0 oy
85 göst.
Diğer kategorisinde (606 puan) tarafından
Kızım mama içerek büyüdü. Şuan 2 yaşında tam azaltıp bırakmayı planlarken aşırı düştü birden. Çoğu sabah icmiyordu akşam veriyordum. Sabahları mama mama diyerek ağlayarak uyanıyor, biberonu gösteriyor. Akşam olunca karnı tok eminim ama mama mama diye ağlıyor asla mama yemeden uyumuyor. Akşam uykuya geçmesi zaten çok sıkıntıli üzerine mama da eklendi. Başına gelen tavsiye verebilecek olan var mı acaba? Bu arada 4 5 ölçü yapıyorum sadece. Süt vermek istemiyorum. Süt yerine mama içmesi taraftarıyım. Süt versem de gene mama niyetine içecek zaten. Gün içinde biberon aramıyor. Öğlen uykusu öncesi de mama diyor ama mamasiz uyuyor öğlenleri bir şekilde. Bir de emziği yeni biraktik o yüzden biberonu da ortadan kaldırmak istemiyorum birden bardakla vermek de aklıma geldi ama bilmiyorum :(

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Süt faydalı niye bu kadar karşısınız ki süte anlamıyorum günde bir bardakta olsa her çocuk içmeli benımki 4 yaşında içer her gün akşam yatarken 
(1,695 puan) tarafından
Canim simdi cocuk mama yerine süt icecegi icin cocuk onunla doyucam bu sefer yemesi azalcak.

Keyfine icilen sütten bir bardaktan zarar gelmez tabiki. Ama mama yerine koyunca cocuk onu sınır koyamiyosun
tarafından
Yemesi niye azalsın uyumadan önce bir bardak içecek su da içmesin o zaman yemesi azalacak diye yanlış düşünüyorsun bence mama zamanını geçmiş artık mama içmesin postta yazmışsın uyumadan önce istiyor diye uyumadan önce içsin bir bardak uyusun süt rahatlatır iyi gelir benım kız 4 yaşında her akşam uyumadan önce bir bardak süt içiyor yemesi ayrı yemeğini etkilemiyor
(1,695 puan) tarafından
Yok sabahlari istiyor diye yazmiş canim . O yuzden oyle dedim .
 Seninki mama icti mi bilmiyorum ama cok zor o düskünlük  . Süte alisinca  yani mama yetine sütü koyunca kendini parcalasan o süte güvenip bisey yemiyolar. Nasil olsa annem bana süt  vercek  kafasina giriyolar.

Bizimkide mamaya cok duskun oldugu icin  anliyorum kadini
tarafından
Benımkide mama içti ama 2 yaşına kadar değil emziği de 1 yasında kestim düşkün olabilir elbette haklı ama mama yerine süt içsin faydalı olur süt mama içmeden uyumuyor demiş önce yemek diyecek kural koyacak yemekten sonra süt ister ballı süt ister kakaolu süt evde kendi hazırlar kuralları her zaman biz koymalıyız
(606 puan) tarafından
Evde mama bittiği için üç dört kere süt ısıtıp vermiştim uyumadan. Süt verdiğim akşamlar hep ıkındı, inledi resmen uykusunda. Süt içtiği akşamlar olduğu için belki de dokunuyor diye düşündüm
tarafından
Fazla evhamlanıyor olabilirsın bence dokunmaz zararı olmaz mamayı da ben undan farksız görüyorum bilmiyorum suya beyaz un ekliyorsun karışıyo veriyosun çocuga öyle görüyorum bende verdim küçükken ama sütle devam ettik :)
-Reklam-
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Benim oğlumda mamayla büyüdü bir dönem içmek istemedi. 2 yaşına girmeden kesmek istedim bu seferde mama düşkünü oldu akşam yatmadan hemen gidip biberonu ve maması alıp yapmamı istiyordu mama mama diye :) son kutusunda her yaptığımda söyledim bu son kutu diye ve son biberonunu da yaptığımda söyledim bu son biberon artık mama yok diye ertesi gün uyku saati hiç istemedi
(606 puan) tarafından
Ya geçen ay hastalandı o zaman 3 gün içmedi nerdeyse. Ağzında yaralar vardı yemek yiyemiyor diye biz ısrar ettik icirdik bari mama içsin diye. O zaman bıraksak olurmuş belki de ama hastalık döneminde düşünmedim. 2 yaşına geldi mama aşığı oldu
0 oy
(1,695 puan) tarafından
Canim emzigi yeni biraktiysaniz onun yerine koymustur benim kizimda oyle olmustu. İcmese bile mamayo yaptiriyodu bana. 

Biraz uzerinden zaman geçsin .

Biz yapmistik kizim artik sen buyudun bu mama bitince sana mama almicaz baska güzel yiyecekler alcaz falan dedik. Sonra bos kutuyu gosterdim.

Sonra emzik yerine biberonu koydugu icin istedi bende soguk süt koydum . Tadini sevmedi ama bir hafta bana yine koydurdu o sütü. 

Sonra biberonu bi yerde unutunca mecbur oyle uyumak zorunda kaldi oyle birakti. 

Emzik gibi zor bir sürec sabirli olmak lazim 1haftada unutuyolar. 

Süt konusunda haklisin . Sabah kahvaltida bardakla ya da gün icinde içseler faydali ama gece yatarken tam tersi oldugunu dusunuyorum
(606 puan) tarafından
Ya ben yeni biraktik yazmışım ama 2 ay oldu birakali aslında. Sonrasında hastalık döneminde ağzında yaralar vardı yemek yemiyordu. Hastayken 3 gün mama içmedi. Biz bari mama içsin yemek yemiyor diye zorla icirdik. O zamanda emziği bırakmıştık aslında. Ama bilmiyorum tabi birden huyu değişti. Emziği de kendisi atmıştı en son yere kayboldu diye bıraktırdım o yüzden biberon içinde kayboldu demek istemiyorum :(

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 48 göst.
14 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Papatyalar (1,293 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 70 göst.
0 oy
5 cevap 170 göst.
15 Ocak 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 195 göst.

406,297 soru