0 oy
122 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (57 puan) tarafından
Kızlar çok takıntılı bir insanım istiyorum ki çocuklarım hiç üzülmesin tabiki her anne böyle ister ama hayata da hazırlamak lazım değil mi öğrneğin okulda deney günü yapıyor öğretmen bizde listenin sonundayız oğlum anne sen ne zaman geleceksin deyip duruyor bunu bile kafama taktım hatta ğelemyecek veli olursa hocam beni öne alın dedim sırf oğlumu temsil ediyorum diye okula en iyi halimle gidiyorum nasl anlatsam bilemiyorum ama çok takıyorum ona üzülmesin buna üzülmesin psikolojisi etkilenir mi

6 Cevaplar

0 oy
(2,586 puan) tarafından
Bence yanlış bilmeliler ki her zaman her istedikleri anında olmayacağını ve bunu da senin anlatman lazım 
(57 puan) tarafından
Anlatıyorum 5 yaşında daha anlamıyor ama her dediğini yapmıcam artık tek o değil ki demi mesela daha çoğu anne katılmadı ya annesi olmayanlar
-Reklam-
0 oy
(67 puan) tarafından
İçten gelen annelik bence ikisinin ortası 
(57 puan) tarafından
Dengeleyemedim çok yorgun psiklojim gereçketn
0 oy
(4,253 puan) tarafından
Hayatta hersey toz pembe degil. Her zamanda oglunun yaninda olman, onun isteklerini yapman mumkun degil. Bunu yapman ona iyilik degil bence kotuluk. Neden dersen, dusunsene is hayatinda da boyle bi durum olsa gidip yoneticisine sen mi diyeceksin? Olumlu ve olumsuz her durum ve duyguda ne yapmali nasil yonetmeli onu ogretmelisin.
(57 puan) tarafından
Çok duygusal bir çocuk içini atıyor ilgi bekliyor diyorum acaba diğer anneler daha iyi mi diye düşünayor
(4,253 puan) tarafından
Duygusal olmasi surekli dediginin yapilmasi anlamina gelmiyor ki. Benim buyuk oglumda cok duygusal bi cocuktu. Neye kafasi takilsa neye uzulse her zaman anlatirim. Bu durumda neden daha iyi anne diye dusunsun ki? Sirayla olacak demen yeterli olur. Bence cocuktan ziyade sen oyle dusunuyosun veya dusunmesin istiyosun diye boyle davraniyosun. Her dedigini yapinca mukemmel, yapmayinca kotu anne degilsin. Mesela gecende ogluma ekran hakki bittigi icin vermedim cok gicik annesin dedi, tamam yenisini bul madem dedim, gittim. Mutfakta meyve kestim hic duymamis gibi onune koydum, saka yaptim anne sana kizdigimdan dedi bende biliyorum bende sakana karsilik oyle saka dedim, dedim. Mesele kapandi. Gicik dedi diye gidip telefonu tutusturmadim eline yani.
(57 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım tamda beni yazmışsın kendime çeki düzen vereceğim evet önce kendimi değiştirmem lazım
(4,253 puan) tarafından
Yani boyle yapman senin icinde inan daha zor olur. Bunun ilerisi var ilerde de hep herseyin yapilmasini ister. Tamam anne baba olarak yine yapmaya calisirsin ama dis dunya boyle degil. O zaman cok zorlanir inan depresyona kadar gider. Cocuklar hayatin akisini yasamali ve nasil bi mekanizma gelistirmeli gormeli. O zaman saglikli birey olabilir bence. Kendini de uzme :)
(57 puan) tarafından
Evet farkındayım yengem oğlunu yok psikolojisi bozulacak yok etlilenecek diye çok farklı büyüttü çocuk şimdi kimse önüne geçemiyor yengemi bile dövmüş geçen istediği olmadı diye
0 oy
(15,634 puan) tarafından
Fazla kasıyorsun kendini bence. Sen böyle gerildikçe çocuğunda takıntılı biri olur. Biraz rahat bırak kendini. 
(57 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım hemde nasıl okul başladı başlayalı ilk defa bugün devamsızlık yapacak onu bile kafaya taktım
0 oy
tarafından
Seninki anne yüreği tabiki böyle düşünmen normal ancak bunu eyleme dökmek yanlış . Çocuklar sabretmeyi öğrenmeli bazen kaybetmeli bazen yenilmeli. Aşırı korumacılık çocuğun geleceğine yapılan en büyük kötülüktür. Geçenlerde biri öğretmenimiz bu konudan bahsetti bazı çocuklara hiçbir şey diyemiyorum ağzımı açamıyorum çocuğun fitratından gelen değil ama ailesinin aşırı koruma duygusundan gelen bir şey. Görev veremiyorum tek başına yapamıyor sorumluluk veremiyorum ne yapacağını bilmiyor annesi olmadan hiçbir karar veremiyor. O kadar alışmış ki her şeyin mükemmel olmasına olmadığında oturup ağlıyor koca koca çocuklar. Bırakın biraz doğa neye karar veriyorsa işler öyle ilerlesin .
(57 puan) tarafından
Çocuğuma  kötülük yaptığımı biliyorum ama bir türlü kendimi düzeltemiyordum ama artık içim içimi lisede onun iyilğği için kurallar koyaçam belki yarın çok geç olaçak
0 oy
tarafından
Böyle uç bir tutumda değilde dengeli olmak gerek her alanda olduğu gibi denge esas hem geleneksel hem de kurallı olunabilir.
(57 puan) tarafından
Dengeyi kurmakta zorlanıyorum ben çocukluğumda hiçbir şey görmedim ondan galiba ama dikkat ettim memmuniyetsiz bir çocuk yetişiyor okuldan çıktığında hamburger yemeye gidiyoruz arada ilk zamanlar çok mutlu oluyordu geçen arabada acaba mutlu oldum mu diyor kaç suluk kırdı en son artık sana almıcam ped şişe ile gideceksin dedim kırmado bir daha yanlış yaptığımı anladıkşm
tarafından
Biz annelerin işi zor şu dusuncelerin bile iyi bir anne olduğunun ilgili anne olduğunun göstergesi
(57 puan) tarafından
Evet hemde nasıl zor böyle kötü bir dünyada çocuk yetiştirmeye çalışmak doğru mu yanlış mı yapıyorum bilemiyorum Rabbim ömrü uzun bahtı güzel çoçuklar olsunlar inşallah

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 98 göst.
+1 oy
8 cevap 194 göst.
0 oy
7 cevap 99 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mdemr (577 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 82 göst.
7 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Asel Linam (970 puan) tarafından soruldu

408,403 soru

12,270,181 cevap

37,572 kullanıcı

Kategoriler

...