0 oy
451 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,518 puan) tarafından
Kızlar ev içinde düzeni veya işleri nasıl yapıyorsunuz gün boyu evde hiç oturamiyorum ve işler hiç bitmiyor artık og geldi calisiyormsnz ben calsiiyorum evde oldugum  zaman mutfak temizlik çamaşır btmiyor seviyorum evde olmayı diyorum ki smdi emeklilik hakkı verseler evde dururum nekadar ev zor olsa da diyorum.

Bı düzeniniz varsa sevinirim hoc düzenim yok dolap içi neblym heryer dağlıyor evi zor temizlyorum bide herşeyi bı araya mi katiyorum blmiyorum 

Bugin çamaşır attım evi silip süpürdüm yemek yaptım kek yaptım çörek puding smdide küçük kizimi uyutmaya calsiiyorum huyuk uyududa 

16 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Odadan odaya sırayla yapiyorum işlerimi topla sil süpür çamaşır yıka aş topla akşama kadar arı gibi koşturuyorum bulaşık elimde yıkıyorum bu saatlerde 1_2 saat kafa dinliyebiliyorum uyuyorum sabah aynı maraton devam :angel:

-Reklam-
0 oy
(4,367 puan) tarafından

Kuzum moral bozmak istemiyorum ama çalıştığın süre ce bir düzen oturtman imkânsız bu şekilde devam edecek el mahkum çünkü 7  24 evde değilsin işten gel yemek ye çocukla ilgilen derken yatma saati geliyor 

Biz 7.24 evde olduğumuz halde yeri geliyor ucunu kaçırıyoruz yetişemiyoruz sen çalışıyorsun birde 

RABBİM KOLAYLIK VERSİN İNŞALLAH 

0 oy
(18,160 puan) tarafından

Sor bakalım yetişiyor mu ? Veya umrumda mı :) bende hiç öyle bir durum yok bende çalışıyorum robot alalı beri ev kirlenmiyor bir ona seviniyorum gerisi Allah'a emanet gidiyor

0 oy
(4,453 puan) tarafından
Ben tam tersi çalışırken aşırı düzenliydim. Tabiki keşke hiç çalışmasam ama 2 yıldır ücretsiz izindeyim evdeyim düzen falan kalmadı 
0 oy
(8 puan) tarafından
Hic kikse mükemmel degildir 3 cocugum var 9 5 ve 5 aylik yarim kaldigida duzenli olduguda oluyor muhim olan evdeki huzurdur
0 oy
(4,910 puan) tarafından
Öncelikle tatil günlerinde dolap icleri, kapidir, camdır genel temizligi yapmalisin. Çalıştığın günlerde gunluk rutin işler olmali. Öyle düzen oluyor ve işler kolaylaşıyor. Dagınık dolap içlerine tkrr kıyafet katlayip koymak mantıksız. Ben öyle yapıyorum çalışmıyorum. Genel büyük temizlik  yapıyorum boş vaktimde. Günlükte sil süpür yada yemek bulasık camasır ile geçiyor zaten. İşlerimi günlerde bölüyorum. Mesala evı sildim süpürdüm heryer temiz. Yarın o evi dağılmasına izin vermem. Öğünde detaylı wc banyo işlerini yaparım. Sadece yemek bulasık olur diyelim. Yine evın temiz olduğu bı gunde balkon camını silerim diyelim ki cam cok fazla bızde. Böyle birarada yüklemem herseyı planlı yaparım 
tarafından
Banada gelsene
(4,910 puan) tarafından
Bana gerek yok sen altını üstüne getiriyor zaten. Salon dile gelse duş yakamdan diyecek:)
tarafından
:D
Demez oda halinden memnun
Mutfağa girişicem hiç halim yokkkkk
0 oy
tarafından
Cok yukleniyosunuz kendinize ondan yetismiyo tamam temizlik imandan gelir temiz olmak gerekir de boyle insan kendini yipratiyo sileyim supureyim derken zaman israfi oluyo bende oyleydim her allahin gunu evi bastan siler supurur banyo wc yikar bi de cesit cesit yemek yapardim yetmezdi ayda bi kere butun evi yikar herseyi sudan gecirirdim sonuc 27 yasindsy8m omzum dizlerim boynum kollarimda gecmeyen bi agri var cocukla vakit geciremiyorum kendimd zaman ayiramiyorum dedim kendine gel bi aydinlanms yasadim o anda suan aylik derinctemizlik yaparim camlarimi silerim dolap iclerimi duzenli tutarim hep dağıtmam zaten cikarir siler koyarim koltuk ortuleri hali ortuleri perdeleri yikarim halilari kaldirir koltuklari ceker siler supururum bunu ayda bi kere yaparim hatda bi kere hali kilim kaldirmadan supurur silerim nevresimlerimi degistiririm banyo wc yikarim bunu disinda gunluk olarak aksam cocugu yatirirnca her yeri toplar bulasik birakmam banyo wc yikamasam bile tuvalete klozete camasir suyu dokerim yerleri girgirlae gorunen yerleri elimle silerim cok da icime siniyo gun icinde oglumla vakit geciririm sadece yemekctelasam olur ben senin yerinde olsam isten gelince cocuklarla ilgilenirim yemek yaparim sadece cocuklar yatinca da evi toplar girgirlar yerleri silerim cok bile izin gunumde dd camasirlarla ugrasir supurur silerim aylik temizlik yapmam bile calisan kadinin evi ancak bu kadar olur kendini paralama derim burda cok goruyorum gunluk halilari kaldiranlar surekli temizlik yapanlar var helal olsun yapana ama ben canimin kiymetini bilmem lazim mahserde butun organlarimdan hesaba cekilcem bizi hor kullandi demesinler 
0 oy
(292 puan) tarafından

Valla ben calisiyorum, 2 cocugum var biri kucuk 3.5 yasinda, haftada 1-2 gun ofise gidiyorum kalan gunler evden calisiyorum. Bakicim yardimcim vs yok evde calistigim gunler oglum da benimle. İsim kalmaz yemek de yetisir cok extra birsey yoksa herseyim okeydir.

Bence bunun sirri duzenli olmak. Ben cok duzenli bir insanimdir, yapim boyle, evde hersey yerli yerindedir gun icinde max daginiklik oyuncak daginikligidir. Ev toplu olunca supurmek 10 dk suruyor. Bir aksam supurur diger aksam toz alirim. Halilar 6 ayda bi yikamaya gider. Wc falan elime geldikce dokerim camasir suyunu. Yani bir gunde oturup butun isi yapmam. Her gun yarim saat max ev isi yaptigim sure. Parca parca hallolur. Sadece heryer duzenlidir daginiklik olmayinca is cok birikmiyor. Benim sirrim derli toplu olmak anlayacagin.

He arada is kalmiyor mu, kaliyor. Umrumda mi, degil. Hersey mukemmel olmayiversin canimiz sagolsun :)
0 oy
(436 puan) tarafından
Evde fazlalık varsa birilerine verin hayrınıza. Fazla kıyafet fazla tabak aklınıza ne gelirse. Önce sadeleşin ve her gün rutin temizlik yapın birikince zor olur. 
0 oy
(972 puan) tarafından
Çalıştığın halde iyi bile yapmışsın hele bide çocuk varsa, maşallah sana 
(2,518 puan) tarafından
Var cnm iki tane küçük Allah sağlıklarını versin
Vardiyalı çalışiyorum sabah nöbetten çıktım bide
(972 puan) tarafından
Allah kolaylık ve sabır versin :)
0 oy
(971 puan) tarafından
Canım ben kendi duzenimi anlatayım sana yemek yaptığım gün temizlik yapmam yemeğim oldunda temizlik yaparım yemek yaptığım gün WC yıkar elektrikli çekerim eve diğer türlüsü imkansız belim kırılır 
0 oy
(61 puan) tarafından
Ben de çalıştığım için hafta içleri evde iş asla bitmiyor bence o yüzden mutfak hariç ellemiyorum hafta sonu pazar günleri hallediyorum evimiz küçük olduğu için hızlıca hallediyoruz
0 oy
(5,041 puan) tarafından
Her sabah bir makina çamaşır atıyorum,gelince kurutmaya atıyorum akşam katılıyorum.

Her sabah bulaşık makinesini çalıştırıp,gelince boşaltıyorum. 

Gece yatmadan yerde lav var diyip yerdeki herseyi topluyorum,gün içinde robot çalıştırıyorum. 

Sabah lavaboya gittiğimde lavabo ve tuvaleti yıkıyorum en fazla 5 dakka.

Böyle yani
0 oy
(13,680 puan) tarafından

Bi iğnenin bile yeri vardır evimde neyi alir kullanirsam aninda yerine kaldiririm camasirlari da genellikle aksam yemek yedikten sonra otururken katlar kaldiririm hemen. 

duzen olduğu sürece silip süpürmek 2 saate bitiyor o da kızım sürekli engelledigi için.

Dolaplarimin içi hiç dağılmaz izin vermem :)

0 oy
(406 puan) tarafından

Sabah 7 de uyanıyırım oğlumu uyandırıyorum beslenmesini falan hazırlayıp oğlumu okula yolcu edene kadar saat 7.50 . Servısle gidiyor. Eşimı uyandırıyorum esımde 8 de gidiyor ise kahvaltı evde yapmıyor çok nadir. 

Ben ve kızım evde kalıyoruz o arada ben ortalığı kaba iş toplarım tuvaleti falan yıkarım. Evı süpürmesı sılmesı kalır kızım uyanır yarım saat sonra kahvaltı hazırlarım saat 10 .. :D yazıyorum bak üşenmeden:D

Sonra kızım oyalanırken ben tezgahı temızlerım mutfağı toplarım. Evı sıler süpürürum saat 11.30 12 arası.. Kızımı okula hazırlarım saat 1 de servis kızımı alır.  O arada kızımı hazırlarken öğle yemeği yaparım esım öğle ayrı aksam ayrı yemek yıyor hep taze yemek olacak;)

Neyse kızımda gıttımı oğlum saat 2.50 de geliyor 3 saat rahatım yemeği alırım eşimin iş yerine yemeğini götürürüm yemek yer eder eve lazımlık ne varsa alışveriş yaparım eve gelirim sonra oğlum gelir ona yemek verırım. Bı kahve içerim somrası akşam yemeği hazırlığı.. Ay yoruldum :D

Yemek sonrası ders zamanı çay vaktı vesaıre vesaıre.. 

Günüm böyle benim

0 oy
(96 puan) tarafından
Yetisdiremiyrm malesef iki çocuk gaz kolik 2 aylık bebegm var bazen yemek bile yiyemiyorum yetismiyrm bebek bir saat yatsa kalkıp hızlı hızlı yapiyrm yatağın ustu yikanms elbise dolu dün den boş kalmadm yerlestireyim şuan ev dağınık bakisiyrz bebek yatsa hemen yapacm da bu hafta hasta oldu durmuyor sürekli kucak istiyr hepten tükendim bende üstüne hastayım sesim kısılmış boğaz ağrıyor bebekten hastalığımi bile yaşamıyorum unutuyrm

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 119 göst.
0 oy
8 cevap 190 göst.
+1 oy
25 cevap 364 göst.
26 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Canlarm51. (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 100 göst.
21 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Seherkzll (305 puan) tarafından soruldu

409,616 soru