aşırı direndiğim zamanlarım oldu ama uykuya dalmiyor dalmadığında da asla ama asla bizimle sakın sakın durupta yorulupta uykuya ihtiyac duymaz sürekli ağlar ve sana gecireceğin vakti zindan eder.
(285 puan) tarafından
Canım madem sallanarak uyumayı seviyo.ona hamak al hamakta uyusun
0 oy
(4,380 puan) tarafından
Kız  1 ,1 buçuk saat bebek sallanır mi ayran olur o kadar sallamaya. Valla ben ikisine de beşik aldım ama ikisi de yatmadı beşikte hep yanımda yattılar. Oğlumu gene uyuyunca besigine kouyuyordum ama kızım hiç yatmadı beşikte yanımda yatti. Bir yaşına gelince kızıma Montessori yatak aldım onda da yatmadı. Şimdi odalarına ranza aldık oğlum tek yatıyor kızımda yanımdaydı dün memeyi kestim kısmetse bir iki gün sonra odasında yatircam. Seninde yerin yoksa hatta varsa bile anne yani beşikleri öneririm daha iyi. Çocukları sallamak bana hiç güvenli gelmiyor ne beşikte ne ayakta sallamiyorum 
(115 puan) tarafından
Bu her vakit 1-1.5 saat saliyorum demek değil ki yeri geldi mi bazen diyorum misalen gündüzleri asla o saati bulduracak şekilde salamam ama gece uykusuna mecbur yatana kadar salamak zorunda kalabiliyorum ki oda nadıren o saat gibi saladığım oluyor ve ayrıca salamamaya aşırı direndiğim zamanlarım oldu ama uykuya dalmiyor dalmadığında da asla ama asla bizimle sakın sakın durupta yorulupta uykuya ihtiyac duymaz sürekli ağlar ve sana gecireceğin vakti zindan eder.
0 oy
tarafından
Benim oglana cok uykum geldi hadi beni uyut dedim yanima yatti dondu dondu uyudu 
0 oy
(630 puan) tarafından
Çevrenin ne dediği değil, çocuğunuzun konforuna göre yatırın. Bir saatten fazla sallamak yerine de bırakın biraz daha uyanık kalsın. İyice yorun, uyku saati gelince dalması daha kolay olur. Ama kardeşi de doğacağı için size daha çok bağlanıp, uykusunun daha da kötüye gitme ihtimali var. Tabi tam tersi, her şey çok güzel de olabilir. Onunla konuşun,kardeşin gelecek, beraber oynayacağız vs gibi. Doğduğu zamanda izin verin sevsin, oynasın, zarar vermediği sürece sorun yok. 
(115 puan) tarafından
Bu her vakit 1-1.5 saat saliyorum demek değil ki yeri geldi mi bazen diyorum misalen gündüzleri asla o saati bulduracak şekilde salamam ama gece uykusuna mecbur yatana kadar salamak zorunda kalabiliyorum ki oda nadıren o saat gibi saladığım oluyor ve ayrıca salamamaya aşırı direndiğim zamanlarım oldu ama uykuya dalmiyor dalmadığında da asla ama asla bizimle sakın sakın durupta yorulupta uykuya ihtiyac duymaz sürekli ağlar ve sana gecireceğin vakti zindan eder.
0 oy
(252 puan) tarafından
1 1.5 saat sallanmaz ki cocuk uykusu gelince zaten huysuzlanir yatırınca 10 15 dk içinde uyur hatta 5 dk fazla sallarım iyice dalsın diye 

Benimde var 3 ve 1 yaşında cocuklarim valla simdi Bile zorlanıyorum sizi dusenmiyorum Allah yardımcınız olsun bu 14 günde oglen uykusunda mesela yatağa yanına yatın ilk günler zor olur  1 2 saat uyumaz ama sonra alışır inşallah bende denemiştim 3 yaşındaki oglum ama asla uyumadı ağladı kalktı ne yaptıysam uyumadı 2 yaşında kardeşi doğunca beşikte kızımı salladım oğlumda yanımda yattı sen uyu ben yanındayım dedim şuan kendisi uyur yatırırım 10 15 dk sonra uykusu gelir döner uyur
(115 puan) tarafından
(252 puan) tarafından
Gece uykusu nasıl uyaniyo mu gece benimde kızım 1 yaşında saat başı uyaniyo merak ettim sorim dedim
Gece uykusuna geçiliyorsa mecbur sallamak lazım bazen ben bile yatım saat 1 saat salliyorum uykusu var uyumuyo sallamasam agliyo
(252 puan) tarafından
Daha küçük ya ayak uyduramaz oğlum uykusu olmayınca gündüz uyutmuyorum akşam hiç uykusu olmadığı olmadı ama 12 1 e kadar oturur bizimle oyun oynamak ister TV izler ama uykusu gelipte ağlamaz biraz uykum geldi der koltuğa yatar sonra yatağına alırız büyüsün inşallah sizinde oyle olur ayak uydurur sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah cinsiyeti ne
(115 puan) tarafından
Bazen demen gibi saat başı uyanır tekarardan uyutmakta epey zor oluyor ama coğu zaman 3 bilemedin 4 defa suya süte uyanır gece salamam nadiren salarım
0 oy
(4,248 puan) tarafından
Oğlum 10 aylikti yere yorganı serdim yarım saat falan üstünde ordan oraya yuvarlana yuvarlana kendi kendine uyumaya alıştı sende dene istersen 4 aylik kızım var şimdi oğlum kendisi gidip yatağına yatiyo 2 yaşında 10 ayından beri ben uyutmuyorum
0 oy
(1,342 puan) tarafından
Beşikte de uyumuyormus ki 1 buçuk saat sallayıp öyle uyuyorsa bu beşikte uyuyor demek değil 
0 oy
(285 puan) tarafından
Keşke benim kızımda besiginde uyusada sallayıp uyutsam.hic besikte uyumadi ayakta sallanmaya sevmedi.en zor uyuyan cocuk benimdir kesin diyordum.suan 1 yasinda halen sallanmaya sevmez kucagimda uyur.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 45 göst.
0 oy
4 cevap 376 göst.
26 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde Buse kaya21 (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 95 göst.
0 oy
16 cevap 390 göst.
26 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (523 puan) tarafından soruldu

408,338 soru