1. Erkekler de lohusalık yaşar, nasıl ki sana şu an her şey sinir bozucu geliyorsa ona da aynen öyle geliyor. Doğumdan sonra bir grup babanın da hormonlarına bakılmış ve lohusalık tespit edilmişmiş erkeklerde de Doğurmazlar, emzirmezler, cefa çekmezler ama onlar da lohusa, gel de delirme Dünya erkekler için bacımsu, bunu kabullenirsek daha sakin kalırız
2. Eşinin bazı tavırları doğru değil evet, ama bazı konularda da sen fazla sıkısın gibi. Adamın evladı, bırak öpsün mıncırsın. Bana biri bebeğimi öpme dese (eşim bile olsa) hoo hoooyt dur sen bi hele der daha çok öperim Kürekle vururum valla kim beni bebemden men eder Bırak dilediği kadar öpsün sevsin, koklasın, sonsuza kadar sakınamazsın, hep bir aradasınız ve bebeğinizin de anne babaya bağışıklık geliştirmesi lazım. Bu günler bir daha gelmeyecek, bir bakacaksın bebeğiniz 15 yaşında bir sıpa O gün gelince aaah ah diye iç çekeceğinize biz seni çok sevdik, kokladık, mıncırdık deyin. Eşinin sevgisinden rahatsız olma, gurur duy.
3. Eşin Koç veya Yay burcu galiba, hız seviyor falan, bazı tavırlar çocukça ama sevimli de Hız konusunda bir şey diyemem, ben de temkinli sürerim oğlumla hep. Süt konusunda da tatlı sert hooop dur bakalım meme benim laf ettirmem de şamataya çevir. Kaldı ki anne sütü de gerçekten ne kadar steril ben bilemiyorum artık :/ Hangimiz temiz besleniyor ki Yine de hiçbir anneye hiç kimse sütüyle ilgili laf edemez. El olsa acıma vur küreği derim ama eşine acı, ona ihtiyacın var
4. Eşine bilenme sakın. Yaşayan biri olarak söylüyorum o kabus lohusalık zamanlarımda baş edemediğim ne kadar kriz olursa acımı eşimden çıkardım. Bir baktım ki gül gibi adam diken topuna dönüyor. Kayanın en sivri yerine toslamış gibi oldum. Kendime geldim. Çok şükür her şey geçti gitti. Eğer gelmeseydim kendime, elimden zor alırlardı eşimi. Ben de bu yaşta elinde bebe sürüngen falan olurdum.