0 oy
665 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
Kaldırıldı.

24 Cevaplar

+1 oy
(1,748 puan) tarafından

Neresi orası yaaa çok merak ettim :angel:

(122,348 puan) tarafından
bende
(1,748 puan) tarafından
Hmm insan huzurunun kaçtığı hiçbir yerde saniye durmak istemez tabi imkan varsa çıkın gidin çekilmez be böylede.. Ağlayıp üzülme şöyle insanlar için kendine edersin
(3,632 puan) tarafından
Adıyaman merkezi olsa iyiydi neden köy atama falan mı oldu
(1,017 puan) tarafından
Bende adiyamanliyim ve gerçekten bazı insanlari bu şekilde insanı çileden çıkarır vaziyette allahtan beni ailemde akrabalarimda böyle insanlar yok ama iki üç kişiye bende denk gelmiştim
tarafından
Eşim zaten merkezde çalışıyor git gel mesafesi pek uzak değil. Köyde ev var diye buraya geldik
-Reklam-
+1 oy
(318 puan) tarafından

Eger tasinma imkanin yoksa elindekilerle ne yapabilecegine bak derim.

Herkesle her gun gorusmek zorunda degilsin. Kapini kapadigin an kendi evindesin. Bak evin bahceli mustakilmis ne guzel. İnsanlarla arana mesafe koyup kendine de bir mesgale bulursan belki bir nebze rahatlarsin. Hf sonlarina ailenle gezi falan planlayabilirsin. Kendine bir hobi edinmeyi deneyebilirsin. Birseyler ogrenmeye calisabilirsin. Kendine bir hedef koyup birseylerle oyalamaya calisabilirsin. Biraz da mesafe sana iyi gelecektir. Cok haz etmedigin insanlarla asgari mustereklerde gorussen kâfi.
+1 oy
(1,348 puan) tarafından
Sosyete denmesi ve kitap reklamcısı denmesi bana fazla gelmedi. Ben he der geçerim hayatıma bakarım. Onuruma dokunacak bir şey olmadığı sürece hiç takmam kim ne demiş kim ne laf sokmuş. Hayat bu tarz şeyleri ciddiye alacak kadar uzun değil. 

Patlama kısmına gelince, aşırı olmuş maalesef. Eşine derhal sarılıp helallik al. Bu tarz -bence- küçük şeyleri içinde şişirmek yerine dalgana bak geç. Herkesin hayatı tepkisi kadar. Kendince laf sokan insanları ciddiye alarak sen o seviyeye iniyorsun. Seviyeni koru, gül geç. 
0 oy
tarafından

Eşin bu tepkiden sonra muhtemelen şehire taşınır :) 

Yani bilemedim ne yorum yapsam. Bile isteye mi gittin köye yoksa imkanlar dahilinde gitmek zorunda mı kaldınız ?

tarafından
İmkanlar yüzünden geldik . Merkez de kiralar oldu 10-15-20. Maaş oraya gidiyordu . En fazla ne olabilir deyip geldim . Burda yeni yapılmış evleri vardı . Evim Güzel yaşanılır bahçeli . Ama insanlar cinnet sebebi .
tarafından
Oradaki evi kiraya verme şansınız yok mu canım ? Veya ailene git biraz kafanı dağıt hava al iyi gelir yoksa bu şekilde hayat geçmez
0 oy
(105 puan) tarafından
Ayni durumu bire bir bende yasiyorum 

Yine sizin esiniz evliligi icin elinden geleni yapiyor bizimkinde o da yok

Ilk yillarim zehir zemberek gecti.surekli milletin laf sokmalarina maruz kaldim.hep kendimi yetersiz hissettirdiler.sonra birden mesafeyi kestim gorumcemler dahil kimseyle gorusmuyorum sadece ben ve cocuklarim variz.gezip tozamiyorum ama en azindan milletin cenesine maruz kalmiyorum 

Kafam cok rahat.size verebilecigik tek tavsiye sevmediginiz ortamda bulunmayin
tarafından
Vallaha bulunmamaya çalışıyorum artık. Hatta laf uzamasin diye sohbet bile etmiyorum. Ama illaki oluyor. Birinin hastalığı birinin cenazesi kazası illaki birilerini görüyoruz ziyarete gidiyoruz.
0 oy
tarafından
Olmak istemdigin bir yerde olman çok zordur seni anlıyorum ama eşine sizi bırakıp gidicem demen sencede biraz ağır olmamış mı ? Duygusal patlamanı anlıyorum ama eşinin sizin için cabaladigini bu durumu gördüğünü söylüyorsun keşke ona bağırmak yerine ona sarılıp aglasaydin hem aranız bozulmaz hem kendini yalnız hissetmezdin
tarafından
Çok ağır oldu . İnan şu tavsiyeyi önceden görmüş olsam kesinlikle sarılırdim . Beni buraya getirdiği için öfkemi ilk eşimden çıkarıyorum. Kesinlikle bir patlamaydi.
tarafından
Hepimiz zaman zaman fevri davranıyoruz suçlama kendini insan birinden çıkarmak istiyor onu da en yakınına yapıyor eşinin gönlünü al ama belli ki sen orda çok mutsuzsun oturup birlikte bir çözüm arayın umarım herşey gönlüne göre olur
0 oy
(96 puan) tarafından
Sen bu platformda aklı basinda sayili kisilerdensin çok şaşırdım yani bu yaşadığın imtihan ağır üzüldüm ama merak ettiğim bı şey var yanlış hatırlamıyorsam eşin askeri personel veya polis olabilir o tarz bı mesleği vardı sanki neden köye yerlestiniz eğitimli birisin akıllı kadınsın...yanlış anlaşılmasın ben de koyluyum fakat köy sartlari ve insanların ortalama tarzı bellidir belli bir seviyeye gelmiş insanlar için köy cekilmez ya hiç takmayacaksin ya da oradan çıkmaktan başka çözüm yok
tarafından
Teşekkür ederim yanılmıyorsam birbirimizi tanıyoruz. Zaten mesele bu aklı başındalik . Bir memlekette hiç mi aklı başında insan olmaz . Herkes birbirine aynı davranıyor ama birbirlerinin dillerinden anladıkları için ya şakaya vuruyor ya karşılık veriyor ama herkes mutlu. Ne eğitimim kurtarıyor ne başka bişey .Eşim polis görev yeri de buraya çok yakın . Onun için her şey yolunda. Çıkabilir miyim bilmiyorum ama akıl sağlığımdan endişe ediyorum.
(96 puan) tarafından
Birebir tanismamistik ama yorumlarda denk gelmiştik,eşinin meslekte olmasına sevindim en azından bir gün oradan ayrılma ihtimalin veya umudun olabilir o yüzden biraz kalabalıktan cekilsen kendi kabuğuna çekilip evinde çocuklarınla vs takilsan bu sana daha iyi gelir inan anlamsız kuru gürültü içinde olmaktansa kendi halinde hobilerinle ilgilenmek daha sağlıklı herkesi de kendi aklinca değerlendir kafaya takılacak insan var takilmayacak insan var biliyorsun ❤️
0 oy
(635 puan) tarafından
5 yıldır gurbette ailemden uzaktayım bende. Buraya geldiğimden beri eve kapandım hiç bir şeye hevesim kalmadı. Küçücük yer burası da . Bunaliyorum daralmiyormu sıkılıyorum ama ne yapım baştan böyle zor olacağını bilemezdim bir tane arkadaşım akrabam yok. Tamam gorumceler var kayınvalidem var sıkıntı da yok ama ne bilim ailem olsa daha başka olurdu bende çok ağladım çok üzüldüğüm geceler olmuştur. 
tarafından
Zaman geçiyor yaş geçiyor herşey değişiyor ama bu düşünceler geçmiyor. Bu gurbet perisanligi insanın yakasını bırakmıyor.
0 oy
(215 puan) tarafından
Valla ben İstanbuldayım ama günlerce dışarı çıkmadığım oluyo 6 kız kardeşiz ben 10 dk arabayla uzaktayım haftada bir gidiyorum yarın kahvaltıya gitcem inşallah ama çıkmadığım günlerde bile sanki evde hapis gibi hissediyorum 

Salı günü köyden kaynanamlar geliyoda rahatlıyorum evde Bi büyük olması Bi ses olması bile yeter seviyorum anlaşıyoruz hiç onlarla misafirliğe gitmezdim ama artık gitcem görümceme falan bunaldım evde eşimde evde vardiyalı calisiyo ama.evde olduğu zamanlar dışarı çıkmaya çalışıyoruz market park gibi
0 oy
(2,182 puan) tarafından
Canm herkwz mutlu oldugu yerde mutludur evet ama nesela bende koyde oturuyorm istedgm zaman bi arabaya binip carsi pazar gezebiliyorm ve o yasli tayfandan fazlasyla var basimda cunku oturdgm mahalle hepsi akraba.senin yasadiklrjmda yasadm ama baktim olmuyor kiraya cikmak zor maasi geciyor kiralar bende insanlarla arama mesafe koydm gorusmuyorm yolda gorsem allahin selamindan baska bisj yok.bende isterdm daha rahat yerde yasamayi ama hayat sartlari.burayj istemiyorm diyede kendimj ve evlilihimjde uzemem.tabi herkez bir degildir guclu karakterde degildir ama biraz daha sakin kalip insanlarla arana kesafe koyabilirsn mesela.yada nebilim kaynanana her misafir geldgnde gitmek zorundada degilsnki hizmet etmek zorunda degilsn.mesela benm icn burda kimse ama asla kimse kotu bisi demiyor cunku kimseyle muhattal olmadgm icm sorunda yasamiyorm ama kocami seviyorm onun icnde katlaniyorm sonucta evimin icine girdigmde onlar benmle ayni eve girmiyor kocamla ben oluyorm ve kocamda beni mutlu etmek icn herseyi yapiyor.acaba diger evinde yasadign rahatliktan dolayimj bukadr sitrese girdin.bilemedjm canm ama okadr buyuk tepkiler vermekte cok olmus sanki.yanljs anlama beni bu pilatfrma acik sozlu olmak en iyisi ama bilemiyorm biraz fazla tepki vermis gibisin.
tarafından
Olabilir, açık sözden cekinmem kırıcı değil haklısın . Fazla oldu biliyorum ama imtihanim da zor . Doğru dedin kapıyı kapatınca herkes dışarıda kalıyor.
0 oy
(122,348 puan) tarafından
hic kimseyle muhattap olma bi sure
0 oy
(777 puan) tarafından
Hamilesin galiba duvarına bir göz attım da bununda etkisi olabilir o büyük patlamaya hormonlarınından kaynaklı yaşadıkların kolay değil alışık olmadığın bir ortam muhatap olma kimseyle bunun başka çözümü yok gibi gözüküyor Rabbım yardımcın olsun
tarafından
Teşekkür ederim canım evet hamilelik duygu değişimleri de var . Sanki her şey üst üste geliyor gibi . Halbuki gurbet yıllardır var . Biriktirmek sıkıntı
0 oy
(1,028 puan) tarafından
Eşim köyüne gitmeye can atsa da asla istemiyorum. Bir türlü oraya ayak uyduramiyorum ve uyduramam da. Sizde bir an önce oradan çıkın derim yoksa psikolojik hasta olursunuz.
tarafından
Gerçekten öyle. Bazen delirmemek için kendimi zor tutuyorum. Sağlam psikoloji gerekiyor. Gezmeden gezmeye gidilirmis ama yaşamak bambaşka. Kendimi kaybetmek istemiyorum ama tutamıyorum da .
0 oy
(1,178 puan) tarafından
Şu bir buçuk senedir yasadıgım bende isi sebebiyle geldim böyle bir koyde yasiyrm.Her gün lanet ediyorum burada olduguma alisamadm alisamycgm da.Bir gün ya terk.edip gidecegm olü ya da diri artık nasil olursa...Ama senin durumun farklı aile huzurun esinle.mutlulugun daha fazla sarsılmadan bir yol bulabilirsiniz .
tarafından
Evet Allah razı olsun ki eşimden şikayetçi değilim ama sevgi bazen herşeyi kaldırmıyor taşımıyor. O alisamiyorum alisamayacagim sözü var ya anlatılmaz yaşanır.
(1,178 puan) tarafından
Bizde kalan biraz sevgi vardı o da bu yüzden bitti gitti artık.Allah yardımcımiz olsun gönlünüze göre versin sevginiz yıpranmadan .
0 oy
(548 puan) tarafından
Burda yapılacak tek şey mesafe kaynanana misafir geldiyse geldi sen gitme evin bahceliymiş ne kadar güzel yâ hû sal bahçeye kızlarını rahat ve huzurlu şekilde kitabınızı okuyun. Ne kimsenin hayatına dahil olun nede kimse sizin hayatınıza dahil olsun. 
tarafından
Aslında onlar bizim ortamın en güzel yanları . Çocuklarım çok sağlıklı yetişiyor. Tertemiz hava , tertemiz yaşam alanı . Keşke katlanmak zorunda olmayacağım olaylar olmasa geri kalan herşey çok güzel olabilirdi.
(548 puan) tarafından
İşte bu senin elinde gitmeyeceksin.
(2,741 puan) tarafından
Katılıyorum bu yoruma. Misafir geldi die gitmek zorunda değilsin. Biraz mesafe koyarsan  artık çağırmaktan vzgecerler. Her çağırdıklarında bahane bul . Kendini soyutla biraz.
(18,413 puan) tarafından
Bence artık cagirmazlar zaten
0 oy
(3,461 puan) tarafından
Okuyamadim cok uzun..basliga cevap veriyorum

GURBET İSİMLİ YER OLMAZ OLAYDI..KİM CİKARMİS BU GURBETİİİ☹️
0 oy
(10,361 puan) tarafından
Ay Allah askina otobus paraniz yokm u bacim cikin gidin o kadarini bende yapamam valla Allah yardim etsin sabir versin coluk cocuga sosyetik kitap okuyo diye reklamci hic kizarmi kirilir mi kaldirir mj kaldiramaz mi diyen yok ayyy ben daraldim 
0 oy
(62 puan) tarafından
Benzer durum bendede var ama benimle kayınvalide yasayacak o sebeble Istanbulda esim ben kizim sürünüyoruz kirada ev köyde duruyor ama bana verilen bir ev değil o yönden sanslisin ve buyuksehirler artık yuva yıkıcı adamlar kadınlar faketmezsizin dolmuş şekilde eşinin ailesi seninle yasamiyorlasa biraz sabırlı olmalısın ve değer bilki sizin eviniz ve çocuklarının da onlar ailesi onlar dede babanne nene hala biraz daha olgunca düşün ben şehirdeyim ama mutlu değilim 
0 oy
(148 puan) tarafından
Merhaba senin bir benzerin durumu ben yaşadım doğma büyüme şehirde geçti hayatım sonra evlendik maddi imkanlardan dolayı eşimin ailesinin köyüne taşındık , birebir yaşadıklarının tarzında şeyler yaşadım , psikolojim bozuldu kemdimi uzaylı gibi hissetmeye başlamıştım. Hatta öfke patlamaları ve sinir krizleri geçirdim . Malesef yapamadım sadece iki sene oturabildim . Tekrar şehire taşındık. Orada hiç yalnız kalmıyorduk hep gelen giden kay8nvalidemlere gelenleri ağırladım . Şimdi burada sadece ablam var pek kimse yok ama kafam rahat , ne uzaylı gibi hissediyorum ne başka birşey sadece bazen gelip gidebilecek birileri olsun diye istiyorum. Onun dışında olmayı sevdiğim yerdeyim. Eşime kalsa hep orada yaşard8k , çünkü ona göre hava hoş o alıskın ama ben yapamadım ve devametseydik boşanmaya kadar giderdik.
0 oy
(492 puan) tarafından
Canım o köy evini kiraya verme şansın varsa kiraya ver şehire taşın kafan rahat etsin sırf ev sizin diye bahceli diye orda kalmayı düsünme nerde huzur buluyorsan oraya git derim

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 943 göst.
13 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
36 cevap 1,405 göst.
14 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 508 göst.
9 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Emir112021 (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 313 göst.