0 oy
186 göst.
Diğer kategorisinde (1,377 puan) tarafından
Kızlar kardeşimin kız arkadaşı Adıyamanlı ciddi düşünüyorlar. Adetleri nelerdir? kardeşim tedirgin çok altın isterler diye korkuyor. Hayırlısı olsun inşallah 

9 Cevaplar

+1 oy
(44 puan) tarafından
Bu altin konusu kisiden kisiye degisiyor canim illa guneydogu tarafı cok altin isteyecek diye birsey yok bende adıyamanlıyım altin konusunda direten de var siz bilirsiniz durumunuz neye yeterse diyen de var Allah iyi insanlara merhamet sahibi olanlara denk getirsin . Pek bi adet yok isteme oncesi bi tanışma sonra olumlu olunca kizbtarafi isteme söz nisan falan her yerde olan seyler canım. Yorumda yazmis birileri hicbirsey yapmazlar diye ben oyle bisey görmedim  normal kizın ceyizi yapılır mutlaka nisanda ve düğünde oglana takim elbisedir ne bilim bohca adı altında hepsini yaparlar . Oglana yüzük alirlar iste nişan ve kına icin ev uygun degilse salon onlara ait olur böyle seyler pek bisey yok artik herkesin yaptigi seyler yani 
(1,113 puan) tarafından
Bende adiyamanliyim ceyizde bisey yapmazlar denmesine bende şaşırdım çünkü yatak odası mutfak ne gerekirse biz aldık yani
-Reklam-
0 oy
(5,496 puan) tarafından
Cok altin isterler, hic bisey almazlar. Herseyi siz yapacaksiniz ,siz alacaksiniz. Ceyiz getirirler ama onda da bisey olmuyo. 
0 oy
(5,154 puan) tarafından
Kardeşin şimdiden  konuşsun durumunu ona göre  adım etsin  Adıyamanlilar bazıları altın çok ister kardeşin desin benim durumum bu ona göre isteyin filan
0 oy
(704 puan) tarafından
Valla bizim gelin çorumlu altın istedi eşyalarıda siz yapıcaksınız nişanı düğünüde dedi doğulu değil Çorumlu. İnsanlık önemli merhametliyse zorda bırakmaz sizi
0 oy
(7,947 puan) tarafından
Kız kardeşimin eşi Adıyamanlı biz ne yaparsanız siz bilirsiniz diyince şaşırdılar. Annelerine kadar altın istemişler diğer gelinler şaşırdık duyunca.
0 oy
(1,982 puan) tarafından
Altını seviyorlar. Komşumuzun kızı Adıyamanli biri ile evlendi. Bana göre inanılmaz kaba olan aşırı değişik bir altın kolye takmıştı, erkek tarafı illa olacak demis. Orda adetmis ve gerekirse o kolyeyi kiraliyorlarmis takabilmek için 
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Ben adiyamanliyim öyle çok altin istemedik normal herkesin taktiği kadardı birde şöyle bisey var kimse yanlış anlamasın kız kurtse evet altin biraz fazla isterler ama kürt değilse o kadar çok istemez merkezde mi kız yoksa ilçesinden mi 
(1,377 puan) tarafından
Kahtalı ama merkezde oturuyorlar ve kürtler
0 oy
(5,402 puan) tarafından
Bizim komsumuzda adiyamanliydi evet altini cok istiyorlar ama bir kamyonda ceyiz götürmüştü 
0 oy
(398 puan) tarafından
Adıyamanlı biri ile evliyim 5 bilezik aldılar sadece. Ben altın konusunda hiç konuşmadım bizimkiler de istemez ayıptır. Ne takalırsa odur. Ama aile isterse bilemem her şey kızda biter 

İlgili sorular

+13 oy
18 cevap 752 göst.
31 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sjsjhs (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 743 göst.
2 Ekim 2023 Diğer kategorisinde ikizlerin-annesi (367 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 105 göst.
0 oy
12 cevap 186 göst.

408,337 soru