0 oy
147 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (442 puan) tarafından
Kızım 26 aylık olacak. Herşeyi denedim azaltmaya çalıştık pek olmadı. Pul biber sürdüm, sirke sürdüm, sabır taşı bile sürdüm yine de emmeye devam etti. Emerek uyuduğu için gece 10 kere kalkıyorum. Gecem gündüzüm birbirine karıştı. Dün gece 5e kadar uyumadım. Artık tükendim bittim kilo verdim bu süreç beni çok yıprattı. Ne ayakta sallanmak istiyor ne başka şey sadece memede uyuyor. Memesiz uyutmaya çalışıyorum çıldırırcasına ağlıyor. Napıcam ben? İşe de gidiyorum uykusuz yorgun argın. Tavsiyelerinize açığım. 

8 Cevaplar

0 oy
(4,380 puan) tarafından
Çok tanıdığım göğsüne salça sürerek biraktirmis. Ben iki gün önce artık büyüdün abla oldun meme artık yasak diyerek vermedim 3. Gün bugün inşallah birakicaz bizde. 30 aylık benim kızımda. Allah kolaylik versin.
(442 puan) tarafından
Salçayı denemedim ama normalde salçalı ekmeği sever. Onu sürersem tiksinirmi bilemedim
(4,380 puan) tarafından
Valla çoğu kişi bu yöntemi söylemişti bir denemekte fayda var
-Reklam-
0 oy
(17 puan) tarafından
Herkesinki aynı şekilde olmuyo siz çok zor atlatıyosunuz bence ilk baş gece emmesini kesin sonra gündüzü ikisi birden olunca aynı anda bebeğe alışması daha da güç olur ben bibermiş saç kılıymış hiç birini denemedim meme istedğinde çok ağrıdğını ve emerse daha da canımjn acıyacağjnj anlattm krem verdim eline ve göğüs ucuma krem sürdük beraber her meme istediğinde tekrarladım pes etmedim oda acıdğını düşünüp çok kolay 2 3 gün sonra hiç istemedi ama dediğim gibi gece emmesini daha önce halletmiştim su verip geri uyutmuştum sizede belki fikir olur diye anlattım bu dönemi kendinizi bu kadar yıpratarak atlatmayın inatlaşmayın ve çocukla iletişim kurup anlatmaya çalışın umarım çok küçük değildir ben kestiğimde yaklaşk 2 yaşında idi ama konuşuyodu ve anlıyodu kolaylıklar diliyorum
(442 puan) tarafından
Küçük değil 26 ayına girecek. Anlatıyorum çok anlattım meme yok diyorum bak burda diyor. Uf oldu acıdı diyorum yine de emiyor. Gece zaten en zoru benim için gündüz yine Bi şekilde hallediyorum dışarı çıkıp arabada falan uyuyakalıyor ama gece çok zor 2 gün önce omzumda gezdire gezdire bir şekilde uyuttum ama 4 saat sonra uyandı ve deli gibi ağlıyordu su vermeyi denedim her şeyi denedim asla istemedi meme diye ağladı ben de verdim. Memesiz hiçbi şekilde uyuyamıyor öğle uykusu ve gece uykusu bu şekilde.
(17 puan) tarafından
Gerçekten çok inat ediyo krem sürün acıyo deyip oda sürsün ve kremle geri emsede hem acıyo gibi yapın hemde krem tadı belki uzaklaştrr bunlar çare olmazsa emzik veya biberonla süt fln deneyin valla Allah yardımcınz olsun
0 oy
(1,497 puan) tarafından
Bende hala o süreç içindeyim ne sürdüysem fayda etmedi doktorumuz bir anda kesmeyi teklif etti ve bana sütümün kesilmesi için ilaç verdi gün içerisinde meme isterse başka şeylerle oyalıyorum dışarı çıkarıyorum gece de uyandığında ki emerek uyuyan bir çocuk olduğu için çok uyanıyor kucağıma alıp omzuma kafasını koydurup öyle uykuya geçiriyorum tekrar her uyandığında su teklif ediyorum meme isterse de artık büyüdün oğlum meme yok bitti meme diyorum doktorumuz bu şekilde açıklayın demişti eğer istersen su verebilirim diyorum o da bazen istiyor bazen istemiyor başlarda çok zor dalmıştı ama bugün 5.gecemiz dünle bugün daha iyi bugün hiç meme istemedi gündüz içinde benimde süt çekilmeye başladı artık 
(442 puan) tarafından
Ne güzel darısı başıma. Ben de aynı sizin gibi omzuma kafasını koyup gezdire gezdire bi gece uyuttum ama sonra 4 saat sonra geri uyandı vr meme için çıldırırcasına ağlıyordu. Ne su ne biberon sütü hiçbişey gözü görmüyordu zaten uyku sersemi de olduğu için o anla başa çıkamadım ve tekrar meme verdim mecburen
(1,497 puan) tarafından
Benim çocuğum da o krizleri yaşadı ama zorla da olsa sakinleştirmeye çalıştım sonunda ben pes etmeyince o pes etti çünkü çok aşırı meme düşkünüydü gece ağzından hiç bırakmazdı gündüzde 15 dakikada 1 gelirdi belki de daha kısa sürelerde alışacaklar inşallah yapacak bir şey yok
0 oy
(857 puan) tarafından
Ben de bu surecteyim çok aşırı düşkün dakka başı meme istiyor özellikle uykuya gecerken başka türlü uyumuyor açıyor diyorum sarılıp kucakloyor sonra yine istiyor
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Yargılamak diye düşünme ama başından beri yanlış emzirmişsin ve kesme yöntemin yanlış :/ Yanlış emzirildiği için emmek ihtiyaç değil bağımlılık olmuş. Öte yandan onu sür bunu sür of süt bitti acıdı falan daha da istek uyandırır. 30 ay emzirdim ben, seve isteye, 24.ayda başladım tatlı tatlı anlatmaya. Bir gün abi olacak falanca gibi büyük ve güçlü. O zaman emmene gerek kalmayacak. Abiler gibi yemek yiyeceksin, et tavuk balık falan. Hikayeler uydurdum. Kendi heveslendi bu 6 ayda. Gece emmesi zaten çoktan bitmişti. Onu da aynı şekilde soft bir geçişle yapmıştım. Şimdi gece gündüz emen bağımlı bir çocuğu küt diye nasıl kesesin... Önce zihnini alıştır. Sonra azalt. Ondan sonra kes derim. Ama en acili gece emmesinin bitmesi, ya da azalması. 
(442 puan) tarafından
başından beri yanlış emzirmişsin kısmını anlamadım?
(2,201 puan) tarafından
Mesela bu aya kadar çoktan gece emmesi bitmiş olmalıydı. Yanlışın en büyüğü bu. Gece bu kadar sık kalkması tamamen alışkanlık. Tam tersine de alıştırabilirdiniz oysa. İlk 9 ay bebeğin meme ve temas düşkünlüğü anlaşılabilir ve karşılanmalı ama ondan sonra emzirmenin yeri ve zamanı olmalı. Bebek bunu bilmezse 40 aylık da olsa meme diye ağlayabilir.
(442 puan) tarafından
Evet haklısınız fakat 1 yaşından sonra zaten geceleri baya azalmıştık ama bu son 1 2 aydır memeden keseceğimi anladı mı artık bilmiyorum daha çok istiyor
0 oy
(3,119 puan) tarafından
Bende senle aynı durumdayım gögüslerim hep yara naptıysam bırakmadı gece gündüz hep emiyor izin versem 24 saat orada duracak 
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Ben yarabandı yapıştırdıım cız acıyor dedim sonra 1 kere de bıraktırdım azaltma yapmadan

Çift taraflı bant varsa yapıştır memene saç koy ya da yün ıyyy de belki bırakır 
(1,862 puan) tarafından
Hayır canım. 2 sene dolduğu için artık anlıyordu acıyı sızıyı. Anladı o da beni sanırım ki istemedi bir daha . Zaten alerjik bir bebekti .hiç birşey yemiyordu meme harici. Uykusuda yoktu. Bırakınca ikimizinde işine geldi. Her şeyi düzeldi çok şükür
(442 puan) tarafından
Anladım peki ilk günler memesiz nasıl, neyle uyuttunuz?
(1,862 puan) tarafından
Sallayarak uyuttum canım. Benim 3 çocuğumda sallamaya alıştılar maalesef
(442 puan) tarafından
İşte benimki hiç sallanmıyor keşke ayağımda sallanıp uyusa deniyorum ama hiç istemiyor hemen kalkıyor
(1,862 puan) tarafından
O zaman kendi kendine yanında uzanarak uyumasını bekleyeceksin canım. Konuşarak . Başka seçeneğim kalmadı bende çünkü
0 oy
(1,472 puan) tarafından
Kalktığı zaman su içirsen olmaz mı ben öyle yaptım su içirip geri yatırdım 
(442 puan) tarafından
İşte uyku haliyle ağlarken su da veriyorum içmiyor kendini oraya buraya atıyor sinir krizi geçirir tarzda ağlıyor gözü kapalı uykulu halde q

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 273 göst.
7 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Nazzooo (0 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 210 göst.
11 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Cadıkız (5,330 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 250 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nurr3 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 152 göst.