+1 oy
222 göst.
Aile kategorisinde (129 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar hanımlar, buradan sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum. Biz ablam , ben ve yeğenim aynı apartmanda oturuyoruz. Yeğenimde evli 2 senelik evli bir buçuk yaşında kızı var hanımıda 22 yaşında yani buradaki çoğu bayanlar aynı yaşlarda. Sorum şöyle benjmde iki ufak bebeğim var , ablamın 7 yaşında bir kızı var .Gelinimizi severim , kesinlikle dışlama yada herhangi bir sorun yaşamadık ama şuanda gizliden bir sorun yaşıyoruz . Misal benjmde 2 yaşında kızım var . Ablamın gelinj bizim eve yada ablamın eve gelsiğinde çocuk herşeyi almak istiyor misal şöyle anlatayım , oğlum elinde bizim evde topuyla oynuyor çocuk direkt annesine şikayet ediyor anneside oynasın diyor ama istiyorum diye hala mızıldıyor, ablamın evine gidince de öyle yapıyormuş . Yani kendi eşyasıda olsa yada başkasının evindede bir eşya alsın mutlaka onun zannediyor , gelinjmizde hiç anlatmıyor sadece oynasın kızım diyor yada ne istiyorsa herşeyi vermemizi bekliyor. Çocuk herşeyin onun olduğu yada herşeyi almayı hakkı olduğunu düşünüyor. Şimdi ben yada ablam nasıl bir yol yada tavır yapmalıyızki doğru şekilde hareket edelim, akrabayız kötü olmak istemiyorum ama herşeye evet diyemem , kendi çocugumunda hakkını korumak gerekiyor. Gelinjmize yada çocuğa nasıl davranirsam doğru şekilde kendimj anlatırım ve artık yapmamaları gerektiğini anlarlar. 

6 Cevaplar

+1 oy
(281 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Kızımın kuzenleri bize gelince bir şeyleri ellerine alınca ben kendim hemen'bunlar oyuncak değil, size zarar gelebilir, kırılabilir, oyuncaklar burada, bunlarla oynayın' diyorum. Aramızda o samimiyet var. İllede annesi söylesin diye beklemem. Mutfağa girmişlerse hemen çıkarıyorum falan. Nasıl alışırlarsa öyle gidiyor. Oyuncakları alma konusunda da ben hemen diyorum, olmaz, bunlar kızımın, o da üzülür , siz bize tekrar gelince oynarsınız diye bıraktırıyorum. Çekinmem bu konularda. Ha olurda huyunu bildiğim biri gelir, çoğu şeyi de kaldırım, göstermem. 
önce (129 puan) tarafından
Yorumun için teşekkür ederim Canım, dediklerin çok mantıklı geldi, uygulamaya calışacağım.
-Reklam-
+1 oy
(18,304 puan) tarafından
Daha 1.5 yaşında dostum . Ne beklenir o daha bir bebek. Ne kadar anlatsan da anlayacak hasta değil ki. Ancak dikkatini dagitabilirsiniz. Akrabanin akrabaya bu kadarlık kahrı olur. Hemen kendi cocugumun hakkı şu bu muhabbetine girmek bana saçma geliyor. Çocuklar arasında anlaşmazlıklar kavgalar da olacak daha. Bunlar çok normal. Siz sabirli olarak çocuklara yol gostereceksiniz. 
(277 puan) tarafından
Yazmak istedigim yorumu buldum artiladim.
(18,304 puan) tarafından
Teşekkürler
(129 puan) tarafından
Tabiki o daha bir çocuk ona lafım yok , benjm takıldıgım gelinimiz hiç ugraşmıyor , yanj çocuk ağlamasın yeterki istediği yapılsın tavrında , kendide evin bir cocugu kardeşi yok sanırım o yüzden oluyor . Evin tek çocuğu olarak her dediği yapılarak büyümüş,
(18,304 puan) tarafından
Siz ufak ufak söyleyin geline. Canım sen dilinden daha iyi anlarsın sen açıkla istersen kızına diye. O da anlar belki
+1 oy
(3,529 puan) tarafından
1 buçuk yaş evet küçük her gördüğünü istemesi de normal. Paylaşmak istememesi de normal ağlaması da normal fakat diğer çocuklarla problem yaşanıyorsa eğer bebeğin annesinin uygun dille her gördüğünü istememesi gerektiğini anlatması gerekir. Benim kızım da böyle her gördüğünü ister ağlar ne kadar anlatmaya çalışsam da gördüğü herşeye benim diyor Allah'tan ki yaşıtı çocuk yok abisi kuzenleri ondan büyük anlayış gösteriyorlar. Paylaşmayı öğrenmesi lazım ama ilerde sorun olucak annesinin bunu aşılaması gerekiyor. Ben de aynı şeyi yapmaya çalışıyorum. Benim kızım da iki buçuk yaşında ☺️
Evet canım zaten çocuğun iatemesinde ağlamasında bir sorun yok benimde kızım 2 yaşında bütün yaz parkta çocukların oyuncaklarını scooter larını , toplarını almaya çalıştı istedi hep anlattım , hayır o bizim değil diye , agladı ağladı sustu.
+1 oy
(4,384 puan) tarafından
Bizde yengemlerle aynı binadayız yeğenlerimde oğluma öyle yapmaya çalışıyordu. Bir süre müdahale etmedim ama baktım ki yengemlerin hiç umrunda değil olan benim oğluma oluyor eline ne alsa alıyorlardı. Yine sorun etmezdim çocuk onlar sonuçta ama benim oğlum almak istese müdahale ettiklerini gördüm. Öyle bir dünya yok dedim kendi kendime önce yengemlerle konuştum ama değişen bir şey olmadı bir iki kez yalandan çocuklarını uyardılar tekrar aynı şey oldu. En son sinirlendim benim çocuğum aldığında ben müdahale ediyorum hatta siz ben müdahale ettiğim halde yine müdahale ediyorsunuz dedim ama sizin çocuklar oğlumun elinden aldığında görmezden geliyorsunuz ezilen benim oğlum oluyor dedim. Bir daha asla öyle yapmadılar çocuklar da almamaya başladı 
İşte tamda anlattığın gibi canım , misal bizim eve geliyorlar kızım yada oğlum kendi oyuncağıyla oynuyor , yegenimjn kızıda direk neye ellerini atsalar almak istiyor illa verilcek ona kocaman insan gibi sürekli çocuklarımın başında elinden çekiyor , çeksin tamam çocuk ama anneside müdahale etmiyor , yani kendi evimizdeki eşyamıza bile karışıyor. Hangi çocuk kendi oyuncağıyla oynamak istemez , e bunun birde sonraki seneleri var, böyle alıştırırlarsa ben evimde cocuklarıma baskımı yapıcaklar.
önce (4,384 puan) tarafından
Asla müsade etme çocuğunun özgüveni kırılır. Anneler böyle durumda çocuklarına müdahale edecek bir başkasına bırakmayacak. Ben istemem biri benim çocuğumu uyarsın ama aynı şekilde bende başkasının çocuğunu uyarmak istemem. Bilinçli ebeveynler olursa emin ol böyle sorunlara gerek kalmaz ben bu konuda çok sert çıktım ama benim ablamlar da durumu farkedip arkamda oldular öyle öyle düzelttiler kendilerini. Bir yengem umursamaz ama diğer yengem kendi çocuğu alınca bir şey demiyor ama başka bir çocuk onun kızının elinden bir şey alsa hemen araya giriyor bu çok can sıkıcı bir durumdu
+1 oy
(1,342 puan) tarafından
Geçici süreç bence geline hiçbir şey deme. Çocuğun yanına otur hadi birlikte oynayalım diye ikna edin başka türlü illaki birileri kırılır sen kendi çocuğunun yanına otur o çocuğu da yanına oturt oyun kurun birlikte 
Öyle yapıyorum bundan sonra dahada dikkatli olacağım , anlayana kadar devam .
0 oy
(129 puan) tarafından
Yani ufacık çocuk resmen psikolojik baskı yapıyor sürekli alana kadar annesine söylenip duruyor. O çocuk tabiki ister ama gelinjmizde hiç anlatmıyor. Nereye giderse gitsin gittiği yerden mutlaka eve birşey götürmeye çalışıyor

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 279 göst.
0 oy
19 cevap 379 göst.
28 Mart 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 116 göst.
0 oy
0 cevap 33 göst.
26 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Buluteda (3 puan) tarafından soruldu

402,429 soru