0 oy
539 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Eşime göre bebeğimi çok sakınıyorum (3aylık oldu)ama bana göre gayet normal davranıyorum eşimin bebeğimi severken öpmesi kucağında yanlış hareketler yapması yanaklarını sıkması beni rahatsız ediyor yapma dedikçe inatlaşıyor benimle. Ya ben tabii ki bebeğimi sakınacağım hamileliğim zor geçti doğumum zor geçti asla beni anlamıyor bebeğim 36 haftalık doğdu doğduğunda 2 kilo 430 gramdı doğumda eşim ve ailesi yanımda yoktu sadece kendi anne babam vardı sebebi de ben hamileyken taşınmak gibi bir durum yaşadık mecburi oldu biraz ve kendisi işleri olduğu için doğuma gelmedi ben de tabii iyileşene kadar annemin yanında kalmak istedim yine de bir sürpriz yapar diye düşünüyordum ama gelmedi bu zaten benim için içimde Bir yara ilk bebeğimiz bir de. Zaten çok hassas bir süreçten geçtim 6,5 hamileydim eşim gittiğinde başka bir şehire taşındık. Bebeğimiz 25 günlükken yanıma geldi beni almak için. Bebeğimi sakınıyor olsam kimsenin kucağına vermem dışarı bile çıkarmam Bir de ben tepki verdiğim zaman bana bağırıyor çağırıyor bir tek sen biliyorsun zaten çocuk bakmayı diyor. Ben de aşırı sinirleniyorum zaten şu an tamamen çocuğumu korumaya odaklanmış durumdayım bunu asla anlamıyor. Bebeklerin öpülmemesi lazım çocuğumun yanakları hep kızarıyor sivilceler var öpülmekten mi egzamaya mı dönüştü doktora gidince öğreneceğim onu da ona da canım sıkılıyor. Asla laf dinlemiyor arabayı bile arabada bebek var demiyor hızlı kullanıyor. Benim yapma dediğim her şeye inatla daha fazla yapıyor . bu sabah yine kavga ettik. Bebeğim doğduğundan beri hem mama hem süt ilerliyoruz İlk başlarda sütüm gelmedi ben de tabii çocuğumda anne sütü sarılığı falan oldu geçmedi sarılığı çok şükür şu an geçti ama mama da vermeye hala devam ediyorum günde bir veya iki defa ya kadar düşürdüm dün akşam çok şükür bugün hiç mama vermedim dedim bana diyor ki mama ver diyor çocuk diyor gelişsin diyor dedim ki kullandığımız mama zaten bir çocuğu şişiren bir mama değil kilo aldıran bir mama değil dedim sma comfort kullanıyoruz. Zaten diyor senin sütün hastalıklı diyor anne sütü sarılığı olduğu için. Ben de dedim ki benim sütüm çocuğum için en kaliteli mamadan bile daha iyi sütüm var olmasa zaten mama veririm olan süt varken neden mama vereyim çocuğuma.mamaya karşı değilim tabiki ama sütün içeriği bebeğin ihtiyacına göre oluyor mamadan daha iyi olur diye düşünüyorum.Sonra da ben kızınca diyor ki şaka yaptım diyor sana da şaka yapılmıyor diyor ama yeni bir anneye bu konuyla alakalı şaka yapılır mı ciddi söylüyor sonra kıvırmaya çalışıyor öyle hissediyorum. Allah aşkına eşimin memleketine taşındık evim kayınvalideme de uzak annemi çok özledim keşke yanımda olsaydı bebeğimle alakalı da çok yardımcı oluyordu psikolojik olarak da çok iyi değilim galiba bebeğime tek başıma bakıyorum. Gerçekten bunları buraya yazacak duruma geldim ya benim gibi bunları yaşayan var mı? Çok uzun oldu okur musunuz bilmiyorum kusura bakmayın teşekkür ederim 

12 Cevaplar

+1 oy
(3,187 puan) tarafından
İki taraftan biri güzel yaklaşmazsa maalesef bu süreç çok uzar. Asıl problem yanlış iletişim gibi geldi bana. Aslında onun yapması lazım ama yapmıyorsa senin onu uyandırman lazım. 
(2 puan) tarafından
Ben anlatmaya çalışıyorum güzel bi dille ama benimle inatlaşıyor sanki ben hiç bişey bilmiyorum gibi davranıyor aşırı sinirlerim yıpranmaya başladı gerçekten napsam bilmiyorum
-Reklam-
+1 oy
(2,259 puan) tarafından

1. Erkekler de lohusalık yaşar, nasıl ki sana şu an her şey sinir bozucu geliyorsa ona da aynen öyle geliyor. Doğumdan sonra bir grup babanın da hormonlarına bakılmış ve lohusalık tespit edilmişmiş erkeklerde de :D Doğurmazlar, emzirmezler, cefa çekmezler ama onlar da lohusa, gel de delirme :D Dünya erkekler için bacımsu, bunu kabullenirsek daha sakin kalırız :)

2. Eşinin bazı tavırları doğru değil evet, ama bazı konularda da sen fazla sıkısın gibi. Adamın evladı, bırak öpsün mıncırsın. Bana biri bebeğimi öpme dese (eşim bile olsa) hoo hoooyt dur sen bi hele der daha çok öperim :D Kürekle vururum valla kim beni bebemden men eder :D Bırak dilediği kadar öpsün sevsin, koklasın, sonsuza kadar sakınamazsın, hep bir aradasınız ve bebeğinizin de anne babaya bağışıklık geliştirmesi lazım. Bu günler bir daha gelmeyecek, bir bakacaksın bebeğiniz 15 yaşında bir sıpa<3 O gün gelince aaah ah diye iç çekeceğinize biz seni çok sevdik, kokladık, mıncırdık deyin. Eşinin sevgisinden rahatsız olma, gurur duy. 

3. Eşin Koç veya Yay burcu galiba, hız seviyor falan, bazı tavırlar çocukça ama sevimli de :D Hız konusunda bir şey diyemem, ben de temkinli sürerim oğlumla hep. Süt konusunda da tatlı sert hooop dur bakalım meme benim laf ettirmem de şamataya çevir. Kaldı ki anne sütü de gerçekten ne kadar steril ben bilemiyorum artık :/ Hangimiz temiz besleniyor ki :( Yine de hiçbir anneye hiç kimse sütüyle ilgili laf edemez. El olsa acıma vur küreği derim ama eşine acı, ona ihtiyacın var <3

4. Eşine bilenme sakın. Yaşayan biri olarak söylüyorum o kabus lohusalık zamanlarımda baş edemediğim ne kadar kriz olursa acımı eşimden çıkardım. Bir baktım ki gül gibi adam diken topuna dönüyor. Kayanın en sivri yerine toslamış gibi oldum. Kendime geldim. Çok şükür her şey geçti gitti. Eğer gelmeseydim kendime, elimden zor alırlardı eşimi. Ben de bu yaşta elinde bebe sürüngen falan olurdum. 

(2 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Eşim sevmesin deniyorum tabiki bebeğimin onada ihtiyacı var ama benim istediğim eve geldiğinde elini yüzünü yıkasın öyle sevsin l direk sevmek istiyor sigara içip çocuğu kucağına almak istiyo yetişkin insanlara bile o kokunun zararı varken 3 aylık bebeğime verdiği zararı düşündükçe deli oluyorum benim gibi hassas davranmak çok mu zor ya gerçekten erkeklerin lohusalık yaşaması biz kadınlara haksızlık gibi geliyor bana bu süreci tek başıma yönetmeye çalıştıkça yıprandım gerçekten
Bu arada evet eşim yay burcu
(2,259 puan) tarafından
Sigarada çok haklısın. İnşallah hemen bırakır. Kendine yüklenme bu kadar. Biraz daha rahat bakmaya çalış. Çünkü bir yere kadar taşırsın sen de. Ve bebeğinin en çok ihtiyacı olan şey mental olarak sağlıklı bir anne...
(17,914 puan) tarafından
Senin yorumlarını çok beğeniyorum. Çok tanıdık ve çok mantıklı geliyor :)
(2 puan) tarafından
Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız sağolun
(2,259 puan) tarafından
Bal anası :) Çok teşekkür ederim, mutlu oldum Allah razı olsun :) Postu sabote etmek istemiyorum ama Alaska vardı çok severdim o gitti mi bilirsin belki sen
+1 oy
tarafından
Swni cok iyi snliyorum ama esinin dedigi gibi biraz fazla korumacisin biraz rahatla dolmussun sen bak bu halin bebegi etkiler destek almani tsvsiye ederim bende oglum dsha cok kucuktu 1 yasina kadar gergin oldum asiti dolmusluk bunalmislik hissi ssninda cocugumu korumaya calismak cok zordu ve kimse anlamiyodu beni zaman gectikce sakinlestim hatta 2 kez doktora gittigimdd sen destek al asiri gerginsin bebege yansir dediler o yuzden bende sana soyluyorum lutfen yanlis anlama 
(2 puan) tarafından
Beni geren eşimin sigara içip yaklaşması ellerini falan yıkamadan dokunması hastalanır diye çok korkuyorum elimde değil ya
tarafından
Tamam coulgunda haklisin da anlattig8na gore cok konuda esjno uyariyosun ve bu kadar da olmasigi belli esin surekli uyariliyosa bu kadar takintili olma diyebilir
(2 puan) tarafından
Evet her konuda uyarıyorum doğru sanırım biraz abartıyorum
0 oy
(926 puan) tarafından

Bende riskli zor bi gebelik gecirdim 3 dusukten sonra kavustum ogluma

Ama benim esim opmez etmez ben derim elini yuzunu yika bebekler babalarinin sicakligini ister diye ona veririm sarilir oper cok hosuma gider onlari izlemek
Erkekler boyle bebeklere bizim kadar nadir davranmiyolar arada bende uyaririm ama inatlasmaz onunda bildigi bisey olup beni uyarinca bende inatlasmam
Yalniz su sutune hastalikli falan demesi sinirimi bozdu esine bi tane vurasim geldi kafasina çok özür dileyerek senden neyse sen esini dinleme bebeginle bagini kur sutunu ver masallah bak mamayida kesmissin sen annesisin en dogrusunu sen bilirsin
Kaynana yani bebekle zor biliyorum ama biraz daha stresi azaltip sakin kal esinede daha sakin yap uyarilarini insallah anlayacaktir diye umuyorum amaan bosver ne guzel bebegin dogmus onu guzelce buyutmeye bak❤️
(2 puan) tarafından
Ya gerçekten sanki evlenmeden önce böyle bir adam değildi her şeyin de şakası yapılmaz ki. Zaten psikolojik olarak zor bir dönemdeyim biliyorum ama o bunun hiç farkında değil her şey çok normal gibi ona göre. Dışarıdan geldiğinde bazen ellerini yıkar bazen yıkamaz ben söyleyince bana kızar çocuğum hasta olur diye çok korkuyorum çocuğum hasta olursa yine ona tek başına bakacak olan benim önemli olan bunu değil neden çocuğum hasta olsun Allah korusun yine tabii ki. Teşekkür ederim gerçekten iyi şeyler duymaya sanırım çok ihtiyacım var söylediklerinizi yapmaya çalışacağım :)
(926 puan) tarafından
Cocuk olunca anne baba bi sure alisma evresinde degisiyor benim 3 ablam 1 abim var hepsinde gordum bu durumu simdide ben yasiyorum kisacasi normal
Ama bi baba olarak ellerini yikasin agzini yikasin ustunu degissin oyle dokunsun nasil senin evladinsa kocaninda evladi ondan esirgenecek degil sana inat icin oyle davraniyor gibi geldi
Ama inan bana bu surecler geciyor ilk 2 ay bizde boyleydik sonra yavas yavas azaldi ustemele ustune gitme esinin daha sakin uyar bide boyle dene guzelce anlat bazen birini uyarirsan 2.cok sıkıntılı bisey degilse uyarma iki tarafta bi sakinlesin devami daha iyi gelir bence
(2 puan) tarafından
Tepkisiz kalmaya çalışıcam birazda bakalım nasıl olucak teşekkür ederim sağolun inşallah dediğiniz gibi olur
0 oy
(5,022 puan) tarafından
Canim sen annesiysen o da babası, o da en az senin kadar seviyor ve koruyor. Ama sen ona bebegi koruması için alan bırakmamışsın ki. 
(2 puan) tarafından
Ama hassas davransa korusa zaten neden kızayım ki ona:(
(5,022 puan) tarafından
Şuan duyguların da kafan da çok karışık. Az bi sakin ol,olayları akışına bırak. Geçmişi sayıklayıp durma,geleceğe bak. İleriyi hayal et babası ve çocuğunun arasındaki ilişki nasıl olsun istiyorsan ona göre davranış sergilemeye çalış
(2 puan) tarafından
Çok yıprandı sinirlerim galiba benim ya zaten kızım babasında da durmuyor ağlıyor birtek bende bir de halası var onda duruyor oda yakında değil tabi eşim anlayışlı olsun istiyorum ama işte oda olmuyor
(5,022 puan) tarafından
Şöyle düşün sen yeni annesin o da yeni baba. Sen nasıl bocalıyorsan o da bocalıyor. Babasından durmuyor diye bisey yok aslında sanırım sen onların birbirine alınmasına izin vermediğin için kızın yadırgıyor. İzin ver babasının kokusunu da alsın,onun kucağında uyusun. O kadar rahatlayacaksın ki inan bana. Mümkün olduğunca onların arasındaki bağı güçlendirmeye çalış. Elbet bişeyler yanlış olacak ama sen söyleme eşin anlasın yanlışın nerde olduğunu. Korkma bebeğine bisey olmasına izin vermez babası.
(2 puan) tarafından
İnanın ben de çok istiyorum ama o kendisi de bende durmuyor ağlıyor diye bana geri getiriyor yani aralarındaki bana nasıl güçlendireceğim  bilmiyorum
0 oy
(2,451 puan) tarafından

Bence sıkıntı ikinizde de var

(2 puan) tarafından
Bende ne sıkıntı gördünüz ki ?
(2,451 puan) tarafından
Bebeğini aşırı koruyorsun eşine karşı. Sen annesiysen o da babası
(2 puan) tarafından
Sigara içip gelip çocuğu kucağına alıyor eve geliyor ellerini yüzünü yıkamadan çocuğu kucağına alıyor o böyle şeylere dikkat etmiyor ama ben çocuğum hasta olur diye çok korkuyorum yani bunu nasıl aşacağım eşime bunu nasıl anlatacağım bilmiyorum yoksa ben çocuğum ondan neden korumak  isteyeyim
(2,451 puan) tarafından
Bebeğin kaç aylık
0 oy
(4,178 puan) tarafından

Eşine kaçıncı yuz yılda yaşıyoruz elinin altında telefon var ,bana gereksiz laflar etme biraz araştır sonra gel konuşalım bu süre zarfında çocuk konusu ile ilgili benimle iletişime geçme.Sen biraz arastirinca eminim ortak bir dil bulacağız diyebilirsin.

Kolaylıklar dilerim.

Bu aylik çocuk gelişimi dikkat edilmesi gerekçelere bakarken birde lohusalik sürecine göz atsın zahmet olmazsa...

Ortak dil iletişiminizi rahatlatır, esin buraz senin pencereden bakar ,sen onu anlamaya başlarsın bir dengeye gelirsiniz

(2 puan) tarafından
Ben ona yaklaşmaya çalıştıkça o herşeyi ters anlıyor kızım daha ufacık benim koruduğum hassas davrandığım kadar onunda davranmasını bekliyorum ama yok işte keşke anlasa
(4,178 puan) tarafından
Sen çok kontrolcu olmamaya çalış inan daha rahat edersin biraz akış güven hayat öğretiyor çünkü ben tam olarak senin gibiydim ama kocalarımiz farklı benim ki hic karışmaz, bir çocuğu annesi en iyi bilir düşüncesinde..
Ama zaman geçtikçe aslında bazı şeyleri benim düşüncelerimin etkilediğini fark ettim sebep olduğunu olmazı oldurdugunu geri adım atmayı öğretti hayat bana her zaman herseyi kontrol edemeyiz değil mi unutma bu dedigimi.

Ama eşinin biraz sana anlayışlı olması lazım, dilin kemiği yok ,laflarida o kadar sert savurmamasi gerekiyor bunun için biraz çocuk gelişimi bakımı ile ilgili şeyleri öğrenmesi gerekir ki ,ağzına gelen laflari buraz düşünerek atsın ortaya.

İşbirlikçi yaklaşmayı teklif et bir orta yol bulun.
(4,178 puan) tarafından
Gun icinde cocuk gelisimi bakımı, cocuk k baba iliskisi dikkat edilmesi gerekenler ilgili paylaşımlar atabilirsin kendinhakli çıkaracak kavga ustune özenle seçilmişler değilde.
Tam olarak dikkatini çekecek konulardan başlayarak ilerle ki ,bu da savaşa dönmesin.
(2 puan) tarafından
Daha ılımlı davranmaya çalışıcam bakalım inşallah bir orta yol buluruz. Keşke erkekler de bir çocukları olduğu zaman onun gelişimiyle alakadar olsalar
0 oy
(399 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun kaynana gibi kocayla çok zor. Bi arkadaşımın eşi de çocuğa reçel yedirmeye çalışıyormuş. Ellerindeki oyuncak değil farkında değiller. Küçücük bi hata bile hayati önem taşıyor bebekler için. Eşinle güvendiğin bir tanıdığın varsa konuşturabilirsin. Kayınvaliden iyi biriyse onunla konuş o anlatsın mesela. Seninle inatlaştığı için seni dinlemeyebilir çünkü 
(2 puan) tarafından
Gerçekten kendisi birinin söylediği bişeyle hareket edecek biri olsa inanın dediğinizi yaparım ama onun için sadece kendi doğrusu vardır ne yazık kı :(
0 oy
(6,081 puan) tarafından
Lohusalık sürecindesin hala doğal olarak normal zamanda umursamadığın şeyler şuan sana ağır geliyor. Lohusalık ilk 40 gün diyeceksin ama inan değil 6 aydan fazla sürüyor kendine gelmen :) tavsiyem şudur ki sen annesin oda baba sen nekadar korumak istiyorsan oda istiyor nekadar sevmek istiyorsan oda istiyor onu öyle yapma şunu şöyle yapma eleştirilerini kenara bırak kendi çocuğunu öptüğü için yanaklarını sıktığı için kızıyorsun şuan aşırı korumacısın buda doğal tabiki ama biraz eşine alan tanı babalık yapması için ve çocuk uyuduktan sonra karı Koca ilişkisine alan tanı söz konusu cinsellik değil oturup bir kahve içip konuşmak çocuk dışında başka şeyler konuşmak sana iyi gelecek 
(2 puan) tarafından
Dediklerinizi dikkate alıcam teşekkür etti
(2 puan) tarafından
Lohusalığın bitmediği konusunda haklısınız galiba lohusalık sürecim de zaten pek güzel geçmemişti
0 oy
(17,914 puan) tarafından
Ölçülülük önemli bence çocuk hiç sevilmeyecek öpülmeyecek kısmı da bana abartı geliyor sakınan göze çöp batar hesabı ben kayinvalidemlere öpmeyin dedim on gün kıyamam eşimde öpemedi sadece ciğerci kedisi gibi bakıp kokladı ama yalan söylemeyeceğim kendim öptüm :) bence erken doğum ve sarılığın yansıması sizde fazla telaşlı ve kuralcısınız bunu nolur yanlış anlamayın ama çocuğun bugünleri tekrar gelmeyecek baba ile çocuk arasında o sevgi bağının kurulması da bebek için çok önemli ve faydalı süt konusunda kesinlikle haklısın Doğum öncesi bize emzirme eğitimi verirken babalara da lohusa anneye nasıl davranılır eğitimi verseler keşke 
(2 puan) tarafından
Keşke verseler ama işte bütün sorumlulukların altında ezilirken adamların kaprislerini çekiyoruz bide daha ılımlı olmaya çalışıcam bende bakalım. Bir öpme sonucu kaptığı virüs yüzünden zihinsel engelli kalan bebekler veya ölen bebekleri duydukça gerçekten kötü oluyorum :(
0 oy
(364 puan) tarafından
İlk zamanlar bende öyleydim. Üstelik hamileliğimde sıkıntılı değildi doğumumda. İlk çocuğumdu benimde. Ben de yazılanı yazmaya geldim. Sen annesiysen oda babası. Eşim 3-4 aylık bastırıp yürütürmüş gibi yapardı kıyametler kopardı halbuki ayağına zerre yük gelmezdi. Bebeğim basmazdı yani eşim öyle gösterirdi. Büyüdükçe aşılıyor inan. Senin sadece durum riskli olmadığı sürece biraz göz ardı etmen lazım. Mesela ben bebek o öpme demek yerine aşkım kafasından öpelim derdim. Yada boynunu bi koklasana bence öpmekten daha keyifli resmen huzur derdim. Bebekler bence öpülmeye ihtiyaç duyar. Sadece hassas davranılmalı. Belki eli belki saçları belki ayakları öpülmeli. Eşinde zaten yüzünün hassasiyetini fark edince öpmekten vazgeçecektir. İnatlaşıyor diyorsun ya sen inatlaştırma bence. Birde ne kadar doğru bilmiyorum benimde kaynanam çok dokunurdu yüzüne. Doktora gittik. Doktor hiç bişey demedi ama ben kaynanama cildi tahriş olacak gibi temas etmeden sevin dedi demiştim. Ne yapayım oda torun sevmek istiyor ama bende pimpirikleniyordum kırmamak için böyle bir yol bulmuştum Allah affetsin
(2 puan) tarafından
İnsanlara laf anlatmak ne kadar zormuş ya ben onu anladım anlayışsız insanlarla uğraşmak ne kadar zormuş hele de bu kişi en yakınınsa daha da zor. Almaya çalışıcam elimden geldiğince
0 oy
(5,781 puan) tarafından
Oda babası annesi insan evet Korur. Sen nasıl düşünüyorsan  babasida öyle düşünüyor cnm. Çok hassas sin olabilir biraz daha sakin olmalısın bırak  zaten biraz zaman geçince al sen bak biraz dersin ;) 

Birde erkekler çok tutmayı beceremez onların doğası bu biraz değişik tutarlar alışana kadar
(2 puan) tarafından
Braz abartıyor olabilirim belki bilmiyorum ama sigara içip çocuğa yaklaşıyor sevmek için öpüyor ellerini falan yıkamadan dokunuyo bende rahatsız oluyorum ama asla umursamıyor geriliyorum ister istemez :(
(5,781 puan) tarafından
Gecicek inşallah asliscaksin cnm

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 93 göst.
16 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Elif098777 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 66 göst.
0 oy
2 cevap 42 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ebru yilmaz (242 puan) tarafından soruldu
0 oy