0 oy
178 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (793 puan) tarafından
Sarma harcını nasıl yapıyorsunuz? Limon koyuyor musunuz? O kadar sarma gördüm ki bu gün canım istedi ama yarın yapacağım yaprak almam lazım bu gün de bulamam. 

13 Cevaplar

0 oy
(3,712 puan) tarafından
Harcına koyuyorum limon pişirmeden önce yaptığım salçalı suyun içine de yarım lilon sıkıyorum 
(50,745 puan) tarafından
ayy agzim eksidi kiz ☺️
(3,712 puan) tarafından
Tokatlıyım ben bizim yapraklar ekşi olur aslında ama yine de koyuyorum bol ekşili seviyoruz biz ☺️
(10,899 puan) tarafından
ayy benim de ağzım sulandı. annedçmde ekşili sos yapar, bol sarımsaklı :) olsa ne yerdim şimdi acıktım da zaten:)
-Reklam-
0 oy
(2,755 puan) tarafından
Ben bugün yaptım hem dolma kalan içlede sarma sardım öncelikle kıyma koyuyor musunuz sız bız kesım koyarız çünkü
(2,755 puan) tarafından
Neden pişmesin kız kıyma geç pişen birşey degılki hep yaparım ben
(793 puan) tarafından
İçine limon koyuyor musunuz?
(793 puan) tarafından
Hiç kıymalı denemedim
(2,755 puan) tarafından
Hayır içine koymuyorum bizimkiler ekşi fazla yemezler üstüne dilimler koyarım
(793 puan) tarafından
Anladım
0 oy
(59 puan) tarafından
Soğanı kavur canım içine salça toz biber karabiber at Kavur canım yine içine pirinç bulgur karışım yıka içine dok hep beraber kavur en son et suyu bulyon köy tuz nanede kuru olabilir güzel oluyo böyle yaparsan 
(793 puan) tarafından
En son yaptığımda soğanları çiğden koydum pişmemişti
(50,745 puan) tarafından
ben artık kavurmuyorum tum malzemelri cigden koyuyorum pisiyo
0 oy
(1,756 puan) tarafından
Ben içine nar ekşisi koyarım.

Pişireceğim zaman da limonları halka şeklinde kesip üstüne koyarım. Öyle pişiririm
0 oy
tarafından
Canım ben düdüklü tencerede bir saat pişiririm benim için pişme süresi çok önemli tabi birsz kısık ateşte olacak pirinç isteğe bağlı kuşbaşı et yada kıyma koyarım salça domates soğan sarımsak limon sumak pul biber zeytinyağı hepsini iyice karıştırır tadına bakar acılı eskili olmuşsa tamamdır benim için sarma yapraklarımi beş dakika kaynatirim tuzunu alsın yumasasin hemen diye.oyle yaprim ve herkes çok beğenir sarmalarimi kardeşim askerdeyken bütün asker arkadaşlarina yaptım kardeşim aradı arkadaşlarim bayıldı lar hayatlarında böyle sarma yememisler dedi ;))
0 oy
(50,745 puan) tarafından
pisirirken ustune kesip koyuyorum icine koymam
0 oy
(1,602 puan) tarafından
Kiyma sogan domates pirinc bol nane salca  . 

Bu sekilde cok seviyoruz biz 
0 oy
(174 puan) tarafından
Kahvaltılık baharaat deniyor içinde 7.8 çeşit baharat var onu koyuyorum bı miktar dereotu maaydanoz  salça kırık pirinç yağ tuz limon tozu koyuyorum bide extra2 tanede ssigan rendewkiyorum sumak Cook çok güzel oluyor 
0 oy
(10,899 puan) tarafından
içine de konur, dışına da sumak ekşisi veya nar ekşisi de konabilir. tamamen zevk işi
0 oy
(10,361 puan) tarafından
Ben en somiradan swkilde yapiyorum heralde yag sogan salca kavurup pirinc bulgur karistiriyorum tuz pulbiber karabiber azda nane tamamdir smustune pirinc kadar su ekliyorum kavuruyorum limon tuzu ekliyorum azda hemrn cekiyo zaten dereotu maydonoz ne koyacaksam onu da ekliyorum m altini kapatip 5 dk dinlendiriyorum sariyorum pisirirkende bugur kadar su ekliyorum salca limon sikiyorum karistiriyorum tuz yine lezzetli oluyo bilmiyorum 
0 oy
(7,677 puan) tarafından
Limon dilimlerim üstüne ben pişince çekerim. Limon yoksa limon tuzu atarım biraz. Nar eksiside yakışıyor iç harcına 
(2,618 puan) tarafından
Emosumm mesajları neden kapattın kizzz
(7,677 puan) tarafından
Kapatmış mıyım kız farkında değilim sjsjsnjs dur açtım
(2,618 puan) tarafından
Yine kapalı kiz
(7,677 puan) tarafından
Tövbe nasıl kız ben atabiliyorum ama
0 oy
(225 puan) tarafından
Bol sumaklı offf mıssss
0 oy
(734 puan) tarafından
Bugün sarıcam Allah'ın izniyle iç harcına domates biber kurusoğan maydanoz kırmızı pul biber tatlı toz biber karabiber salça biber domates karışık çok hafif kimyon nane limon sonradan dışında sıkıyorum zeytinyağı gezdirip ocağa alıyorum 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 226 göst.
0 oy
5 cevap 91 göst.
30 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Kaavi (2,631 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 138 göst.
24 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,584 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 2,021 göst.
4 Mart 2022 Diğer kategorisinde asminim09 (331 puan) tarafından soruldu

403,381 soru

12,082,875 cevap

36,360 kullanıcı

...