Gebelik şekerinden korunmak için beslenme şeklini adamakıllı bi şekle sokmak çok önemli. Karbonhidrat ve paketlenmiş ürünler gibi glisemik indeksi çok yüksek şeyleri sınırlandırmak, tansiyon sorunları yaşamamak için tuz tüketimini azaltmak.. kan değerlerine de baktırıp neyin yolunda neyin yolunda olmadığını öğrenip ona göre diyet yada takviye kullanabilirsin. Hoş, ne kadar dikkatli gidersen git hamilelik süresince pek çok değer alt üst olacak.
Gebelik öncesi değerlerimde sadece demir eksikliği vardı mesela benim. Onun dışında kalan neredeyse her değer referans aralığındaydı. Gebeliğin 8. Ayında olmama rağmen hala yediğim şeylerin pek çoğunu kusmama rağmen (ilk 7 ayda nerdeyse yediğim her öğünü kusuyodum) gebelik şekeri çıktı. Kolesterolüm yüksek. İdrarda protein kaçağı var ve gebelik zehirlenmesi yaşamak istemiyosam tansiyon takibi yapmak zorundayım sabah akşam. 12 haftalıkken akciğerlere pıhtı attı, kan sulandırıcı iğne kullanıyorum 5 aydır. Sabah akşam hem aç hem yok karna şeker takibi yapıyorum (bu doktorun istediği, üstüne kendim kontrollü gitmek için minimum 2 3 sefer daha kan şekerimi kontrol ediyorum o arada, parmak uçlarım delik deşik olmuş durumda, pek çok seferinde ilk delişte kan gelmiyo bile 2 3 sefer delmek zorunda kaldığım oluyo bi ölçüm almak için) umarım senin planladığın hamilelik benim yaşadığım hamilelik gibi bol iğneli geçmez