0 oy
120 göst.
Diğer kategorisinde (138 puan) tarafından
Anasinifi öğretmeni tursu kuracakmis beni davet etti okula oyle etkinlikleri varmış.ikram yapabilirsiniz dedi her gelen veli bisey dağıtıyorsun bende piyano kek yaptım götürdüm.kucik kızıma annem bakarken yaptım neyse gittim çocukları çok severim yeryüzünün masum melekleri biraz sohbet ettik.iste sen şunun annesi misin benimde annemin adi şu benim şu işte küçük sohbetler sonra tursuyu bidonlra doldurduk birlikte ondan sonra kurduk neyse sonra keki ikram ettim öğretmen dedi ki diğer anneler çalışıyor etkinliklere sizi davet etsem yardımcı olur musunuz ben iyi niyetimle küçük kızım var birkaç gün önceden haber ederseniz müsait olursam gelirim dedim böyle söylemeyin sebebi kızım çok mutlu oldu çocuklarla vakit geçirmek banada iyi geldi çok evden dışarı çıkmayan biri olarak.Annemde kızdı.ogretmen seni kullanacak sende kabul mu ettin diye iyi niyetli bir şekilde söyledim yani aklı.in ucundan bisey geçmedi annem öyle söyleyince öğretmen iyi niyetimi mi kullanıyor diye kendimi sorguladım yani gitmeyeyim mi ne desem bilemedim 

6 Cevaplar

+1 oy
(5,305 puan) tarafından
Öğretmenin niyetini bilemem ama her etkinliğe yardımcı olarak gitmen bir süre sonra kızını olumsuz etkileyebilir, sensiz gitmek istemeyebilir. Anne olarak orada öğretmene yardımcı olmak senin görevin değil. Devlet okulu bile olsa haftada 2-3 gün stajyer öğretmen gidiyor tamamen yalnız değil yani öğretmenler. Bence sürekli gitme
(138 puan) tarafından
Bende acemiyim ilk çocuğum art niyet hani öğretmene yalakalık falan değil sırf kızım için çocuklarla vakit geçirmeyi seviyorum tam olarak bundan bahsediyorum benim görevim değil öğretmen oyle söyleyince oyle demiş bulundum şimdi arasa ne diyeceğim bilmiyorum
(5,305 puan) tarafından
Estağfurullah yalakalık falan kast etmedim yanlış anlama lütfen. Ararsa bence sana söylediğim gibi söyle. Yani kızım geliş gidişime alışırsa okula bensiz gitmeyi reddeder diye korkuyorum de. Kendi kızımdan biliyorum okulda öğretmenin gözüne bakıyorlar evdeki yaramazlıkları hırçınlıkları asla yok. Dediğim gibi kızın da olumsuz etkilenir
-Reklam-
0 oy
(6,947 puan) tarafından
Geçen bizim öğretmende bu konu içerikli form dağıttı ve etkinliklere katılırım dedim kadın neden seni kullansın evinin işini mi yaptıracak sana iyi niyetli olana kullanılıyor diye yaftalamak moda olmuş annen çok saçma düşünüyor kusura bakma 
(138 puan) tarafından
Bu iyi niyeti kötüye kullanmak mi oluyor öğrencilerin velisinin çoğu calisiyor
(6,947 puan) tarafından
Yok be canım bence öyle bir niyeti yok annen art niyetli düşünmüş kullanmak vs ne alaka hani dese kızım bebekle zor olur onuda demiyor
(138 puan) tarafından
Şuan annem var diye rahat gittim annem olmasa bırakıp gidebileceğim kimsede okula götürsem çocuklar onu sevmekten etkinlik yapamıyorlar
(138 puan) tarafından
Babaannesi yakın onunda işi gücü oluyor ondan dedim iki üç gün öncesi müsait olursam diye
(6,947 puan) tarafından
Kuzum o zaman öğretmene bebeğim var diyeceksin
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Bizi çağıran yok :) devlet okulu yanlarında yardımcı öğretmen ve ablalarda var yarinda bizim cocukalr turşu yapacakmış bizden sadece malzeme istedi gelin katılın denmedi 
(138 puan) tarafından
Zaten herkese değil mesela iki öğrencinin annesi sırayla diğer etkinliklerde başka öğrencinin velisi
0 oy
(130 puan) tarafından
Ben öğretmenim. 

Hiç yardımcı bir insanın olduğu sınıf görmedim kamu kurumunda. ( Özelde veya devlet anaokullarında veliden para istenerek tutulabilir.) Ancak şunu söylemek istiyorum, sınıfta bir yardımcı olsaydı bile, bazen bazı etkinliklere anne babalar çağırılır. Bunun adı da "Aile Katılımı" dır.

Çok sık çağırması sizi rahatsız edebilir ama sık çağıracağını sanmıyorum. Arada çağıracaksa gitmeniz hem çocuk için hem sizin için güzel olur ama aşırıya kaçarsa olumsuz etkiler.
(138 puan) tarafından
Söylediği şu öğretmenin çoğu anne çalışıyor etkinliklere sizi çağırsam yardımcı olur musunuz ? Dedi gittiğimde yardımcı kimse yoktu tek başındaydı bende çocukları sevdiğim için ozenirim özenerek davrandığını da görünce böyle söyledi
(130 puan) tarafından
Ben anladım zaten. Bazı etkinlikleri veya alan gezilerini tek başına yönetmek zor. Veli katılımı olunca daha hoş ve güvenli oluyor. Çalışan kişiler katılım sağlayamadığı için çalışmayan kişilerden rica edilebiliyor. Ama her defasında gitmek zorunda değilsiniz tabi ki. Küçük çocuğunuzun olduğunu, sık sık gelemeyeceğinizi söyleyin. Zaman belirtin isterseniz. " Hocam ben bir ay da iki defa anca gelebilirimn" gibi.
0 oy
(1,983 puan) tarafından
Müsait olursam demişsiniz zaten. Baktınız sürekli çağırıyor, müsait değilim dersiniz
0 oy
(4,139 puan) tarafından
Bizim her pazartesi veli günü (pasta yapılıyor) öğretmen liste hazırladı o liseyede ki kişi yapıyor 

Onun dışında Bizim öğretmende turşu yaptırdı geçen hafta kura çekti kim çıktı ise o gitti ondan önce ki hafta kek yaptı Bir veli çocuklarla bana da sıra gelse giderim ama hep birinin yerine gitmekte olmaz 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 61 göst.
0 oy
3 cevap 92 göst.
21 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (751 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 362 göst.
0 oy
13 cevap 367 göst.
16 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Nur Ay (1,076 puan) tarafından soruldu

408,433 soru