+1 oy
438 göst.
Diğer kategorisinde (4,160 puan) tarafından
Kızlar benim ameliyat sebebiyle süresiz ağır kaldıramaz raporum vardı dün işten cikardilar sadece kıdem tazminatı verecekler ve ihbar vermiycez sağlık sebebiyle işten çıkarıldigma dair kağıt imzalattılar bende bilmeden imzaladım saf gibi ama sonradan öğrendim mi imzalamama gibi hakkım varmış şimdi gidip şikayet etsem bı şey çıkar mı ? 

Bilgisi olan var mı ? Başına gelen avukat falan olan var mı ?

8 Cevaplar

+1 oy
(616 puan) tarafından
İşten çıkaracağını kaç gün önceden söyledi? 
(4,160 puan) tarafından
Dün mesai bitimine 1 saat kala ve 15 dk içinde kağıt imzalatma vs çıkardı işten
(616 puan) tarafından
İhbar tazminatını alırsın, kağıt imzalaman da mühim değil. Arabulucuya başvur.
(4,160 puan) tarafından
Yarın gidecegim işte canım çünkü zorla imzalattti
-Reklam-
0 oy
(13,182 puan) tarafından
Canım işin peki ağır kaldırma ile ilgili mi yani bunu yapmak zorunda mısın? Eğer öyleyse işveren de haliyle işe yarayacak eleman isteyecektir. Yok bu bir bahane ise avukat yardımcı olur diye düşünüyorum 
(4,160 puan) tarafından
Evet ve dün temizlik vardı zorlandım eğil kalk dün geceden beri dikiş yerlerim ağrıyor ve 170 i aradim doktorun verdiği raporla şikayet etme hakkım olduğunu söyledi
(13,182 puan) tarafından
Yalnız canım bak senin zaten sağlık raporu ile o işe uygun olmadığını tasdiklemiş Dr imza da atmışsın ben sanmam bir şey çıkacağını
(4,160 puan) tarafından
Hayır öyle bı şey değil o raporla uygun yerlerde çalışan çok insan var o fabrikada talep ettiğim halde yalan soylendi yok denildi işine gelmiyorsa çık dediler ve dün kasıtlı beni zor yere verdiler pes etmedim en sonunda da gidip şikayet ettiler çıkış verdiler resmen mobbing yaptılar
0 oy
(4,177 puan) tarafından
İmzalamayacaktin canim, direk dava acicaktin tüm haklarıni misliyle alırdın. Avukatta danış yine 
(4,160 puan) tarafından
Ben bilmeden imzaladım canım malesef. Avukata sordum imzalamissn zor dava açarız ama alır mısın bilemem dedi 170 aradım oda doktor raporuyla böyle bı hakkın var dedi
(4,177 puan) tarafından
Dava aç zorla imzaltti mobing uygulladi de dava uzar ama belki sonuç alirsn
(4,160 puan) tarafından
Cuma günü doktora gitcem
(4,177 puan) tarafından
Doktora neden gidiyorsun ki elinde raporun var sonuçta git ver mahkemeye bak o zaman seninle uzalaşmaya çalışacak işyeri. Ve iyi bir avukat bul canim
(4,160 puan) tarafından
Rapor iş yerinde örneğini alacağım ve dünden beri agrim var dikiş yerimde
0 oy
(5,305 puan) tarafından
İmza attığın için bir şey yapamazsın artık
(4,160 puan) tarafından
Zorla attırdı ve bana dün alalen mobbing uyguladı
(5,305 puan) tarafından
Bunları kanıtlayacak bir şey var mı elinde?
(4,160 puan) tarafından
Kamera kaydı var iş yerine ait. Benim ağır kaldırması uygun değildir raporum varken beni zorladı dün
0 oy
(16,484 puan) tarafından
İmzaladığın için bişey yapamazsınız bilerek imzalatmislar zaten 
(4,160 puan) tarafından
Benim de salakligima geldi ama dün bana mobbing uyguladılar
0 oy
(292 puan) tarafından
Mahkemeye gidip bu imzayi baski altinda attim diyebilirsin. Ancak nasil sonuclanir bilmiyorum. İyi bir avukattan fikir almakta fayda var. 

Ayrica ihbari vermiyorsa seni ihbar surende erken cikartmis olmasi lazim. Gunde 2 saatti sanirim is arama hakki. Ya ihbarini verecek ya da onceden cikaracagini bildirecek sana is arama sureni verecek. Uyaniklara bak.
(4,160 puan) tarafından
Kız direkt çıkardım seni dedi. Beni dün zorlandığım yere verdi ve bende soylendim benim raporum var bu nedir diye gidip şikayet edildim diye düşünüyorum çünkü 1 saat sonra insan kaynaklarından çağırıp seni çıkardım dedi pat diye sonra da kağıt koydu önüme el yazımla sağlık sebebiyle işime son verildi gibi seyler yazdırdı kendi söyledi kıdem vercem ihbar yok dedi
(292 puan) tarafından
Tamam git bi avukata, bu imzayi bana baski altinda attirdilar de.
İsverenin seni cikarma hakki tabi var, ama ihbari bildirmek zorunda. Ayni gun cikarma yapiyorsa da essek gibi ihbarini vermek zorunda. Yedirme hakkini
(4,160 puan) tarafından
Ohh rahatladım öyle bi hakkım varsa
(292 puan) tarafından
Tabiki, isten cikarma kurallari bellidir. Sen bir avukat bul ihbar konusunu onla konus. İmza atman kotu olmus tabi haklarindan vazgecmissin ama onun icin de dava acabilirsin, kanun genelde iscinin yaninda oluyor. Baski altinda attim bir anda onume koydular dusunemedim diyebilirsin. İyi bir avukat bul canim sen gerisini o halleder.
(4,160 puan) tarafından
Ağır iş göremez raporu var beni mağdur ettiler tazminatıma el koydular diye dava acmazsam
0 oy
tarafından
Yerinde olsam çalışmam zaten ağır bir ameliyat gecirdin
tarafından
Anladım canım. Avukatla gorustun mü şahit falan olursa iyi olur
(4,160 puan) tarafından
Yarın gitcem canım şahit bulamam zor ya
tarafından
Hadi ya
(4,160 puan) tarafından
Yani iş yerinden kimse korkusundan şahitlik yapmaz ki canım . Valla bilmiyorum napcam zor gibi isim
tarafından
Doğru canım
0 oy
(631 puan) tarafından
Sağlık sebeplerinden dolayı iş sözleşmesinin sona ermesi derhal fesih sebebidir. İhbar süresi aranmaz normalde. Ama bu gibi durumlarda genelde mahkeme işçiden tarafa karar veriyor ama imza atmışsınız şansınız zor görünüyor. Rapor da zaten durumun aksini iddia eden bir durum değil. Neye delil olarak kullanmayı düşünüyorsun ki? Şöyle bir durum olabilir iş yerinde hafif işler yapilacak bölümler varken sizi özellikle oraya verip baskı uyguladığını ispatlarsaniz kötü niyet tazminatı alabilirsiniz ama ispat şart 
(4,160 puan) tarafından
Baskı altında attırdı imzayı . Beni zor yere verip mobbing uyguladı kullanabilirim bunu kamera kaydı var ve kendin bırak diye 15 gün önce tehdit edildim . Beni özellikle oraya verdiler

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 151 göst.
0 oy
2 cevap 129 göst.
18 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Busraaaaaaaaa (4,160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 46 göst.
0 oy
2 cevap 99 göst.
19 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Eranur (47 puan) tarafından soruldu

409,703 soru

12,316,506 cevap

38,845 kullanıcı

Kategoriler

...